bikey77 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Σε ένα PC που έχει πρόβλημα με υπερθερμάνσεις προστέθηκε άλλος ένας ανεμιστήρας στο κουτί του κάνοντάς τους δύο. Και οι δύο είναι τοποθετημένου στο πίσω μέρος (εκεί που είναι και όλες οι θύρες) και φυσάνε και οι δύο προς τα μέσα. Έτσι είναι το σωστό ή πρέπει ο ένας να φέρνει αέρα και ο άλλος να διώχνει? Σε μια διάταξη όπου οι δύο ανεμιστήρες είναι ο ένας πάνω από τον άλλο, πως είναι καλύτερα να τοποθετηθούν?
Cr33p_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Οι απο πίσω βάζουν και οι μπροστά ρουφάνε... (Λίγο πρόστυχο ακούγεται αυτό...) Τι έγινε εκείνο το τρένο που έβλεπε τα άλλα τρένα να περνούν... Υ.Γ.: Καλά τους έχεις βάλει δηλαδή...
GCMH Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Όχι ρε παιδιά... http://www.svc.com/generalcoolingguide.html
bikey77 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 To κουτί δεν έχει θέση για ανεμιστήρα μπροστά, εκεί είναι το θέμα. Κι εγώ αυτή την εικόνα είχα στο μυαλό μου αλλά τώρα τί γίνεται?
eSATA Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 To κουτί δεν έχει θέση για ανεμιστήρα μπροστά, εκεί είναι το θέμα. Κι εγώ αυτή την εικόνα είχα στο μυαλό μου αλλά τώρα τί γίνεται? τι θερμοκρασιες εχεις; μηπως βαανιζεσαι και τζάμπα.
Cr33p_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 GCMH το κουτί που έχεις βάλει είναι ειδική κατασκευή. Τους έχει βάλει σωστά.bikey77 πρέπει να έχει και μπροστά. Αν όχι , ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα 486. Πόσο το δίνεις; Υ.Γ.: GMCH μην ξεχνάς οτι το τροφοδοτικό βάζει στο εσωτερικό αέρα.
GCMH Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά μια ζωή ήξερα: μπροστά και κάτω βάζω δροσερό αέρα, ο αέρας ζεσταίνεται μέσα στο κουτί και σαν ελαφρύτερος ανεβαίνει, πίσω και πάνω βγάζω αέρα... Άλλαξαν τα κόλπα; Έμεινα πίσω στις εξελίξεις; Υ.Γ.: GMCH μην ξεχνάς οτι το τροφοδοτικό βάζει στο εσωτερικό αέρα. Άσε, όταν το πρωτοείδα αυτό, έφριξα...
Cr33p_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 LOL. Έχεις ένα δίκιο και η αλήθεια είναι ότικι εγω ένα γρήγορο googlαρισμα που έκανα έπεσα στα δικά σου. Ωστόσο μέχρι κι ενός σημείου (δεν έχω στήσει μηχάνημα τουλάχιστον δυο χρόνια) απο πίσω έβαζες και απο μπροστά έδιωχνες. Το τονίζω το ηλικιακό γιατί στη φωτό σου δείχνει το τροφοδοτικό να μην έχει fan οπότε μπορεί να εξελίχθηκε το σύστημα.
eSATA Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 οχι ρε παιδια... μπροστα και πλαγια βαζουμε αερα...και πισω και πανω βγαζουμε.
swiftech Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 @cr33rp το τροφοδοτικο ρουφαει αερα και τον βγαζει εξω απο πισω.. σε εμενα δηλαδη.. και η λογικη ρουφαω αερα για να φυσσαω μεσα να κρυωνει.. ε?
Dark_Sage Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 κατι επιπλεον... εχω παρατηρησει οτι δεν ειναι σημαντικη η διαταξη των ανεμιστηρων αλλα και πόση ισχύ εχουν... ξερεις κανεις αν πχ ο μπροστα απο τον πισω πρεπει να εχουν το ίδιο cfm και τα ίδια rpm? αν όχι ποιος πρεπει να ειναι πιο ισχυρός? ο μπροστα ή ο πίσω?
ColdFusion Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 οχι ρε παιδια... μπροστα και πλαγια βαζουμε αερα...και πισω και πανω βγαζουμε. Αυτο ξερω και εγω !Συνηθως ο πισω ανεμιστηρας εχει μεγαλητερη ροη αερα αλλα αυτο αξαρταται απο των αριθμο ανεμιστηρων που εχεις στο συστημα σου.Μπορει δηλαδη να εχεις και ενα πανω που να βγαζει αερα.....
Dark_Sage Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 κατι επιπλεον... εχω παρατηρησει οτι δεν ειναι σημαντικη η διαταξη των ανεμιστηρων αλλα και πόση ισχύ εχουν...ξερεις κανεις αν πχ ο μπροστα απο τον πισω πρεπει να εχουν το ίδιο cfm και τα ίδια rpm? αν όχι ποιος πρεπει να ειναι πιο ισχυρός? ο μπροστα ή ο πίσω? κανεις πανω σε αυτό?
Alexisssss Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2009 Kαπου ειχα διαβασει οτι πρεπει οι ανεμιστηρες να εξαγουν 25-30%παραπανω ογκο αερα απο αυτους που εισαγουν... Μη φανταστεις ομως οτι εχει και καμια σημασια(διαφορα δε θα δεις)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.