Προς το περιεχόμενο

The Official Dexter Season 4 topic

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Νομίζω ότι το Dexter ουδέποτε ήταν Lost για να γίνει τώρα. Βρίσκω όλες αυτές τις θεωρίες το λιγότερο αστείες. Αν μία στο εκατομμύριο αληθεύει, εγώ προσωπικά θα ξενερώσω πάρα πολύ άσχημα με την σειρά.

Συμφωνώ..μου φαίνεται αδύνατο να συμβεί οποιαδήποτε ανατροπή σε σχέση

με το φόνο της Rita.O Trinity την έφαγε...Η Rita είχε αφήσει μήνυμα ότι ξέχασε την ταυτότητα της και θα γύριζε σπίτι να την πάρει και να φύγει με την επόμενη πτήση. Ο Trinity στο μεταξύ βρήκε το σπίτι του Dexter και πήγε κ τη σκότωσε.Τώρα η υπόθεση με το μωρό νομίζω πρέπει να μας απασχολεί μόνο για τη συνέχεια κι όχι με το αν κάποιος εσκεμμένα άφησε το μωρό εκεί. Πιθανόν η Ρίτα να το είχε αγκαλιά όταν την πέτυχε ο Trinity στο μπάνιο και να μην του έδωσε σημασία απ τη στιγμή που βιαζόταν όπως φαίνεται..Όλο αυτό το ''κενό'' δημιουργήθηκε νομίζω για να γίνει συγκλονιστική η τελευταία σκηνή και δεν νομίζω να κρύβεται κάτι άλλο..

• Απαντ. 344
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δε πρόσεξα να έχει ξαναγραφτεί αλλά συγγνώμη σε περίπτωση\

μάλλον κάτι μου ξέφυγε αλλά πως στο καλό ο ντεξτερ χάλασε το αυτοκίνητο του trinity?

• Members
Δημοσ.
Για δείτε και την παρακάτω θεωρία που διάβασα σε ένα αγγλικό φόρουμ.. μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα

Dexter told Rita in this season's finale that the "darkness" just sort of takes over him. I believe that line serves as a clue.

My prediction as to what really happened:

Realizing that Dexter was about to "start over" and leave his way of killing behind, the Dark Passenger took matters into his own hands. He couldn't let Dexter quit so he "took over" and killed Rita himself. We're talking a multiple personality manifestation here. And, should this be the case, Dexter would have no recollection of this event at all, which is why he's so heartbroken at the end of the episode.

The Dark Passenger made it look like Trinity to cover his tracks, and, being the demon that he is, even made Harrison watch.

It's important to remember that Harry's code is Dexter's thing, not the Passenger's. The Passenger just wants blood, which is why Dex used to kill animals when he was a kid. I wouldn't put an act like this beneath the Passenger at all. And, if i'm right, we might see more of this sort of thing in season 5.

Αν και μου φαίνεται δύσκολη μια τέτοια εξέλιξη, είναι όντως ενδιαφέρουσα θεωρία και μπορείς να την στηρίξεις ίσως σε κάποιες λεπτομέρειες που συνέβησαν στο τελευταίο επεισόδιο...

π.χ.

ο Dexter σε κάποια φάση είπε στον Χάρι ότι δεν θέλει άλλο τη ζωή του serial killer (γι' αυτό και η αντίδραση που λες από τον σκοτεινό του εαυτό).

Επίσης, ο Τρίνιτι αργότερα του είπε πως δεν μπορεί να αποφύγει αυτό που είναι απλά αλλάζοντας ζωή γιατί και πάλι "it will still be you"...

Παρόλα αυτά δεν της δίνω και πολλές πιθανότητες κρίνοντας από τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα σε όλες τις προηγούμενες σαιζόν

• Moderators
Δημοσ.

μάλλον κάτι μου ξέφυγε αλλά πως στο καλό ο ντεξτερ χάλασε το αυτοκίνητο του trinity?

Δεν εδειξε κατι απ οτι θυμαμαι,αλλα μπορουμε να υποθεσουμε πως απο την στιγμη που θυμηθηκε τη στραπατσαρισμενη μασταγκ,εψαξε να βρει που βρισκεται για επισκευη και στην συνεχεια εβαλε το χερακι του.

• Members
Δημοσ.

