Προς το περιεχόμενο

Αντιμετώπιση νέων οδηγών από παλιούς

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όλοι λέμε για την συμπεριφορά των νέων οδηγών και πως φέρονται έτσι και αλλιώς κλπ κλπ.

Για την συμπεριφορά των παλιών οδηγών απέναντι στους νέους,δεν έχω διαβάσει ποτέ.

Και είπα να ανοίξω ένα σχετικό τόπικ για όλους τους νέους οδηγούς που έχουν να αντιμετωπίσουν διάφορα.

Συγκεκριμένα όμως να πω ένα πχ που μου έτυχε σήμερα.

Πήρα το αμάξι για μια πρώτη βόλτα και πήγα μέχρι τον φούρνο για ψωμί.

Παρκάρω κανονικά πίσω από κάποιον άλλον,ψωνίζω και βγαίνω.

Εκείνη την ώρα έρχεται ένα άλλο αμάξι και παρκάρει κολλητά σχεδόν (χώρος στο μεταξύ για να παρκάρει άνετα και μισό μέτρο πίσω άφθονος) και πάει να ψωνίσει.

Ένα ΝΙ κατακόκκινο στο πίσω τζάμι ήταν εντελώς αόρατο.

Αποτέλεσμα :

Να περιμένω μέχρι να φύγει και το μπρος και το πίσω αμάξι για να μπορέσω να φύγω (μιας και βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα) .

Δλδ,πόσο πολύ άσχετος (έλλειψει πιο κατάλληλου προσδιορισμού) πρέπει να είναι ο άλλος για να παρκάρει κολλητά σε νέο οδηγό ?

Αν ήταν άλλος στην θέση μου και το κοπανούσε το πίσω αμάξι για να μπορέσει να βγει,θα έφταιγε ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

και δεν του τραβηξες μια κλειδια να υποθεσω ε; ξερω..δεν ειναι κι οτι καλυτερο σα λογικη..αν του τραβουσες ομως θα το ξανασκεφτοταν διπλα να το κανει. γιατι απο οτι φαινεται αυτος ειναι ισως ο μονος τροπος να μπει στον κοπο να σκεφτει το οποιο ζωο...σορυ..ελληνας οδηγος ηθελα να πω που εχει τετοια οδηγικη παιδεια και συμπεριφορα.

και δεν του τραβηξες μια κλειδια να υποθεσω ε;

.

ωραια οδηγικη παιδεια και συμπεριφορα μπραβο,μια φορα να πιασω καποιον σαν εσενα να το κανει αυτο και θα του κανω μαστερ στην οδηγικη παιδεια.οσο αφορα το παραδειγμα της πασχαλιας σαν νεα οδηγος και σαν γυναικα(προβλημα αισθησης του χωρου τρελο εχετε οι γυναικες) νομιζω οτι υπερβαλεις και απλα το φοβηθηκες δεν πιστευω οτι σου κολλησε τοσο πολυ.με την ιδια λογικη και εσυ κολλησες τοσο πολυ στον μπροστα που μετα δεν μπορουσες να φυγεις ουτε εσυ η ιδια χωρις να χρειαστεις να κανεις οπισθεν.

Ο (νεο)Ελληνας δεν φημιζεται για την κουλτουρα του και τους τροπους συμπεριφορας του. Το αντιθετο μαλλον. Ειναι αγενης, ειναι παρτακιας, ειναι ειναι ειναι...

Ως γνωστον, το αμαξι θεωρειται η προεκταση του εαυτου του (νεο)Ελληνα. Αρα σκεψου (ξερεις βασικα) τι συμπεριφορα βγαζει κατα συρροην στο δρομο. Εξου και τα απειρα τροχαια, εξου και οι κορνες, εξου τα βρισιδια και το ξυλο που παιζεται καθημερινα στους δρομους για μικροπαρεξηγησεις κλπ. Χαρακτηριστικο παραδειγμα αυτου που περιγραφω, ειναι ακριβως το παραπανω ποστ (και δε του τραβηξες μια κλειδια να καταλαβει ο παλιο****?). Οταν λοιπον στο δρομο ο ενας σκεφτεται πως θα γινει να μην πεσει ο εγωισμος του απεναντι στον αλλον και να τραμπουκισει τον "αντιπαλο" οδηγο με καθε ευκαιρια, τοτε το παιχνιδι εχει χαθει. Ο ενας φερεται λοιπον χειροτερα απτον αλλον. Και το αποτελεσμα ειναι τραγικο -μετριεται σε χαμενες ζωες, μπουκαλες αιματος και αναπηρικα καροτσακια-.

