Προς το περιεχόμενο

κολλάει το βίντεο...

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(θα σου χρειαστεί!!)

η ταινεία που έπαιζε τέλεια δεν ήταν HD έτσι?σε μή HD δεν γινεται χρήση του DirectXVideoAccelaration!

1)όταν λες τπτ?hd κ μη??

2)view-options-internal filters πρέπει να είναι τικαρισμένο!

πρέπει να κατεβάσεις κ το τελευταίο directx(google search direct x πρωτο αποτέλεσμα από microsoft) κ σε ΧΡ λειτουργικό να επιλέξεις στον mpc στο menu playback-output vrm9 renderless**!!

(έχω ένα προαίσθημα ότι με έχει προλάβει ο parsifal ehehhe)

Δεν με πρόλαβε αλλά...τις ευχαριστίες στον parsifal όλες,εγώ απλά κάνω retype...κλοπηright big time!!

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν το κλιπ που έπαιζα είχε ανάλυση 1920*800 (7gb) και με το mcp-hc το έπαιζε μια χαρά....

Επειδή όμως όλα τα άλλα βιντεάκια δεν τα έπαιζε έβαλα το k-lite code pack και παίζουν τα άλλα τώρα κανονικά (όχι όμως με το mcp-hc) αλλα με το wmp11, όμως το αρχικό δεν παίζει....pfffffff

Δημοσ.

Εγώ θέλω να βάλω το k-lite code pack με τον mpc που έχει από μόνο του και κάπως να πειράξω μία ρύθμιση ώστε το mpc να χρησημοποιεί τα δικά του codecs και έτσι να παίζει το βίντεο...

τι ρύθμιση μπορώ να πειράξω και πως θα το κάνω?

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι κανένα codec pack. Πέρνα μόνο τα παρακάτω:

1. ffdshow-tryouts

2. Haali Media Splitter

Στη συνέχεια, αν έχεις κάνει τις σωστές ρυθμίσεις στον MPC-HC, όσα videos θα ανοίγεις σε αυτόν και μπορούν να επιταχυνθούν από την κάρτα γραφικών σου, θα επιταχύνονται από την κάρτα γραφικών σου. Τέλος. Όσα videos δεν πληρούν τις προδιαγραφές για επιτάχυνση DXVA (δηλαδή δεν περιέχουν video stream τύπου H.264 ή VC-1 ή περιέχουν αλλά δεν έχει κωδικοποιηθεί με τέτοιες ρυθμίσεις που να είναι DXVA-συμβατό), θα παίζουν πάλι στον MPC-HC, αλλά χωρίς επιτάχυνση από την κάρτα γραφικών.

Στους υπόλοιπους video players που βασίζονται στο DirectShow (όπως π.χ. ο WMP), θα μπορείς να αναπαράγεις σχεδόν όλα τα videos που υποστηρίζει και ο MPC-HC, χάρις στην εγκατάσταση των 2 codecs που σου έγραψα παραπάνω. Αλλά, χωρίς επιτάχυνση από την κάρτα γραφικών, είτε περιέχουν H.264/VC-1 είτε όχι. [1]

[1] Δεν είναι ακριβώς αλήθεια αυτό. Υπάρχει τρόπος, αλλά είναι λίγο μανουριάρικος: Η ενσωματωμένη υποστήριξη που διαθέτει ο MPC-HC για διάφορα video/audio formats είναι στην πραγματικότητα κανονικά DirectShow φίλτρα, τα οποία όμως δεν είναι ορατά σε άλλες εφαρμογές πλην του MPC-HC. Πλην όμως, κυκλοφορούν και σε κανονική installable έκδοση, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιούν όλες οι εφαρμογές που βασίζονται στο DirectShow. Βρίσκονται εδώ, με την ένδειξη "Standalone filters". Βάζοντάς τα, θεωρητικά θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και άλλοι players, π.χ. ο WMP, για να αναπαράγουν DXVA-συμβατά videos με επιτάχυνση από την κάρτα γραφικών. Δεν το έχω δοκιμάσει, δεν το συνιστώ, αντιπροτείνω μια και καλή χρήση του MPC-HC για όλα τα videos. Αυτά. Τα έγραψα όσο πιο απλά μπορούσα, ό,τι δεν καταλαβαίνουμε => ρωτάμε.