Α, επίσης,

μιας και τέθηκε πιο πάνω το θέμα της τρέλας του Dexter, είναι η ιδέα μου ή φέτος είδαμε περισσότερο από άλλες σαιζόν τον Χάρι; (ως "φάντασμα" που συνομιλεί με τον Dexter εννοώ και όχι με τη μορφή flashback όπως στην πρώτη σαιζόν)

Δημοσ.
Α, επίσης,

μιας και τέθηκε πιο πάνω το θέμα της τρέλας του Dexter, είναι η ιδέα μου ή φέτος είδαμε περισσότερο από άλλες σαιζόν τον Χάρι; (ως "φάντασμα" που συνομιλεί με τον Dexter εννοώ και όχι με τη μορφή flashback όπως στην πρώτη σαιζόν)

Συνδυάζοντας αυτή την παρατήρηση με αυτό που ανέφερες παραπάνω, μπορούμε (ίσως και λίγο βεβιασμένα) να κάνουμε μια σύνδεση Harry-Dark Passenger?

Ενδιαφέρουσα ιδέα για πέμπτη season πάντως. Προσωπικά περιμένω την Deb να είναι πολύ πιο υποψιασμένη.

Το όλο ειδύλλιο Λαγκούερτα-Μπατίστα τελικά αποσκοπούσε πουθενά ρε παιδιά ή τζάμπα μας σπάσανε τα νεύρα; Να ελπίζω σε λόγο στην πέμπτη;

Δημοσ.

Δεν την έδειξε αυτή την σκηνή.

Σε μια φάση ο Ντέξτερ ανακάλυψε οτι ο Τρινιτυ θα πήγαινε το αυτοκίνητο για σερβις-βάψιμο ή κάτι τέτοιο. Επειτα απο αυτό ξαφνικά βλέπουμε το αυτοκίνητο να βγάζει καπνούς!

Πράγματι ήταν λίγο μούφα το σκηνικό. Πως κατάφερε να βγάλει το φίλτρο λαδιού και να κρυφτεί μέσα στο αυτοκίνητο (που ήταν και κάμπριο μάλιστα) ?

Δημοσ.

Το όλο ειδύλλιο Λαγκούερτα-Μπατίστα τελικά αποσκοπούσε πουθενά ρε παιδιά ή τζάμπα μας σπάσανε τα νεύρα; Να ελπίζω σε λόγο στην πέμπτη;

Αποσκοπούσε στο να τους κρατήσει μακριά απο τον Ντέξτερ.

Δεν είναι τυχαίο που ήταν στην λούφα όλο τον χρόνο ο Ντεξ :mrgreen:

Πήγαινε στην δουλειά στις 9 το πρωί και στις 11 εφευγε για να ασχολείται με τα προσωπικά του.

• Members
Δημοσ.

Συνδυάζοντας αυτή την παρατήρηση με αυτό που ανέφερες παραπάνω, μπορούμε (ίσως και λίγο βεβιασμένα) να κάνουμε μια σύνδεση Harry-Dark Passenger?

Ενδιαφέρουσα ιδέα για πέμπτη season πάντως. Προσωπικά περιμένω την Deb να είναι πολύ πιο υποψιασμένη.

Ναι, γι' αυτό το λέω

γενικά η ιδέα της τρέλας του Dexter δεν είναι κακή γιατί κάπου είναι και φυσικό επακόλουθο για έναν τέτοιο άνθρωπο - δεν μπορεί την ημέρα να είναι καλός οικογενειάρχης και το βράδυ να τεμαχίζει ανθρώπους και παρόλα αυτά να διατηρήσει ισορροπημένο χαρακτήρα.

Γενικά πιστεύω πως ο Dexter δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει καλό τέλος... Αλήθεια, ξέρει κανείς αν η επόμενη σαιζόν θα είναι η τελευταία ή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα σχετικό; (γιατί εντάξει, δε νομίζω πως μπορεί να τραβήξει και πολύ παραπάνω η σειρά)

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ

παίρνοντας αφορμή από το Seven που παίζει στην τηλεόραση απόψε, το τελευταίο επεισόδιο μοιάζει πολύ με την εν λόγω ταινία, όσον αφορά το τέλος.

Δημοσ.
Εν τω μεταξύ

παίρνοντας αφορμή από το Seven που παίζει στην τηλεόραση απόψε, το τελευταίο επεισόδιο μοιάζει πολύ με την εν λόγω ταινία, όσον αφορά το τέλος.

