kostikasre Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Καλημέρα σας! Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να με βοηθήσει στο εξής: Έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον φυσικού προσώπου από φίλο μου...μπορώ,έστω και εκ' των υστέρων,να δηλώσω κι εγώ συμμετοχή στην ήδη κατατεθημένη αγωγή;(Ανακάλυψα πως το θέμα αφορά κι εμένα...) Περιμένω τις απαντήσεις σας!Ευχαριστώ...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Καλημέρα σας!Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να με βοηθήσει στο εξής: Έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον φυσικού προσώπου από φίλο μου...μπορώ,έστω και εκ' των υστέρων,να δηλώσω κι εγώ συμμετοχή στην ήδη κατατεθημένη αγωγή;(Ανακάλυψα πως το θέμα αφορά κι εμένα...) Περιμένω τις απαντήσεις σας!Ευχαριστώ... Αν επικαλεστείς και αποδείξεις έννομο συμφέρον, μπορείς να παρέμβεις στη δίκη (με δικό σου δικόγραφο) υπέρ του φίλου σου και κατά του φυσικού προσώπου. Πήγαινε σε δικηγόρο.
DrLo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Υποθέτω ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα να καταθέσεις ανεξάρτητη αγωγή. @Paredwse Στη περίπτωση που "παρέμβει" στην άλλη δίκη μπορεί απλά να βοηθήσει τον άλλο ενάγοντα ή να διεκδικήσει πχ και ο ίδιος αποζημίωση κλπ
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Υποθέτω ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα να καταθέσεις ανεξάρτητη αγωγή. @Paredwse Στη περίπτωση που "παρέμβει" στην άλλη δίκη μπορεί απλά να βοηθήσει τον άλλο ενάγοντα ή να διεκδικήσει πχ και ο ίδιος αποζημίωση κλπ Για να μην σας μπλέξω πολύ με τεχνικούς όρους, τα γράφω απλά και κατανοητά: Στο ισχύον εν Ελλάδι σύστημα, υπάρχουν δύο δυνατότητες: α) η παρέμβαση σε μία δίκη υπέρ κάποιου εκ των αρχικών "αντιμαχόμενων" πλευρών (πρόσθετη παρέμβαση) και β) η παρέμβαση σε μία δίκη προκειμένου να διεκδικήσω αυτοτελώς κάτι (κύρια παρέμβαση). Παράδειγμα πρόσθετης παρέμβασης: Ο πατέρας μου έχει την ψιλή κυριότητα κι εγώ την επικαρπία ενός οικοπέδου. Όταν ο γείτονας μπει στο οικόπεδό μας παράνομα και του ασκήσει ο πατέρας μου αγωγή, μπορώ να παρέμβω υπέρ του πατέρα μου και να ζητήσω κι εγώ να τσακιστεί να φύγει ο τσογλάνης ο γείτονας. Παράδειγμα κύριας παρέμβασης: Υπάρχει ένα οικόπεδο, το οποίο το κατέχει ο paredwse και του κάνει αγωγή ο DrLo γιατί ισχυρίζεται ότι είναι δικό του και ότι παρανόμως το κατέχει ο paredwse. Στη δίκη αυτή παρεμβαίνει ο Hal9000, ο οποίος λέει ουσιαστικά: "Τι τσακώνεστε παλουκάρια; Το οικόπεδο είναι δικό μου!". Διεκδικεί δηλαδή για τον εαυτό του το αντικείμενο της δίκης. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
DrLo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 @paredwse Μπορεί ο τρίτος να στραφεί μόνο εναντίον του 1ου ? Πχ ο paredwse κλειδώνει όποιο θέμα βρει μπροστά του και του κάνει αγωγή για ηθική βλάβη ο kostikasre και όταν το πάρει χαμπάρι ο DrLo να πει "α! ναι και εμένα μου έχει προκαλέσει ηθική βλάβη, θέλω και εγώ αποζημίωση" (άσχετα με το τη διεκδίκηση του kostikasre)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 @paredwse Μπορεί ο τρίτος να στραφεί μόνο εναντίον του 1ου ? Πχ ο paredwse κλειδώνει όποιο θέμα βρει μπροστά του και του κάνει αγωγή για ηθική βλάβη ο kostikasre και όταν το πάρει χαμπάρι ο DrLo να πει "α! ναι και εμένα μου έχει προκαλέσει ηθική βλάβη, θέλω και εγώ αποζημίωση" (άσχετα με το τη διεκδίκηση του kostikasre) Φυσικά, αφού η αγωγή του DrLo και η αγωγή του kostikasre είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους - ασχέτως αν στρέφονται κατά του ιδίου προσώπου. Βέβαια στo προκειμένo ατυχές παράδειγμα, οι αγωγές σας θα απορριφθούν ως απαράδεκτες, αλλά λέμε τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.