Προς το περιεχόμενο

κολλάει το βίντεο...

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε βλέπω να έχει κάποια σχέση το πιξέλιασμα με το συγκεκριμένο bug (που κάνει λόγο για "green frames").

Δε γνωρίζω γιατί σου το κάνει αυτό. Θα πρέπει να το ψάξουμε περαιτέρω. Τί ταινίες είναι;

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε 2 που το έχω προσέξει ενδεικτικά από το mediainfo

video stream: AVC

και στο άλλο το ίδιο...

Μήπως φταίει που έχω ακόμα την επιλογή VMR9? αφού τα άλλα δεν μου δουλεύουν (να πως είναι οι ρυθμίσεις με το άλλο)

aaayi.jpg

Α να πω ακόμα πως έβγαλα το k-lite code pack....δουλεύει αυτόνομα τώρα :D

Για το πιξέλιασμα υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα Mb της κάρτας?

Ακόμα αυτή η παυλίτσα που μου έβγαζε που μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

Το δοκίμασα....δεν έγινε τίποτα...

Δοκίμασα και κάτι άλλο γιατί μου φαίνετε πως αντί να κολλήσει (λόγο ισχύς του υπολογιστή) κάνει αυτό το πράγμα....αφαίρεσα το backround απο την επιφάνεια εργασίας...και έβγαλα και όλα τα visual effects...αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα...

Να μια εικόνα για το πως φαίνεται:

ssser.th.jpg

ενώ θα έπρεπε να φαίνεται έτσι (κάτι κουκιδάκια που έβγαλε είναι επειδή με το που πάτησα prtscn ξεκίνησε το πιξελιασμα γιαυτό:P)

rfcf.th.jpg

Δημοσ.

Αυτό το κάνει σε όλη τη διάρκεια της αναπαραγωγής ή μήπως μόνο όταν κάνεις άλμα forward ή backwards στην ταινία; Αν η απάντηση είναι «άλμα»: αν αφήσεις την ταινία μερικά δευτερόλεπτα (μέχρι να φτάσει στο επόμενο keyframe) μήπως φτιάχνει πάλι η εικόνα;

Και από περιέργεια: από ποιο πρόγραμμα πήρες το 2ο (σωστό) screenshot;

Δημοσ.

Όχι δυστηχώς δεν είναι όταν το κάνω άλμα....μπορώ να αφήσω την ταινία να παίξει και κάθε 2 λεπτα θα το κάνει......

Δεν το έκανα με πρόγραμμα....πάτησα prtscn και paste στο powerpoint και αποθηκευση ως εικόνα...

Δημοσ.
Όχι δυστηχώς δεν είναι όταν το κάνω άλμα....μπορώ να αφήσω την ταινία να παίξει και κάθε 2 λεπτα θα το κάνει......

Άρα, δεν το κάνει σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, μόνο σε μερικά χρονικά σημεία της; Αυτά τα σημεία είναι πάντα τα ίδια για την κάθε ταινία ή τυχαία; Επίσης, σου το κάνει σε όλες τις ταινίες με AVC video ή σε μερικές μόνο;

Δεν το έκανα με πρόγραμμα....πάτησα prtscn και paste στο powerpoint και αποθηκευση ως εικόνα...

Κάτσε λίγο. Αν παίρνεις screenshot πάντα με αυτόν τον τρόπο, τότε τί άλλαξε και στο 1ο screenshot η εικόνα έχει πρόβλημα ενώ στο 2ο είναι εντάξει;

Δημοσ.

Ναι δεν το κάνει καθόλη την διάρκεια.... αλλά δεν το κάνει σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία....δλδ τυχαίνει να δω μια σκηνη χωρις πιξέλιασμα τυχαίνει και να δω με πιξελιασμα την ίδια σκηνη.......δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα σε όλα τα AVC...

Για το δευτερο screenshot ξαναπαιξα την ταινία και έτυχε να μιν πιξελιάσει σε εκέινο το σημείο.

Δημοσ.

Αυτού του είδους η τυχαία συμπεριφορά υποδηλώνει hardware πρόβλημα! Μήπως η κάρτα σου ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες;

Δημοσ.

Από τους 40 βαθμούς το κάνει αυτό.....δεν μπήκα στον κόπο να δω μετά από μια ώρα τι θερμοκρασία θα έχει...

Hardware πρόβλημα (δλδ ελατωματική κάρτα γραφικών) ή ανεπαρκής ισχύ του συστήματος.

Ο φίλος profi που έχει τα win7 δεν ζορίζει πιο πολύ το σύστημά του σε σχέση με εμένα? Πως μπορεί να έχει καλύτερη λειτουργία? μήπως είναι τα 256Mb+?

Δημοσ.

Όχι, δεν φταίνε τα 256MB της κάρτας. Και 40β.C είναι μια χαρά για θερμοκρασία GPU. Δεν πάει το μυαλό μου κάπου άλλου αυτήν τη στιγμή...

Δημοσ.

Όταν είχα wmp10 και k-lite code pack + wmp10 hotfix μου έπαιζε κανονικά το βίντεο απλά σε μερικά σημεία μείωνε λίγο fps αλλά επανερχόταν.....δεν πιξέλιαζε....μήπως φταίει κάτι στα codecss του mpc-hc, να κανω block τίποτα άλλο?

Δημοσ.

Για να δούμε αν φταίει το DXVA AVC φίλτρο του MPC-HC (στην πραγματικότητα, πιθανή ασυμβατότητα των συγκεκριμένων videos που εμφανίζουν το πρόβλημα με τον hardware decoder της κάρτας σου), απενεργοποίησε το παρακάτω:

post-4351-12906302635_thumb.png

και επανεκκίνησε τον MPC-HC. Θα πρέπει να αναλαμβάνει το ακριβώς από κάτω φίλτρο (FFMpeg) που είναι CPU-based την αποκωδικοποίηση των AVC videos.

Δημοσ.

Εξαφανίστηκε όμως το πιξέλιασμα; Αν ναι, τότε είναι αυτό που έγραψα παραπάνω:

πιθανή ασυμβατότητα των συγκεκριμένων videos που εμφανίζουν το πρόβλημα με τον hardware decoder της κάρτας σου

Αν και εξακολουθεί να με τριβελίζει το γεγονός ότι το πρόβλημα εμφανίζεται σε τυχαία σημεία του video...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...