Σιγουρα αλλα η μαγκια εγκειται στο οτι ο Dexter δεν εκδικειται για το θανατο της Ριτα.Εκει ειναι ολη η ουσια η ξαφνικη αλλαγη των καταστασεων απο τον παραδεισο στην κολαση.

Δημοσ.
Θα μπορούσε...

Να το έκανε πάντως ο dark passenger δύσκολα. Χρονικά δεν στέκει. Πότε χρονικά έγινε όλο αυτό; Αφού η Ρίτα έφυγε (; ) και καπάκια ο ντέξ έτρεξε να βρεί τον τρίνιτυ. Δεν υπάρχει περιθώριο για να έχει γίνει κάτι τέτοιο και βασικά εδώ που τα λέμε δεν έχει ξαναγίνει κιόλας ο ντέξ να τα χάνει εντελώς και να μην θυμάται τι έκανε. Δεν έχει καμία λογική κάτι τέτοιο εδώ και τόσες σεζόν.

Δε νομίζω πως δε στέκει χρονικά. Πχ δείχνει πως ο Dexter καθαρίζει τον trinity και μετά δείχνει πως τον πετάει στη θάλασσα.

Μας λέει κανένας πως το ότι τον σκότωσε και τον πέταξε είναι δύο συμβάντα που γίνονται το ένα πίσω από το άλλο; Ή από τη στιγμή που ξεφορτώθηκε τον trinity μέχρι να τον δείξει να μπαίνει σπίτι είμαστε σίγουροι πως δε μεσολαβεί άλλο γεγονός;

Αν μας έδειχνε σε κάποια φάση την ώρα, τότε ναι θα μπορούσαμε να πούμε ότι βλέπουμε διαρκώς τις κινήσεις του Dexter και δεν υπήρχε χρόνος. Αλλά δε μας λέει πουθενά πόσο διάστημα μεσολαβεί από το ένα πλάνο στο άλλο.

Εξάλλου πληροφορίες που συμβαίνουν και ΔΕΝ τις βλέπουμε αλλά τις μαθαίνουμε στην πορεία, υπάρχουν διάσπαρτες σε όλη τη σειρά. Όπως το ότι δε μας δείχνει ότι ο Dexter πήγε στο συνεργείο και "πείραξε" το αυτοκίνητο του trinity

Επίσης δε βλέπω το λόγο ο trinity να σκοτώσει τη γυναίκα του Dexter

- Είχανε κάνει τη "συμφωνία" στο αστυνομικό τμήμα

- O trinity μέχρι να τον πιάσει ο dexter, δεν ήξερε πως είναι serial killer για να θέλει να του κάνει τέτοιο κακό

- Η Rita δεν ταιριάζει με το pattern των φόνων. Στη μπανιέρα σκότωνε μια μικρή σε ηλικία κοπέλα (στην ηλικία της αδερφής του), ενώ η Rita ηλικιακά ταιριάζει με αυτές που έπεφταν στο κενό (αν και εκείνες αν θυμάμαι καλά είχαν 2 παιδιά και όχι 3 που έχει η Rita)

Μέχρι τώρα πολλοί έλεγαν πως στην πρώτη season ο dexter ήταν πιο σκοτεινός και πως στις επόμενες seasons άρχισε να γίνεται πιο συναισθηματικός, έκανε λάθη (μέχρι και λάθος άνθρωπο σκότωσε) και αυτό επειδή πλέον η οικογένεια γινόταν μέρος της ζωής του.

Η σειρά είναι γεμάτη ανατροπές. Ναι δεν έχουμε δει τον dexter να μη θυμάται πράγματα που έχει κάνει, αλλά η θεωρία να καταλαβαίνει ο dark passenger τον κίνδυνο που διατρέχει να "εξαφανιστεί" από τη ζωή του dexter,θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Π.χ: το σκηνικό που ο dexter βλέπει την οικογένεια του trinity να μπαίνει στο περιπολικό και φαντάζεται πως θα μπορούσαν να είναι η Ρίτα με τα παιδιά στην ίδια φάση, μας βάζει στο τρυπάκι να σκεφτούμε ότι ο dexter καταλαβαίνει ότι αυτό που κάνει ίσως πληγώσει τα άτομα που νοιάζεται..