Οσον αφορα το περιστατικο που αναφερεις αυτο καθαυτο, μπορει να μην το προσεξε, μπορει να το προσεξε και να μην σκεφτηκε οντας αφηρημενος, μπορει να το προσεξε και να μην τον ενοιαξε (πιθανοτερο). Θα δεις 10δες ακομα στην ζωη σου και θα συνηθισεις την ηλιθιοτητα-ανευθυνοτητα που μας χαρακτηριζει (ΚΑΙ) σε αυτο το ζητημα. Η μονη λυση εφοσον σε ειχε κλεισει ηταν να καλεσεις την αστυνομια (οχι οτι θα σου δινανε σημασια, μαλλον θα γελαγανε, αλλα λεμε τωρα), καθως απαγορευεται απο τον ΚΟΚ να ειναι τοσο μικρη η αποσταση μεταξυ παρκαρισμενων αυτοκινητων. Παντως οι κλειδιες, οι φωνες, οι κλωτσιες κλπ δεν ειναι λυση, δεν θα αλλαζε απολυτως τιποτα. Κατα συνεπεια υπομονη, οπως και εκανες ηταν η μονη λογικη αντιδραση.

Δλδ,πόσο πολύ άσχετος (έλλειψει πιο κατάλληλου προσδιορισμού) πρέπει να είναι ο άλλος για να παρκάρει κολλητά σε νέο οδηγό ?

Αν ήταν άλλος στην θέση μου και το κοπανούσε το πίσω αμάξι για να μπορέσει να βγει,θα έφταιγε ?

Οτι υπαρχει περιεργη συμπεριφορα απο τους "παλιους" στους "νεους" υπαρχει και vice versa...Ολα ειναι θεμα σε τι ψυχολογια ειναι εκεινη την ωρα ο καθενας για το πως αντιδραει πιστευω. π.χ. Αλλες φορες εκνευριζομαι με τις αντιδρασεις των νεων οδηγων

και αλλες φορες δεν με ενοχλουν καθολου.Οπως και αντιστοιχα μπορει να τους εκνευριζουν οι δικες μου αντιδρασεις και παει λεγοντας.

Οσο για τον φουρνο εκανες και εσυ ενα λαθος, γιατι πηγες και κολλησες στον μπροστα σου? Οταν εισαι αμφιβολη για το αν θα μπορεσεις να ξεπαρκαρεις μετα απο καποια ωρα τουλαχιστον πρεπει και μπορεις να προβλεψεις οτι αν πχ σου κολλησει ο πισω οπως και εγινε εχεις χώρο απο μπροστα για να κανεις τις μανουβρες σου.

και δεν του τραβηξες μια κλειδια να υποθεσω ε; ξερω..δεν ειναι κι οτι καλυτερο σα λογικη..αν του τραβουσες ομως θα το ξανασκεφτοταν διπλα να το κανει. γιατι απο οτι φαινεται αυτος ειναι ισως ο μονος τροπος να μπει στον κοπο να σκεφτει το οποιο ζωο...σορυ..ελληνας οδηγος ηθελα να πω που εχει τετοια οδηγικη παιδεια και συμπεριφορα.

Το οποιο ζωο ...σορρυ ...ελληνας οδηγος εχει την ιδια γενικη παιδια και συμπεριφορα με σενα , που θα του τραβαγες την "κλειδια" που λες.Και αφου ξερεις οτι δεν ειναι καν λογικη αντιδραση γιατι το φερνεις σαν τροπο αντιμετωπισης δεν σε καταλαβαινω καθολου.Ισως να το λες γιατι ποτε δεν σου εχουν κανει ζημια στο δικο σου αυτοκινητο χωρις να φταις ή εστω και να εχεις κανει και μια μικρη λ@λ@κια οπως εκανε ο αλλος που του κολλησε.

ωραια οδηγικη παιδεια και συμπεριφορα μπραβο,μια φορα να πιασω καποιον σαν εσενα να το κανει αυτο και θα του κανω μαστερ στην οδηγικη παιδεια.οσο αφορα το παραδειγμα της πασχαλιας σαν νεα οδηγος και σαν γυναικα(προβλημα αισθησης του χωρου τρελο εχετε οι γυναικες) νομιζω οτι υπερβαλεις και απλα το φοβηθηκες δεν πιστευω οτι σου κολλησε τοσο πολυ.με την ιδια λογικη και εσυ κολλησες τοσο πολυ στον μπροστα που μετα δεν μπορουσες να φυγεις ουτε εσυ η ιδια χωρις να χρειαστεις να κανεις οπισθεν.

