theobabis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 παιδια με ενδιαφερει να κανω μια αγορα απο το λουξεμβουργο. Για την αγορα ενημερωθηκα οτι πρεπει να καταβαλω και το VAT 15% που ισχυει σε αυτη τη χωρα. Απο την εφορια μου ειπαν οτι αφου θα εχω την αποδειξη της πληρωμης του, δε θα πληρωσω το 18% της Ελλαδας. Συμβαινει οντως αυτο ή θα βρεθω προ εκπληξεως? Μηπως μου ζητησουν τη διαφορα του 3% ? Ευχαριστω πολυ
pyro Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 ma, afou den to agorazeis apo ellada den epiptei to 18%, alla mono to 16%. giati na sou zhthsoune parapanw? mono ta metaforika an einai 0a tsimphsoune...
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 Έχει δίκιο ο pyro, δεν μπορούν να σου πάρουν κάτι. Εξάλλου, αν αγόραζες από Αγγλλία που αν θυμάμαι καλά έχει 18.5%, λες να σου επέστρεφαν τη διαφορά;`
pyro Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 pantos ginete na agoraseis xwris foro sthn agglia? giati me tetoies toimes...
theobabis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2002 pyro, KWSN-men αλλα και σε οσους ενδιαφερθηκαν αλλα δε γνωριζαν, ευχαριστω πολυ
wraeththu Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Και όμως ζω theobabis ;-) Έχει γίνει συμφωνία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τον ΦΠΑ να τον πληρώνεις στη χώρα από την οποία αγοράζεις το προϊόν και από εκεί και πέρα κανονίζεται εσωτερικά το θέμα μεταξύ των οικονομικών υπουργείων της κάθε χώρας. ʼρα θα πληρώσεις 15% ΦΠΑ και αυτό ήταν και ούτε στο τελωνείο θα έχεις πρόβλημα ;-) pyro: Για να πάρεις κάτι από Αγγλία χωρίς ΦΠΑ θα πρέπει να είσαι κάτοικος χώρας εκτός ΕΕ και να συμπληρώσεις κάτι έντυπα στο αεροδρόμιο όταν θα φεύγεις.
theobabis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2002 Πολυ χαιρομαι που σε ακουω φιλε μου. Αν αποφασιζες να σταματησεις να ποσταρεις, το κενο που θα αφηνες θα ηταν ιδιαιτερα δυσαναπληρωτο Ευχαριστω για την απαντηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.