Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία νεου ι7 + CoolermasterV10 = 78 βαθμοι!!!

gmastr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν βάζεις το χέρι σου στην ψήκτρα ή κοντά στον επεξεργαστή αισθάνεσαι να βγάζουν μεγάλη θερμοκρασία. Σχετικά με τους αισθητήρες, τίποτα μη θεωρείς απίθανο.

Δημοσ.

Αρχικά μου "κάηκε" και ενας σκληρός (με τα αρχεία μου -ευτυχώς είχα κανει backup).Tα XP αρχισαν να κολάνε και μετα ο δίσκος άφαντος. Ειναι seagate 1T. Το θεωρώ ασχετο με την υπερθερμανση γιατί ο μπροστινός ανεμιστήρας του ρίχνει αέρα απο το περιβάλον

To PC διαλύθηκε μεχρι και το κουτί του και βγήκε η ψύχτρα. Η παστα ηταν υγρη και κάλυπτε τις επιφάνειες.

Καθαρίστηκαν ολα σχολαστικά, εβαλα μια σταγονα arctic silver και ξαναβαλα την CoolerMaster V10.

Γιατι υποθετα κι'εγω οτι μάλλον "δεν ειχε κατσει καλα η ψύχτρα" Μοντάροντας την ομως ειδα οτι, δεν υπαρχει περίπτωση να μην "κατσει καλα" οταν βιδώνεται σφιχτά και ισοβάθμια με 4 βιδες/παξιμάδια!

Μετα κάποιες ώρες ειχα το αποτέλεσμα:

σε αδρανή υπολογιστή ειχα CPU=50o, system=55o, ATI=60o σε περιβάλον 32οC, δηλαδή περίπου ίδια.

Μετα ηρθαν τα δύσκολα: με 90% utilisaton (ετρεχε το HandBrake)

!!!!!!!! CPU=82o system=63o !!!!!!!!!!ΕΛΕΟΣ!!!!!!

Δυστυχώς τώρα πρέπει να τα λύσω ολα απ'την αρχή και να δοκιμάσω την "μαμίσια" ψύχτρα της Intel.

Αν τα πράγματα ειναι καλύτερα, τοτε η V10 θα επιστραφεί

(και θα'ναι περίεργο γιατι ειχε εξαιρετικές κριτικές, μιλαμε για ψύχτρα των 100€)

Υπάρχει καποια υπόδειξη για τον ταλαίπωρο?

Δημοσ.
Αρχικά μου "κάηκε" και ενας σκληρός (με τα αρχεία μου -ευτυχώς είχα κανει backup).Tα XP αρχισαν να κολάνε και μετα ο δίσκος άφαντος. Ειναι seagate 1T. Το θεωρώ ασχετο με την υπερθερμανση γιατί ο μπροστινός ανεμιστήρας του ρίχνει αέρα απο το περιβάλον

To PC διαλύθηκε μεχρι και το κουτί του και βγήκε η ψύχτρα. Η παστα ηταν υγρη και κάλυπτε τις επιφάνειες.

Καθαρίστηκαν ολα σχολαστικά, εβαλα μια σταγονα arctic silver και ξαναβαλα την CoolerMaster V10.

Γιατι υποθετα κι'εγω οτι μάλλον "δεν ειχε κατσει καλα η ψύχτρα" Μοντάροντας την ομως ειδα οτι, δεν υπαρχει περίπτωση να μην "κατσει καλα" οταν βιδώνεται σφιχτά και ισοβάθμια με 4 βιδες/παξιμάδια!

Μετα κάποιες ώρες ειχα το αποτέλεσμα:

σε αδρανή υπολογιστή ειχα CPU=50o, system=55o, ATI=60o σε περιβάλον 32οC, δηλαδή περίπου ίδια.

Μετα ηρθαν τα δύσκολα: με 90% utilisaton (ετρεχε το HandBrake)

!!!!!!!! CPU=82o system=63o !!!!!!!!!!ΕΛΕΟΣ!!!!!!

Δυστυχώς τώρα πρέπει να τα λύσω ολα απ'την αρχή και να δοκιμάσω την "μαμίσια" ψύχτρα της Intel.

Αν τα πράγματα ειναι καλύτερα, τοτε η V10 θα επιστραφεί

(και θα'ναι περίεργο γιατι ειχε εξαιρετικές κριτικές, μιλαμε για ψύχτρα των 100€)

Υπάρχει καποια υπόδειξη για τον ταλαίπωρο?

