Προς το περιεχόμενο

Αντιμετώπιση νέων οδηγών από παλιούς

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αλλα το να τον εκνευρισεις και για τον οποιονδηποτε λογο να τον αναγκασεις να κανει καμια καγκουρια για να σε προσπερασει ειναι σιγουρα χειροτερο. Κανεις στην ακρη και κερδιζουν ολοι. Εσυ που δεν πας γρηγορα-οσο λεει το οριο και αυτος που παει οπως θελει. Πιστεψε με ειναι πολυ ποιο επικινδυνο να εξαγριωσεις τον αλλο παρα να τον αφησεις να κανει αυτο που θελει. Εσυ το μονο που θα κανεις ειναι μια κινηση που δεν σε αγγιζει στο παραμικρο. Γιατι λοιπον να ανοιξεις βεντετα απο το πουθενα?

Το ξερω οτι δεν ισχυει σε ολους και οχι για ολο το μηκος του αυτοκινητοδρομου αλλα υπαρχουν τεραστιες αποστασεις που μπορεις να καλυψεις πηγαινοντας με ανεση με 250+ χιλιομετρα (αν αντεχει το αμαξι σου φυσικα). Επισης ακομα και εκει θεωρειται οτι η αριστερη λωριδα ειναι γι αυτους που τρεχουν γρηγορα γι αυτο και δεν θα δεις ποτε κανεναν φορτηγατζη και γενικα βαρυ οχημα να παει απο αριστερα ουτε καν για προσπεραση.

εχεις απολυτο δικιο για τις βεντετες αφου ποτε δεν ξερεις με τι ατομο εχεις να κανεις για αυτο και εγω μετα απο αυτο που μου συνεβη αποφασισα οτι δεν θα αφηνω τον εγωισμο μου να δρα. απλα ανεφερα την φαση εδω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Εσυ που δεν πας γρηγορα-οσο λεει το οριο και αυτος που παει οπως θελει.

μίλησα για συγκεκριμένη περίπτωση που είναι κάποιος στο όριο...προφανώς όταν είναι πιο κάτω, τουμπεκί και δεξιά...

Γιατι λοιπον να ανοιξεις βεντετα απο το πουθενα?

δεν ανοίγει ο "αργός" βεντέτα από το πουθενά, ο γρήγορος συνήθως την ανοίγει κολλόντας από πίσω, ανάβοντας φώτα ή με την κόρνα

Με την ιδια λογικη και ο "mazdakias" μπορει να εχει την μυγα "οχι ρε πουστη δεν θα περασεις γιατι νομιζεις οτι εχεις porche-BMW-mercedes-supercar ετσι επειδη εγω ειμαι μπροστα και κανω κουμαντο".

Ο "γρηγορος" σιγουρα του αναψε τα φωτα απο πολυ ποιο πριν για να κανει στην ακρη. Αν δεν υπηρχε θεση για να κανει στην ακρη τοτε καλως αλλα αν ειχε και δεν εκανε τοτε εσυ πες μου ποιος ειναι κομπλεξικος με τα ψυχολογικα.

Ίσως και οι δύο. Ίσως, στην περίπτωση που ο μεν προπορευόμενος όντως είχε καβατζώσει την αριστερή και πράγματι δεν άλλαζε λωρίδα επίτηδες, ίσως να έδινα ενα δίκιο στον δεύτερο.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν δίνω δίκιο σε κάποιον ο οποίος κολλάει στο εκατοστό και προκλητικά αναβοσβήνει φώτα, κορνάρει και τα ρέστα, χωρίς καν να περιμένει τον πρώτο να αλλάξει. Έτσι επειδή την είδε ξαφνικά νταβατζής.

Το θέμα είναι ποιός από αυτούς είναι πιο επικίνδυνος.

μίλησα για συγκεκριμένη περίπτωση που είναι κάποιος το όριο...προφανώς όταν είναι πιο κάτω, τουμπεκί και δεξιά...

δεν ανοίγει ο "αργός" βεντέτα από το πουθενά, ο γρήγορος συνήθως την ανοίγει κολλόντας από πίσω, ανάβοντας φώτα ή με την κόρνα

το θεμα ειναι ομως οτι και ο αργος (στην περιπτωση μας εγω) θα την πληρωνε αμα η βεντετα ειχε συνεχισει. :fear:

Ποια ΒΕΝΤΕΤΑ; Τι λέτε; Σε φάση το 1988 στα σίδερα Χαλανδρίου ένα πράσινο beetle δεν έκαμε στην άκρη και σήμερα ο γιος μου αναβοσβήνει φώτα στα vw; Ή του στυλ θα με βρίσει στο φανάρι;

• Super Moderators
Ποια ΒΕΝΤΕΤΑ; Τι λέτε; Σε φάση το 1988 στα σίδερα Χαλανδρίου ένα πράσινο beetle δεν έκαμε στην άκρη και σήμερα ο γιος μου αναβοσβήνει φώτα στα vw; Ή του στυλ θα με βρίσει στο φανάρι;

yes you 've got a point there...

