Προς το περιεχόμενο

Ψύκτρα για i7 και διάφορες (σχετικές) περιπέτειες...

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

μόλις τελείωσα την αναβάθμιση στο μηχάνημα μου, τοποθετώντας

CPU i7/920,

Mobo Gigabyte EX58 Extreme,

RAM 6 GB KINGSTON HyperX T1 1866 (KHX14900B3T1K3/6GX),

Graphics Card ASUS GTX295 1792MB DDR3.

Επίσης υπάρχουν:

1st HD Western Digital VelociRaptor 300GB WD3000GLFS,

2nd HD Western Digital 1TB WD1001FALS,

3rd HD Western Digital 1TB WD1001FALS,

Case Coolermaster Stacker STC-T01,

Power Supply Enermax Revolution 1050W

Σκέφθηκα να μην αλλάξω ψύκτρα και να βάλω την παλιά μου που είχα για LGA775, την THERMALTAKE CL-P0310 BIG TYPHOON 120 VX (η οποία και καλά δούλευε και θόρυβο δεν έκανε και πολύ ωραία εμφάνιση είχε) και για το λόγο αυτό αγόρασα το ειδικό ΚΙΤ για να ταιριάξει η ψύκτρα αυτή στο 1366 socket (Thermaltake 1366 Upgrade Kit for Big Typhoon 120 VX A100070, αξίας 6 ευρώ)

"Έφαγα" δύο μέρες, "έφαγα" τα χέρια μου και παραλίγο να σπάσω τη μητρική, αυτό το ΚΙΤ ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙ με τίποτα! Το μεταλλικό λαμάκι όταν το βάλεις πάνω στη μητρική μαζί με την ψύκτρα κάθεται μισό πόντο πιο πάνω και είναι αδύνατο να το πιέσεις τόσο (και στα 4 σημεία) ώστε να κουμπώσει στην μητρική (επίσης να πω ότι αυτό το λαμάκι σχήματος "Η" δεν είναι βιδωτό αλλά κουμπωτό - όπως και η αυθεντική ψύκτρα της INTEL.

Απογοητευμένος που δε μπορούσα να ταιριάξω την Big Typhoon, σκέφτηκα μέχρι να δω τι θα κάνω να βάλω την ψύκτρα της INTEL και να μετρήσω θερμοκρασίες και να υποφέρω τον θόρυβο.

Καλούλα η ψύκτρα της INTEL, άμα η θερμοκρασία του CPU είναι μέχρι 45 βαθμούς, τότε ο ανεμιστήρας της δουλεύει μέχρι 1300-1400 στροφές και ΔΕΝ ακούγεται. Αν ανέβει η θερμοκρασία τότε αρχίζει να σκούζει και ο ανεμιστήρας.

Τέλος πάντων, κατέληξα να πάρω τη Noctua NH-U12P SE 1366. Μου έκανε εντύπωση η ποιότητα αυτής της ψύκτρας, τα βιδάκια, τα λαμάκια, οι οδηγίες χρήσης, τα πάντα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η ακρίβεια με την οποία ταίριαζαν μεταξύ τους τα διάφορα κομμάτια, σχεδόν με μηδενικές ανοχές, τίποτα δεν είναι στο περίπου, τίποτα δεν είναι κακοσχεδιασμένο, σαν να βλέπεις ένα χειροποίητο ακριβό ρολόι.

Την συναρμολόγησα, την ταίριαξα σε δευτερόλεπτα, έβαλα και τους δύο ανεμιστήρες με τις περίεργες εσοχές στα πτερύγια τους, έβαλα και τα μπλέ βύσματα (Ultra-Low-Noise Adaptor) για να γυρίζουν οι ανεμιστήρες στις 900 στροφές και να κάνουν γύρω στα 12 dbA θόρυβο, βίδωσα τη μητρική και όλα τα γύρω-γύρω και όλα ΤΕΛΕΙΑ!

Εχθές το βράδυ με θερμοκρασία δωματίου γύρω στους 30 βαθμούς και σε απλή χρήση ο επεξεργαστής έδειχνε θερμοκρασία 30-32 βαθμούς και στο ρελαντί 29 βαθμούς.

Το μόνο αρνητικό που θα παρατηρήσω είναι ότι το χρώμα που είναι βαμμένοι οι ανεμιστήρες είναι το πιο άσχημο και ξενέρωτο που υπάρχει! (Το πλαίσιο είναι μπεζ αρρωστιάρικο, σαν τις κάλτσες που φοράνε οι γριές, και ο ανεμιστήρας ένα καφέ-σκατουλί, που θυμίζει κάτι φτηνιάρικα κινέζικα παιχνίδια). Δε μπορούσαν να έβαζαν δύο ανεμιστήρες μαύρους ή μαύρους-πορτοκαλί;

Μπροστά στην Big Typhoon αυτή η NOCTUA είναι ΠΑΝΑΣΧΗΜΗ!

ΥΓ

Άν έχει κανείς την Big Typhoon και θέλει να την βάλει σε 1366 socket, καλύτερα να μη μπεί στο κόπο να το δοκιμάσει, μάλλον οι Κινέζοι σχεδίασαν λάθος το μεταλλικό "H"

noctua_nh_u12p_se1366.jpg

Δημοσ.