Ακόμα, όταν ο dexter πετάει τον trinity στη θάλασσα, κοιτάει το φεγγάρι και σκέφτεται αν η Ρίτα κάνει το ίδιο

μετά λέει:

the dark passenger is been fighting against it

trying to keep me all to himself

but is my turn now to get what i want

to embrace my family

and maybe one day not so long from now

I'll be rid of dark passenger

τι γνώμη έχει γι' αυτό όμως ο dark passenger;,

Τέλος μπορεί ο μικρός που καθόταν στο αίμα να ήταν απλά τυχαίο. Σκοτώθηκε η μητέρα του και αυτός ήταν δίπλα. O trinity σίγουρα δεν πρόλαβε να μάθει σε μια μέρα το παρελθόν του dexter

Αν όμως έγινε επίτηδες, τότε ποιος θα ήθελε περισσότερο να αναπλάσει το "born in blood" από τον ίδιο τον Dark passenger;

Δεν ξέρω.. σίγουρα πολλοί θα πιστεύουν πως δεν στέκει αυτή η θεωρία. Ίσως και να μη θέλουν να στέκει γιατί ο dexter είναι ένας συμπαθής χαρακτήρας γιατί παρόλο που σκοτώνει, σκοτώνει "ένοχους".

Αν όμως ισχύει, τότε η πέμπτη season πιστεύω ότι θα είναι μια επιστροφή στη σκοτεινή πλευρά του dexter, κάτι που είχαμε να δούμε από την πρώτη season

• Moderators
Δημοσ.

Τέλειο! Υπέρτατο! Απροσδόκητα σκοτεινό! Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ καλύτερο!

Πριν ξεκινήσει η 4η season, όταν είχαν μαθευτεί τα νέα πως η σειρά ανανεώθηκε για δύο seasons (ενώ διανύαμε τη -σχετικά κατώτερου επιπέδου για το μεγαλύτερο διάστημά της- 3η season), ήμουν αρκετά επιφυλακτικός για το που μπορεί να πάει η σειρά και πιθανώς που θα καταντήσει.

Μετά την πολύ δυνατή 4η και αυτό το φινάλε είμαι πολύ αισιόδοξος για τη συνέχεια!

Τα έχετε πει τα περισσότερα για το φινάλε. Θα μείνω σε μερικά σημεία (= και γράφω σεντόνι):

Το φινάλε έδρασε ως η κορύφωση όλης της season. Και ευτυχώς όχι με αναμενόμενο τρόπο. Η βασική ιστορία συνοψίζεται με αυτό που λέει ο Harry στο αυτοκίνητο κατά την καταδίωξη/παρακολούθηση του Trinity.

"The messes are piling up"

Ο Dexter είχε κάνει πολλές τσαπατσουλιές, το γνωρίζει αυτό. Έχει προβληματιστεί για τα λάθη του, έχει σκεφτεί για τη λύση τους, αλλά η κατάσταση είχε φτάσει ήδη σε οριακό σημείο -πολύ επικίνδυνο και γι' αυτόν και για την οικογένεια του.

Σε όλο το επεισόδιο, μετά το "ξεμπρόστιασμά" της ταυτότητάς του στον Trinity, ο Dex "τα έχει παίξει". Ξεκινά μάχη ενάντια στο χρόνο για να προστατέψει την οικογένεια του και στις συναντήσεις του με τη Rita καταρρέει ψυχολογικά. Επίσης είναι προφανές πως προσπαθεί να είναι όσο ειλικρινής γίνεται (είναι ειλικρινής με "δόσεις") όταν απαντά στη Rita. Υπήρχαν στιγμές που έλεγα πως θα της πει όλη την αλήθεια (και υπολόγιζα πως γι'αυτό υπήρχε ο ενθουσιασμός εδώ για το φινάλε). Αλλά ο Dex ψάχνει για κάποιο στήριγμα, όχι απαραίτητα να τα γκρεμίσει όλα. Γι' αυτό και μόλις τον καθησυχάζει απόλυτα η Rita (I know you better than you know yourself κλπ) σταματάει.