Δημοσ.

απ'όσο έχω δει το k-lite αναλαμβάνει αυτοβούλως ανεξαρτήτως player...αν προστεθεί στα external filters του MPC κ τικαριστεί το block??μιας κ για τα HD έχει πειστεί ο φίλος μας να αφήσει πίσω τον wmp...λέω τώρα,περισσότερο ερώτηση κάνω δηλαδή!!να κάνω κ αλλη μια,τι κοιτάμε στο info του βιντεο (χαρακτηριστικά του encoding) για να δούμε αν είναι dxva compatible??έχω δεί να το γράφουν...αλλά έχω δει κ άλλα που δεν το γράφουν αλλά παίζουν δοκιμασμένα!!

Δημοσ.

Λοιπόν έβγαλα τα πάντα (εκτός από το wmp11)

Έβαλα αυτά τα 2 που μου λινκάρεις έβαλα και το mpc-hc και το μεγάλο κλιπ το παίζει κανονικά. Τώρα δοκίμασα και με το wmp11 αλλά δεν το παίζει (το περίμενα).

Όσο αναφορά βιντεάκια 1920*1080 (όχι όμως matroska αν λεγονται έτσι) ο wmp11 τα παίζει ενώ ο mpc-hc δεν τα παίζει και μάλιστα δίπλα στο playing δεν βγάζει καθόλου την ένδειξη dxva.

Για τα βιντεάκια που ο mpc-hc δεν παίζει αλλά τα παιζει ο wmp11 (όχι τέλεια) έβαλα και το coreavc και πλέον ο wmp11 τα παίζει μια χαρά.

Γενικά ήμουν στην ιδέα να βγάλω τον wmp11 και να έχω mpc-hc για βίντεο και winamp για μουσική (λόγω playlist). Αλλά θα γούσταρα πολύ να είχα μόνο wmp11 και να τα παίζει όλα.

Να αναφέρω πως στα 2 codec που έβαλα τα εγκατέστησα default....χρειαζόταν να κάνω κάποια ρύθμιση?

Και θα ήθελα να ρωτήσω τον profi εκτος από τον driver για την κάρτα που μου λινκαρε και το mpc-hc τι άλλο έχει εγκαταστήσει?

Και κάτι τελευταίο (προς το παρόν) έχει σημασία η σειρά εγκατάστασης? δλδ πρώτα player μετά codec ή δεν παίζει ρόλο?

edit: να πω ακόμα πως μερικές φορές μου πιξελιάζει όχι όλη η εικόνα αλλά παίρνει το σχήμα κάτι που θα δείχνει εκείνη την ώρα πχ το σχήμα του αμαξιού....το τσέκαρα και δεν φταίει το βίντεο :S

Δημοσ.

τίποτα άλλο...δοκίμασα το asus smart doctor αλλά το ανεμιστηράκι δεν ελέγχεται κ δεν είχε κ τιποτα άλλο αξιόλογο κατά την γνώμη μου(βασικά δεν είχε τίποτα εκτός κ αν έκανα κάτι λάθος)οπότε μόνο driver κ MPC(είχα βάλει κ ενα πακέτο για τον ήχο στην προσπάθειά μου να καταλάβω πως λειτουργούν όλα...αλλά τελικά κατάλαβα οτι θέλω format γιατί τα ίδια πράγματα λειτουργούσαν διαφορετικά from time to time...κ το έβγαλα)!τώρα όλα καλά!μεταξύ player codec δεν νομίζω να υπάρχει σειρά...

Δημοσ.

Μάλιστα....μπορείς να μου πεις για το dxva τι ρύθμιση έκανες και στο βγάζει όταν παίζεις ένα full hd video?

Εμένα κάτι κλιπς που έχω full hd δεν μου τα παίζει....δεν μπορώ να καταλάβω γιατί :S

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:42 ----------

ρε συ profi σκεφτόμουν μήπως τα windows 7 που έχεις έχουν κανά παραπάνω-περίεργο Plugin και έτσι δεν έχεις πρόβλημα.......

Για εμένα δεν βρίσκω κάποια άλλη λύση από ένα format και μετά πέρασμα του mpc-hc και αν δεν παίζουν τα βίντεο ή ένα code pack με τροποποίηση στις ρυθμίσεις εγκατάστασης ή τα 2 που ανέφεραι o parsifal με τροποποιημένες ρυθμίσεις....

