Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Remote Desktop σε XP Pro

drkanakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά τα φώτα σας γιατί παιδευομαι 2 μερες τώρα...

Το πρόβλημα είναι το εξής:

Έχω μια static και ένα μηχάνημα με WinXP Pro και προσπαθώ να συνδεθώ με το remote desktop των Windows αλλά όλες οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό.

Το router ειναι zyxel p-660H εχω κατεβάσει firewall εχω ανοίξει τα πάντα απο πόρτες αλλα μάταια.(δοκίμασα και αλλο router αλλα τίποτα)

Στο pc εχω εγκαταστήσει τα παντα απο services(ετσι πιστεύω) τα οποια χρειάζεται το remote.

Συνέχεια μου λεει οτι δεν μπορει να συνδεθεί.(τοπικα απο pc σε pc μπαίνω κανονικα)

Ρίξτε καμιά ιδέα γιατι δεν την παλεύω...

Δημοσ.

Μηπως εχεις connex/otenet? Δεν ξερω αν ισχυει και στους υπολοιπους ISP, αλλα επρεπε να παω στη σελιδα τους στο internet για να διαλεξω να μην μου μπλοκαρουν πορτες. Εχουν κατι σαν υπηρεσια firewall που την ενεργοποιουνε by default και μπορεις να την απενεργοποιησεις. Ασχετα αυτα απο το router και το port forwarding που φανταζομαι εχεις κανει. Αν δεν εχεις κανει βεβαια port forwarding τοτε σιγουρα δεν θα δουλεψει

Δημοσ.

Οπ...Οπ...τι ήταν αυτο που είπες για το firewall...conn-x είναι η γραμμή.

Μπορείς να μου πείς αναλυτικά τι εννοείς?

Δημοσ.

Η κλήση που κάνεις στην static σου εκτός εσωτερικού δυκτίου..την λαμβάνει πρώτα το router σου.Οπότε περνά από έλεγχο(εξού και το άνοιγμα των πορτών ώστε να περάσει η κλήση),μετέπειτα πρέπει αυτή η κλίση να δρομολογηθεί στο pc σου.Ώστε αυτό να ανταποκριθεί..Μέσα λοιπόν από το router σου κάνεις NAT: δρομολογείς της κλίσεις στην πόρτα 3389 που απευθύνεται για remote να την στέλνει στο pc σου μέσω της ip του πχ.192.168.0.2 κτλ..

Οπότε θα πρέπει να στο NAT να δηλώσεις της υπηρεσίες της πόρτας 3389 να πάνε στην 192.168.0.2 πχ..

Προσπάθησέ το και πες μας.

Δημοσ.

Το στατικό ΙΡ το παίρνει το router. Ο υπολογιστής σου συνεχίζει να έχει ΙΡ του τοπικού δικτύου.

Η λύση είναι απλή και λέγεται port forward.

Ενεργοποίησε στο router σου το port forward για το TCP port 3389 και ΙΡ του υπολογιστή σου.

ΥΓ Το post το είχα γράψει νωρίτερα, αλλά είχα ξεχάσει να πατήσω αποστολή. Είναι η ίδια λύση που πρότεινε ο jumaru99.

Δημοσ.

Παιδια καλες οι απαντησεις σας αλλα αν διαβασατε στο αρχικο μου post ολα αυτα τα εχω δοκιμασει και με διαφορετικα router...

κατι αλλο φταιει

Δημοσ.

Σε τοπικο θες να κανεις remote? Εγω παντος δεν εχω προβλημα, και δεν εχω κανει portforward( για τοπικο). Το μονο που εκανα ειναι, να ανοιξω ενα account για remote user, και να το αφησω απο firewall. (vista-> xp)

Δημοσ.
Μηπως εχεις connex/otenet? Δεν ξερω αν ισχυει και στους υπολοιπους ISP, αλλα επρεπε να παω στη σελιδα τους στο internet για να διαλεξω να μην μου μπλοκαρουν πορτες. Εχουν κατι σαν υπηρεσια firewall που την ενεργοποιουνε by default και μπορεις να την απενεργοποιησεις. Ασχετα αυτα απο το router και το port forwarding που φανταζομαι εχεις κανει. Αν δεν εχεις κανει βεβαια port forwarding τοτε σιγουρα δεν θα δουλεψει

Αν έχεις κάνει σωστά τα port Forwarding, Το προβλημά σου είναι αυτο που αναφέρει ο Bspus.

Πας my.otenet.gr -> Αλλαγή Όνοματος & Κωδικού Πρόσβασης, κάνεις Log-In με το User/Pass της aDSL σου (Provider). Την Υπηρεσία "OTENET OnDSL χχχχχ ΑΟΡΙΣΤΟΥ" πατάς το πλήκτρο "ΕΠΙΛΟΓΗ", στήν επομενη καρτέλα πάλι OTENET OnDSL χχχχχ ΑΟΡΙΣΤΟΥ πατάς το πλήκτρο "ΕΠΙΛΟΓΗ".

"Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας" ατάς το πλήκτρο "ΑΛΛΑΓΗ" και ορίζεις ΟΧΙ στο "Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες "επιθέσεις" "

Αυτά αφορολυν μόνο συνδέσεις Conn-x

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...