Επειδή από ότι βλέπω μερικοί δεν το ξέρουν να αναφέρω ότι ο ΚΟΚ σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ να κυκλοφορείς πάντα στη δεξιότερη λωρίδα και να πηγαίνεις στην αριστερή για προσπέραση και μόνο.

Να στο εξηγησω, πριν απο περιπου 2 χρονια στην Εθνικη Θεσ/νικης - Κατερινης πετυχαμε εναν τυπο που ουτε λιγο ουτε πολυ αλλαζε λωριδες οποτε του @$%νε (ουτε φλας ουτε τιποτα) και μαλιστα ειχε προτιμηση περισσοτερο στην αριστερη λωριδα ασχετα αν πηγαινε απο 70 ως 120 χιλιομετρα (κυμαινομενα, ποτε με σταθερη ταχυτητα).

Εμεις πηγαιναμε σταθερα με 130 και φτανουμε απο πισω του περιπου στα 100 μετρα οπου και του αναβω τα φωρα και ακριβως απο πισω μου ηταν ενας με μια αλφα GTA που μου αναψε αυτος τα φωτα. Εγω εκανα στην ακρη ενω ο μπροστινος μου (ο κυμαινομενος) ουτε συγκινηθηκε ασχετα αν ο δρομος δεξια ηταν ορθανοιχτος. Ειχα βρεθει σε τετοιο σημειο ομως οπου και εγω και ο "κυμαινομενος" τον κλεισαμε.

Δεν χρειαζεται να σας πω οτι πηγαιναμε ετσι για τα επομενα 2 χιλιομετρα η και παραπανω. Σε καποια φαση με προσπερναει ο αλφιστας και μπαινει δεξια για να τον προσπερασει και αρχισε να του κολλαει απο μπροστα μετα (του κυμαινομαινου). Οτι και να εκανε ο κυμαινομενος απλα ο αλφιστας δεν τον αφηνε να περασει και του κολλουσε με τον κωλο (μιας και ο πισω παντα φταιει) πατωντας αποτομα φρενα και τετοια.

Εμεις κατσαμε απο πισω για να δουμε την καταληξη της ιστοριας και μολις στριψαμε ολοι μαζι για Κατερινη εκει στα φαναρια παρκαρουν και οι 2 εκει στην ακρη και πεταγεται εξω απο το αμαξι ο "κυμαινομενος" και τρεχει προς τον Αλφιστα. Κατι ειπαν εκει ο ενας τον αλλο και 2 λεπτα ποιο μετα βγαινει εξω ο Αλφιστας και αρχιζουν το ξυλο κανονικοτατα. Ο Αλφιστας εφυγε ατσαλακοτος ενω ο αλλος κρατουσε τη μουρη του.

Να στο εξηγησω, πριν απο περιπου 2 χρονια στην Εθνικη Θεσ/νικης - Κατερινης πετυχαμε εναν τυπο που ουτε λιγο ουτε πολυ αλλαζε λωριδες οποτε του @$%νε (ουτε φλας ουτε τιποτα) και μαλιστα ειχε προτιμηση περισσοτερο στην αριστερη λωριδα ασχετα αν πηγαινε απο 70 ως 120 χιλιομετρα (κυμαινομενα, ποτε με σταθερη ταχυτητα).

Εμεις πηγαιναμε σταθερα με 130 και φτανουμε απο πισω του περιπου στα 100 μετρα οπου και του αναβω τα φωρα και ακριβως απο πισω μου ηταν ενας με μια αλφα GTA που μου αναψε αυτος τα φωτα. Εγω εκανα στην ακρη ενω ο μπροστινος μου (ο κυμαινομενος) ουτε συγκινηθηκε ασχετα αν ο δρομος δεξια ηταν ορθανοιχτος. Ειχα βρεθει σε τετοιο σημειο ομως οπου και εγω και ο "κυμαινομενος" τον κλεισαμε.

Δεν χρειαζεται να σας πω οτι πηγαιναμε ετσι για τα επομενα 2 χιλιομετρα η και παραπανω. Σε καποια φαση με προσπερναει ο αλφιστας και μπαινει δεξια για να τον προσπερασει και αρχισε να του κολλαει απο μπροστα μετα (του κυμαινομαινου). Οτι και να εκανε ο κυμαινομενος απλα ο αλφιστας δεν τον αφηνε να περασει και του κολλουσε με τον κωλο (μιας και ο πισω παντα φταιει) πατωντας αποτα φρενα και τετοια.

