Προς το περιεχόμενο

Από κανονική ψηφιακή σε αδιάβροχη..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι καλοκαίρι...Κάνει ζέστη... περνάμε πολλές ώρες στην παραλία (όσοι μπορούν τουλάχιστον), και έχοντας μια ψηφιακή φωτογραφική απαθανατίζεις τα κύματα...

Αν όμως θέλεις να προχωρίσεις προς τα βαθιά με οποιονδήποτε τρόπο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βραχείς και μαζί με σένα και η φωτογραφική που θα χαλάσει κιόλας αν δεν είναι αδιάβροχη...

Λοιπόν ακούω τρόπους και ιδέες για να την κάνουμε μια φωτ. μηχανή αδιάβροχη (υπάρχει δεν υπάρχει ειδικός εξοπλησμός διαθέσιμος για κάποια μοντέλα)

Μια ιδέα είναι να την κλείσεις σε μια σακούλα διάφανη αλλά θα χάσεις από ποιότητα μάλλον αλλά δεν είναι και σίγουρη λύση... άσε που είναι και άκομψη..:P

(έχω μία olympus σαν και αυτή)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω μια φωτογραφικη μηχανή µ-mini DIGITAL S και αναρωτιέμαι τι πατέντα να δοκιμάσω για να μπορώ να την παίρνω μαζί μου στη θάλασσα όταν υπάρχει περίπτωση να βραχεί η και να πέσει μέσα στο νερό...

Έχετε βρει τίποτα στο internet, έχετε δοκιμάσει καμιά πατέντα ή τελος πάντως σας έρχεται κάτι στο μυαλό..!!!?

Καλά μπάνια..!

Δημοσ.

Μπορει να ναι και χαζομαρα αυτο που λεω αλλα αμα βαλεις απο πανω καμια 5αρια σακουλακια διαφανα κουζινας και τα πλαστικοποιησεις?

Δημοσ.

Βασικά η σειρά μ της Olympus ήταν πάντα θεωρητικά τουλάχιστον ανθεκτική σε σταγόνες. Διάβασε το εγχειρίδιο να δεις τι ακριβώς προστασία σου προσφέρει.

Για να τη βάλεις στο νερό και να βγάλεις φωτογραφίες υποβρύχιες κτλ βγάζουν όλες οι εταιρίες ειδικές θήκες. Πρέπει να κοιτάξεις για το δικό σου μοντέλο, καλύτερα επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία της Olympus.

Αν δεν βρεθεί κάτι, πήγαινε σε κάποιο μαγαζί με μεγάλη ποικιλία και ξεκίνα να δοκιμάζεις από άλλες μάρκες. Fujitsu, Nikon έχουν μερικές με το ίδιο καλούπι σχεδόν ή αν βρεις καμία universal.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο ebay δεν βρήκα κάτι για τη δικιά σου κηνύγησέ το όμως δύσκολα να μην βγαίνει. Μια γενικής χρήσης που φαίνεται να σου ταιριάζει όμως υπάρχει

http://cgi.ebay.com/DiCAPac-WP-410-Digital-Camera-Underwater-Housing-Case_W0QQitemZ360176010232QQcmdZViewItemQQptZDigital_Camera_Accessories?hash=item53dc29c3f8&_trksid=p3286.c0.m14

Δημοσ.

Παρε μια καινουργια. Οι αδιαβροχες πλεον ειναι φθηνες και σε ικανοποιητικες τιμες

Δημοσ.

Ρε παιδιά ξέρει κανείς αν με αυτες τις θήκες μπορείς να βουτήξεις σε κάποιο βάθος χωρίς να μπει νερό μέσα ;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.569049

Υπάρχουν και υποβρύχιες μηχανές μιας χρήσης έτσι δεν είναι ; Αξίζει να πάρεις μια τέτοια ;

Δημοσ.

Κανονικά βουτάς μέχρι 6m, δες και εδώ πιο αναλυτικά

http://www.adorama.com/EW2D2M.html

Αυτές οι μιας χρήσης που λες είναι με φιλμ και εκτός του ότι κοστίζει πολύ η εμφάνιση αμφιβάλλω αν θα βγάλουν μια φωτογραφία της προκοπής. Ούτε σύστημα εστίασης δεν έχουν, ο φακός τους είναι της πλάκας βάλε και το ότι οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες μέσα στη θάλασσα και το φλας της πλάκας, για εμένα μια γαλάζια θολούρα θα χρυσοπληρώσεις, αλλά δεν το λέω και 100% γιατί δεν έχω δοκιμάσει.

Δημοσ.

Αυτές οι μιας χρήσης που λες είναι με φιλμ και εκτός του ότι κοστίζει πολύ η εμφάνιση αμφιβάλλω αν θα βγάλουν μια φωτογραφία της προκοπής. Ούτε σύστημα εστίασης δεν έχουν, ο φακός τους είναι της πλάκας βάλε και το ότι οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες μέσα στη θάλασσα και το φλας της πλάκας, για εμένα μια γαλάζια θολούρα θα χρυσοπληρώσεις, αλλά δεν το λέω και 100% γιατί δεν έχω δοκιμάσει.

Ρωτα και μενα που δοκιμασα με μηχανες Kodak μιας χρησεως σε βαθος 5 και μετρων και οι φωτο ηταν χειροτερα απο πικρα

Δημοσ.

Εντάξει σε 5m βάθος μόνο με DSLR είχες ελπίδες!!! Οι συνθήκες φαντάζομαι δεν θα είναι και ιδανικές. Με μια καλή compact μηχανή και μια καλή θήκη να εφαρμόζει σωστά σε καθαρά νερά με πολύ φως πιστεύω θα βγουν καλές φωτογραφίες. Δεν ξέρω βέβαια μπορεί να χρειαστεί και χειροκίνητη εστίαση αλλά ότι και να λέμε μια μηχανή μιας χρήσης είναι σχεδόν παντού άχρηστη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...