IMAndreas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Ρε παιδιά λέτε να έχει να κάνει με την κάρτα? να είναι τπτ ελλατωματική ξερω εγώ? Δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω?
IMAndreas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Να ρωτήσω κάτι... Κατέβασα κάποια standalone filters....πως τα περνάω στον wmp10 για πχ? Και κάτι άλλο....γνωρίζεται αν ο KΜPlayer κάνει δουλειά?
IMAndreas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Βασικά κατέβασα ένα zip που τα είχα όλα μέσα (νομίζω)....δεν ξέρω ποιά να χρησημοποιήσω...
parsifal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Είναι τα standalone filters από το MPC-HC project που ανέφερα (και έδωσα link) σε προηγούμενα posts μου;
IMAndreas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι από εκεί το πήρα... MPC-Standalone Filters.1.3.1249.0.(x86).zip αυτό κατέβασα...
parsifal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Ωραία. Το registration ενός φίλτρου (έστω mplampla.ax) γίνεται με αντιγραφή του στον κατάλογο C:\Windows\System32 και μετά, σε τερματικό δίνοντας τις παρακάτω εντολές: >cd C:\Windows\System32 regsvr32 mplampla.ax
IMAndreas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν έβαλα τα windows 7 και τον mpc-hc και μου ξαναέκανε πιξελιάσματα....τέλος πάντων ήταν και πιο βαριά και έκανα format και έβαλα τα windows xp home edition.....δεν εχω εγκατεστημένο το net framework 3.5 ούτε το 2....έβαλα το mpc-hc έχω επιλέξει όλα τα internal filters...δεν έχω βάλει κανένα ξεχωριστό codec. Αυτό που παρατηρώ είναι συχνότερο πιξέλιασμα από πριν αλλά σε βίντεο τα οποία είναι για πχ 7gb....σε άλλα κλιπ που είναι 1-2 δεν μου το κάνει σχεδόν καθόλου και είναι τα ίδιου τύπου βίντεο. parsifal με είχες ρωτήσει αν μου βγάζει πιξελιασματα όταν πηδάω σε κάποιο σημείο του βίντεο και ίσως θα πρέπει να περιμένω να περάσει το key frame video (κάπως έτσι)...θέλω να σε ρωτήσω πόση διάρκεια έχει ένα τέτοιο key? Επισυνάπτω μια εικόνα από τις ρυθμίσεις στο mpc-hc και άλλες 2 εικόνες από μια γραμμούλα που μου βγάζει σε ξεκάρφωτα σημεία που και που η κάρτα (νομίζω γιατί η προηγούμενη δεν το έκανε...) Και εδώ έχω φτάσει σε αδιέξοδο εφόσον έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα....και σκέφτομαι πως 2 πράγματα μπορεί να φταίνε...: 1) το υλικό του υπολογιστή γενικά να μην "συνδιάζεται" καλά... 2) να είναι ελλατωματική η κάρτα γραφικών.... Τι να κάνω?
parsifal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 parsifal με είχες ρωτήσει αν μου βγάζει πιξελιασματα όταν πηδάω σε κάποιο σημείο του βίντεο και ίσως θα πρέπει να περιμένω να περάσει το key frame video (κάπως έτσι)...θέλω να σε ρωτήσω πόση διάρκεια έχει ένα τέτοιο key? Αυτό δεν είναι συνήθως σταθερό, το αποφασίζει για κάθε σημείο της κάθε ταινίας ξεχωριστά ο codec/encoder κατά την κωδικοποίηση. Μπορεί να είναι από αρκετά δευτερόλεπτα σε μία αργή σκηνή με σταθερή κάμερα και μικρές διαφορές από το ένα frame στο επόμενο έως και keyframe σε κάθε frame (δηλ. ανά δέκατα του δευτερολέπτου) για σκηνές με πολύ έντονη δράση. Το άλλο με τις γραμμούλες που αναφέρεις δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό. Κάθε πότε σου εμφανίζεται; Έχω δει κι εγώ τέτοια μικρά glitches με διάφορες κάρτες, αλλά με πάρα πολύ αραιά εμφάνισή τους. Έχεις πρόσβαση σε κάποιο άλλο PC για να δεις πώς συμπεριφέρεται και εκεί η κάρτα σου;
IMAndreas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Το κάνει πολύ σπάνια αυτό με τις γραμμούλες.... Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω στης αδερφής μου (αν με αφήσει χαχα) και θα σας πω νεα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:06 ---------- Λοιπόν....ο άλλος υπολογιστής είναι παρόμιος με τον δικό μου μόνο που έχει 2gb μνήμη και ο επεξεργαστής του είνια στα 2.26.... μου έκανε τα ίδια....(τον έκανα και format για σιγουριά χαχα)...... Λες να βάλω το net framework 3.5 για να δοκιμάσω άλλα options? Τι άλλο μπορώ να κάνω πριν πάω την κάρτα πίσω?:S ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:45 ---------- Εκτός από συχνότερο πιξέλιασμα παρατηρώ πως η εικόνα κάνει και "πετάγματα" δηλαδή σαν να μετακινήται αριστερά 2εκατοστά και αν επανέρχεται.... τι να φταίει?
