IMAndreas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Να δείξω 3 εικόνες για να μου πεις αν έχω κάποια ρύθμιση λάθος... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:04 ---------- όχι δεν παρατήρησα πιξέλιασμα αλλά το 1/3 της εικόνας (το κάτω για πχ) σαν να φεύγει και να ξαναέρχεται πολύ γρήγορα...
parsifal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Έχουμε διαφορετική έκδοση MPC-HC και στο Options > Output διαφορετικές διαθέσιμες ρυθμίσεις. Εγώ χρησιμοποιώ το SVN build 1271 από xvidvideo.ru (είναι up το site, παρεμπιπτόντως). Βλέπω ότι υπάρχει και ακόμη πιο καινούργιο build (1285) αυτήν τη στιγμή. Κάνε μία προσπάθεια και με αυτό.
IMAndreas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Έβαλα το 1285 και μου ξανακάνει πιξέλιασμα....όμως δεν χρειάστηκε να αλλάξω την ρύθμιση overlay mixer και χωρίς DXVA έπαιζε κυριλέ...παρόλα αυτά όταν παρατήρησα πιξέλιασμα δοκίμασα τα 2 EVR και μετά το VMR9 (rendless) μετά έβαλα και το άλλο vmr9 και είχα τα ελάχιστα πιξελιάσματα...... Να βάλω μήπως το δικό σου build? Γενικά παρατηρώ αραιώτερο πιξέλιασμα σε όλες τις περιπτώσεις από πρίν....πάντως δεν έχω κάνει block κανα extrernal filter μιας και δεν έχω εγκαταστήσει κανένα codec pack οπότε μάλλον ανούσιο......
parsifal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Έβαλα το 1285 και μου ξανακάνει πιξέλιασμα....όμως δεν χρειάστηκε να αλλάξω την ρύθμιση overlay mixer και χωρίς DXVA έπαιζε κυριλέ... Αν χωρίς DXVA παίζει καλά όπως λες, μην το παιδεύεις και πολύ. Απλά, άσε το FFMpeg filter μόνο ενεργό. Να βάλω μήπως το δικό σου build? Δεν έχει νόημα γιατί πρώτον, εγώ χρησιμοποιώ άλλο λειτουργικό και άλλη έκδοση MPC-HC (64bit Windows και 64bit MPC-HC), δεύτερον δεν έχω το ίδιο video file και τρίτον, δεν έχω ATI αλλά nVIDIA. Δε νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα έτσι. Ίσως είναι κάποιο bug που θα πρέπει να λυθεί σε συνεργασία με τους developers του MPC-HC. Υπάρχει και μία άλλη λύση, έχει λίγη φασαρία, αλλά ίσως αξίζει τον κόπο: Από τα Options, κανονίζεις ώστε ο MPC-HC να αποθηκεύει τις ρυθμίσεις του σε .ini αρχείο (αλλιώς τις αποθηκεύει στη Registry). Εγκαθιστάς σε έναν 2ο κατάλογο μία δεύτερη κόπια MPC-HC, την τρέχεις και κάνεις και εκεί την ίδια ρύθμιση για το .ini. Επίσης, ρυθμίζεις γενικά τον 1ο MPC-HC να χρησιμοποιεί DXVA και τον 2ο όχι. Παίζεις όλα σου τα video με τον 1ο και μόνο όσα σου δημιουργούν πρόβλημα με τον 2ο.
IMAndreas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Αν χωρίς DXVA παίζει καλά όπως λες, μην το παιδεύεις και πολύ. Απλά, άσε το FFMpeg filter μόνο ενεργό. άφησα μόνο αυτό ενεργό αλλα κόλλαγε λίγο....οπότε αφήνα όλα τικαρισμένα και απλά overlay mixer.... Υπάρχει και μία άλλη λύση, έχει λίγη φασαρία, αλλά ίσως αξίζει τον κόπο:Από τα Options, κανονίζεις ώστε ο MPC-HC να αποθηκεύει τις ρυθμίσεις του σε .ini αρχείο (αλλιώς τις αποθηκεύει στη Registry). Εγκαθιστάς σε έναν 2ο κατάλογο μία δεύτερη κόπια MPC-HC, την τρέχεις και κάνεις και εκεί την ίδια ρύθμιση για το .ini. Επίσης, ρυθμίζεις γενικά τον 1ο MPC-HC να χρησιμοποιεί DXVA και τον 2ο όχι. Παίζεις όλα σου τα video με τον 1ο και μόνο όσα σου δημιουργούν πρόβλημα με τον 2ο. ε προτιμώ να αλλάζω ρυθμίσεις......έτσι και αλλιώς τα ίδια είναι..... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:04 ---------- ******************************************************************************************************************************************* έβαλα να παίξει μια ταινία avi με υπότιτλους srt (ίδιο όνομα και τα 2 αρχεία κλασσικά) αλλά δεν μου βγάζει υπότιτλους και δεν έχει και αυτή την επιλογή.....γιατί?
parsifal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Το Overlay output φταίει, ο ΜPC-HC αδυνατεί να δείξει υποτίτλους όταν είναι επιλεγμένο αυτό. Μόνο όσα έχουν διπλό αστεράκι (**) στο τέλος το υποστηρίζουν.
