barca10 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Λοιπόν φτιάχνω μια σελιδα σε html. Κατέβασα ένα έτοιμο template το οποίο είχε μία φόρμα επικοινωνίας έτοιμη. Παραθέτω τον κώδικα παρακάτω. Αυτό που θέλω είναι να μου έρχονται τα αποτελέσματα της φόρμας στο mail μου. Πώς γίνεται? > <form action="#"> <div class="row"> <span class="formlabel">Ονομα</span> <span class="forminput"> <input type="text" name="yourname" /></span> </div> <div class="row"> <span class="formlabel">email</span> <span class="forminput"><input type="text" name="youremail" /></span> </div> <div class="row"> Σχόλια <span class="forminput"> <textarea rows="5" cols="18" name="yourenquiry" class="textarea"></textarea></span> </div> <div class="spacer"> </div> <div class="row"> <span class="formlabel"></span><span class="forminput"> <input type="submit" value="submit" class="submit" /></span> </div> </form>
andrip Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 ο server σου υποστηρίζει php? αν όχι τότε να βρεις σερβερ που να υποστηρίζει php. στο action="#" προφανώς θα βάλεις ένα αρχείο το οποίο θα τρέχει όταν πατηθεί το submit. χρησιμοποιόντας την πολύ απλή εντολή mail θα μπορείς να κάνεις αυτό που θές. Ψάξε google για πολλά παραδείγματα php mail κι είσαι έτοιμος χοντρικά η εντολή είναι >mail('[email protected]', 'Subject', $message);
patentapc Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 ο server σου υποστηρίζει php? αν όχι τότε να βρεις σερβερ που να υποστηρίζει php. στο action="#" προφανώς θα βάλεις ένα αρχείο το οποίο θα τρέχει όταν πατηθεί το submit. χρησιμοποιόντας την πολύ απλή εντολή mail θα μπορείς να κάνεις αυτό που θές. Ψάξε google για πολλά παραδείγματα php mail κι είσαι έτοιμος χοντρικά η εντολή είναι >mail('[email protected]', 'Subject', $message); η linux πλατφορμα υποστηρίζει php?
macabre_sunsets Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Η PHP είναι ανεξάρτητη "πλατφόρμας"/"λειτουργικού". Εγκαθίσταται παντού, και για να δουλέψει πρέπει να την υποστηρίζει ο Web Server. Στο θέμα μας, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο : Έστω αρχείο mail.php : ><form action="process.php"> <div class="row"> <span class="formlabel">Ονομα</span> <span class="forminput"> <input type="text" name="yourname" /></span> </div> <div class="row"> <span class="formlabel">email</span> <span class="forminput"><input type="text" name="youremail" /></span> </div> <div class="row"> Σχόλια <span class="forminput"> <textarea rows="5" cols="18" name="yourenquiry" class="textarea"></textarea></span> </div> <div class="spacer"> </div> <div class="row"> <span class="formlabel"></span><span class="forminput"> <input type="submit" value="submit" class="submit" /></span> </div> </form> Το αρχείο process.php : ><?php $sender = $_REQUEST['yourname']; //Όνομα Αποστολέα $sender_email = $_REQUEST['youremail']; // E-Mail Αποστολέα $message = $_REQUEST['yourenquiry']; // Μήνυμα του Αποστολέα mail("to_email_sou", $sender . " - " $sender_email, $message); ?> Όπου σαν Subject του mail θα έχεις "Όνομα Αποστολέα - E-Mail Αποστολέα", εκτός αμα βάλεις και κάποιο άλλο πεδίο για το "Θέμα". Αν η PHP στον server σου δεν υποστηρίζει την function mail(), τότε θα πρέπει να βρεις άλλο τρόπο να τα στέλνεις μέσω SMTP Server.
barca10 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Απ' ότι φαίνετε ο server ου χρησιμοποιώ δεν υποστηρίζει php. (τα ανέβασα αλλά όταν πατάω "αποστολή" μου λέει να κάνει download το process.php). Υπάρχει κάποια άλλη λύση? Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας.
the_eye Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Πάρε τηλ το hosting σου και ρώτα τι υποστηρίζει ο server σου αλλιώς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
barca10 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Πάρε τηλ το hosting σου και ρώτα τι υποστηρίζει ο server σου αλλιώς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Δεν υποστηρίζει php, υπάρχει άλλη λύση?
macabre_sunsets Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Αν δεν υποστηρίζει php τότε θα υποστηρίζει asp λογικά (αν δεν υποστηρίζει ούτε asp νομίζω πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την αλλαγή του hoster σου), οπότε κοίτα για κάποιο asp script.
