IMAndreas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Τελικά δοκίμασα σε ανάλυση οθόνης 1920χ1080 ένα full hd video με την 7600gs 256mb μου και με cuda drivers και με coreavc.... το αποτέλεσμα: με wmp11 αυξήθηκαν σημαντικά τα fps....με power dvd και με classic Player μου έπεξε πολύ καλά και νομίζω πως δεν αξίζει να δώσω 60€ για την 4650 γιατί η διαφορά που θα δώ (αν δω) δεν θα είναι τόσο σημαντική...ώστε να αξίζει αυτή την αναβάθμιση. Εάν υπάρχει κάποιος άλλος player ή κάποιο codec ή πρόγραμμα οδήγησης που πρέπει να λαβω υπόψιν μου θα ήθελα να μου το πείτε... Ευχαριστώ για την βοήθεια!
parsifal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Η σειρά 7 των nVIDIA GPUs δεν υποστηρίζει CUDA, άρα ούτε και επιτάχυνση μέσω αυτού. Ο κώδικας του CoreAVC έτρεχε αποκλειστικά στη CPU σου. Απλά, είναι ένας codec που έχει φτιαχτεί επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στο decoding speed και έγινε γνωστός ακριβώς γι' αυτόν το λόγο. Θαύματα βέβαια δε μπορεί να κάνει, π.χ. σε κάποιο πιο απαιτητικό video με τον ίδιο επεξεργαστή ίσως να είχες πάλι σπασίματα. Δεν καθορίζει μόνο η ανάλυση το πόσο βαρύ είναι ένα video, αλλά και άλλοι παράγοντες όπως το bitrate του video, χρήση CABAC και CAVLC ή όχι, reference frames κ.ά. Υ.Γ.: Πολλοί ισχυρίζονται ότι το CoreAVC κάνει παραχωρήσεις στην οπτική ποιότητα του τελικού αποτελέσματος για να επιτύχει τις υψηλές του επιδόσεις, αλλά επ' αυτού δεν έχω προσωπική άποψη.
IMAndreas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μάλιστα.... Έχω καταλήξει πως στο συστημά μου αν βάλω την asus 3450 512mb agp τα full hd θα καταφέρω να τα παίξω... Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα: 1) με την asus 3450 256mb agp θα έχω τα ίδια αποτελέσματα? γενικά για την χρήση που την θέλω (full hd) παίζουν ρόλο τα επιπλέον 256mb ή όχι? 2) έχω εγκαταστήσει k-lite code pack 5.1.0 full + media classic player home cinema + coreavc....υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ!!
parsifal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 1. Ναι, ίδια αποτελέσματα. Τα έξτρα 256MB δε θα παίξουν κανένα ρόλο όσον αφορά το video playback 2. Όχι. (εδώ κανονικά θα άρχιζα πάλι το αγαπημένο μου codec-pack bashing, αλλά έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνομαι!)
IMAndreas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 1. Ναι, ίδια αποτελέσματα. Τα έξτρα 256MB δε θα παίξουν κανένα ρόλο όσον αφορά το video playback2. Όχι. (εδώ κανονικά θα άρχιζα πάλι το αγαπημένο μου codec-pack bashing, αλλά έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνομαι!) Ωραίος!!!!! ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.... Έχεις βαρεθεί?? πφφφφ και πως θα μαθαίνουν οι νεότεροι?χαχαχα:mrgreen:
IMAndreas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπόν. Πήρα σήμερα αυτή, εγκατέστησα του cd τα drivers και τα utilities. Έβαλα να παίξει βίντεο αλλά δεν μου δίχνει το [DXVA] δίπλα από το playing στο MPC-HC και γιαυτό το λόγο μάλλον δεν παίζει καλά το βίντεο, πως μπορώ να το ενεργοποιήσω? Ακόμα στο catalyst control center/ati overdrive δεν μπορώ να πειράξω τίποτα (δεν μπορώ να κλικάρω σε καμία επιλογή) και δεν μου δίχνει θερμοκρασίες και δραστηριότητα... Μπήκα και στην asus κατέβασα τα τελευταία drivers αλλά τίποτα....:S Τα φώτα σας.......
