dimiman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 ακουγοντας εναν φιλο μου να παιζει πιανο ενθουσιαστηκα απο τη μουσικη και μετανοιωσα που οταν ημουν παιδι δεν πηγα ωδειο να μαθω να παιζω.ετσι λοιπον αποφασισα να αφιερωσω καποιο απο τον χρονο μου ωστε να προσπαθησω να μαθω αυτοδιδακτος πιανο.μπορει καποιος που γνωριζει να μου προτεινει ενα βιβλιο για να αρχισω?
Lilith19 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Η γνώμη μου είναι,χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω,ότι να μάθεις αυτοδίδακτα πιάνο,είναι αρκετά δύσκολο.Θα χρειαστείς τον πρώτο καιρό έστω,κάποιον να σου δείξει τα βασικά,όπως δακτυλοθεσία,αξίες,χρόνους,ρυθμό.Στην συνέχεια μπορείς ν'ασχοληθείς και μόνος σου αλλά θα πρέπει να κατέχεις τα προηγούμενα αρκετά καλά για να προχωρήσεις.Καλή αρχή
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Αν θυμάμαι καλά, τα πρώτα βιβλία είναι τα Beyer. Κάνε ένα google search
adi32 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Για να παιξεις καποιο οργανο πρεπει να εχεις μουσικο αυτι και κλιση στη μουσικη αλλιως δε θα καταφερεις τιποτα
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δε χρειάζεται να έχεις τρελό μουσικό αυτί για να μάθεις πιάνο, δεν είναι δα και βιολί! Χρειάζεται να έχεις μια υποτυπώδη μουσική τονικότητα και τεχνική, στο αρχικό στάδιο. Εγώ θα έλεγα να το ξεκινήσεις! Αλλά dimiman αν δεν έχεις καμιά απολύτως επαφή με νότες - αξίες - μέτρημα κτλ... πως περιμένεις να "διαβάσεις" το βιβλίο μουσικής (έστω και για αρχάριους) ? Καλό θα ήταν να πας σε ένα ωδείο, τουλάχιστον να μάθεις κάποια βασικά πράγματα. Ακόμα και το στήσιμο σου καθώς παίζεις είναι βασικής σημασίας. Μην περιμένεις να μάθεις μέσα σε λίγο καιρό, και αν απογοητεύεσαι ή βαριέσαι εύκολα καλύτερα ξανασκέψου το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.