andrip Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 επειδή υποψιάζομαι οτι έχεις πάρει κάποιο free πακέτο hosting απο τη στιγμή που δεν υποστηρίζει php (υπάρχουν free με php αλλα μην περιμένεις και τη μεγαλύτερη αξιοπιστία) να υποστηρίζει asp το βλέπω πιο δύσκολο όπως είπε και ο προηγούμενος πας για αλλαγή hoster
ntellos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Η PHP είναι ανεξάρτητη "πλατφόρμας"/"λειτουργικού". Εγκαθίσταται παντού, και για να δουλέψει πρέπει να την υποστηρίζει ο Web Server. Στο θέμα μας, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο : Έστω αρχείο mail.php : ><form action="process.php"> <div class="row"> <span class="formlabel">Ονομα</span> <span class="forminput"> <input type="text" name="yourname" /></span> </div> <div class="row"> <span class="formlabel">email</span> <span class="forminput"><input type="text" name="youremail" /></span> </div> <div class="row"> Σχόλια <span class="forminput"> <textarea rows="5" cols="18" name="yourenquiry" class="textarea"></textarea></span> </div> <div class="spacer"> </div> <div class="row"> <span class="formlabel"></span><span class="forminput"> <input type="submit" value="submit" class="submit" /></span> </div> </form> Το αρχείο process.php : ><?php $sender = $_REQUEST['yourname']; //Όνομα Αποστολέα $sender_email = $_REQUEST['youremail']; // E-Mail Αποστολέα $message = $_REQUEST['yourenquiry']; // Μήνυμα του Αποστολέα mail("to_email_sou", $sender . " - " $sender_email, $message); ?> Όπου σαν Subject του mail θα έχεις "Όνομα Αποστολέα - E-Mail Αποστολέα", εκτός αμα βάλεις και κάποιο άλλο πεδίο για το "Θέμα". Αν η PHP στον server σου δεν υποστηρίζει την function mail(), τότε θα πρέπει να βρεις άλλο τρόπο να τα στέλνεις μέσω SMTP Server. έχω ξαναδεί παρόμοιο κώδικα και όπως και εκείνος φενόταν να τρέχει κανονικά e-mail δεν έπερνα.Μήπως πρέπει να editάρω τίποτα; να ανοίξω πόρτες στο ρούτερ; Πάντως τρέχω όλα τα extensions της php. Πάλι δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο οι ρυθμίσεις στον apache. Α και στο site μου δεν λειτουργέι το e-mail ( smf einai )
barca10 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 επειδή υποψιάζομαι οτι έχεις πάρει κάποιο free πακέτο hosting απο τη στιγμή που δεν υποστηρίζει php (υπάρχουν free με php αλλα μην περιμένεις και τη μεγαλύτερη αξιοπιστία) να υποστηρίζει asp το βλέπω πιο δύσκολο όπως είπε και ο προηγούμενος πας για αλλαγή hoster Λοιπόν για να σας πω τι έχει γίνει: Κατοχύρωσα το domain μου στην europlanet (domains24) και μου δίνει δωρεάν hosting 10mb. Είπα για αρχή να τα χρησιμοποιήσω και να δώ μέτα αν θα αγοράσω χώρο κάπου αλλού. Όμως απ' ότι φαίνετε ο server τους δεν υποστηρίζει php.
macabre_sunsets Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 έχω ξαναδεί παρόμοιο κώδικα και όπως και εκείνος φενόταν να τρέχει κανονικά e-mail δεν έπερνα.Μήπως πρέπει να editάρω τίποτα; να ανοίξω πόρτες στο ρούτερ; Πάντως τρέχω όλα τα extensions της php. Πάλι δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο οι ρυθμίσεις στον apache. Α και στο site μου δεν λειτουργέι το e-mail ( smf einai ) Τρέχεις το SMF στον υπολογιστή σου? (επειδή λες για πόρτες και ρουτερ) -> Ναι : Έχεις στήσεις κάποιον mailserver? --> Ναι : Κοίτα στο php.ini, λέει κάπου για SMTP Server. Εκεί δίνεις τα στοιχεία σου και του server (IP, username, password). Θεωρητικά, μετά θα μπορείς να στέλνεις e-mail (Εαν έχεις Windows. 'Αμα έχεις Linux δεν χρειάζεται αυτό.) --> Όχι : Θα πρέπει να στήσεις, αλλιώς πας πάλι στο php.ini και δίνεις τα στοιχεία ενός άλλου SMTP Server (πχ του παρόχου σου, εφόσον το υποστηρίζει). (Εάν έχεις windows. Άμα έχεις Linux τότε να στήσεις έναν server.) -> Όχι : Θα πρέπει να μιλήσεις με τον hoster σου αν η PHP υποστηρίζει την mail function.
ntellos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Τρέχεις το SMF στον υπολογιστή σου? (επειδή λες για πόρτες και ρουτερ)-> Ναι : Έχεις στήσεις κάποιον mailserver? --> Ναι : Κοίτα στο php.ini, λέει κάπου για SMTP Server. Εκεί δίνεις τα στοιχεία σου και του server (IP, username, password). Θεωρητικά, μετά θα μπορείς να στέλνεις e-mail (Εαν έχεις Windows. 'Αμα έχεις Linux δεν χρειάζεται αυτό.) --> Όχι : Θα πρέπει να στήσεις, αλλιώς πας πάλι στο php.ini και δίνεις τα στοιχεία ενός άλλου SMTP Server (πχ του παρόχου σου, εφόσον το υποστηρίζει). (Εάν έχεις windows. Άμα έχεις Linux τότε να στήσεις έναν server.) -> Όχι : Θα πρέπει να μιλήσεις με τον hoster σου αν η PHP υποστηρίζει την mail function. >[mail function] ; For Win32 only. SMTP = localhost smtp_port = 8887 ; For Win32 only. sendmail_from = [email protected] ναι απο τον υπολογιστή μου. Mailserver δεν έχω εγκαταστήσει ( έτσι νομίζω βασικά. PHP/MYSQL/APACHE και phpmyadmin αυτα μονο. ) . Α στο SMTP αμα το αφήσω localhost θα λειτουργήσει εφόσον έχω ανοίξει την πόρτα ή θα χρειαστεί να setαρω external ip; OS: Windows XP proffesional SP 3.
macabre_sunsets Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Άμα το αφήσεις Localhost θα προσπαθεί να βρει mailserver στο pc σου, που δεν υπάρχει και δεν θα μπορεί να στείλει το mail.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.