Dark_Sage Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Γεια χαρα παιδια, για να μην τα πολυλογώ απο κατω μενει ενα ιδιοτροπος-βαρεμενος γειτονας. Στο μπαλκονι μου εχω εξω την εξωτερικη μονάδα του κλιματιστικού και εχω βαλει το σωλήνα που βγαζει το νερό έξω απο το μπαλκόνι. Αυτος επιμενει οτι το νερο που πέφτει απο τον αέρα παει προς τον τοιχο του και του δημιουργει πρόβλημα. Μιλάμε για σταγονες πάντα και μεσημερι καλοκαιριού που σημαινει οτι αυτα που λεει για υγρασίες κλτπ δεν ισχυουν. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν νομικα έχουν καποια υπόσταση οι παρατηρήσεις που κανει.. δλδ αν ειμαι νομικα παρανομος με αυτο που κανω. Δεν θα είχα κανενα προβλημα να μαζευα τον σωλήνα αν του δημιουργούσα όντως προβλημα αλλα δεν μπορει να μου λεει οτι μεσημερι καλοκαιριου με 40 βαθμούς απο τις σταγόνες στο μπαλκόνι του μαζεύεται υγρασία. ευχαριστώ
ApSiMan Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Φίλε μου έχεις βάλει το σωληνάκι του A/C σου να πετάει το νερό στο μπαλκόνι του?????Και χειμώνας να ήταν και να έβρεχε πάλι δίκιο θα είχε... Μάζεψε το, βάλτο μέσα σε ένα δοχείο να στάζει, ή ακόμα καλύτερα με κάποιον τρόπο φτάσε το σωληνάκι μέχρι το φρεάτιο του μπαλκονιού να φεύγει κατευθείαν στην αποχέτευση....
johnnyestia Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Ένα δίκιο το έχει ο γείτονας. Είναι ανάγωγο να αφήνεις το νερό να στάζει χύμα ενώ μπορείς εύκολα να το τακτοποιήσεις. Το ποιό εύκολο είναι να βάζεις το σωληνάκι σε έναν κουβά και να τον αδειάζεις όποτε χρειάζεται (μπορεί και κάθε μέρα)
frenzy Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Βάλε μια επέκταση να τρέχει αλλού το νερό. Αν είναι νευρωτικός αυτός δεν θα τον ξανακούσεις, αν είσαι νευρωτικός εσύ, θα έχεις κάνει ένα βήμα προς τη λύτρωση.
chris2060 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Συμφωνω, ειναι ιδιαιτερα ενοχλητικο για τον απο κατω. Αντιπετωπισα και εγω παρομοιο προβλημα με τον απο πανω που οι σταγονες του ac του επεφταν πανω ακριβως απο την τεντα μας με αποτελεσμα να ακουγεται ολη την μερα και το βραδυ το σπαστικο τακ τακ και να μην μπορουμε να κοιμηθουμε. φυσικα αφου του καναμε παραπονο, το εφτιαξε εννοειται. Μαλλον αυτο πρεπει να κανεις και εσυ με τους τροπους που ειπαν τα παιδια πιο πανω.
De@th L0rd Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 To μπαλκόνι σου υδροοροή δεν έχει ώστε με μια προέκταση να το ρίχνεις εκεί; Το να ρίχνουμε νερά,σκόνες από χαλιά,ψίχουλα και γενικώς οτιδήποτε στους από κάτω είναι μεγάλη αγένεια κ πρέπει να περιοριζόμαστε εφόσον ζούμε σε πολυκατοικία.Πρέπει να δείτε το καταστατικό που αφορά τους ενοίκους πολυκατοικίας σε αυστριακή πόλη.Πόσα παράλογα θα έβρισκαν οι έλληνες εκεί....
