Προς το περιεχόμενο

κολλάει το βίντεο...

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάζω να παίξει ένα βίντεο σε μορφή wmv με ανάλυση 1920*1080 και μου το παίζει με λίγα frps....τι μπορεί να φταίει?

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Βάζω να παίξει ένα βίντεο σε μορφή wmv με ανάλυση 1920*1080 και μου το παίζει με λίγα frps....τι μπορεί να φταίει?

Ο σκληρός δίσκος, το βίντεο δεν έχει άμεση σχέση με την κάρτα γραφικών...

Το βίντεο δεν είναι τίποτα άλλο από μερικές εικόνες/δευτερόλεπτο + ήχος... Όλα αυτά διαβάζονται από τον δίσκο και μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο... Ένα βίντεο 1920χ1080 μπορεί να απαιτεί να μεταδωθούν πολλά megabyte/δευτερόλεπτο για το σύστημά σου και η ταχύτητα ανάγνωσης να μην επαρκεί... Η κάρτα γραφικών απλά αναπαριστά τις εικόνες αυτές στην οθόνη, δεν μου φαίνεται τόσο δύσκολη δουλειά γ αυτήν... Εκτός πιά αν έχεις κανέναν Pentium 2 και καμιά κάρτα με 2megabyte VRAM...τι να πώ...

Υ.Γ. προσωπική μου άποψη, μπορεί να είναι λάθος...

Δημοσ.
τι καρτα γραφικων εχεις?

agpx8 7600gs

Τι cpu εχεις;

Η cpu ειναι συνηθως η κύρια αιτια για προβληματα σαν και το δικο σου.

intel pentium 4 3GHz 800mhz 1mb cache HT

ram: 2gb ddr 400mhz

και σκληρό δίσκο έχω έναν seagate ide 7200rpm 320gb

Δημοσ.
κοψε αναλυση...η καρτα δεν ειναι για πολλα πολλα...την ειχα

έχω 22αρα οθόνη και έχω ανάλυση 1680*1050....χαμήλωσα σε 1280*1024 και αυξήθηκαν λίγο τα fps αλλά "χάνει" η οθόνη και δεν φαίνετε και τέλεια το βίντεο.....:-(

Δημοσ.
agpx8 7600gs

intel pentium 4 3GHz 800mhz 1mb cache HT

ram: 2gb ddr 400mhz

και σκληρό δίσκο έχω έναν seagate ide 7200rpm 320gb

Δε νομιζω να καταφερεις να δεις 1080 με αυτη τη cpu....

Η καρτα δεν εχει και μεγαλη σημασια.Αλλα με τον επεξεργαστη σου δεν υπαρχει περιπτωση.

:-)

Δημοσ.

ο επεξεργαστης καλα τα παει στα 1080p δοκιμασμενο....τραβαει λιγα ζωρια 60-80% χρηση αλλα τα βγαζει περα...

Δημοσ.

Μεγαλη σημασια εχει και τι Player χρησιμοποιεις. Αλλοι player εχουν multicore υποστηριξη (καλο αυτο, εχεις καλες πιθανοτητες να καταφερεις να δεις με την CPU που εχεις), και αλλοι οχι (κακο αυτο)

Γενικα παντως, το 1080 βιντεο (και τα συγχρονα codecs τα οποια χρησιμοποιει, πχ vc1, avc) θελουν αλογα κατω απο την μηχανη.

Ανοιξε task manager (system monitor), και δες ποσο απασχολημενη ειναι η CPU. Αμα το proccess του Player (πχ vlc.exe) ειναι σταθερα κολλημενο στο 50%, σημαινει οτι "φταιει" ο player που δεν εχει mutlicore υποστηριξη, αρα εχεις ελπιδες. Αμα κατα την αναπαραγωγη βαρας 100άρι, τοτε ξεχνα το. Ναι μεν η καρτα γραφικων βοηθαει, αλλα εκτος και αν εχεις καμια πανακριβη με hardware αποκωδικοποιηση των video codecs (χλωμο το κοβω), τοτε στο μονο που βοηθαει η καρτα ειναι στο "ζωγραφισμα" στην οθονη, δηλαδη ελαχιστα. Η βαρια δουλεια (αποκωδικοποιηση των codecs) γινεται απο την CPU, οποτε πολύ μεγαλυτερο ρολο απο την καρτα παιζει η CPU.

Για να μας πει καποιος εμπειρος:

1)Τι minimum CPU θελουμε για να δουμε 1080p

2)Εναν player με multicore υποστηριξη (ο vlc δεν εχει)

Δημοσ.

Λοιπόν καταρχήν απενεργοποίησα από το bios την λειτουργία hyper threating ώστε να "ρίχνει" όλη την ισχύ του σε 1 σημείο (δεν ξέρω αν αυτό ισχύει).

Ανοιξα tast manager και το WMP11 καταναλώνει 98%....codecs χρησημοποιώ το k-lite code pack.

Καλά πάντως ούτε καρτα agp παίζει να πάρω ποτέ....για καινούργιο pc θα αργήσει μάλλον ακόμα :S

Δημοσ.

το hyperthreating ξανακαντο on βοηθαει. ειναι 2 κεφαλες σε ενα πυρηνα..30% καλητερη επιδοση δηλαδη (ονομαστικα συμfωνα με την intel) Δοκιμασες να το παιζεις με media player classic? Τo media player που εχει το k-lite...

Δημοσ.

Λοιπόν το έπαιξα με media classic player και παρόλο που τρώει 98% το παίζει όχι τέλεια αλλά πολύ πιο καλά από το wmp11......

το "de-interlace" δεν μπορώ να το επιλέξω...

edit:

με HT on δεν το έπαιζε καλά ούτε το classic media player

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...