Το οποιο ζωο ...σορρυ ...ελληνας οδηγος εχει την ιδια γενικη παιδια και συμπεριφορα με σενα , που θα του τραβαγες την "κλειδια" που λες.Και αφου ξερεις οτι δεν ειναι καν λογικη αντιδραση γιατι το φερνεις σαν τροπο αντιμετωπισης δεν σε καταλαβαινω καθολου.Ισως να το λες γιατι ποτε δεν σου εχουν κανει ζημια στο δικο σου αυτοκινητο χωρις να φταις ή εστω και να εχεις κανει και μια μικρη λ@λ@κια οπως εκανε ο αλλος που του κολλησε.

αν εχεις παρκαρει οπως στην κοπελια (δηλαδη μου συμπεριφερεσαι σαν να ειμαι ζωο) γιατι περιμενεις να σου συμπεριφερθω καλυτερα; επειδη εχεις την καβατζα οτι θα σου συμπεριφερθω πολιτισμενα σαν να εισαι ανθρωπος; οχι φιλοι μου..θα σας συμπεριφερθω οπως γουσταρετε να συμπεριφερεστε εσεις σε μενα...σα ζωα. και οχι μονο κλειδια, και remover και οτι αλλο μπορω και εχω ευκαιρο θα χρησιμοποιησω..κι οταν παψετε ο χ-ψ να ειστε και να συμπεριφερεστε σα ζωα, δειξτε μου το να σας συμπεριφερθω κι εγω ετσι..πολιτισμενα..μεχρι τοτε..οχι και παλι οχι!

αν εχεις παρκαρει οπως στην κοπελια (δηλαδη μου συμπεριφερεσαι σαν να ειμαι ζωο) γιατι περιμενεις να σου συμπεριφερθω καλυτερα; επειδη εχεις την καβατζα οτι θα σου συμπεριφερθω πολιτισμενα σαν να εισαι ανθρωπος; οχι φιλοι μου..θα σας συμπεριφερθω οπως γουσταρετε να συμπεριφερεστε εσεις σε μενα...σα ζωα. και οχι μονο κλειδια, και remover και οτι αλλο μπορω και εχω ευκαιρο θα χρησιμοποιησω..κι οταν παψετε ο χ-ψ να ειστε και να συμπεριφερεστε σα ζωα, δειξτε μου το να σας συμπεριφερθω κι εγω ετσι..πολιτισμενα..μεχρι τοτε..οχι και παλι οχι!

Υποστηριζεις οτι εισαι πολιτισμενος γενικα, αλλα αμα οσυ φερθουν σαν ζωο, φερεσαι και εσυ αντιστοιχα. Δηλαδη στο 50% της ζωης σου εισαι καλος και πολιτισμενος και στο υπολοιπο 50% δεν εισαι? Αρα δεν εχεις μια σταθερη συμπεριφορα απεναντι στις καταστασεις... Αλλου τραμπουκιζεις επειδη σε ενοχλησαν, αλλου εισαι κυριος και συνηδιτοποιημενος (επειδη ετσι νιωθεις οτι εισαι). Κατι δε μου καθεται καλα, δεν πολυστεκει να παρουσιαζεις διαφορετικες προσωπικοτητες στη καθημερινοτητα σου. Αυτα ή τα αντιμετωπιζεις μονιμως χαλαρα, ή μονιμως ψαχνεσαι να αρπαχτεις.

Περα απο τα παραπανω, αυτο που λες ειναι η απολυτη δικαιολογια. Λες με λιγα λογια, "οι αλλοι φταινε που εγω φερομαι ετσι". Χεχε φιλε μου λυπαμαι, αλλα κοιτα τον εαυτο σου να ειναι ενταξει και αγνοησε τους αλλους για φαιδρους λογους (παρκαρε ο αλλος κολητα στο αμαξι σου, αρα του το χαρακωνεις κλπ).

Αν ΟΛΟΙ φερονταν ομορφα ηρεμα και πολιτισμενα, τοτε οι βλακες απολιτιστοι που φερονται σαν πιθηκοι, θα νιωθανε αβολα (βλεπε χωρες εξωτερικου που οι ψευτοτσαμπουκαδες στους δρομους ειναι αγνωστη λεξη και οσοι κανουν καγκουριες αντιμετωπιζονται σχεδον ρατσιστικα). Αλλα εδω, στη μπανανια, νιωθουν ανετα με το να κανουν επιδειξεις τραμπουκισμου, επειδη βρισκουν 1000δες ανταγωνιστες να κανουν το παιχνιδι τους, σαν εσενα πχ.

• Super Moderators

γιατί άμα σε πετύχει ο άλλος θα σε πάει για καταστροφή ξένης περουσίας στα δικαστήρια, εκεί να σε δω τι θα λες...

Μμ ναι.