Τετοιες θερμοκρασιες εχω να δω απο τον τραγικο επεξεργαστη Pentium Prescott 3.0ghz. Δεν περιμενα οτι μετα το μαθημα η Intel θα υποπεσει και παλι στο ιδιο λαθος και μαλιστα με high end επεξεργαστες οπως θελουν να λεγονται οι i7. Αν μη τι αλλο, απογοητευτηκα με οσα διαβασα σε αυτο το θρεντ..

Η μονη λυση φιλε μου ειναι η εξης μια: Πειραματα με διαφορες ψυκτρες, μεχρι να πετυχεις καλο αποτελεσμα (χλωμο το κοβω αν με V10 σου ανεβαζει 80ρες). Αν εχεις καλο κουτι στο θεμα ροης αερα, μη το αλλαζεις, αλλιως αλλαξε το και αυτο μηπως κερδισεις τιποτα.

Το οτι ο σκληρος δισκος σου αφησε χρονια, δεν εχει να κανει με τις θερμοκρασιες του ι7.

Οσο για τη θερμοκρασια του system ειναι οκ, μην ανυσχεις για αυτην.

Δημοσ.

Μεταξύ μας τώρα,η V10 δέν είναι και η καλύτερη αερόψυκτρα που κυκλοφορεί στην αγορά.Με λιγότερα χρήματα θα μπορούσες να δείς Xigmatek Thor's Hammer/Thermalright ifx-14/TRUE Copper/Prolimatech Megahelms.Αν μπορέσεις να βρείς "δανικές" ψύκτρες για να κάνεις test-runs θα μπορέσεις να βρείς την ιδανική λύση για σένα, όπως αναφέρει και ο MiDi_MiLiZ.

Δημοσ.

για να φτασει ο i7 με το D0 stepping 78 βαθμους πρεπει να βαλεις ενα φουρνο μπροστα:P

78 βαθμοι σε full χρηση και σε μαμα ρολογια δεν ειναι φυσιολογικο..μπορει να ναι και κολλιμενοι οι αισθητηρες αν και ειναι λιγο απιθανο..για δες θερμοκρασιες και με realtemp:-)

Δημοσ.

Βασικά όπως σου είπαν και άλλοι(και βλέπω τους αγνόησες),ακούμπα λίγο την v10 με το χέρι σου,αν δεν καίει ή δεν κάθεται καθόλου καλά ή έχουν κολήσει οι censors από το mobo.

• Moderators
Δημοσ.

Για να γινουμε λιγο πιο συγκεκριμενοι - πρακτικοι και να βοηθησουμε

Σε idle που εχεις 50 βαθμους στην CPU πρεπει να πιανεις την ψυκτρα και να μην την αντεχεις πανω απο 5-6 δευτερολεπτα (η αναλογα και τα δαχτυλα να την αντεχεις οσο θες οριακα δηλαδη να ζοριζεσαι), στους 75-80 plus που λες σε φορτιο δεν θα προλαβαινεις να την ακουμπησεις. Οπως λεει και ο sadman υπαρχει και η περιπτωση να εχεις πιο χαμηλες και απλα να εχουν προβλημα οι σενσορες και να δειχνουν αλλα.

ΥΓ θα προσπαθησεις να την ακουμπησεις οσο μπορεις πιο χαμηλα, σε σημειο που ειναι πιο massive (πιο μασιφ, γεματο, παχυ) το αλουμινιο/χαλκος δεν ξερω απο τι υλικο ειναι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για λόγους τάξεως θέλω να σημειωσω οτι το mobo+επεξεργαστή+ψήχτρα πηγε στο service του ΠΛΑΙΣΙΟΥ οπου δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα !!!

Τα ξαναπήγα εξαλος για δευτερη φορά, με την πλήρη σύνθεση σε κλειστό κουτί και θερμοκρασίες πανω απο 86οC(!!!). Την φορά αυτη διαπιστωσαν "μικροπροβλημα" στις θερμοκρασίες !!!

Παρα τις επίμονες παρακλήσεις μου δεν δέχτηκαν να ελένξουν ποιό απο τα 3 μέρη ειχε το πρόβλημα και μετα απο ...θυελώδεις συζητήσεις τα πήραν και τα τρια πίσω!!!

Με το πιστωτικό ξανααγορασα εναν ιδιο επεξεργαστή (για την περιπτωσή μου μονόδρομος = μονοπωλιο της intel), ενα παρεμφερες motherboard και την prolima megahalems που την περιοδο αυτή ηταν διαθέσιμη.

