Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Καταρχην στην αριστερη λωριδα(ενος δρομου με 2 ή και παραπανω λουριδες) ΔΕΝ επιτρεπεται να στεκεσαι καθολου, παρα μονο εαν θελεις να προσπερασεις κατα τη διαρκεια της προσπερασης. Μολις προσπερασεις εισαι υποχρεωμενος να πας δεξια οταν μπορεσεις. Επισης αν ο αλλος απο πισω σου ερχεται με μεγαλυτερη ταχυτητα εισαι υποχρεωμενος να τον αφησεις να προσπερασει χωρις να εχει σημασια η ταχυτητα του οχηματος του(το αν περναει ή οχι το οριο ταχυτητας ειναι ασχετο για εμας-δεν ειμαστε τροχονομοι). ωραία, κάλιστα όμως μπορεί να επικαλεστεί και αυτός ότι προσπερνούσε (για 400km πχ ), ειδικά όταν βλέπει τον από πίσω να πηγαίνει αβέρτα στην αριστερή και να μην την χρησιμοποιεί για προσπέρασμα μόνο... θα κατηγορήσει ο διπλά παράνομος (ταχύτητα & αριστερή λωρίδα) τον μπροστινό? @@... Και ποιος εισαι εσυ που θα καθορισεις με πόσο πρεπει να παει ο αλλος?? Εχουμε τους νομους για αυτο τον λογο. το ίδιο ισχύει και για αυτόν που θα του πει να κάνει δεξιά... Αν ο αλλος εχει σοβαρα αρρωστο μεσα στο αμαξι πρεπει να υποστει τον κομπλεξισμο και την παρανομια σου και να μην τον αφηνεις να περασει επειδη τρεχεις με 120 km/h δηλαδη στο οριο ταχυτητας? σε αυτό έχεις δίκιο αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι απλά απειροελάχιστες ειδικά στην εθνική οδό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kanapes-5 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 ωραία, κάλιστα όμως μπορεί να επικαλεστεί και αυτός ότι προσπερνούσε (για 400km πχ ), ειδικά όταν βλέπει τον από πίσω να πηγαίνει αβέρτα στην αριστερή και να μην την χρησιμοποιεί για προσπέρασμα μόνο... θα κατηγορήσει ο διπλά παράνομος (ταχύτητα & αριστερή λωρίδα) τον μπροστινό? @@... Μα εγω δεν λεω τι μπορει να επικαλεστει ή να σκαρφιστει ο καθενας μας για να εχει δικαιολογια για τις βλακειες του, εγω λεω τι ισχυει απο τον ΚΟΚ. Το οτι στο 99% των περιπτωσεων καταστρατηγειται ο ΚΟΚ και δεν τηρειται τιποτα ειναι αλλη ιστορια. Επισης η λογικη που λες οτι αφου αυτος παρανομει ε τοτε και εγω για να του την σπασω θα παρανομησω και εγω, δεν ειναι και τοσο πρεπον να υπαρχει. Φυσικα αφου η τροχαια ειναι απο ανυπαρκτη εως φαντασμα ολα αυτα θα γινονται, αλλα καλυτερα να μην χειροτερευουμε την κατασταση και να παρανομουμε και εμεις επειδη βλεπουμε εναν αχρειο οδηγο να παρανομει και εκεινος. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:39 ---------- Και ποιος εισαι εσυ που θα καθορισεις με πόσο πρεπει να παει ο αλλος?? Εχουμε τους νομους για αυτο τον λογο. το ίδιο ισχύει και για αυτόν που θα του πει να κάνει δεξιά... Δεν σε πιανω. σε αυτό έχεις δίκιο αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι απλά απειροελάχιστες ειδικά στην εθνική οδό... Απειροελαχιστες αλλα οχι μηδαμινες. Ποιος ειναι αυτος που λογω του κομπλεξισμου του και της αμαθιας του θα στερησει ΕΣΤΩ και απο ΕΝΑΝ το δικαιωμα να ζησει επειδη δεν του ανοιξε δρομο εγκαιρα να παει στο νοσοκομειο πχ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2009 ναι το ξέρω ότι δεν είναι και ότι πιο ώριμο, αλλά όταν βλέπω μλκες να κολλάνε από πίσω μου με απόσταση ασφαλείας λες και είμαστε σταματημένοι σε φανάρι στο κέντρο πόλης απλά με τρελαίνει, ειδικά όταν έχουν την απαίτηση να κάνω δεξιά ενώ προσπερνάω και δεν έχει αρκετό χώρο ώστε να μπορώ να κάνω για να τους αφήσω να περάσουν... και το 99.99% απλά τρέχει χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο...έτσι απλά για την γκαύλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner1 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Επειδή από ότι βλέπω μερικοί δεν το ξέρουν να αναφέρω ότι ο ΚΟΚ σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ να κυκλοφορείς πάντα στη δεξιότερη λωρίδα και να πηγαίνεις στην αριστερή για προσπέραση και μόνο. Α μπράααααααβοοοοοοοοοοοοο!!!! Σήμερα μπήκα στο thread και ξεκίνησα να το διαβάζω και χρειάστηκε να φτάσω στην 7η σελίδα (αφού διάβασα κάποια απαράδεκτα πράγματα που είναι να σου φεύγουν τα μαλλιά από άτομα που υποτίθεται έχουν δίπλωμα και τιμόνι στα χέρια τους!!!!) για να δω αυτή την φράση την οποία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ!!!!!