Προς το περιεχόμενο

[Megathread] Προτάσεις και αγαπημένα παιχνίδια στρατηγικής

gk1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δωσε παραπανω πληροφοριες στον λαο.Το τελευταιο Tropico το εχει παιξει κανεις,δεν ξερω το θεωρω απο τα καλυτερα της εποχης μας.

Συμφωνώ για το Tropico, έχει και σενάριο "Ελλάδας" με τεράστια ακρίβεια στις καταστάσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει αποστολή όπου πρέπει να κάνεις τη χώρα σου προτεκτοράτο. Τί κάνεις για να το καταφέρεις?

Κλείνεις τα εργοστάσια, αυξάνεις το δημόσιο χρέος σε επίπεδο που επεμβαίνουν οι ξένες δυνάμεις για να σε σώσουν, αυτοί δημιουργούν καζίνο και καμπαρέ για να αρμέγουν τους πολίτες, ενώ αυτοί εκμεταλλεύονται όλους τους φυσικούς σου πόρους μέσα σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες!!!

• 2 μήνες μετά...

Καλησπερα θα ηθελα να μου προτεινετε ενα παιχνιδι στρατηγικης με καλα γραφικα (πχ οχι AoE 1)

θα ηθελα να μην ειναι

turn based

στην αρχαιοτητα-μεσσαιωνα-19ο αιωνα

στο διαστημα

ας ειναι απο ΑΠΠ-ΒΠΠ και μετα

γραφικα υπολογιστε οπως αυτα του Rise of Nations ή και καλυτερα

Για WWII τουλάχιστον μια πολύ καλή σειρά είναι η Company of Heroes, την οποία μάλιστα μπορείς να βρεις στο τελευταίο Humble Bundle (μαζί με αρκετά άλλα καλά παιχνίδια της THQ).

Εναλλακτικά, πάντα είχα αδυναμία στη σειρά Command & Conquer (εκτός του αποτυχημένου 4ου) - συγκεκριμένα τα Red Alert (ξεχωριστό timeline απο τα κανονικά C&C) ίσως σε ενδιαφέρουν, μια και "παίζουν" σε alternate history WWIΙ με αρκετή δόση χιούμορ.

Τέλος, μερικά "outsiders" που έχω αγαπήσει του είδους: Warhammer 40K: Dawn of War (sci-fi theme, δεν ξέρω αν μετράει για "διάστημα") και Dawn of War 2 (περισσότερο squad-based απο το πρώτο, με ελαφρά RPG elements), Supreme Commander (μια και το Total Annihilation μάλλον "κόβεται" λόγω γραφικών), R.U.S.E. (κυρίως για το tabletop feel του).

Edit: Ξαφνικά συνηδειτοποίησα οτι με αυτούς τους περιορισμούς:

turn based

στην αρχαιοτητα-μεσσαιωνα-19ο αιωνα

στο διαστημα

πρέπει να "έκοψες" το 85% των Top 20 Strategy προτιμήσεων μου :P

Προτείνω το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αν και αρκετά απαιτητικό και καθ'όλα hardcore European Escalation. Θερμό επεισόδιο στη Γερμανία του Ψυχρού Πολέμου, Γερμανοί και Ρώσοι μπουκάρουν ο ένας στα χωράφια του άλλου και γίνεται μπάχαλο. Πολύ μεγάλη ιστορική ακρίβεια, gameplay που δε συγχωρεί και καθαρόαιμη στρατηγική, όχι μπασταρδέματα. Το έβγαλε η ομάδα που έβγαλε και το RUSE.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

http://www.enternity.gr/Article/Wargame:-European-Escalation/10209.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...