IMAndreas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 εννοείς άμα είχα VMR9 (rendless) ** τότε θα μου έπαιζε υπότιτλους κανονικά? Πάντως ξανακατέβασα το klitecode και έβαλα μόνο το filter για directvobsub και ξαναδοκίμασα την ταινία αλλά αδυνατούσε να την παίξει χωρίς DXVA οπότε ξανάβαλα από overlay mixer το VMR9 (rendless) ** και έπαιξαν.... Λες να βγάλω το k-lite code pack και να βάλω to VMR9 (rendless) ** να δω αν παίξουν οι υπότιτλοι?
parsifal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι, το εξηγεί και στο κάτω μέρος του παραθυρού όπου επιλέγεις Output method.
profi Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Να πώ οτι αυτό το πρόβλημα μου το παρουσίαζε κ εμένα στα ΧΡ με κάποιους driver αλλά δεν θυμάμαι με ποιούς (7 είχα βάλει εκείνη την μέρα)!κ είχα παρατηρήσει οτι η κάρτα αρνούταν να αυξήσει το usage της κατά την αναπαραγωγή...σαν να μην "ξύπναγε" το overdrive κατα την διάρκεια της αναπαραγωγής...όπως κ στο ati tool μόλις πάταγα 3D view χτυπούσε αμέσως,αν το έκλεινα κ το ξανάνοιγα αμέσως πρίν να πέσουν τα clocks της κάρτας μια χαρά!αν αυτό που λέω έχει λογική...βάλε τους τελευταίους από το site asus ή πέρνα πάλι αυτούς που έχεις τώρα(δεν θυμάμαι αν μου δούλευαν καλύτερα αυτοί ή οι τελευταίοι από την ΑΤΙ,αυτοί που έχεις δλδ)! uninstall-driver sweeper reboot install! αλλά περίμενε κ μία άλλη γνώμη πρίν μπεις σε κόπο!
IMAndreas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Έβγαλα τους drivers της ati και με τη βοήθεια του sweeper.....έβαλα της asus αλλά είχε περισσότερα "πειράγματα" στην εικόνα κατά το Playback του video..οπότε ξαναέβαλα της ati τους καινούργιους.... Το γεγονός όμως ότι με άλλον player και άλλα codecs δεν μου πιξέλιαζε απλά μειωνόντουσαν λίγο τα fps για λίγο χρόνο....και αναρωτιέμαι έχει να κάνει στη φύση του καθε προγράμματος ή αν απενεργοποιήσω μερικά filters ή βάλω κάτι από τα standalone κάνω δουλειά? profi εσύ όταν λες πως είχες ίδιο πρόβλημα...εννοείς το πιξέλιασμα στα βίντεο?....
profi Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 σε εμένα ήταν περισσότερο pixel blocks κ λιγότερο pixel pixel!! αν θυμάμαι δεν έχεις HD οθόνη...μήπως είναι αυτό?δεν ξέρω...για δοκίμασε κανένα 720ρ βίντεο!
parsifal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Υποπτεύομαι ότι φταίει το συγκεκριμένο video που σου κάνει αυτά τα κόλπα. Ανεβάζω ένα 40MB HD απόσπασμα από την open source ταινία Elephants Dream, που κωδικοποίησα πριν λίγο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι κωδικοποιημένα στο filename. Κατέβασέ το αν θες και δοκίμασε με αυτό. Σε λίγο έρχεται και το link... edit: Ορίστε και το link Elephants Dream - MKV - 40.3MB - 0m40s - AVC@8Mbps@1920x1080@24fps - AC3@448Kbps@[email protected]
euklidis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπόν καταρχήν απενεργοποίησα από το bios την λειτουργία hyper threating ώστε να "ρίχνει" όλη την ισχύ του σε 1 σημείο (δεν ξέρω αν αυτό ισχύει).Ανοιξα tast manager και το WMP11 καταναλώνει 98%....codecs χρησημοποιώ το k-lite code pack. Καλά πάντως ούτε καρτα agp παίζει να πάρω ποτέ....για καινούργιο pc θα αργήσει μάλλον ακόμα :S Τα klite εχουν σπασμενουσ codec μεσα. Δοκιμασε να περασεις την καινουρια εκδοση που βγηκε πριν λιγες μερες και για ακομα καλυτερα κατεβασε CoreAV για να παιζεις τα HD σου. Με Klite εσπαγε και σε εμενα μερικες φορες (με i7 920, 6GB ram @1600 και GTS250)
IMAndreas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Τα klite εχουν σπασμενουσ codec μεσα. Δοκιμασε να περασεις την καινουρια εκδοση που βγηκε πριν λιγες μερες και για ακομα καλυτερα κατεβασε CoreAV για να παιζεις τα HD σου. Με Klite εσπαγε και σε εμενα μερικες φορες (με i7 920, 6GB ram @1600 και GTS250) όταν λες έσπαγε τι εννοείς? με καινούργια παντως κάρτα πλέον και μόνο mcp-hc δεν απασχολείτε ο επεξεργαστής οπότε είμαι οκ από αυτό το θέμα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:35 ---------- σε εμένα ήταν περισσότερο pixel blocks κ λιγότερο pixel pixel!!αν θυμάμαι δεν έχεις HD οθόνη...μήπως είναι αυτό?δεν ξέρω...για δοκίμασε κανένα 720ρ βίντεο! η οθόνη μου είναι αυτή Υποπτεύομαι ότι φταίει το συγκεκριμένο video που σου κάνει αυτά τα κόλπα. Ανεβάζω ένα 40MB HD απόσπασμα από την open source ταινία Elephants Dream, που κωδικοποίησα πριν λίγο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι κωδικοποιημένα στο filename. Κατέβασέ το αν θες και δοκίμασε με αυτό. Σε λίγο έρχεται και το link... edit: Ορίστε και το link Elephants Dream - MKV - 40.3MB - 0m40s - AVC@8Mbps@1920x1080@24fps - AC3@448Kbps@[email protected] μου έκανε και εδώ πιξελιάσματα (όχι 1 ή 2 πίξελ) ξέρεις όπως είπα πριν το κάτω κάτω μέρος του βίντεο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.