Προς το περιεχόμενο

Αντιμετώπιση νέων οδηγών από παλιούς

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συμφωνώ με την ανευθυνότητα του Έλληνα οδηγού και προσπαθώ όσο μπορώ να οδηγάω ''αμυντικά''. Σχετικά νέος είμαι και 'γω. 3 χρόνια έχω δίπλωμα. Άσχετο, πολλοί από εσάς βρίζετε τους παλιούς όμως εσείς είστε αυτοί που πάτε και παίρνετε το δίπλωμα του αυτοκινήτου με μέσο. Ακόμα και εκεί ρε γαμώτο; Πρόκειται περί την ασφάλεια σας. Γιατί το κάνετε αυτό; Άμα το αξίζετε να το πάρετε, άμα δεν το αξίζετε να κάνετε βόλτες με πατίνια. Έλεος πια! Ή τουλάχιστον πάρτε το με βύσμα αλλά μετά πάτε και κάνετε κανένα extra μαθηματάκι. Επίσης θεωρώ πως όταν είσαι άσχετος ή τέλος πάντων ξέρεις που βρίσκεται το τιμόνι και ο λεβιές και πας να βγάλεις δίπλωμα σε δάσκαλο τα 20 μαθήματα που σου κάνει είναι πάρα μα πάρα πολύ λίγα για να πεις ότι είσαι έτοιμος οδηγός για να κυκλοφορήσεις στο δρόμο. Δεν μαθαίνεις με μια περατζάδα των 20 ωρών. Δεν επαρκεί! Γνώμη μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

paschalia πάντως το περιστατικό είναι πραγματικά αμελητέο για να το κάνεις θέμα.

Μπορεί χίλια δυο, π.χ να βγήκε με την τσίμπλα στο μάτι ο τύπος και να βγήκε να πάρει μιλκοτυρόπιτα και να μη το πρόσεξε.

Μπορεί ως νέα οδηγός να προσέχεις και να παρατηρείς τις παραμικρές λεπτομέρειες, αλλά μη περιμένεις πως θα έχεις την δυνατότητα να το κάνεις για πολύ αυτό, όσο και αν θες, η συνήθεια νικάει πάντα. :P

Το σημαντικό είναι να μη χαλιέσαι με τέτοιες καταστάσεις, είναι καθημερινές, και φυσιολογικές νομίζω, δεν το έκανε για να σου την σπάσει επειδή είδε το "Ν".

Δεν λέω, υπάρχουν και τέτοιοι μαλάκες, αλλά αν οι υπόλοιποι θέλουμε να λέμε πως δεν είμαστε σαν αυτούς, πρέπει πρώτα απ'ολα να δείχνουμε κατανόηση στην ηλιθιότητά τους.

Όσον αφορά το θέμα γενικότερα με την αντιμετώπιση των "έμπειρων" οδηγών απέναντι στους νέους, δεν νομίζω πως είναι τραγική η κατάσταση.

Μπορεί για κάποιους κομπλεξικούς το "Ν" να λειτουργήσει ως κόκκινο πανί να βγάλουν τα απωθημένα τους με παρατεταμένη χρήση κόρνας ή άλλες καγκουριές, αλλά δεν νομίζω πως αυτοί οι οδηγοί είναι ο κανόνας.

Απλά επειδή ένας τέτοιος την ημέρα φτάνει για να ταράξει την ηρεμία σου, και επειδή είμαστε από την φύση μας λίγο υπερβολικοί, βγάζουμε όλους τους οδηγούς ψυχάκηδες ή βλαμμένους.

Τέλος, μην κάνεις το λάθος και ακούσεις την συμβουλή κανενός "εμπειρογνώμονα" που θα σου πει "βγάλε το Ν να ηρεμήσεις".

Η παρουσία του "Ν" και μόνο στο αμάξι σου μπορεί να αποτρέψει ακόμη και σοβαρά ατυχήματα.

Η λανθασμένη συμπεριφορά του παλιού στον νέο δεν είναι καθαυτό ελληνικό στοιχείο και φυσικά δεν είναι μόνο στο δρόμο.

