Προς το περιεχόμενο

[Megathread] Adventurer's Corner - Συζήτηση για Adventure games

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν είχατε να παίξετε μόνο ένα adventure σήμερα, ποιο θα ήταν αυτό?

(tex murphy, Gabriel knight 2, the dig, full throttle, my likes so far from the past...)

Δημοσ.

(tex murphy, Gabriel knight 2, the dig, full throttle, my likes so far from the past...)

Indiana Jones and The Fate of Atlantis

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Για αξιόλογο και classic adventure που δεν το τελειώνεις με τίποτα σε μια μέρα, το The Longest Journey (το αρχικό της σειράς).

Για κάτι που τελειώνει σε μια μέρα (ίσως), αλλά το διασκέδασα πάρα πολύ και το θεωρώ αξιοπρεπέστατο adventure game, το Resonance της Wadjet Eye).

Αν η ερώτηση απευθύνεται στο τι θα παίζαμε εμείς (που το έχουμε από καιρό σκοπό, αλλά δεν έχουμε παίξει ακόμα) τότε Primordia (επίσης της Wadjet Eye).

Σε όλα τα παραπάνω θα χρειαστεί ίσως να ξεπεράσεις το θέμα των low res γραφικών. Κυρίως στα παιχνίδια της Wadjet Eye.

(Το Indiana Jone and the Fate of Atlantis είναι προφανώς πάντα καλή πρόταση για όποιον δεν το έχει παίξει :) )

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Snoob μήπως έπαιξες το The Detail κι έχεις εντυπώσεις?

Όχι, το αγόρασα γιατί με δελέασε πολύ η ατμόσφαιρα (εντάξει, και η τιμή...) αλλά έμπλεξα με κάτι άλλα και δεν πρόλαβα καθόλου. Το έχω στις άμεσες προτεραιότητες, ελπίζω να γράψω σύντομα εντυπώσεις, αν δε σκαλώσω με μια δουλειά που τρέχει αυτό το διάστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Για αξιόλογο και classic adventure που δεν το τελειώνεις με τίποτα σε μια μέρα, το The Longest Journey (το αρχικό της σειράς).

Για κάτι που τελειώνει σε μια μέρα (ίσως), αλλά το διασκέδασα πάρα πολύ και το θεωρώ αξιοπρεπέστατο adventure game, το Resonance της Wadjet Eye).

Αν η ερώτηση απευθύνεται στο τι θα παίζαμε εμείς (που το έχουμε από καιρό σκοπό, αλλά δεν έχουμε παίξει ακόμα) τότε Primordia (επίσης της Wadjet Eye).

Σε όλα τα παραπάνω θα χρειαστεί ίσως να ξεπεράσεις το θέμα των low res γραφικών. Κυρίως στα παιχνίδια της Wadjet Eye.

(Το Indiana Jone and the Fate of Atlantis είναι προφανώς πάντα καλή πρόταση για όποιον δεν το έχει παίξει :) )

Btw για μένα το καλύτερο έργο που έχει επιδείξει η Wadjet Εye είναι η σειρά Blackwell..

• Moderators
Δημοσ.

Btw για μένα το καλύτερο έργο που έχει επιδείξει η Wadjet Εye είναι η σειρά Blackwell..

Συνολικά για μένα η σειρά Blackwell είναι ένα αξιόλογο adventure. Δεν το θεωρώ το καλύτερο της Wadjet Eye, αλλά έχει αρκετές πολύ καλές ιδέες (και ως προς χαρακτήρες/ ιστορία και ως προς gameplay mechanics) και είναι μια ολοκληρωμένη ιστορία (αν και από όσο γνωρίζω το πλάνο βγήκε στην πορεία) με δύο-τρεις καλογραμμένους (βλέποντας συνολικά έστω τη σειρά) χαρακτήρες. 

Ως επιμέρους κομμάτια, έχω διάφορα θέματα με τη σειρά, και τα διάφορα σκαμπανευάσματά της (...). Αν και θεωρώ ότι υπάρχει σαφή βελτίωση με το κάθε μέρος της σειράς σε πολλούς τομείς (χαρακτήρες, ατμόσφαιρα, δέσιμο ιστορίας, σαφέστερο πλάνο, voice acting, και background art/ animations (... για ένα μεγάλο μέρος τους τέλος πάντων), κάπου καταλαβαίνεις τον πειραματισμό και την αλλαγή σε κάποια mechanics (και την επαναφορά τους αργότερα), όπως και το ότι κάποιες αποφάσεις για την κεντρική ιστορία άρχισαν να ξεφεύγουν προς το τέλος... 

• Like 2
Δημοσ.

Το Technobabylon πάντως είναι εξαιρετικό. Επιτέλους ένα adventure που οι γρίφοι δεν είναι "τεχνητές" καταστάσεις που κάποιος κόλλησε μια ιστορία πάνω τους (ή το ανάποδο) αλλά είναι ζωντανό μέρος της πλοκής και εξέλιξης. Πάρα πολύ όμορφη αίσθηση πραγματικά και ορισμένες εύστοχες στιγμές cyberpunk.

• Like 2
Δημοσ.