profi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 λοιπόοοοοον βρήκα ένα βιντεο mkv 720ρ(L4.1) που έχει κ σε εμένα την ίδια συμπεριφορά,χρειάστηκε να απενεργοποιήσω το filter H264/(ffmpeg) για να χρησιμοποιήσει το DXVA αλλιώς έπαιζε με κολλήματα κ cpu 100% αλλά καλή εικόνα ενώ με dxva χαμηλότερο cpu αλλά αυτό το "πιξελιασμα" που βασανίζει τον φίλο μας!μια τρύπα σε αυτά που λέω είναι οτι με το βίντεο που ανέβασες parsifal εγώ δεν παρατήρησα το φαινόμενο!θα το ξανακατεβάσω μήπως δεν το είδα καλά κ θα ενημερώσω! L4.11.bmp
IMAndreas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 απενεργοποίησα το filter H264/(ffmpeg) αλλά τα πράγματα έγιναν κάπως χειρότερα....ακόμα συχνότερο πιξελιασμα...έβαλα και το coreavc μπας και δω διαφορά αλλά τίποτα....
parsifal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μιλάμε πάντα για το απόσπασμα που έχω ανεβάσει; (για να έχουμε κοινό σημείο αναφοράς) profi, εσύ το δοκίμασες σε ίδια GPU με του Αντρέα;
IMAndreas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Ναι για το βίντεο που ανέβασες...με filter H264/(ffmpeg) ενεργοποιημένο πιξέλιαζε, με απενεργοποιημένο κόλαγε…... Και κάτι άλλο....όταν τρέχω μια εφαρμογή flashplayer παρατηρώ πολύ συχνά αυτά τα glitches...
profi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 από την αρχή στην ίδια gpu ανφέρομαι κ εγώ!στο απόσπασμα από το elephants dream δεν παρατήρησα τπτ αλλά το ξανακατεβάζω μήπως δεν το είδα! Στο βίντεο τώρα του οποίου ανέβασα κ το pin info,default δεν γίνεται χρήση dxva κ παίζει με προβλήματα,κολλήματα cpu 100%!απενεργοποιώντας το ffmpeg γινεται χρήση dxva αλλά σε μεγάλες μονόχρωμες+ανοιχτόχρωμες επιφάνειες πχ ουρανός δεν είναι crystal clear η εικόνα είναι σαν να έχει λίγη σκόνη η οθόνη(όπως στην 2η φότο στο Post 79 σελίδα 8,τα κουκιδάκια που λες τπτ παραπάνω)!επίσης έτσι σαν video filter εμφανίζεται το Microsoft DTV-DVD Video Decoder!?! άμα περιπλέκω την κατάσταση με unusfull info parsifal πές το γιατί αναφέρομαι στα "κουκιδάκια"! στο Elephants Dream όλα καλά ούτε κουκιδάκια! edit κ δεν θεωρώ πρόβλημα τα κουκιδάκια,πρέπει να πάω πολύ πολύ κοντά για να τα δώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.