Krokodilos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Γεια χαρα παιδια,για να μην τα πολυλογώ απο κατω μενει ενα ιδιοτροπος-βαρεμενος γειτονας. Ελπιζω να μην τον χαρακτηριζεις ετσι τον ανθρωπο λογω του γεγονοτος που περιεγραψες ή παρομοιων. Ισχυουν οσα σου ειπαν οι υπολοιποι. ΕΣΥ εισαι ο λαθος σε τουτη την περιπτωση και ΕΣΥ πρεπει να μαζεψεις το σωληνακι. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν νομικα έχουν καποια υπόσταση οι παρατηρήσεις που κανει.. δλδ αν ειμαι νομικα παρανομος με αυτο που κανω. Δεν ξερω. Το μονο που ξερω ειναι οτι το αρθρο 1003 του εμπραγματου δικαιου(ενα απο τα λιγα που γνωριζω) λεει: Ο κύριος ακινήτου έχει υποχρέωση να ανέχεται την εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη. Και δεν μου αρεσουν καθολου αυτα που λεει. Δεν θα είχα κανενα προβλημα να μαζευα τον σωλήνα αν του δημιουργούσα όντως προβλημα αλλα δεν μπορει να μου λεει οτι μεσημερι καλοκαιριου με 40 βαθμούς απο τις σταγόνες στο μπαλκόνι του μαζεύεται υγρασία. Το θεμα δεν ειναι αν μαζευεται υγρασια ή οχι. Απο τη στιγμη που σταζουν σταγονες στο μπαλκονι του και τον ενοχλει το θεμα λογικα πρεπει να ειναι ληξαν. Πρεπει να παρεις μετρα ωστε να μην σταζουν σταγονες. Αυτος ισως σου ειπε αυτες τις υπερβολες περι υγρασιας μπας και σε πεισει να το μαζεψεις. Κακη προσπαθεια αν το εκανε για αυτο! Χιλιες φορες καλυτερη η αληθεια απο το να υπερβαλεις λεγωντας βλακειες. Αλλα το γεγονος παραμενει, οτι τον ενοχλει.
ANHLIKOS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Πάντως ειναι πολύ σπαστικό και σιχαμερό, απ οπου και να περνάς να σε λούζουν οι γαμώ σταγόνες απο τα γαμώ κλιματιστικά. Ιδικά στο κέντρο, πρέπει να κρατάς ομπρέλα.
frenzy Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Πάντως ειναι πολύ σπαστικό και σιχαμερό, απ οπου και να περνάς να σε λούζουν οι γαμώ σταγόνες απο τα γαμώ κλιματιστικά. Ιδικά στο κέντρο, πρέπει να κρατάς ομπρέλα. Όντως δεν ξέρεις αν είναι κλιματιστικό, περιστέρι ή ροχάλα
grigas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 θεωρητικά το κλιματιστικό εφόσον είναι τοποθετημένο στον τοίχο εάν δεν υπάρχει σχετική άδεια είναι παράνομο μιας και έχει επιφέρει αλλοίωση της όψης του κτιρίου σε σχέση με ό,τι φαίνεται στην άδεια. επειδή όσο παράλογο και να σου φαίνεται, ο γείτονάς σου έχει κάθε δικαίωμα να μην θέλει στις σταγόνες σου στον τοίχο του, κάνει κάτι από αυτά που πρότειναν οι παραπάνω (κατά προτίμηση ρίχτο κατευθείαν στην υδροροή των βρόχινων αν βολεύει).
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 συγγνωμη που θα το πω αλλα οι νεοελληνες ειμαστε και πολυ γυφτοι - κσι τοσο πιο πολυ οσο πιο ψηλο πατωμα τυχαινει να μενουμε. ελαιος!
tzinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 συγγνωμη που θα το πω αλλα οι νεοελληνες ειμαστε και πολυ γυφτοι - κσι τοσο πιο πολυ οσο πιο ψηλο πατωμα τυχαινει να μενουμε. ελαιος! λαδι μαζευεις? χεχε
ApSiMan Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Πάντως ειναι πολύ σπαστικό και σιχαμερό, απ οπου και να περνάς να σε λούζουν οι γαμώ σταγόνες απο τα γαμώ κλιματιστικά. Ιδικά στο κέντρο, πρέπει να κρατάς ομπρέλα. +100000000000000000000000000 Και να ρωτήσω εγώ ο αγαθός....πόσο κοστίζει ένα γ@μw σωληνάκι 5-6 μέτρα να το περάσουν μέχρι την κοντινότερη "αποχέτευσή" (οποιουδήποτε τύπου)...τόσο τσιφούτηδες είναι ή τόσο στ@ρχιδιστές???? θεωρητικά το κλιματιστικό εφόσον είναι τοποθετημένο στον τοίχο εάν δεν υπάρχει σχετική άδεια είναι παράνομο μιας και έχει επιφέρει αλλοίωση της όψης του κτιρίου σε σχέση με ό,τι φαίνεται στην άδεια. αυτό που λες ισχύει μόνο για την πρόσοψη του κτηρίου. Οποιαδήποτε από τις άλλες 3 πλευρές του κτηρίου είναι απόλυτα νόμιμο. Ακόμα κ στην πρόσοψη υπό συνθήκες επιτρέπεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.