Ο Dexter, λοιπόν, παίρνει στο τέλος όλα τα μέτρα για να προφυλάξει την οικογένειά του. Αλλά η μοίρα του παίζει άσχημο παιχνίδι και τελικά των τιμωρεί για τα λάθη του. Γιατί; Γιατί... πόσες φορές στο παρελθόν δεν είπαμε ότι από τύχη και συγκυρία γλίτωσε ο Dexter; Ότι δεν γίνεται να προεξοφλούμε την κατάληξη μιας κατάστασης γιατί πολλές φορές εμπλέκονται στην έκβασή της απρόβλεπτοι παράγοντες; Η τύχη δεν γίνεται να βοηθάει μόνο, βάζει και εμπόδια. Και εφόσον τα πράγματα είχαν φτάσει σε τόσο επικίνδυνο σημείο (από λάθη του Dexter), δε θα ήταν σωστό να τελειώσει η σειρά στο "Life doesn' t have to be perfect. It has to be lived". Στη σκηνή που ακολουθεί ο Dexter χάνει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Λίγες στιγμές αφού είχε καταλήξει πως θα κάνει νέα αρχή, θα προσπαθήσει να ξεφύγει από τον dark passenger, και όλα θα πάνε καλά, έρχεται η σφαλιάρα που τον προσγειώνει με τον χειρότερο τρόπο.

Κρίμα για την Rita. Πάντα τη συμπαθούσα, καταλάβαινα τις αντιδράσεις της (και ήταν όλες in-character), αλλά ίσως ήθελα να μην έχει μεταμορφωθεί τόσο γρήγορα/απότομα σε νοικοκυρά από το damaged/broken άτομο που είχαμε στην 1η season. Αυτή η παγωμένη εικόνα μέσα στη μπανιέρα στο τέλος με έκανε χάλια. Και συμφωνώ, και ο Dexter είναι εμφανώς χάλια στη σκηνή (και καθόλου αναίσθητος προς τη Rita, έλεος...)

Πολύ σκληρή και η εικόνα του Harrison μέσα στα αίματα. Με το που ακούστηκε το κλάμα του Harrison μου ξέφυγε ένα "όχι...". Σχεδόν ήξερα τι θα δω. Πρέπει να έμεινε αρκετή ώρα μέσα στα αίματα (και εκεί είναι η αιτία που δεν μπορούμε εύκολα να συνδέσουμε τον χρόνο που ο Trinity σκότωσε την Rita. Στο ότι έγινε πολύ νωρίτερα την ίδια μέρα).

Top σκηνή, ερμηνευτικά, σχεδόν θεατρικά παιγμένη, η σκηνή με τον Arthur στο τραπέζι του Dexter. Ειδικά στο σημείο (που βλέπω και ξαναβλέπω):

Dexter: “I have a family too, Arthur. I’m good, for them.”

Arthur: “You’re like a child. You dream of a heaven you never see”

Η όλη συζήτηση προφανώς αποκτά άλλη αξία όταν έχεις δει και το φινάλε και καταλαβαίνεις πως ο Arthur παίζει το δικό του παιχνίδι με τον Dexter και πολλά από αυτά που λέει έχουν διττή σημασία.

Πολύ καλή η εξελιξη και στη δευτερεύουσα ιστορία με την Deb να ξέρει την αλήθεια για τον Dexter, και για τον Ice truck killer. Μου άρεσε το ότι δεν την έβαλαν να καταλαβαίνει τα πάντα και να απεχθάνεται τον Dexter, αλλά αντίθετα να είναι ακόμα πιο προστατευτική προς αυτόν.

Deb: Fuck you.

Dexter: Fuck me?

Deb: If you hadn't been in my life, I wouldn't be who I am. You’ve given me confidence, support. You’ve been the one constant - the one constantly good thing, in my life.

Κορυφαίοι φέτος οι ρόλοι του Arthur (Trinity) και οι ερμηνείες που είδαμε από την Deb.

Πολύ καλό το βιντεάκι με την κοινή συνέντευξη στο Showtime από Hall και Lithgow. :-)

Edit: Ooops sorry, να πω πως και εγώ δεν πιστεύω τη θεωρία ότι ο Dexter τρελάθηκε/διχάστηκε και σκότωσε τη Rita. O Trinity το έκανε και τα hints στο σενάριο και τους διαλόγους είναι συντριπτικά.

Και δεν το βλέπω (την διχασμένη προσωπικότητα του Dexter) προϋπόθεση για να γυρίσει η σειρά σε πιο σκοτεινά επεισόδια. Η απώλεια αγαπημένων προσώπων (ειδικά με απότομο τρόπο) είναι αρκετή για να πετάξει τη ζωή σου στον υπόνομο (ή κάτι εξίσου ριζικό).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...