1) Ξεκινάει στο σχολείο. Ποιός δεν θυμήθηκε στην πρώτη γυμνασίου που του πούλαγαν τσαμπουκά τα μούλικα της 3ης;

2) Συνεχίζει στο στρατό. Όποιος δεν ξέρει παράδειγμα να πάει στρατό και θα καταλάβει..

3) Συνεχίζει στη δουλειά. Ποιός ξεκίνησε νέος στο τμήμα και δεν χώθηκε παραπάνω απο τους υπόλοιπους, ή πήρε λιγότερη άδεια;

4) Ακόμα και στο ινσόμνια. Είναι πολλές φορές που παίζει τραμπουκισμός στα πόστ επειδή ο πόστερ γράφτηκε μόλις.

5) Τα παραδείχματα δεν ισχύουν μόνο στην Ελλάδα.

Είναι κανόνας οτι ο νεοεισαχθείς σε ένα σύνολο αντιμετωπίζει τον κομπλεξισμό που κουβαλάνε κάποιοι παλιοι.

Είναι ανθρώπινο.

Η λανθασμένη συμπεριφορά του παλιού στον νέο δεν είναι καθαυτό ελληνικό στοιχείο και φυσικά δεν είναι μόνο στο δρόμο.

1) Ξεκινάει στο σχολείο. Ποιός δεν θυμήθηκε στην πρώτη γυμνασίου που του πούλαγαν τσαμπουκά τα μούλικα της 3ης;

2) Συνεχίζει στο στρατό. Όποιος δεν ξέρει παράδειγμα να πάει στρατό και θα καταλάβει..

3) Συνεχίζει στη δουλειά. Ποιός ξεκίνησε νέος στο τμήμα και δεν χώθηκε παραπάνω απο τους υπόλοιπους, ή πήρε λιγότερη άδεια;

4) Ακόμα και στο ινσόμνια. Είναι πολλές φορές που παίζει τραμπουκισμός στα πόστ επειδή ο πόστερ γράφτηκε μόλις.

5) Τα παραδείχματα δεν ισχύουν μόνο στην Ελλάδα.

Είναι κανόνας οτι ο νεοεισαχθείς σε ένα σύνολο αντιμετωπίζει τον κομπλεξισμό που κουβαλάνε κάποιοι παλιοι.

Είναι ανθρώπινο.

Σωστο αυτο.

Επι του θεματος τωρα πασχαλια μην σε απασχολει και πολυ αυτο. Σαν νεα οδηγος προσπαθεις να ξεψειρισεις το καθε τι και την παραμικρη λεπτομερεια. Ελα μετα απο 2 χρονια εδω στο ιδιο thread και αφου εχεις "ψηθει" πλεον στους δρομους και πες μας τι κανεις και πως οδηγας.

Υπαρχουν πολλοι που βλεπουν Ν στο αυτοκινητο και απλα αρχιζουν τραμπουκισμους και σπασιματα νευρων που και εγω δεν τα καταλαβαινω αν και μερικες φορες με πιανουν και εμενα τα νευρα μου με την "ανικανοτητα" καποιων νεων οδηγων που σαφως και δειχνουν οτι δεν ειναι για να οδηγησουν σε δημοσιους δρομους και ειναι μαλιστα και επικινδυνος/ η. Ε αυτος/ η μαλλον θα τα ακουσει τα γιουχαρισματα ασχημα απο μενα.

Γενικα ομως αυτο που λες θα δεις οτι σε λιγο δεν θα αποτελει προβλημα.

P.S. το βιντεακι με τη γυναικα που προσπαθει να παρκαρει το smart ειναι απλα θεικο.:lol::lol::lol:

Εγω πχ δεν μπορω να πηγαινω με 20 επειδη ο καινουργιος οδηγος θελει να μαθει ας μαθει στο τετραγωνο του σπιτιου του δεν μπορω να θελω να παω στην δουλεια μου και να κανω καμια ωρα.

Συμφωνώ γενικά στα άλλα που λες αλλά αυτό δεν είναι λογική - και είναι και υπερβολικό. Εσύ έμαθες στο τετράγωνο του σπιτιού σου να οδηγείς?

