Προς το περιεχόμενο

WDS με Philips CGA5722N/TE + Thomson TG585v7

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω το Philips CGA5722N/TE και Thomson TG585v7. Το TG585v7 είναι συνδεδεμένο στη γραμμή και μου δίνει ασύρματο σε όλο το σπίτι.Το θέμα είναι ότι το σήμα του δε φτάνει στον από κάτω όροφο(φτάνει, αλλά είναι πολύ ασθενές) οπότε και θέλω να "επιστρατεύσω" το CGA5722N να δουλέψει σαν repeater(δλδ, θα βρίσκεται στον κάτω όροφο) να να μπορώ να συνδέομαι και από κει ασύρματα...

Τι έχω κάνει:

• Έχω ενεργοποιήσει το WDS και στα δυο και έχω κάνει τις συσχετίσεις των συσκευών.
  • Έχω βάλει WEP 128bit και στα δυο (μιας και το WPA, διάβασα, δεν υποστηρίζεται).
  • Έχω αλλάξει το gateway του CGA5722N να είναι το 192.168.1.1 (αντί για 192.168.2.1) με το DHCP pool να δίνει IPs από 192.168.1.2 - 192.168.1.63.
  • Έχω αφήσει το προεπιλεγμένο gateway του TG585v7 να είναι το 192.168.1.254 με το προεπιλεγμένο DHCP pool να δίνει IPs από 192.168.1.64 - 192.168.1.253

Τρέχουσα κατάσταση:

Συνδέομαι στο ασύρματο δίκτυο αλλά δεν έχω internet (η σύνδεση στην συσκευή στην οποία συνδέομαι εξαρτάται από την ισχύ του σήματος, δλδ,συνδέομαι αυτόματα στο

access point που είμαι πιο κοντά)

Τι θέλω να κάνω:

Να γίνεται(με κάποιο τρόπο) translate/map η gateway του CGA5722N (192.168.1.1) σε αυτή του TG585v7 (192.168.1.254).

Φαντάζομαι αυτό είναι το πρόβλημα...μπορεί να κάνω και λάθος όμως...Πάντως, απο το web interface του CGA5722N δεν με αφήνει να το προσθέσω σαν κανόνα του Static Route (και λογικό μου φαίνεται να το θεωρεί άκυρο)

3744809863_220a27efd7_o.png

Καμία ιδέα; Μπορεί να φταίει κάτι άλλο; Καμία υπόδειξη η συμβουλή;;;

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά παλιότερα είχα διαβάσει ότι υπάρχουν ασυμβατότητες μεταξύ των υλοποιήσεων WDS διαφορετικών κατασκευαστών.

Είχα προσπαθήσει και εγώ και δυστυχώς λειτούργησε σωστά για μερικές μόνο μέρες. Μετά για άγνωστο λόγο σταμάτησε να λειτουργεί.

Επισκέπτης
Δημοσ.

ναι, κάτι τέτοιο διάβασα και γω στο wikipedia...thnx πάντως...

Δημοσ.

εχω κανει wds 2 speedtouch αν και καποιος εδωμεσα δεν πιστευε οτι το εκανα αν και σηκωσα εικονες.λοιπον στα 2 speedtouch το εκανα ως εξης.α.στο κυριως speedtouch εβαλα wep γιατι με wpa δεν παιζει και το εβαλα να ψαξει για το δευτερο speedtouch το οποιο ειχε κλειστο dhcp αν θυμαμε σωστα ειχε και αυτο τον ιδιο κωδικο wep εννοειται ειχε ip 192.168.1.253 και το κυριως speedtouch ειχε 192.168.1.254 και επισης απο το δευτερο peedtouch εψαξα μεσα απο το wds του για να βρω το πρωτο speedtouch.δηλαδη απο το καθενα εψαξα για να βρω το αλλο.παιζει εδω και μηνες μια χαρα.απλα με εναν dhcp.και επισης port forward χριαζεται στο πρωτο οχι στο δευτερο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

thnx για την απάντηση...με απενεργοποιημένο dhcp στο CGA5722N το έχω δοκιμάσει και δυστυχώς δε δουλεύει..μπορεί να ξαναπροσπαθήσω...μάλλον θέλει να είναι είναι ίδιο μοντέλο, ιδίου κατασκευαστή...

Δημοσ.

παντως στο speedtouuch δεν χρειαστηκε τιποτα σε Nat ,kai routes.και το Port forward παιζει σαν να μην υπαρχει καθολου repeater wds

Επισκέπτης
Δημοσ.

@100 010 00

όχι, δυστυχώς δε δούλεψε με απενεργοποιημένο ΝΑΤ + απενεργοποιημένο Routing + (on ή off) DHCP Server...

@haHa

όχι repeater χωρίς WDS δεν παρέχει κανένα από τα δυο...

...και τελικά βαρέθηκα και απλώς τράβηξα ένα καλώδιο ethernet από το ένα στο άλλο και πήγα το CGA5722N σε άλλο δωμάτιο, αυξάνοντας έτσι την εμβέλεια...

Δημοσ.

την πιο καλη δουλεια και πιο σταθερη.απλα κλεινεις τον dhcp και του βαζεις αλλη Ip.στο port forward δεν αλλαζεις κατι οσο θυμαμε .παιζει σαν να μην υπαρχει το philips.

Επισκέπτης
Δημοσ.

στη περίπτωσή μου δε χρειάζεται ούτε καν να κλείσεις DHCP...αν κάνει νερά, απλώς πατάς καρφωτές ip στο pc/mac

Δημοσ.

Θα εκανα ενα ρεσταρτ στο repeater και θα δοκιμαζα νεα συνδεση μεσω WDS. Πραγματι ειναι πακετο να δουλεψουν ετσι 2 WDS και ο μονος τροπος ειναι να κλεισεις ολο το routing και το ΝΑΤ. Το εχω δοκιμασει 2-3 φορες και μετα απο πολλα μπινελικια μου δουλεψαν. Δε θα το εγκατελειπα παντως

Δημοσ.
στη περίπτωσή μου δε χρειάζεται ούτε καν να κλείσεις DHCP...αν κάνει νερά, απλώς πατάς καρφωτές ip στο pc/mac

δενε ιναι κοπος να κλεισεις τον εδευτερο dhcp εκτος αν του πεις να δινει σαν gateway την ip του πρωτου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...