nakostyphoon Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 Θα γυρίσω μαζί με κάποιους φίλους μου κάποια αστεία βίντεο και θέλο να μάθω έναν τρόπο να τα βάλω στο PC. Έχω κάρτα τηλεόρασης Pinnacle και το Virtual Dub την βρίσκει και κάνει capture avi.Όμως αυτό το avi είναι μεγάλο και η ποιότητα δεν μου φαίνεται αντίστοιχη του πρωτότυπου.Οποιαδήποτε οδηγία για την μετατροπή σε DivX είναι ευπρόσδεκτη.
cinefreak66 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 Θα γυρίσω μαζί με κάποιους φίλους μου κάποια αστεία βίντεο <hr /></blockquote> Mε τι θα τη γυρίσεις;..πχ αν έχεις ψηφιακή κάμερα, μπορεί να γίνει ικανοποιητική δουλειά..από αναλογική,αν και δεν έχω εμπερία,μάλλον μην περιμένεις και πολλά..
FISHERMAN Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Egw exo sony trv18 mini dv kai pareiggeila firewire karta.Prepei na exei erthei kai se liges meres pou tha eimai spiti tha ta syndesw.Ftanei o 30gb gia na perasw 1 wra dv tape?Exei kanei kapoios paromoia douleia,poia progs h methologia kai se ti format ta perase sto telos.Skeftomai DIVX h VCD,SVCD.Exo progs opos Ulead media studio,Ulead Video studio,Virtual dub klp.Kapoia alli protasi,forum?
nakostyphoon Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Θα την γυρίσω με αναλογική . Όμως πρέπει να πώ πως μέσω του video in της κάρτας τηλεόρασης που έχω κάνει πολύ εύκολα capture από την βιντεοκάμερα σε μορφή avi .Αυτό που θέλω να μάθω είναι πώς αυτό το avi θα κωδικοποιηθεί με divx για να μιώσω το μέγεθός του το οποίο είναι υπερβολικά μεγάλο κατά το capture. Εεεεεεε!!! Που είστε και κανά αστεράκι.
angelos0 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 exw kanei kati paromoio! capture me digital perasma kai edit sto pc mou output se kanoniko avi htan 25 lepta 3 gb fden katafera pote na to kanw divx kalhs poiothtas...so please help me as well
nakostyphoon Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 σε λιγές μέρες θα επιχειρίσω να το κάνω καλό divx και θα σας ενημερώσω αν πετύχω κάτι αξιόλογο από πλευράς ποιότητας
marios1957 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Με κάποιον loosles codec(σαν τον [*]Huffyuv )μπορείς να έχεις άψογη εικόνα,με κάποια σχετική οικονομία στο χώρο σου(1/10 νομίζω...).Ύστερα χώνεις το *.avi σου στο Virtual Dub και αλλάζεις ό,τι γουστάρεις(codecs-filters-resize και δε συμαζεύεται)...Να θυμάσαι καλά καλώδια,μακρυά από ηλεκτρομαγνητικές πηγές,γρήγορο και ΠΑΝΤΑ τακτοποιημενο δισκο.Αν έχεις και υπομονή,τα κάνεις και (s)vcdάκια να παίζουν και στο standalone.
marios1957 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 http://math.berkeley.edu/~benrg/huffyuv.html Να χ@σω μέσα,δεν αφήνει να κάνουμε edit.... Haaaaaalllll!!!!!!
cinefreak66 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2002 Έναν απλό οδηγό από dv κάμερα σε divx μπορείτε να βρείτε στο doom9 Eπίσης μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική κατηγορία του forum για σχετικές ερωτήσεις.. Εάν angelos0 είσαι σχετικός με divx και ειδικά με τη μέθοδο frameserving, όλα θα σου φανούν πολύ εύκολα..αν όχι στην αρχή μπορεί να δυσκολευτείς αλλά γρήγορα θα πάρεις τον αέρα.
dgeor Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2002 Επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με capture από τον δέκτη του βίντεο μέσω composite (RCA καλώδιο) με μια κάρτα τηλεόρασης για τον υπολογιστή, θα σου πω πως παίρνω το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Κάνω capture με το iuVCR σε ανάλυση 640x480 χρησιμοποιώντας τον PICVideo MJPEG compressor στη ρύθμιση ποιότητας 19 (μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερη ανάλυση). Το δεκάλεπτο θέλει γύρω στο 1GB ή λιγότερο ανάλογα την εικόνα. Ο huffyuv συμπιέζει στο μισό περίπου. Ίσως και λίγο παραπάνω. Αλλά σε τέτοια ανάλυση τα ΜΒ γίνονται GB και μάλιστα διψήφια. Ανοίγω το .avi στο VegasVideo, κάνω τα κόλπα μου και το αποθηκεύω πάλι στην ίδια μορφή (δεν ξανακάνει render όλο το avi, μόνο τα κομμάτια που τροποποίησα). Τώρα έχω ένα .avi έτοιμο για κωδικοποίηση σε ότι μορφή μου αρέσει. Χρησιμοποιώ avisynth, περνάω ένα deinterlace (τέτοιο είναι το σήμα για αναλύσεις μεγαλύτερες από 384x288), ένα TemporalSmoother (και SpatialSmoother ανάλογα με το θόρυβο της εικόνας (τα χιόνια δηλαδή)), φυσικά resize και crop αν χρειάζεται και κωδικοποιώ σε divx. Με αυτές τις ρυθμίσεις έγραψα το περασμένο Σάββατο (έμεινα σπίτι λόγω κρυώματος ) τα χορευτικά από την εκπομπή "Πυρετός στο Σαββατόβραδο" του Θέμου στον ALPHA.΄ Και το αποτέλεσμα παρόλο που έχω χιόνια στον ALPHA είναι μούρλια . Λόγω φωτορυθμικών όμως (χορευτικά είπαμε) έπιασα κάτι τρελά bitrate της τάξης του 3000kbit/s Ένα clipάκι διάρκειας 3:37 μου πήρε 80MB με μονοφωνικό ήχο ogg vorbis 64k.
FISHERMAN Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Guys gia na min anoige neo topic...molis eftasa spiti kai ebala tin kartoula firewire sto pc.(SAFEWAY pci 3port klp klp.) Ta xp tin angnwrisan amesws ola ok.Me kati progs eida real time video klp.Alla paratirisa oti panw stin karta exei kai eisodo gia trofodosia opws sta cd-rom hd klp.Den ebala apo to trofodotiko omws kanena kalwdio giati den periseuei kanena.Peirazei?Den exo kanei capture akoma twra bazw ulead studio klp...pantws eikona klp pira meso firewire blepontas to domatio xwris na grafw se DV h sto disko.Na agorasw diakladwti kai na balw trofodosia kai stin kartoula?
angelos0 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote cinefreak66:</font><hr> Έναν απλό οδηγό από dv κάμερα σε divx μπορείτε να βρείτε στο doom9 Eπίσης μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική κατηγορία του forum για σχετικές ερωτήσεις.. Εάν angelos0 είσαι σχετικός με divx και ειδικά με τη μέθοδο frameserving, όλα θα σου φανούν πολύ εύκολα..αν όχι στην αρχή μπορεί να δυσκολευτείς αλλά γρήγορα θα πάρεις τον αέρα. <hr /></blockquote> cinefreek66 me thn prwth eykairia 8a dokiamsw kai aytes tis odhgies please stabd by. Apo frames eimai asxetos kai genika apo divx alla pou 8a paei.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.