δείτε και αυτό, ελαφρως offtopic γιατί είναι για πεζούς, αλλά ο "γάιδαρος του μήνα" έχει πολύ πλάκα....

Το ότι οι γυναίκες έχουμε ένα θέμα με τον χώρο δεν μας κάνει και επικίνδυνες.Και σε εσάς που έχετε πρόβλημα να περιμένετε και εκνευρίζεστε παρατήστε το και πάρτε και κάνα τρενάκι αλλιώς παρακαλάτε να μην βρεθείτε ποτέ από πίσω μου την ώρα που παρκάρω.

Εγώ το Ν το είχα μόνο 3 μήνες γιατί δεν είδα κάποια διαφορά.Σιγά μην σε σεβαστούνε οι στραβολιλήδες και δεν κολλήσουν από πίσω,σιγά μην κρατηθούν και δεν κορνάρουν 1¨ αφού ανάψει πράσινο μπας και γλυτωσουν 8’’ από την μίζερη ζωή τους και άλλα τόσα.

Γενικά,είμαστε απολίτιστοι και έχουμε κάνει τον τραμπουκισμό τρόπο ζωής αλλά νομίζω ότι στους δρόμους έχει ξεφύγει η κατάσταση.

Προσωπικά,αν δεν ήμουν τόσο αναίσθητη και αν δεν γελούσα με τις μούτζες και τα “άντε μωρή” θα το είχα παρατήσει μόνο και μόνο για να μην γίνω σαν και αυτούς.

Αναλογα κοπελια. Αν ο αλλος απο πισω σου του εχει καει ο κωλος να φτασει καπου στην ωρα του και εχει πεσει σε μερικες/ ους σαν και εσενα τοτε σιγουρα καποιος/ α απο εσας θα την πληρωσει για ολους τους αλλους. Παντως εχουμε γενικα προβλημα. Καπιοι/ ες ειναι υπερβαλικα ψυχωτικοι-για δεσιμο και αλλοι/ ες ειναι υπερβολικα σπαζοκλαμπανηδες-αργοσχολοι. Μαντεψε τι γινεται οταν αυτοι οι 2 συναντιουνται στους δρομους.

Αναλογα κοπελια. Αν ο αλλος απο πισω σου του εχει καει ο κωλος να φτασει καπου στην ωρα του και εχει πεσει σε μερικες/ ους σαν και εσενα τοτε σιγουρα καποιος/ α απο εσας θα την πληρωσει για ολους τους αλλους. Παντως εχουμε γενικα προβλημα. Καπιοι/ ες ειναι υπερβαλικα ψυχωτικοι-για δεσιμο και αλλοι/ ες ειναι υπερβολικα σπαζοκλαμπανηδες-αργοσχολοι. Μαντεψε τι γινεται οταν αυτοι οι 2 συναντιουνται στους δρομους.

Δεν είναι έτσι φίλε μου. Συμφωνώ όμως με το δεύτερο σκέλος. Αν κάποιος δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του δεν του φταίει ο άλλος που μαθαίνει οδήγηση. Δεν είναι λογικό να θεωρούμε ελαττωμα την ελλειψη πείρας στο τιμόνι, και όχι την έλλειψη ψυχραιμίας και τον οδηγικό κανιβαλισμό. Η άποψή μου είναι ότι όποιος μαθαίνει οδήγηση δικαιούται απόλυτο σεβασμό και βοήθεια από τους άλλους οδηγούς, εφοσον φυσικά δείχνει διάθεση να διευκολύνει τους άλλους, και δεν είναι "στα @@ μου άσ'τους να κορνάρουν όσο γουστάρουν". Δηλαδή, όταν μαθαίνεις, μπορείς π.χ. να πηγαίνεις πιό άκρη στην εθνική αφού δεν θέλεις/μπορείς να τρέξεις, ή αν δεν μπορείς να παρκάρεις στη θέση που βρήκες να κάνεις κανέναν κύκλο να βρεις μια ευκολότερη, για να μην κλείσεις το στενό για κανένα τέταρτο με τα μπρος-πίσω. Αλλα όχι και να είναι οι "πάλιουρες" στη λογική "μέριασε γιατί σ'εφαγα ρε στραβάδι".

