pix_lax82 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Λοιπόν εχω το εξής θέμα. Εχω ενα wireless router linksys, και 3 PC. Το ενα laptop to ASUS συνδέεται κανονικά παιρνει ΙΡ απο τον DHCP και μπαινει στο Ιντερνετ. Τα αλλα δυο Desktop παιρνουν IP αλλα δεν μπαινουν στο ιντερνετ και με ping βρισκουν μονο το ρουτερ δεν μπορουν να pingαρουν το ενα το αλλο ούτε το laptop ενω το Laptop τους pingαρει όλους. Τα 2 desktop εχουν windows xp sp1, δεν εχουν antivirus ουτε Firewall. ΤΙ μπορεί να φταίει? Απο οτι ξέρω τα windows κρατάνει σε ενα αρχειο ενα τυπου ΝΑΤ table, μηπως ειναι αυτο εχει φάει κανα κολλημα και δεν παιζει ?
Evgenios1 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 cmd -> ipconfig Κειτας αν εχεις gateawy, και το mask να ειναι 255.255.255.0. υγ: ping σου βγαζει σε ο,τι και να ειναι καλωδιωμενο στο lan.
pix_lax82 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Τελικά βρέθηκε λύση αν και δεν μπορω να δώσω εξήγηση η να βρώ καποια λογική. Η λυση ηταν η εξής στον ενα υπολογιστή αυτο που εκανα ήταν απεγκατάσταση της ασύρματης καρτας που είχε και εγκατάστασης μιας αλλης. (Το παράδοξο ειναι οτι σε αλλους υπολογιστές η ιδια κάρτα επαιζε.) Στο μεν δεύτερο υπολογιστή κάνοντας αναβάθμιση σε SP2 επαιξε με την εξής ιδιαιτερότητα: Οταν ανοίγει ο η/υ και συνδέεται στο ασύρματο δεν συνδέεται στο ιντερνετ, πρεπει να κάνω αποσύνδεση και μετα σύνδεση και παίζει. Τι να πω ακριβές συμπέρασμα δεν εβγαλα, αλλα μου έφυγε ενας βραχνάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.