Προς το περιεχόμενο

βιβλιο πιανου

dimiman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ακουγοντας εναν φιλο μου να παιζει πιανο ενθουσιαστηκα απο τη μουσικη και μετανοιωσα που οταν ημουν παιδι δεν πηγα ωδειο να μαθω να παιζω.ετσι λοιπον αποφασισα να αφιερωσω καποιο απο τον χρονο μου ωστε να προσπαθησω να μαθω αυτοδιδακτος πιανο.μπορει καποιος που γνωριζει να μου προτεινει ενα βιβλιο για να αρχισω?

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι,χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω,ότι να μάθεις αυτοδίδακτα πιάνο,είναι αρκετά δύσκολο.Θα χρειαστείς τον πρώτο καιρό έστω,κάποιον να σου δείξει τα βασικά,όπως δακτυλοθεσία,αξίες,χρόνους,ρυθμό.Στην συνέχεια μπορείς ν'ασχοληθείς και μόνος σου αλλά θα πρέπει να κατέχεις τα προηγούμενα αρκετά καλά για να προχωρήσεις.Καλή αρχή:)

Δημοσ.

Για να παιξεις καποιο οργανο πρεπει να εχεις μουσικο αυτι και κλιση στη μουσικη αλλιως δε θα καταφερεις τιποτα

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να έχεις τρελό μουσικό αυτί για να μάθεις πιάνο, δεν είναι δα και βιολί! Χρειάζεται να έχεις μια υποτυπώδη μουσική τονικότητα και τεχνική, στο αρχικό στάδιο. Εγώ θα έλεγα να το ξεκινήσεις!

Αλλά dimiman αν δεν έχεις καμιά απολύτως επαφή με νότες - αξίες - μέτρημα κτλ... πως περιμένεις να "διαβάσεις" το βιβλίο μουσικής (έστω και για αρχάριους) ?

Καλό θα ήταν να πας σε ένα ωδείο, τουλάχιστον να μάθεις κάποια βασικά πράγματα. Ακόμα και το στήσιμο σου καθώς παίζεις είναι βασικής σημασίας.

Μην περιμένεις να μάθεις μέσα σε λίγο καιρό, και αν απογοητεύεσαι ή βαριέσαι εύκολα καλύτερα ξανασκέψου το.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...