parsifal Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 1. Απεγκατέστησε όλα όσα πέρασες από το CD και από την ASUS. Κάνε restart. Κατέβασε και πέρνα τους τελευταίους Catalyst που θα κατεβάσεις απευθείας από το site της ATI/AMD. Ξανά restart 2. Ποια έκδοση του MPC-HC χρησιμοποιείς;
IMAndreas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 1. Απεγκατέστησε όλα όσα πέρασες από το CD και από την ASUS. Κάνε restart. Κατέβασε και πέρνα τους τελευταίους Catalyst που θα κατεβάσεις απευθείας από το site της ATI/AMD. Ξανά restart2. Ποια έκδοση του MPC-HC χρησιμοποιείς; 1) απο το site της ati κατέβασα το ati radeon hd3400 series...αλλά δεν μπήκε (δεν ξέρω αν φταίει που δεν είχα βγάλει τα παλιά). Αλλά να επιλέξω αυτό ή το ati radeon hd3000 series (agp) ? Και κάτι άλλο το hd με το ah τι διαφορά έχει? 2) την τελευταία έκδοση 1,3,1249,0 edit: πάτησα εκέι που λέει catalyst και κατεβάζω ένα αρχείο 44mb.....ένα hotfix για agp που έχει να το κατεβάσω?
profi Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 από εδώ drivers http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx σε εμένα λειτουργεί κανονικά η τελευταία έκδοση του MPC-HC για 32bit λειτουργικό! απεγκατέστησε κ το k-lite γιατί νομίζω αναλαμβάνει αυτό όταν το έχεις κ δεν αφήνει το dxva κ ας μην το εχεις περάσει στα external filters του MPC! επίσης στο overdrive έχει ένα κουμπάκι με ένα κλειδί ή λουκέτο το πατάς κ ενεργοποιούνται οι επιλογές του ! κ ναι πρέπει να ωγάλεις τα παλιά πρώτα!!
parsifal Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Βάσει αυτών που γράφει το site, φαίνεται να είναι και το AGP hotfix απαραίτητο. Υπάρχουν και πιο νέα MPC-HC builds (SVN μεν, αλλά πάντα παίζουν άψογα σε εμένα) στο xvidvideo.ru, όμως το site είναι down εδώ και μερικές μέρες.
profi Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 το agp hotfix drivers είναι δεν είναι κάποιο patch 9.9 catalyst!
parsifal Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Εννοείς ότι είναι το μοναδικό download που χρειάζεσαι, αν κατάλαβα καλά...
IMAndreas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Όταν πάω να κάνω εγκατάσταση από εδώ http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx μου βγάζει το εξής μήνυμα τώρα θα δοκιμάσω αυτούς από το site που μου έδωσες profi
profi Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Εννοείς ότι είναι το μοναδικό download που χρειάζεσαι, αν κατάλαβα καλά... ναι όντως ... ήταν χυμα εντελώς η πρότασή μου! είναι το μοναδικό αλλά δεν έχει μέσα το gamer osd και το asus smart doctor,νομίζω όμως μπορούν να μπούν κ ξεχωριστά...δεν ξέρω δεν τα εγκατέστησα! ψέμα έβαλα το smart doctor αλλά ήθελε κ το osd κ μιάς κ δεν είχε κ κανένα feature που να με ενδιαφέρει το έβγαλα!!
IMAndreas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπόν profi και parsifal ....έβαλα τα drivers από το site που μου έδωσε ο profi, μπήκαν όλα ωραία και καλά. Έβαλα την ταινία να παίξει και την παίζει τέλεια χωρίς όμως να λέει δεξιά από το Playing {dxva] (δεν ξέρω αν θα μου χρειαστεί κιόλας αυτό). Να αναφέρω πως πριν βαλω τους drivers που μου είπε ο profi έβγαλα τους παλιούς και όλα τα παρελκομενά τους όπως επίσης έβγαλα και το k-lite code pack. Tο πρόβλημα είναι πως έχω αρκετά βιντεάκια σε full hd αλλά δεν μου παίζουν (μάλλον λόγω έλλειψης codecs). Έχω να πω/ρωτήση 2 πράγμαμα ακόμη: 1) με windows media player 11 δεν παίζει τίποτα... 2) το dxva που το βρήσκω για να το ενεργοποιήσω? Σας ευχαριστώ για την βοηθειά σας μέχρι τώρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.