φιλε επρεπε να εβλεπες την thermalright 120 extreme (αν εβρισκες και την μαυρη ακομα καλυτερα αφου σε απασχολει η εμφανιση) η ψυχτρα κανει 50 ευροπουλακια απο πλαισιο ( http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=974919 ) + το bolt kit για 1366 8.5 ευρα ( http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1223801 ) και ενα ανεμιστηρα αντε το πολυ 10 ευροπουλα και θα ησουν αρχοντας θα ειχες και χαμηλοτερες θερμοκρασιες ;)

Επισκέπτης
Δημοσ.
φιλε επρεπε να εβλεπες την thermalright 120 extreme (αν εβρισκες και την μαυρη ακομα καλυτερα αφου σε απασχολει η εμφανιση) η ψυχτρα κανει 40 ευροπουλακια απο πλαισιο ( http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=922676 ) + το bolt kit για 1366 8.5 ευρα ( http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1223801 ) και ενα ανεμιστηρα αντε το πολυ 10 ευροπουλα και θα ησουν αρχοντας θα ειχες και χαμηλοτερες θερμοκρασιες ;)

Σκέφτομαι να βγάλω τους ανεμιστήρες και να τους βάψω προσεκτικά με σπρέυ Duplicolor χρώματος μαύρου, έτσι θα γίνουν super!!!!:-D:-D:-D

Δημοσ.
Gega, αυτή στα 40 ευρώ είναι αλουμίνιο, όχι χαλκός. Η extreme κάνει 50.5 και η True Black 59.5.

ok το διορθωσα ... δεν προσεξα καθολου οτι δεν ηταν η extreme

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:43 ----------

Σκέφτομαι να βγάλω τους ανεμιστήρες και να τους βάψω προσεκτικά με σπρέυ Duplicolor χρώματος μαύρου, έτσι θα γίνουν super!!!!:-D:-D:-D

θα θελει ομως πολυ δουλεια ηδικα στις γωνιες και σε αλλα δυσκολα σημεια

Επισκέπτης
Δημοσ.
θα θελει ομως πολυ δουλεια ηδικα στις γωνιες και σε αλλα δυσκολα σημεια

Ίσως αν τους πάω εκεί που βάφουν τα μοντέλα (αυοτκινητάκια, αρεοπλάνα, τραινάκια - τέτοια μοντέλα εννοώ) να κάνουν άψογη δουλειά.

Και σκέφτομαι να βάψω μαύρο ματ το πλαίσιο και κόκκινους τους ανεμιστήρες....

Δημοσ.

Και γιατί να κάνεις όλο αυτό τον κόπο αντί να πάρεις 2 νέους ανεμιστήρες του γούστου σου;

Δημοσ.

E τωρα συγκρινεις ποιοτητα noctua με αλλα? :P Αν και θα ηταν το ποιο απλο, αλλα αφου τους πληρωσε και με το παραπανω γιατι να μην τους χρησιμοποιησει?

Δημοσ.

Αφού δεν του αρέσουν μπορεί να τους πουλήσει.

Eύκολα νομίζω.

Αν και εμένα δε μου φαίνονται αντιαισθητικά τα χρώματά τους, αλλά γούστα είναι αυτά...

Επισκέπτης
Δημοσ.
Και γιατί να κάνεις όλο αυτό τον κόπο αντί να πάρεις 2 νέους ανεμιστήρες του γούστου σου;

Έχεις ένα δίκιο, το σκέφτηκα και εγώ, έψαξα να βρω κάποιον άλλο, αλλά είναι πολύ κατώτεροι ποιοτικά. Μόνο από το βάρος του (ζυγίζει το διπλάσιο απ΄όλους τους άλλους) καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ καλός ανεμιστήρας, χώρια που έχει και τη πατέντα με τα κομμένα πτερύγια (vortex control).

Αν έχεις να προτείνεις πάντως κανέναν πολύ καλό ανεμιστήρα (ολόμαυρο ή μαύρο / πορτοκαλί), πες μου.

Δημοσ.

Αν έχεις να προτείνεις πάντως κανέναν πολύ καλό ανεμιστήρα (ολόμαυρο ή μαύρο / πορτοκαλί), πες μου.

Σε όποιον άλλο 12άρη και να πας, ποιοτικά θα χάσεις αναγκαστικά, μιας και οι συγκεκριμένοι που έχεις θεωρούνται top αυτή τη στιγμή.

Εγώ έχω βολευτεί με 2 τέτοιους, και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, και ας ακούγονται σχετικά σε full rpm.

(υποθέτω πως ούτε αυτών τα χρώματα σου κάνουν, στο δικό μου σύστημα με τα χρώματα της μητρικής ταιριάζουν)...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τελικά θα τους βάψω με πιστολάκι σε μαύρο ματ χρώμα κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες (αφού μονωθούν τα ευαίσθητα σημεία). Θα ποστάρω φωτό μόλις είναι έτοιμοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...