Δημοσ.
απ'όσο έχω δει το k-lite αναλαμβάνει αυτοβούλως ανεξαρτήτως player...αν προστεθεί στα external filters του MPC κ τικαριστεί το block??

Δεν χρησιμοποιώ καθόλου codec packs και δεν μπορώ τώρα να το επιβεβαιώσω. Αλλά το K-Lite είναι απλώς ένας glorified all-in-one installer, εγκαθιστά μεταξύ άλλων και κάποια έκδοση του ffdshow αν δεν κάνω λάθος. Από την άλλη, έχω την εντύπωση πως ο MPC-HC προτιμά πάντα τα δικά του φίλτρα έναντι των εξωτερικών DShow filters όταν και τα δύο μπορούν εξίσου να αποκωδικοποιήσουν το ίδιο περιεχόμενο. Ίσως κατά την εγκατάσταση, το K-Lite να πειράζει τη registry των Windows ώστε να θέτει το merit του ffdshow Video Decoder στην υψηλότερη δυνατή τιμή (περισσότερα για το merit έχω γράψει εδώ). Σε κάθε περίπτωση, από τα Options του MPC-HC μπορούμε όντως, όπως ανέφερες, να μπλοκάρουμε το οποιοδήποτε ανεπιθύμητο εξωτερικό φίλτρο «χώνεται» κατά το playback.

να κάνω κ αλλη μια,τι κοιτάμε στο info του βιντεο (χαρακτηριστικά του encoding) για να δούμε αν είναι dxva compatible??έχω δεί να το γράφουν...αλλά έχω δει κ άλλα που δεν το γράφουν αλλά παίζουν δοκιμασμένα!!

Δεν είμαι απολύτως σίγουρος για να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, θα προσπαθήσω να εντοπίσω κάποια αξιόπιστη πηγή και θα επανέλθω. Πάντως έχει σίγουρα να κάνει και με:

1. Τις δυνατότητες των dedicated decoding engines που ενσωματώνουν οι GPU-makers στις GPU τους. Τα συγκεκριμένα τμήματα των GPU δεν είναι πλήρως programmable όπως το υπόλοιπο chip και έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες, διαφορετικές από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Π.χ. αν δεν κάνω λάθος το UVD της ATI δεν υποστηρίζει Level 5 (ή δε θυμάμαι καλά και είναι 4.1; ) AVC bitstreams αντίθετα με το PureVideo της nVIDIA.

2. Με τους GPU drivers

3. Με τον codec που αναλαμβάνει να στείλει το bitstream στη GPU. Π.χ. κάποια παλιότερα builds του MPC-HC είχαν σπασμένη συμπεριφορά όσον αφορά το DXVA, λόγω bugs

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι από τότε που διαθέτω κάρτα γραφικών με δυνατότητα bitstream decoding, δεν έχει πέσει στα χέρια μου ούτε ένα H.264 video που να μη μπορεί να το παίξει ο MPC-HC μέσω DXVA.

Δημοσ.
Σε κάθε περίπτωση, από τα Options του MPC-HC μπορούμε όντως, όπως ανέφερες, να μπλοκάρουμε το οποιοδήποτε ανεπιθύμητο εξωτερικό φίλτρο «χώνεται» κατά το playback.

αυτό πως το κάνουμε?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:04 ----------

profi ίσως αυτό σε βοηθήσει σε αυτό που ζητας

http://mediainfo.sourceforge.net/en

Δημοσ.

Χμμμ θα το δοκιμάσω (μάλλον πιο μετα).

Ακούστε τι έκανα...

Έβγαλα ξανά όλα τα codecs και το mcp-hc και το wmp11..........και έβαλα τα 2 που μου είχεις λινκάρει parsifal και αυτό http://downloads.guru3d.com/DirectX-Video-Acceleration-(DXVA)-download-1083.html που είναι hotfix για wmp10.

Και άνοιξα την ταινία με wmp10 και την έπαιζε μια χαρά αλλά δεν είχε ήχο.....έπαιζε και όλα τα άλλα βιντεάκια...