Εμεις κατσαμε απο πισω για να δουμε την καταληξη της ιστοριας και μολις στριψαμε ολοι μαζι για Κατερινη εκει στα φαναρια παρκαρουν και οι 2 εκει στην ακρη και πεταγεται εξω απο το αμαξι ο "κυμαινομενος" και τρεχει προς τον Αλφιστα. Κατι ειπαν εκει ο ενας τον αλλο και 2 λεπτα ποιο μετα βγαινει εξω ο Αλφιστας και αρχιζουν το ξυλο κανονικοτατα. Ο Αλφιστας εφυγε ατσαλακοτος ενω ο αλλος κρατουσε τη μουρη του.

τουλαχιστον ο αλφιστας εκανε οτι εκανε και ειχε και την μυικη δυναμη. ρισπεκτ. :P

πλακα κανουμε παντα.

Γιατί δεν μπαίνατε εξ' αρχής στη δεξιά να φύγετε μπροστά να παίζει μόνο του;

Που να το ξερει ο Αλφιστας οτι μπροστα απο εμενα ηταν ενας καφρος που πραγματικα αξιζε το ξυλο που εφαγε?

δεν διαβασα τα προηγουμενα ποστ, μονο το αρχικο. καλα πηρες το αμαξι για να πας απο το σπιτι σου μεχρι το φουρνο;;

Μπορεί να ήταν μακριά. Εγώ μένω κορυδαλλό κι έχω πάει αρκετές φορές σε φούρνο στο αιγάλεω :P

Συμφωνω απολυτα ομως αυτο με την αριστερη λωριδα πολλες φορες παρεξηγειται. Για την εθνικη που λες ολα οκ αλλα μου εχει τυχει να ειμαι αριστερη στην κηφησιας , να πηγαινω με 110 και να μου κολαει ενας "εξυπνος" με πορσε απο πισω και να μου παιζει επι 10 λεπτα τα φωτα. Δεν εκανα την παραμικρη κινηση και στο φαναρι που τολμησε να με κοιταξει και να πει κατι μονο που δεν κατεβηκα.. Δεν καταλαβαινω.. στην αριστερη ειμαι , τρεχω και επειδη ο αλλος θελει να πεταξει μου την λεει..? ε οχι

ouf.gifouf.gifouf.gif

Μα δεν ξερεις τον ΚΟΚ καθολου. Απορω πως οδηγεις.

Ησουν υποχρεωμενος απο τον ΚΟΚ να τον αφησεις να περασει.

Ακου λοιπον πως εχει το πραγμα:

Καταρχην στην αριστερη λωριδα(ενος δρομου με 2 ή και παραπανω λουριδες) ΔΕΝ επιτρεπεται να στεκεσαι καθολου, παρα μονο εαν θελεις να προσπερασεις κατα τη διαρκεια της προσπερασης. Μολις προσπερασεις εισαι υποχρεωμενος να πας δεξια οταν μπορεσεις.

Επισης αν ο αλλος απο πισω σου ερχεται με μεγαλυτερη ταχυτητα εισαι υποχρεωμενος να τον αφησεις να προσπερασει πηγαινοντας δεξια (αν μπορεις-αν δεν μπορεις συνεχιζεις την προσπεραση του δεξιου σου και πας δεξια οταν μπορεσεις) χωρις να εχει σημασια η ταχυτητα του οχηματος του(το αν περναει ή οχι το οριο ταχυτητας ειναι ασχετο για εμας-δεν ειμαστε τροχονομοι).

Είσαι υποχρεωμένος ακόμη και αν πας με 120χλμ να κάνεις δεξιά. Δε μπορείς να είσαι αριστερή λωρίδα και να μην επιτρέπεις τον άλλον να περάσει επικαλούμενος το ανώτατο όριο ταχύτητας.

επειδή μπορεί να είναι έκτακτη ανάγκη και έτσι? τι να σου πω, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο θα το ψάξω...

Οπως ειπα δεν επιτρεπεται να οδηγεις παραμενοντας στην αριστερη λουριδα. Τελεία. Μπαινεις στην αριστερη λουριδα ΜΟΝΟ για να προσπερασεις και μολις τελειωσεις την προσπεραση πρεπει να βγεις(να πας μια λωριδα δεξια).

γιατι ο αλλος θα χασει κατι αν φτασει 2 λεπτα αργοτερα?

Και ποιος εισαι εσυ που θα καθορισεις με πόσο πρεπει να παει ο αλλος?? Εχουμε τους νομους για αυτο τον λογο.;)

Αν ο αλλος εχει σοβαρα αρρωστο μεσα στο αμαξι πρεπει να υποστει τον κομπλεξισμο και την παρανομια σου και να μην τον αφηνεις να περασει επειδη τρεχεις με 120 km/h δηλαδη στο οριο ταχυτητας?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...