Δεν υπάρχει πλεον πρόβλημα θερμοκρασιας: με το ιδιο κουτί, σκληρούς, περιβάλοντα χώρο κλπ οι θερμοκρασιες ειναι κατα 13οC χαμηλότερες!!!

Το τελικά ΠΛΑΙΣΙΟ με κάλυψε, ενω θα μπορουσε να με αφήσει να ... "ψήνομαι" με δοκιμές, που ειναι αγνωστο αν και ποτε θα εβγαζαν ακρη...

Ευχαριστώ όσους απο εσας με βοήθησαν με τις υποδειξεις τους.

Δημοσ.
Για λόγους τάξεως θέλω να σημειωσω οτι το mobo+επεξεργαστή+ψήχτρα πηγε στο service του ΠΛΑΙΣΙΟΥ οπου δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα !!!

Τα ξαναπήγα εξαλος για δευτερη φορά, με την πλήρη σύνθεση σε κλειστό κουτί και θερμοκρασίες πανω απο 86οC(!!!). Την φορά αυτη διαπιστωσαν "μικροπροβλημα" στις θερμοκρασίες !!!

Παρα τις επίμονες παρακλήσεις μου δεν δέχτηκαν να ελένξουν ποιό απο τα 3 μέρη ειχε το πρόβλημα και μετα απο ...θυελώδεις συζητήσεις τα πήραν και τα τρια πίσω!!!

Με το πιστωτικό ξανααγορασα εναν ιδιο επεξεργαστή (για την περιπτωσή μου μονόδρομος = μονοπωλιο της intel), ενα παρεμφερες motherboard και την prolima megahalems που την περιοδο αυτή ηταν διαθέσιμη.

Δεν υπάρχει πλεον πρόβλημα θερμοκρασιας: με το ιδιο κουτί, σκληρούς, περιβάλοντα χώρο κλπ οι θερμοκρασιες ειναι κατα 13οC χαμηλότερες!!!

Το τελικά ΠΛΑΙΣΙΟ με κάλυψε, ενω θα μπορουσε να με αφήσει να ... "ψήνομαι" με δοκιμές, που ειναι αγνωστο αν και ποτε θα εβγαζαν ακρη...

Φιλε μου και παλι υψηλες ειναι οι θερμοκρασιες. Να ξερεις οτι ο core i7 920 ειναι φουρνος πραγματικος. Οι νεοι επεξεργαστες της intel θα ειναι στα 95w και θα ειναι πολυ πιο κρυοι. Μηπως επρεπε να περιμενεις και να επαιρνες κανα τετοιο?

Δημοσ.

Εχεις δικιο ...

Το σκεφτηκα κι' έγω διαβάζοντας τα περι καλύτερης θερμικής συμπεριφοράς και ενδεχόμενης απαξιωσης του socket 1366.

Οταν πήρα τις αποφασεις αυτές (καπου τον Αυγουστο - μετα πήγα διακοπές) θελησα να ξεμπερδευω γιατι το προηγουμενο pc υπολειτουργούσε, επρεπε να περιμενω για μηνες, τα νεα mobo θα ηταν πανακριβα-αδοκίμαστα, παντα γραφονται εγκομια για τα καινούρια κλπ κλπ

Για τα pc που εξελισονται διαρκώς, ο κανόνας μου ειναι "τι χρειαζεσαι και τι υπαρχει διαθεσιμο τώρα- αλλιως θα περιμένεις διαρκώς".

Αν πεσεις ομως σε σημαντικές αλαγές ...εχασες οπως ενδεχομενως εγώ

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί στα άλλαξαν όλα αυτά. Είναι προφανές ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στα εξαρτήματα που είχες, εκτός ίσως της περίπτωσης να μην είχες εγκαταστήσει απολύτως σωστά την ψύκτρα (το ηλεκτρικό κύκλωμα της V10 το είχες συνδέσει σωστά?).

Ακόμα και οι διαφορές που λες τώρα είναι σχετικά λογικές. Είναι γνωστό πως η V10 δεν είναι καθόλου καλή για τα χρήματα της και απορώ ποιός σου την πρότεινε, όπως και ότι ο i7 είναι φούρνος (και μάλιστα σε δωμάτιο-φούρνο 33 βαθμών!). Πάντως έχω την αίσθηση ότι τους ψιλοέκλεψες με το RMA αυτό :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...