Σε άλλες χώρες της Ευρώπης ο κόσμος δεν βιάζετε;Δεν δουλεύει;

Και όταν λες σαν και μένα με τόση ευκολία τι εννοείς;To ότι θέλω να παρκάρω χωρίς να μου βγάλει ο άλλος την ψυχη για λίγα δευτερόλεπτα με καθιστά κακή οδηγό ή αργόσχολη;

Και σε πληροφορώ ότι είμαι πολύ σχολαστική με τους νόμους και τα σήματα και δίνω μέγιστη προσοχή στους πεζούς.Μέχρι και αυτο τον Ελληνάρα μπορεί να τον σαλτάρει.

Δεν νομιζω οτι οι παλιοι οδηγοι(εννοω 3 + δεκαετιες στο τιμονι μεσηλικες + στην ηλικια) σνομπαρουν τους νεους μαλλον οι νεοπαλιοι θαλεγα.Η οδηγηση θελει την ψυχραιμια της προκειται για την ασφαλεια ολων μας.

paschalia καλα χιλιομετρα!

Κάθε τόσο πήγαινα να απαντήσω και κάθε φορά το έσβηνα και δεν απάνταγα.

Γιατί έβγαινε ένα μεγάλο κείμενο που αφ'ενός δεν είχε νόημα, μιας και τα ίδια τα έχουν ήδη πει εδώ μέσα και αφ'ετέρου γινόταν ένα κείμενο με απαντήσεις επί προσωπικού.

Γι'αυτό θα μείνω στην φράση που μόλις γράφτηκε.

Η οδηγηση θελει την ψυχραιμια της, προκειται για την ασφαλεια ολων μας.

Η οποία είναι και η ουσία και θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε σχολή οδήγησης.

Υ.γ. Ευχαριστώ Λεφ50

Mην ψάχνεις για σεβασμό του παλιού οδηγού προς το νέο και το αντίστροφο, όταν πρώτα απ' όλα δεν υπάρχει σεβασμός του κάθε οδηγού προς τον εαυτό του. Αν σεβόταν ο κάθε οδηγός τον εαυτό του, το πρώτο που θα κοίταζε θα ήτανε η ασφάλειά του (ζώνη ασφαλείας, τήρηση του ορίου ταχύτητας εντός της πόλης, τήρηση της απαιτούμενης απόστασης ασφαλείας από τον προπορευόμενο, χρήση του φλας κλπ) τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς. Θα φρόντιζε επίσης να μην είναι παρορμητικός, νευρωσικός και εκδικητικός (αυτή η μανία κάποιων να μην τους προσπεράσεις, ή να τους προσπεράσουν όλους, αγγίζει τα όρια της ψυχιατρικής επιστήμης). Όταν λοιπόν δε σεβόμαστε τον εαυτό μας, πως θα σεβαστούμε τους άλλους;

οπως και σε καθε πτυχη της ζωης μας, ετσι και στην οδηγηση υπαρχουν και σωστοι/συνετοι οδηγοι αλλα και αλλοι που θελουν να πουλησουν μαγκιες κλπ επειδη πολυ απλα δεν εχουν καταλαβει οτι η οδηγηση δεν ειναι παιχνιδι αλλα κατι πολυ σοβαρο που χρειαζεται πολυ μεγαλη προσοχη αλλα και ηρεμια.

ακομα κανεις δεν ειναι αλανθαστος κανεις δεν εμαθε να οδηγαει χωρις να κανει λαθη(μην κρυβομαστε πισω αποτο δαχτυλο μας, οι 20 ωρες μαθηματος για να παρεις διπλωμα δεν αρκουν για κανενα λογο) κλπ

αυτο που προτεινω στους νεους οδηγους ειναι τους πρωτους 3-4 μηνες αφοτου εχουν παρει διπλωμα, ναχουν διπλα τους καποιον εμπειρο οδηγο(φιλο/φιλη κλπ που εχει εμπειρια) οποτε και μειωνονται τα λαθη αλλα και μαθαινεις καλυτερα.εξαλλου στη γαλλια νομιζω επιβαλλεται απο το νομο αυτο

Το ότι οι γυναίκες έχουμε ένα θέμα με τον χώρο δεν μας κάνει και επικίνδυνες.Και σε εσάς που έχετε πρόβλημα να περιμένετε και εκνευρίζεστε παρατήστε το και πάρτε και κάνα τρενάκι αλλιώς παρακαλάτε να μην βρεθείτε ποτέ από πίσω μου την ώρα που παρκάρω.

