Moderators Praetorian Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Λες να μπορούμε να τα κάνουμε μετάφραση; Από προγραμματιστικής πλευράς εννοώ, γιατί όρεξη μπορώ να πω πως έχω (μου έλειψε η όλη φάση). Ω, ναι! Προγραμματιστικά γίνεται. Τουλάχιστο από μια πρώτη εικόνα που έχω. (...). Επιπρόσθετα με τη μετάφραση του κειμένου, θα πρέπει πάλι να βάλουμε δικά μας fonts και να αλλάξουμε κάποιες εικόνες που έχουν embedded text (πχ Chapters). Και να καταλήξουμε στις εντολές (Give, Pick up, ...) ώστε να βγάζουν νόημα και να είναι εξίσου σύντομες. Πάντως εγώ είμαι μέσα! (μόλις τελειώσω με το τη μετάφραση που κάνω τώρα -λογικά μέσα στον Ιούλιο τελειώνω με αυτό). Πώς μπορω να παιξω το MI1 στον ScummVM? Τον κατεβασα τον ScummVM αλλα δε μπορω να κανω add το exe του ΜΙ Στο scummvm προσθέτεις το directory όπου βρίσκεται το παιχνίδι. Απλά δηλαδή πατάς "Add game", πηγαίνεις ΜΕΣΑ στον κατάλογο που έχει το παιχνίδι και μετά πατάς "Choose". Απο μόνο του θα καταλάβει ποιο παιχνίδι βρίσκεται εκει μέσα (αν το υποστηρίζει, που το υποστηρίζει δηλαδή για το MI1). Τέλος πατάς 'Ok'. (σημειώνω ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό μέσα από το ScummVM να βλέπεις έναν ΑΔΕΙΟ κατάλογο εκεί που είναι το παιχνίδι.) -τα απαραίτητα αρχεία στον κατάλογο έχουν κατάληξη 00x (όπου x ένας αριθμός) ή .lfl για παλιές εκδόσεις παιχνιδιών. Το .exe δεν αποτελεί καν απαραίτητο αρχείο για το ScummVm.
klainmaingr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Χεχ... Άρχισα κ εγώ να ξαναπαίζω το 1 ... τραγικά γραφικά.. αλλα απο gameplay!!!! Αισίως με μίας ημέρας game είμαι στο τρίτο part... Αν χρειαστείτε βοήθεια για μετάφραση και επειδή το έχω πρόχειρο.... Σφυράτε! Πάντως τότε όλα φαινόντουσαν υπέροχα... όπως για παράδειγμα το discworld που το είχα στο μυαλό μου σαν παιχνίδι με ικανά γραφικά και τελικά είναι κλάσης mi1.... Μήν αναφέρω πώς ταράχτηκα όταν μετά απο καμιά 10ετία έπιασα το tomb raider 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Σίγουρα σαν ανάμνηση τα γραφικά είναι πάντα καλύτερα γιατί πολύ απλά έχει μείνει τόσος χώρος στη φαντασία που το έχεις πλάσει τέλειο. Ίσως θα έπρεπε να βγαίνουν και σήμερα παιχνίδια με "ιμπρεσιονιστικά" γραφικά (ναι, οκ, χαζομάρες λέω, αλλά μακάρι να βρεθεί κανένας ρομαντικός παραγωγός...) Praetorian, το κρατάω στο πίσω μέρος του μυαλό μου και βλέπουμε. Όπως θυμάσαι δεν είμαι και για χρονοδιαγράμματα εγώ. Είμαι λιγάκι της άνεσις (καλά τρέχουν και πολλές δουλειές αυτόν τον καιρό και εννοώ τα τελευταία 2 χρόνια και για τα επόμενα 2. Μετά εντάξει. Θα είναι χειρότερα ) Πάντως πολύ νοσταλγία το τόπικ. Με βλέπω να ξαναπαίζω τα παιχνίδια στις διακοπές μου... ααααχχχχ...