Επίσης ο Kanapes-5 μια χαρά τα ανέλυσε!!! ΔΕΝ ΣΑΣ ενδιαφέρει αν πετάει ο άλλος ή όχι!ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να χρησιμοποιήσετε την αριστερή λωρίδα ΜΟΝΟ για προσπέραση!Αν για παράδειγμα εγώ έχω το περιθώριο και προσπεράσω 4 αυτοκίνητα που είναι στην μεσαία λωρίδα και συνεχίζω να πηγαίνω γρήγορα γιατι στα 40 μέτρα υπάρχει και άλλος που πηγαίνει πιο αργά από μένα,ΑΝ δω από τον καθρέφτη κάποιον να έρχεται φουριόζος θα κόψω,θα μπω στην μεσαία,θα με προσπεράσει και μετά θα συνεχίσω την προσπέρασή μου!ΤΕΛΟΣ!Αυτό είναι το σωστό είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sorath Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Όπως και να έχει, ανεξάρτητα απο τον ΚΟΚ, πρέπει να είσαι πολύ ζώο για να κάθεσαι σαν μπάστακας στην αριστερή λωρίδα, και να μην κάνεις δεξιά όταν δεις οτι κάποιος θέλει να προσπεράσει. Αν και πιστεύω, πως οι περισσότεροι που το κάνουν αυτό, είναι επειδή δεν καταλαβαίνουν οτι υπάρχουν κι άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο, οπότε ούτε καν τσεκάρουν τι βρίσκεται γύρω τους. Κοινώς, στην κοσμάρα τους.... Απο την άλλη βέβαια, πρέπει να είσαι πολύ ζώο όταν έχεις μόνιμα αναμένο το αριστερό φλας, παίζεις συνέχεια τους προβολείς, πας με χίλια πάνω στο μπροστινό σου, και αν δεν κάνει δεξιά, κάθεσαι 3 χιλιοστά απο πίσω του και τον πας καροτσάκι. Κι όλα αυτά, ανεξάρτητα αν έχει κίνηση μπροστά (πίχτρα δηλαδή) ή αν εκείνη την στιγμή δεν μπορεί ο άλλος να κάνει δεξιά (δεν έχει χώρο). Το να μην κρατά ο άλλος αποστάσεις ασφαλείας, είναι κάτι που πραγματικά με εξοργίζει. Γιατί στο παραμικρό φρενάρισμα, ούτε που θα προλάβει να αντιδράσει και θα γίνουμε ένα, θέλοντας και μή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mene Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Και δεν μου λετε ρε παιδια μια και αναψε η κουβεντα οταν κινουμαι σε εναν δρομο δυο λωριδων με ανωτατο οριο 80χλμ αυτο το οριο ισχυει και στις 2 λουριδες? Ναι, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex89 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δε μπορείς να κλείνεις την αριστερή λωρίδα επικαλούμενος το ανώτατο όριο ταχύτητας. Η μεσαία αν υπάρχουν τρεις λωρίδες ή η δεξιά αν υπάρχουν δύο είναι για χαμηλότερη ταχύτητα. Η αριστερή πρέπει να είναι ανοιχτή για τους οδηγούς που θέλουν να πάνε γρηγορότερα ακόμα και αν ξεπερνάνε το όριο ταχύτητας το οποίο μόνον η τροχαία με τα ραντάρ μπορεί να το πιστοποιήσει και να τον γράψει. Και εγώ μπορώ να πηγαίνω στα αριστερά με 80 και να λέω πως δείχνει το κοντέρ μου 110, όμως από τη στιγμή που υπάρχει οδηγός ταχύτερος οφείλω να κάνω στην άκρη, εκτός αν οδηγώ περιπολικό.... Τις 7 σελίδες που διάβασες δεν είδες πως από την 4η το θέμα είχε ξεκαθαριστεί; Εκτός αν δεν τις διάβασες προσεκτικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Πάντως η συμπεριφορά στις Ε.Ο στον τομέα αυτό, είναι πολύ καλύτερη από'τι παλαιότερα. Θυμάμαι πάμπολες φορές αυτοκίνητα, να μην αφήνουν την αριστερή λωρίδα παρά μόνο μετά από επίμονο κορνάρισμα, ενώ τρώγαμε και μούτζες! Έχω χρόνια να συναντήσω (σε Ε.Ο) τέτοια ζώα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner1 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Τις 7 σελίδες που διάβασες δεν είδες πως από την 4η το θέμα είχε ξεκαθαριστεί; Εκτός αν δεν τις διάβασες προσεκτικά. Το είδα αυτό που έγραψες αλλά ΔΕΝ ανέφερες ότι είσαι υποχρεωμένος λόγω ΚΟΚ και μπορεί κάποιοι να μετέφραζαν τα λεγόμενά σου ως.....προσωπική άποψη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.