Αλλά σε μερικά επίσης δεν είχε ήχο....ακόμα δεν έπαιζε τα αρχεία flac....

Οπότε ξαναέβγαλα τα 2 codecs που μου λινκαρες και έβαλα το k-lite code pack και παίζω και αρχεία flac και την ταινία με ήχο αλλά μου κολλάει.........

Πιστεύω πως άμα πειράξω 1-2 ρυθμισούλες με ανάλογη εγκατάσταση codecs να τελιώσει το μαρτύριο...

edit:

μερικές φορές μου κάνει και αυτό η κάρτα....μου βγάζει αυτή την παυλίτσα και άμα κουνήσω λίγο το παράθυρο φεύγει...γιατί το κάνει?

5rf.jpg

Δημοσ.

thanx IMAndreas αλλά αυτό είναι όταν ήδη έχεις το αρχείο στο δίσκο σου...κ μπορείς να το δείς κ από τον MPC,εννοούσα κάτι πρίιιιν μπεις στην διαδικασία να το αποκτήσεις :-D!

@Parsifal,σε pc φιλου που είχε εγκαταστήσει το k-lite...ναι "χώνεται" το ffdshow κ στον MPC φαίνεται κιόλας στο tray!απλά το έβγαλα όμως δεν δοκίμασα κάτι άλλο(κ όλα παιζανε μια χαρα μετα!κ πρίν έπαιζαν δλδ αλλά ήταν ποιο δυνατό μηχάνημα.)

επόμενο,κ εγώ για level 5 ή 4.1 είχα βρεί κάπου πελαγωμένος αλλά αυτό ελάχιστοι το αναφέρουν οπότε don't bother αν σε πρόλαβα...μέχρι στιγμής ούτε εγώ έχω βρεί κάτι ασύμβατο,αν, θα ενημερώσω!parsifal said "Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι από τότε που διαθέτω κάρτα γραφικών με δυνατότητα bitstream decoding, δεν έχει πέσει στα χέρια μου ούτε ένα H.264 video που να μη μπορεί να το παίξει ο MPC-HC μέσω DXVA. "...nice to hear that!

Andrea μην κάνεις φορματ,εγω είχα κοντά 2 χρόνια να κάνω,τους είχα βγάλει κ τα μάτια κ έκανα!απλά ξήλωσε όλα όσα έχεις βάλει extra...έχω dual boot,κ στα ΧΡ μόνο με drivers κ MPC έπαιζαν ΟΛΑ μα ΟΛΑ!κ παίξε με αυτό το VRM7 vrm9 renderless or not δοκίμασέ τα κ τα 4 κάπου εκεί είναι το θέμα,η κάρτα θα δουλεύει ο επεξεργαστής όχι κ το dxva θα κάνει την εμφανισή του!άν η κάρτα δεν αυξάνει usage ξαναπέρνα drivers αφού πρώτα τρέξεις κ το driver sweeper(google it)....κ πάνω απ'όλα μην μπλέκεις με πολλά drivers k MPC μόνο!!

edit 1 :εκτός αν έχεις UVD 2.2 Parsifal:mad:,στην περίπτωσή μας είναι UVD+ από wikipedia ή 2.2 από asus:rolleyes: who knows who cares!!

edit 2 :Andrea κάτσε να κάνω ένα boot στα ΧΡ μπας κ έχω κάνει καμία τραγική παράλληψη!

Δημοσ.

Λοιπόν ξαναέβγαλα όλα τα codecs.

Ξαναέβαλα τα 2 που είχε λινκάρει πριν ο parsifal. Και από το k-lite code pack επέλεξα μόνο ότι είχε να κάνει με ήχο και με υπότιτλους....τίποτα με βίντεο...

Και δούλεψαν τα flac. Η ταινία τώρα έτρεχε κανονικά, είχε και ήχο αλλά δεν ήταν συντονισμένος.

Γενικά δεν μου αρέσει το mcp-hc, μπορεί να έχει κάποιες δυνατότητες, να είναι ελαφρί και τα λοιπά αλλά ούτε ένα ωραίο skin έχει....θα σου ανοίγει ή full screen ή ένα παραθυράκη 5χ5....και δεν έχει playlist...δεν το γουστάρω πως να το κάνουμε? (για σένα το λέω profi χαχαχαχα :P)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...