klainmaingr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Πραγματικά... η φαντασία λειτουργούσε στο έπακρο τότε... τώρα δεν έχουν μείνει και πολλά πράγματα... το μόνο που έχουμε να πούμε είναι γιατί buggaρει το χορτάρι σε εκείνη τη γωνία και πως η φωτοσκίαση είναι αρκετά καλύτερη με dx10... κλάιν μάιν δηλαδή.... (να μήν αναφέρω για τον ιδρώτα στα ποδοσφαιράκια... )... Anyway... Σειρά μετά το 1 και 2 έχει το grim fandango αλλα άνευ patch... μερικά πράγματα τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι καλύτερα να μένουν πρωτότυπα... :} You run THAT fast... :}
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Anyway... Σειρά μετά το 1 και 2 έχει το grim fandango αλλα άνευ patch... μερικά πράγματα τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι καλύτερα να μένουν πρωτότυπα... :} You run THAT fast... :} Τρέχεις ΤΟΣΟ γρήγορα; Ελπίζω να σε έπεισα για τις μεταφραστικές μας ικανότητες. Θα βάλεις τώρα το patch; (μόνο υπότιτλους αλλάξαμε άλλωστε, δεν πειράξαμε φυσικά τις φωνές. Γιατί να σε χαλάσουν; )
Moderators Praetorian Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Anyway... Σειρά μετά το 1 και 2 έχει το grim fandango αλλα άνευ patch... μερικά πράγματα τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι καλύτερα να μένουν πρωτότυπα... :} Τωρά όχι ότι το παίρνω πατριωτικά και προσωπικά :evil:... αλλά 1. το patch γράφτηκε για όσους το χρειάζονται κυρίως. Για να παίξουν το παιχνίδι περισσότερα άτομα. Φυσικά όπως και εσύ klainmaingr υπάρχουν και αυτοί που μπορούν να το παίξουν χωρίς. 2. Το patch δεν είναι μεταγλώττιση οπότε τίποτα απο την πρωτοτυπία δεν χάνεται. Ειδικά για κάποιον που γνωρίζει αγγλικά και 3. Ειδικά όσοι κατέχουν τα αγγλικά θα μας βοηθούσαν πολύ στο να ελέγξουν την εγκυρότητα του patch και να μας δώσουν πολύτιμο feedback. 4. Το patch έχει επιλογή υποτίτλων και επιπλέον πρόσθετα patches που εξασφαλίζουν ότι το παιχνίδι θα παίζει κανονικά σε windows Xp, multi-core cpus κλπ κλπ! edit: whooooops με πρόλαβε ο Manuel Και επιστρέφω ontopic: - Ok, για τη μετάφραση. Μπαίνει σε queue. Και σε εμένα έχουν πέσει κάπως πολλά, αλλά ευτυχώς μπορώ ακόμα και ξεκλέβω λίγο χρόνο. Ήδη είχα και ένα pm για την μετάφραση (υπόσχομαι ότι θα απαντήσω σύντομα).