Συνολικά για μένα η σειρά Blackwell είναι ένα αξιόλογο adventure. Δεν το θεωρώ το καλύτερο της Wadjet Eye, αλλά έχει αρκετές πολύ καλές ιδέες (και ως προς χαρακτήρες/ ιστορία και ως προς gameplay mechanics) και είναι μια ολοκληρωμένη ιστορία (αν και από όσο γνωρίζω το πλάνο βγήκε στην πορεία) με δύο-τρεις καλογραμμένους (βλέποντας συνολικά έστω τη σειρά) χαρακτήρες. 

Ως επιμέρους κομμάτια, έχω διάφορα θέματα με τη σειρά, και τα διάφορα σκαμπανευάσματά της (...). Αν και θεωρώ ότι υπάρχει σαφή βελτίωση με το κάθε μέρος της σειράς σε πολλούς τομείς (χαρακτήρες, ατμόσφαιρα, δέσιμο ιστορίας, σαφέστερο πλάνο, voice acting, και background art/ animations (... για ένα μεγάλο μέρος τους τέλος πάντων), κάπου καταλαβαίνεις τον πειραματισμό και την αλλαγή σε κάποια mechanics (και την επαναφορά τους αργότερα), όπως και το ότι κάποιες αποφάσεις για την κεντρική ιστορία άρχισαν να ξεφεύγουν προς το τέλος... 

Το voice acting της σειράς είναι unparalleled, από τα καλύτερασ που έχω δει σε adventure game. Ποιο είναι κατά την γνώμη σου το καλύτερο της Wadjet Eye? Gemini rue?

• Moderators
Δημοσ.

Το voice acting της σειράς είναι unparalleled, από τα καλύτερα που έχω δει σε adventure game.

Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τους voice actors, που βελτιώνεται αισθητά (κατά τη γνώμη μου) από το 2ο μέρος και έπειτα.

Ποιο είναι κατά την γνώμη σου το καλύτερο της Wadjet Eye? Gemini rue?

Είναι νωρίς να πω, για μένα. Για την ώρα το "αγαπημένο μου" είναι το Resonance. Έχω παιξει το Gemini Rue και από ό,τι θυμάμαι ήμουν σε προχωρημένο σημείο όταν το σταμάτησα με σκοπό να επιστρέψω -αλλά αυτό έγινε πριν μερικά χρόνια και δεν έχω επιστρέψει ακόμα - μάλλον θα χρειαστεί να το πάω πάλι από την αρχή.

Επίσης, από χθες έχω ξεκινήσει το Primordia :) και έχω πολύ καλές εντυπώσεις -αν και ήταν μάλλον λάθος να αφήσω τα auto-hints στο (default) on.

Και σίγουρα θέλω να παίξω και το Technobabylon στο μέλλον... ίσως και το A Golden Wake.

Δημοσ.

Το A Golden Wake όπως και το Shivah είναι τα δύο πιο αδύναμα adventure τους. Για μένα η λίστα πάει ως εξής:

1. Blackwell series
  2. Resonance
  3. Gemini Rue
  4. Primordia
  5. Shivah
  6. A Golden Wake

Δεν έχω παίξει Technobabylon και Emeral City Confidential.

Επίσης, μέσα στο 2015 θα βγεί και το Shardlight από τους ίδιους, http://www.wadjeteyegames.com/games/shardlight/ το οποίο φαίνεται υποσχόμενο.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Snoob μήπως έπαιξες το The Detail κι έχεις εντυπώσεις?

Mερικές πρώτες εντυπώσεις:

Ανήκει στην κατηγορία των interactive story/adventure. Κλασικούς γρίφους δεν έχει, εξετάζεις το περιβάλλον και ανάλογα με τις επιλογές που κάνεις προκύπτει η συνέχεια της ιστορίας.

Στην αρχή, το αποτέλεσμα είναι "κλειδωμένο", δηλαδή ό,τι και να επιλέξεις θα καταλήξεις από (ελαφρώς) διαφορετικούς δρόμους στο ίδιο αποτέλεσμα. Όμως, αυτοί οι ελαφρώς διαφορετικοί δρόμοι έχουν αντίκτυπο στο πώς πλάθεται η ιστορία του κάθε χαρακτήρα, και επηρεάζεται αντίστοιχα η συμπεριφορά τους στη συνέχεια της ιστορίας.

Βελτιωμένο σε σχέση με το Walking Dead (ως εδώ που είδα, τουλάχιστον) είναι το ότι αυτά τα σημεία καμπής δε σου τα επισημαίνει (στο στυλ Clementine will remember this) οπότε έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, νομίζω, οι αποφάσεις, αφού δεν ξέρεις ποιο είναι το στοιχείο που θα κάνει εντύπωση στον άλλο.

Καλό είναι, πρέπει βέβαια να ασχοληθώ περισσότερο για να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη, αλλά έχει αρκετές καλές επιλογές και ευελιξία στο πώς θα δεις την ιστορία να εξελίσσεται.

• Like 3
Δημοσ.

Πολύ καλή προσφορά στα summer sales του GOG, το 1954 Alcatraz Daedalic στα 0.99€ (-95%).

Επίσης, το A Golden Wake της Wadjet Eye στα 3.49€ (-75%).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...