Cloud_7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Παιδιά, χρειάζομαι επειγόντως μια βοήθεια σχετικά με αυτό το ζήτημα, γιατί έχω χτενίσει όλο το net για να βρω μια λύση και δυστυχώς δεν το κατάφερα ακόμα. Αγόρασα πρόσφατα τον wd elements και δυστυχώς δε μπορεί να τεθεί αυτόματα σε spindown λειτουργία. Για όσους δεν γνωρίζουν το spindown είναι η κατάσταση αδρανοποίησης/λήθαργου στην οποία τίθεται ένας εξωτερικός σκληρός όταν δεν χρησιμοποιείται για 10-15 λεπτά. Συγκεκριμένα μόλις αυτό το χρονικό διάστημα περάσει, ο δίσκος αντί να κάνει spindown, βγάζει από μέσα ένα συνεχές τρίξιμο/βουητό που σταματάει μόνο όταν εισέλθω σε κάποιον φάκελό του και συνεχίζει τη λειτουργία του. Έχω άλλους 2 εξωτερικούς σκληρούς οι οποίοι αδρανοποιούνται χωρίς πρόβλημα. Επικοινώνησα με την WD και μου είπαν να χρησιμοποιήσω ένα πρόγραμμά τους για να θέσω τον δίσκο σε λειτουργία spindown (το wd spin. stop utility) που ναι μεν το καταφέρνω αλλά έτσι θα πρέπει συνεχώς να το τρέχω στο παρασκήνιο και κάθε λίγο και λιγάκι που ο δίσκος για οποιονδήποτε λόγο θα τίθεται σε λειτουργία (είτε από μόνος του, είτε όταν ανοίξω κάποιο πρόγραμμα) θα πρέπει να πατάω συνέχεια το standby button του προγράμματος. Οποιαδήποτε πρόταση που θα μπορούσε να με βοηθήσει, θα την εκτιμούσα πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.