Δεν ήταν πρόθεση μου να το πάω χ εναντίον ψ,ούτε να υποδαυλίσω/προκαλέσω τραμπουκισμούς (είτε γραπτούς,είτε κυριολεκτικούς).

Κατά την ουσίαν,το αμάξι το είχα παρκάρει αρκετά πίσω από το μπροστινό μου.

Συγκεκριμένα,όταν βγήκα από το μαγαζί,είχε φύγει και είχε έρθει ένα άλλο.

Νταξ,για αστυνομίες είναι λιγάκι αστείο να συζητάμε.

Μη το τραβήξουμε μέχρι εκεί.

To μόνο σίγουρο είναι οτι υπάρχει ενα είδος ρατσισμού, απο τους "παλιούς στους νεότερους". Και αυτό ειναι το αποτέλεσμα της κουλτούρας του νεοέλληνα οδηγού. Η επιθετική οδήγηση! Ετσι κάποια φυντάνια με το που βλέπουν κάποιον νέο οδηγό, υποσυνείδητα τους έρχεται η σκέψη " νέοι=αδύναμοι. Αδύναμοι= θα τους σκίσω!"

Επί του θέματος προτείνω τα κάτωθι δραστικά μέτρα:

1) Δώστε βοήθεια στις νέες οδηγούς:

2) Δώστε χώρο στις νέες οδηγούς:

3) Δώστε τους και λίγο χρόνο:

Έ, αν προσέξατε τα παραπάνω δε χρειάζεται τρίτο βιντεάκι... :mrgreen:

Παιδες μην μπερδευεστε μη συγκρινουμε πορτοκαλια με παραθυρα.

Το να παρκαρει καποιος παρανομα θα του κοστισει μια κληση 40-80 ευρω.

Το να δημιουργησεις φθορα σε ΙΧ,αν σου κανει μηνηση ο αλλος, θα σου κοστισει μερικες 1000αδες ευρω καθως και ενα λερωμενο ποινικο μητρωο. Α και φυσικα θα πας αυτοφωρο αν σε τσιμπησουν.

Μμ ναι.

Δεν ήταν πρόθεση μου να το πάω χ εναντίον ψ,ούτε να υποδαυλίσω/προκαλέσω τραμπουκισμούς (είτε γραπτούς,είτε κυριολεκτικούς).

Κατά την ουσίαν,το αμάξι το είχα παρκάρει αρκετά πίσω από το μπροστινό μου.

Συγκεκριμένα,όταν βγήκα από το μαγαζί,είχε φύγει και είχε έρθει ένα άλλο.

Νταξ,για αστυνομίες είναι λιγάκι αστείο να συζητάμε.

Μη το τραβήξουμε μέχρι εκεί.

Δε γνωριζω σε ποια πολη μενεις (να υποθεσω Αθηνα η κανω λαθος; ) εννοωντα βεβαια οτι τα πραγματα εκει ειναι λιγο πιο "αγρια" και κανενας δεν υπολογιζει κανενα ειτε εχει Νι ειτε Μι ειτε οτι γραμμα γραμμα κατσει. απο την αλλη βεβαια αυτος που παρκαρε απο μπρος σου ουτε γραμμα μπορουσε να δει ουτε τιποτε, οπως παρκαρει παντα ετσι εκανε και εκεινη τη φορα.

Γενικοτερα, στον νεο αυτο κοσμο στον οποιο ηρθες (των ελληνων οδηγων), δυστυχως το να προσπαθησεις να τους αλλαξεις την νοοτροπια ειναι δωρον αδωρον, καλυτερα να μαθεις τα κολπα και να πας με τα νερα τους παρα να προσπαθησεις να τους αλλαξεις.

Μου αρεσει που παντα μεσα στο forum ολοι λενε οτι τα κανα κατα τον κοκ και μολις βγεις εξω ο καθενας κανει οτι θελει.

Εγω πχ δεν μπορω να πηγαινω με 20 επειδη ο καινουργιος οδηγος θελει να μαθει ας μαθει στο τετραγωνο του σπιτιου του δεν μπορω να θελω να παω στην δουλεια μου και να κανω καμια ωρα.

Οσο για το τοπικ δεν νομιζω οτι υπαρχει λαθος συμπεριφορα απο τους παλιους γενικα υπαρχει χαλια συμπεριφορα

p.s Οταν κορναρουν μην δινεις σημασια πολλες φορες το κανουν προειδοποιητικα π.χ αμα βγαλεις φλας και ο αλλος κορναρει σημαινει οτι δεν θα σ αφησει να περασεις (λες και δεν τον βλεπεις,λες και θα αλλαξεις λωριδα χωρις να δεις αλλα ετσι ειναι τα πραγματα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...