Εγώ το Ν το είχα μόνο 3 μήνες γιατί δεν είδα κάποια διαφορά.Σιγά μην σε σεβαστούνε οι στραβολιλήδες και δεν κολλήσουν από πίσω,σιγά μην κρατηθούν και δεν κορνάρουν 1¨ αφού ανάψει πράσινο μπας και γλυτωσουν 8’’ από την μίζερη ζωή τους και άλλα τόσα.

Γενικά,είμαστε απολίτιστοι και έχουμε κάνει τον τραμπουκισμό τρόπο ζωής αλλά νομίζω ότι στους δρόμους έχει ξεφύγει η κατάσταση.

Προσωπικά,αν δεν ήμουν τόσο αναίσθητη και αν δεν γελούσα με τις μούτζες και τα “άντε μωρή” θα το είχα παρατήσει μόνο και μόνο για να μην γίνω σαν και αυτούς.

Προσωπικα ποτε δε δυσανασχετησα με καποιον νεο οδηγο, που εκανε ωρα να παρκαρει. Το πολυ πολυ να χαμογελασω, αλλα περιμενω παντα χωρις να τον αγχωσω.

Εκει που ομως εχω πραγματικα προβλημα ειναι με κατι κυρατσες που οδηγουν με 20 στην Εθνικη, γατζωμενες στο τιμονι και βλεποντας μονο ευθεια μπροστα, αγνοωντας παντελως τους καθρεφτες.

Και ναι, πρεπει να το καταλαβετε, οτι υπαρχουν ΠΑΡΑ πολλες αχρηστες και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ γυναικες οδηγοι. Εκει ειναι η δικη μου ενσταση, και πουθενα αλλου.

Σε άλλες χώρες της Ευρώπης ο κόσμος δεν βιάζετε;Δεν δουλεύει;

Και όταν λες σαν και μένα με τόση ευκολία τι εννοείς;To ότι θέλω να παρκάρω χωρίς να μου βγάλει ο άλλος την ψυχη για λίγα δευτερόλεπτα με καθιστά κακή οδηγό ή αργόσχολη;

Και σε πληροφορώ ότι είμαι πολύ σχολαστική με τους νόμους και τα σήματα και δίνω μέγιστη προσοχή στους πεζούς.Μέχρι και αυτο τον Ελληνάρα μπορεί να τον σαλτάρει.

Δεν το ειπα αυτο που ειπα για να σου την πω. Το ειπα ορμομενος απο αυτο που λες οτι εισαι αναισθητη και δεν δινεις σημασια στα κορναρισματα και στα "αντε κουνησου μωρη" που ακους. Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο. Στην Ευρωπη επισης δεν υπαρχει το ιδιο θεμα με το κυκλοφοριακο μεσα στις πολεις οπως συμβαινει εδω στην Ελλαδα. Οταν καποιος περναει την ημερα του 6-8 ωρες στο τιμονι πιστευω πως μπορεις να καταλαβεις οτι τα νευρα του σε καποια φαση θα σπασουν ειτε με το δικιο του ειτε οχι.

Το ζητημα ειναι οτι (χωρις να θελω να πω σε εσενα τιποτα) οτι ορισμενοι απο τους "νεους" το παρατραβανε στο θεμα αυτο και πολλες φορες φτανουμε να ειναι και θεμα παρακωλυσης συγκοινωνιας . Απλα το πραγμα διχνει ρε παιδακι μου οτι ο/η οδηγος δεν ειναι ετοιμος/η για τους δρομους. Ε καποιοι θα στο γνωστοποιησουν κιολας με τον ενα τροπο η τον αλλο ειτε με το δικιο τους ειτε οχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...