Προς το περιεχόμενο

Webshop σε Ιστοσελιδα? Τι ειναι η διαδικασιες? Ο νομος? για .eu σελιδες.

dp@pa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα την βοήθεια σας, σε κάποιες απορείες, αφού είναι πρώτη φόρα που ασχολουμέ με ιστοσελίδες building κλπ.

έχω φτιάξει μια ιστοσελίδα που θέλω να πουλήσω προιον. Η ιστοσελίδα ειναι σε (.ευ) και οχι (.gr).

Τι πρέπει να κανω , για να μπορώ να πουλάω απο το site? Αν κάποιος μπορει να μου εξήγηση, τα next steps και που θα απευθυνθώ . Ευχαριστώ εκ προτέρων.

Δημοσ.

Θα χρειαστείς κάποια εφαρμογή που να είναι online καλάθι αγορών. Δες τι επιλογές σού παρέχονται μέσα από το περιβάλλον διαχείρισης για ηλεκτρονικό εμπόριο ή αν υπάρχει κάποια εξωτερική εφαρμογή που θες να εγκαταστήσεις. Παραδείγματα αποτελούν τα osCommerce, Agora Cart, ΖenCart κλπ.

Αν τέλος, θες να γίνονται πληρωμές και μέσω πιστωτικής, θα πρέπει να συνάψεις σύμβαση Online συναλλαγών με κάποια τράπεζα (Eurobank, Πειραιώς κλπ).

Δημοσ.

Ότι κάνεις για ένα κανονικό κατάστημα κάνεις και για ένα eshop.

Kάνεις ίδρυση εταιρείας. Συζητάς με έναν λογιστή τι θες να κάνεις και ανάλογα με το είδος της και τον εκτιμώμενο τζίρο σου προτείνει την κατηγορία και το είδος της εταιρείας. Μετά έναρξη στην εφορία, πρέπει να έχεις κάποιο χώρο για να δηλώσεις ως έδρα, και αποδεικτικά στοιχεία ότι σου ανήκει (εκκαθαριστικό εφορίας) ή ότι έχεις νόμιμη εκμετάλλευση του χώρου για την χρήση αυτή (ενοικιαστήριο, κτλ).

Αν για τον Α ή Β λόγο δεν θες να κάνεις την ίδρυση στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει νόμιμα στα χαρτιά το κατάστημα και να κόβεις νόμιμες αποδείξεις. Αν το κατάστημα θα είναι off shore, όλες οι πωλήσεις θα φορολογούνται στο τελωνίο

Ακόμα και αν είναι πουλάς software on-line θα πρέπει να μπορείς να στέλενεις είτε τυπωμένο είτε online νόμιμο παραστατικό στους πελάτες.

Δημοσ.
αν ειναι σε off shore πως θα πληρωνουν τελωνειο αν στελνει απο Ελλαδα σε Ελλαδα?

Αν είναι στην Ελλάδα τότε θα έχει και έδρα στην Ελλάδα το κατάστημα και απλά τα κεντρικά θα είναι off shore. Αν δεν υπάρχει νομικά το κατάστημα στην Ελλάδα, δεν σε συμφέρει καθώς θα πρέπει να ψωνίζεις από τους προμηθευτές σου με απόδειξη, οπότε θα χάνεις το 19% ΦΠΑ που θα έπαιρνες επιστροφή αν αγόραζες με τιμολόγιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...