WolfBack Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Πραγματικά, το 1 και 2 ήταν τα πιο ατμοσφαιρικά... Ακόμη θυμάμαι τις ατελείωτες ώρες που πέρασα στα ατελείωτα (και άκρως εκνευριστικά) flickering της οθόνης 1084S της Amiga, αρκετά χρόνια πριν... Είχαν την γοητεία τους και ήταν αρκετά μαγευτικά, παρόλη την συνεχή επαναλαμβανόμενη μουσική και τους text διαλόγους του. Αλλά, δυστυχώς, έμειναν στο παρελθόν και είναι σχετικά αδύνατο να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους πια, πάνω από μια ώρα (και αυτό μόνο για συναισθηματικούς λόγους...) Απ'την άλλη, το MI-3 (The Curse Of) ήταν μια απίθανη περιπέτεια και μια καταπληκτική κίνηση της Lucas να προχωρήσει την ιστορία αυτή λιγάκι παραπέρα. Απίθανο gameplay, όμορφους και πανέξυπνους γρίφους και ατελείωτο χιούμορ. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν έχει ασχοληθεί ξανά με κανένα ΜΙ στο παρελθόν. Το ΜΙ-4 (Escape of), για μένα ήταν μια αποτυχία. 'Ομορφη σαν ιστορία, αλλά το gameplay, όσο και ο χειρισμός του χαρακτήρα, ήταν ο πιο εκνευριστικός που αντίκρισα σε game εδώ και χρόνια... Αυτό που κάνει αρκετούς να το παρατήσουν με το που το ξεκινήσουν.. Και όσο για το μυστικό του ΜΙ; Ελπίζω να αποκαλυφθεί στο πολυαναμενόμενο ΜΙ-5 το 2008. Εκτός κι αν υπάρξει και συνέχεια έπειτα από αυτό...
parsifal Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 +1 στον Manuel. Όπως τα έγραψε, μάλλον εκφράζει τις περισσότερες «παλιές καραβάνες» του PC gaming...
saxon Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Gia aftous pou epaiksan ta monkey island 1 & 2 thn epoxh pou vghkan den tithete thema oti htan klaseis anotera apo ta 3 & 4. Apla an kapoios prospathisei na paiksei twra ta palia tha ta parathsei se liga lepta elew grafikwn. Pantws thn mousikh thn apolamvanw kai shmera opws kai polloi alloi http://youtube.com/watch?v=VM8_uyvL4sk&mode=related&search=
dakangr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Ως νεοτερος, και εχοντας παιξει το 3 και το 4, δεν θα ξεχασω τα ανεκδοτα που ελεγε ο πρωταγωνιστης στο 4 στους δικηγορους σχετικα με το επαγγελμα τους. Ειχα πεσει κατω απο τα γελια.
Arioch79 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Είχε βγει μια CD έκδοση του Monkey Island 1 που είχε μουσική ή ambient ήχους σε όλες τις σκηνές. Αυτή παίζω τώρα στο ScummVM. Προσωπικά τα παλαιολιθικά γραφικά του δεν με αποτρέπουν από το να παίξω το παιχνίδι. Πολύ απλά, δεν βγαίνουν πλέον παιχνίδια με τέτοια ατμόσφαιρα και χιούμορ. Όπως είπε πολύ σωστά ένα παλικάρι νωρίτερα, τότε οι δημιουργοί video games αναγκάζονταν να εντυπωσιάσουν με την πλοκή/διαλόγους/ατμόσφαιρα/χιούμορ των παιχνιδιών, αφού δεν μπορούσαν να προσφέρουν εντυπωσιακά γραφικά. Ίσως βέβαια να παίζει ρόλο και ότι τότε τα adventures ήταν τα δημοφιλέστερα video games, οπότε ασχολούνταν μαζί τους μεγάλα software houses. Τώρα τα περισσότερα adventures έχουν πολύ μικρότερο budget (αναλογικά) σε σχέση με παιχνίδια άλλου είδους (FPS, RTS). Όσον αφορά το MI2, τα γραφικά είναι τόσο καρτουνίστικα που είναι ακόμα λιγότερο "απωθητικά" για τους νεότερους. Και πιστεύω ότι σε psp ή pda αξίζει ακόμα περισσότερο να τα παίξεις (pocket scummvm).