klainmaingr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Τωρά όχι ότι το παίρνω πατριωτικά και προσωπικά :evil:... αλλά 1. το patch γράφτηκε για όσους το χρειάζονται κυρίως. Για να παίξουν το παιχνίδι περισσότερα άτομα. Φυσικά όπως και εσύ klainmaingr υπάρχουν και αυτοί που μπορούν να το παίξουν χωρίς. 2. Το patch δεν είναι μεταγλώττιση οπότε τίποτα απο την πρωτοτυπία δεν χάνεται. Ειδικά για κάποιον που γνωρίζει αγγλικά και 3. Ειδικά όσοι κατέχουν τα αγγλικά θα μας βοηθούσαν πολύ στο να ελέγξουν την εγκυρότητα του patch και να μας δώσουν πολύτιμο feedback. 4. Το patch έχει επιλογή υποτίτλων και επιπλέον πρόσθετα patches που εξασφαλίζουν ότι το παιχνίδι θα παίζει κανονικά σε windows Xp, multi-core cpus κλπ κλπ! edit: whooooops με πρόλαβε ο Manuel Και επιστρέφω ontopic: - Ok, για τη μετάφραση. Μπαίνει σε queue. Και σε εμένα έχουν πέσει κάπως πολλά, αλλά ευτυχώς μπορώ ακόμα και ξεκλέβω λίγο χρόνο. Ήδη είχα και ένα pm για την μετάφραση (υπόσχομαι ότι θα απαντήσω σύντομα). Ούύύπςςςς!!!! :} Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω είναι να θίξω την προσπάθεια αυτών που ασχολήθηκαν με τόσο ζήλο για να καταφέρουν κάποιοι μή γνωρίζοντες καλά αγγλικά να ασχοληθούν με αυτό το κατα τα άλλα κορυφαίο παιχνίδι... :} No hard feelings... Τα παραπάνω ήταν καθαρά για το πώς ευχαριστιέμαι "εγώ" το παιχνίδι... Αν και τώρα που είδα το post σου μάλλον θα χρειαστώ την multicore πλευρά του patch... Keep up the good work:} P.s: Και για να μην υπάρξω ψεύτης... το legend of zelda : link to the past που έπαιξα μεταφρασμένο (απο περιέργεια μάλλον) δεν είχε τίποτα να ζηλέψει απο το πρωτότυπο... (βέβαια δεν ήταν και παιχνίδι "διαλόγων")
Arioch79 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Βασικά αν ασχοληθείτε ποτέ με τη μετάφραση του MI3, σας εύχομαι από τώρα καλό κουράγιο. Και μόνο στη σκέψη των μονομαχιών με προσβολές με ομοιοκαταληξία, σας λυπάμαι. Δεν έχω χρησιμοποιήσει το patch με τους ελληνικούς υπότιτλους του grim fandango, αλλά έχω ακούσει ότι έχετε κάνει καταπληκτική δουλειά. Εύγε! Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά σας, μπας και καταφέρω να ξεκολλήσω το ξαδερφάκι μου από τα mindless action games... Όσον αφορά το ΜΙ1, οι διαφορές της VGA-CD έκδοσης από το απλό είναι οι ambient ήχοι και η υψηλής ποιότητας μουσική, λίγο βελτιωμένα γραφικά (κυρίως στα χρώματα, μη φανταστείτε τρελό ρετουσάρισμα) και το ότι στο inventory τα αντικείμενα εμφανίζονται με εικόνες και όχι με την περιγραφή τους, όπως στο original. Α, και είναι 42 mbs, κάτι παραπάνω από δεκαπλάσιο σε μέγεθος από το original. Αναμενόμενο.
anthony_88 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Ευχαριστω praet για το ScummVM Καλα εγω εχω κολλησει στην αρχη ακομα ακομα. Ουτε ξιφος ουτε χαρτη μπορω να αγορασω. Μονο breathmints και να περασω απεναντι με το κοτο πουλο μπορεσα :-P Τι platform να βαλω στο Scumm? Dos ή Windows? Επισης να πειραξω ρυθμισεις γραφικων και τετοια??
tolkyr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Και φυσικά μην ξεχάσετε μετά από το MI να παίξετε το Day of the Tentacle! Απίστευτο!!!Πραγματικά funny παιχνίδι!
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Moderators Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Τι platform να βαλω στο Scumm? Dos ή Windows? Αυτό που έχει αναγνωρίσει το ScummVm είναι πιθανότατα και το σωστό. Μην το πειράξεις. Επισης να πειραξω ρυθμισεις γραφικων και τετοια?? Οι πρόσθετες επιλογές που έχω κάνει εγώ για κάθε παιχνίδι (από το "Options" στο menu του ScummVm) έχουν να κάνουν μόνο με τα γραφικά: Graphics Mode: HQ3x (γενικά βελτιώνει αισθητά τα γραφικά, αλλά απαιτεί ένα αξιοπρεπές μηχάνημα) Render Mode: default Fullscreen mode *checked* (για Quit από τα παιχνίδια πατάς Alt+X) Aspect Ratio Correction *checked* Τα υπόλοιπα τα έχω στο default. Απο εκεί και πέρα μπορείς να πειράζεις τις ρυθμίσεις ανα παιχνίδι (από το Edit game), αν και κάτι τέτοιο εμένα μου χρειάστηκε μόνο για να δώσω κάποια πρόσθετα folders από όπου θα ακούγεται μουσική σε κάποια FMTowns παιχνίδια. Βασικά αν ασχοληθείτε ποτέ με τη μετάφραση του MI3' date=' σας εύχομαι από τώρα καλό κουράγιο. Και μόνο στη σκέψη των μονομαχιών με προσβολές με ομοιοκαταληξία, σας λυπάμαι. [/quote'] Μπα... το 3ο είναι εκτός πλάνου για μένα. Πολύ γολγοθάς μου φαίνεται και δε θα του κάνω τη χάρη
saxon Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Και φυσικά μην ξεχάσετε μετά από το MI να παίξετε το Day of the Tentacle!Απίστευτο!!!Πραγματικά funny παιχνίδι! Symfonw apolyta se afto. Mporei na einai palio game alla persi pou to dokimasa katafera na to teleiosw ksana xwris na me xalasoun ta grafika tou.
kiriga81 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Ontws, h seira Monkey Island exoun kataferei na katalavoun ena mikro kommati ths mnhmhs mou. Sumfwnoi, ta 2 prwta einai divine, alla kai to 3 den einai katholou asxhmo. To 4 omws, einai sketh apogoiteush. Vghke gia na kerdisei h Lucasarts lefta apo to "varu" onoma ths seiras, h gia na pei oti den exei parathsei ta adventures, mias kai auta thn anedeiksan?(asxeta an twra ta exei thapsei kapou ston khpo ths...) Oso gia to Day of the Tentacle, ti na pw... proskynaw! Gia mena, to kalutero, meta to Indiana Jones and the Fate of Atlantis.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Μπα... το 3ο είναι εκτός πλάνου για μένα. Πολύ γολγοθάς μου φαίνεται και δε θα του κάνω τη χάρη Θα συμφωνήσω. Ας το κάνει άλλη ομάδα, που να το έχει αγαπήσει το παιχνίδι. Το Day Of the Tentacle το έπαιξα πριν κανένα 3μηνο - 4μηνο (ναι, ξέρω, παράβλεψη μου τόσα χρόνια) και το ανακηρύττω πανηγυρικά το πιο αστείο παιχνίδι που έχω παίξει ποτέ. Τα Grim και Monkey καθώς και το Indiana Jones Fate of the Atlantis (μόνο αυτό έχω παίξει από τη σειρά των indy) τα θεωρώ καλύτερα, αλλά το πιο αστείο είναι σίγουρα το dott Το γυρίσαμε λίγο σε lucasarts adventures topic που υπάρχει κιόλας. http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=146384 Ας συνεχίσουμε εκεί τα γενικά σχόλια.
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Moderators Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Τι έχει κάνει ένα καμένο άτομο σε Flash για το Monkey Island 1: 1. Προσοχή δείτε το μόνο αν έχετε τερματίσει το παιχνίδι 2. Είναι στα γερμανικά, αλλά ελπίζω να βγάζει νόημα και για όσους δε γνωρίζουν τη γλώσσα. http://www.majusarts.de/film/monkey/ Έχει μια πολύ γρήγορη σύνοψη του παιχνιδιού και των γρίφων του με αρκετό χιούμορ. Κάπου αρχίζει και βαραίνει, αλλά έχει την πλάκα του οπότε συγχαρητήρια σε αυτόν και τους συνεργάτες του που το έκαναν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.