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Και πιστεύω ότι σε psp ή pda αξίζει ακόμα περισσότερο να τα παίξεις (pocket scummvm). Ωπ! Κάτσε γιατί έψαχνα κάτι τέτοιο. Ξέρεις μήπως να μου πεις ποιος είναι ο φθηνότερος τρόπος να παίζω παλιά adventures σε οποιαδήποτε φορητή κονσόλα; Τα παιχνίδια του scumm είναι υπεραρκετά.
george_o/c Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Ξέρεις μήπως να μου πεις ποιος είναι ο φθηνότερος τρόπος να παίζω παλιά adventures σε οποιαδήποτε φορητή κονσόλα; Τα παιχνίδια του scumm είναι υπεραρκετά. Γίνεται κάτι τέτοιο??? Προσωπικά, είχα παίξει το MI3 και το καταευχαριστήθηκα, πολύ πλάκα, ωραίοι γρίφοι και ατμόσφαιρα. Τώρα για τα 1 και 2 δεν τα έχω παίξει, αλλά μόνο και μόνο από τα σχόλιά σας ψήθηκα ήδη... :grin:
Arioch79 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Φίλε Manuel, στο PDA που έχω (ipaq) έχω παίξει όλα τα adventures που έχουν βγει για scummvm. Παίζουν άψογα, από ΜΙ1 μέχρι broken sword. Απλά κατέβασε το pocket scummvm, στη χρήση είναι πανεύκολο. Τώρα για PSP δεν ξέρω πώς ακριβώς γίνεται γιατί δεν έχω ο ίδιος, αλλά ένας φίλος μου έπαιζε MI1 στο PSP του, αυτό στο λέω εγγυημένα, οπότε σίγουρα γίνεται. Τώρα για φτηνότερο δεν ξέρω, θα πρέπει να συγκρίνεις τιμές PDAs και PSP. Και φυσικά να υπολογίζεις ότι θα πρέπει να σκάσεις καμιά 100στάρα ευρώ έξτρα τουλάχιστον για κάρτες μνήμης (SDcards). Εγώ με το ένα giga που έχω είμαι καλυμμένος πάντως.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Ευχαριστώ edit: (ωχ, τα pda είναι πανάκριβα... μάλλον το psp είναι μονόδρομος)
KilliK Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Gia aftous pou epaiksan ta monkey island 1 & 2 thn epoxh pou vghkan den tithete thema oti htan klaseis anotera apo ta 3 & 4. Apla an kapoios prospathisei na paiksei twra ta palia tha ta parathsei se liga lepta elew grafikwn.Pantws thn mousikh thn apolamvanw kai shmera opws kai polloi alloi http://youtube.com/watch?v=VM8_uyvL4sk&mode=related&search= υπαρχει σε τορρεντ ολη η μουσικη των ΜΙ σε mp3 φορμα.
Moderators Praetorian Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Θα συμφωνήσω και εγώ με Manuel. Τα 1 και 2 είναι τα καλύτερα Monkey Island απο πλευράς ιστορίας, χιούμορ, πρωτοτυπίας και interface/character interaction. Και απο αυτά τα δύο, το 1ο ειδικά είναι ΑΠΑΙΧΤΟ με τις κορυφαίες "λογομαχίες" στις ξιφομαχίες, ενώ το 2ο αν και σχεδόν άψογο είχε κάποια σημεία με γρίφους που μου την έδωσαν στα νεύρα . To 3o είναι ένα καλό Monkey Island, με πρωτότυπα και καλοσχεδιασμένα γραφικά και speech, αλλά του λείπει αρκετή από τη μαγεία των δύο πρώτων. Παραμένει άξιο sequel ωστόσο. Από το 4ο έχω παίξει μέχρι ένα σημεία και μετά το άφησα. Κακώς ίσως αλλά κάτι δε μου κόλλαγε στο όλο θέμα με τα 3d χειρισμό και την επανάληψη παλιών ατακών και σκηνικών. Πάντως το ScummVm είναι σωτήριο !! Το έχω περάσει στο Nokia κινητό μου (ναι είμαι λιγάκι καμμένος με παλιά κλασσικά adventures) και έχει τρελή φάση . Μια άλλη έκδοση του MI 1 με ήχο σε όλες τις σκηνές είναι η έκδοση για FMTOWNS (για την CD έκδοση δε γνωρίζω -έχει και speech ??? ). Γενικά απο όσο γνωρίζω όλα τα παιχνίδια για FMTOWNS έχουν ήχο σε όλες τις σκηνές τους. Btw το MI 1 έχει 2 εκδόσεις : σε EGA και σε VGA με τη VGA να έχει σαφώς βελτιωμένα γραφικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Θα συμφωνήσω και εγώ με Manuel. Τα 1 και 2 είναι τα καλύτερα Monkey Island Λες να μπορούμε να τα κάνουμε μετάφραση; Από προγραμματιστικής πλευράς εννοώ, γιατί όρεξη μπορώ να πω πως έχω (μου έλειψε η όλη φάση). Προσωπικά για το 3 θα συμφωνήσω ότι είναι καλό sequel. Κράτησε μια ισορροπία. Το 4 μου φάνηκε κάπως υπερβολικό το χιούμορ του. Πολλές αναφορές στη σύγχρονη εποχή και γενικά το κλίμα ήταν λίγο Looney Tunes παρά Monkey Island. Τα λατρεύω και τα Looney Tunes βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.
anthony_88 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Πώς μπορω να παιξω το MI1 στον ScummVM? Τον κατεβασα τον ScummVM αλλα δε μπορω να κανω add το exe του ΜΙ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.