fabio Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Προσφατα εβαλα το hdsentinel για να "προβλεπω" οσο γινεται πιθανα προβληματα με τους σκληρους. Αυτο που με ανησυχησε καπως ειναι οι θερμοκρασιες που βλεπω.... 1)θερμοκρασια δωματιου κοντα στο 30 2)κουτι με 12cm fan μπροστα και 2 8cm πισω 3)ανεμιστηρα πανω στον σκληρο (απο την κατω πλευρα) και μετα απο 1 ωρα χρησης παμε στο ~ 50C πολυ ζεστο μου φαινεται ....... ή κανω λαθος? και αν δεν κανω λαθος πως μπορω να κατεβασω την θερμοκρασια ; το pc ειναι "σαλονατο" οποτε δεν γινεται να βαλω προπελες για ανεμιστηρες ....
activex Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 ε τόσο έχουν πάνω κάτω οι δίσκοι (και ακόμα περισσότερο συνήθως)
UpToDate_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Eγω γιατι χτυπαω 38 και χωρις ψυξη στον σκληρο; Εξαιρειται ο 12αρις που τον φυσαει..
panaathas Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Το τι θερμοκρασια πιανει ο σκληρος ειναι μεγαλη υποθεση,ειναι αναλογα τον σκληρο,το κουτι,το airflow,την ψυξη,την χρηση κι αλλα πραγματα,το 50 βαθμους δεν ειναι μεγαλη τιμη,φροντισε να υπαρχει ανεμηστηρας που να σπρωχνει αερα στους σκληρους κι οχι να παιρνει,αλλα καλα εισαι μην ανυσυχεις...
activex Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Eγω γιατι χτυπαω 38 και χωρις ψυξη στον σκληρο;Εξαιρειται ο 12αρις που τον φυσαει.. εγώ πάλι έχω παστωμένους δυο τρις (αναγκαστικά) εδώ και χρόνια και έχω δει και 60+
Hirundo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Γύρω στους 40 βαθμούς πιστεύω ότι είναι εντάξει,αν και όσο πιο χαμηλά τόσο καλύτερα. Μικρότερη θερμοκρασία συνεπάγεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Βασικά το πιο σημαντικό είναι να έχει καλό airflow στο κουτί. Παρεμπιπτόντως τι κουτί έχεις?
fabio Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 το thermaltake dh101 http://www.velocityreviews.com/reviews/Thermaltake_DH-101_VF7001BNS/1/ που για αρκετες λογους με κανει να το μετανιωνω . απο λιγο googling ειδα οτι υπαρχει γενικοτερα θεμα με το airflow στο κουτι
Hirundo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Ναι,όντως Δεν βλέπω να μπορείς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο,θα μπορούσες να κανεις καμία ταρζανιά στο πλάι αλλά δεν λέει.Και να φανταστείς ότι μέρος του drive το βρίσκει ο ανεμιστήρας. Πάνω στον σκληρό έχεις κουμπώσει μόνο ανεμιστήρα ή έχεις βάλει κανονικό σύστημα ψύξης δίσκου? π.χ. http://www.scythe-usa.com/product/acc/036/scit1000_detail.html Αν και στην περίπτωσή σου πιστεύω πως χρειάζεσαι κάτι που να βγάζει ζεστό αέρα από το κουτί. Δοκίμασε και κανένα άλλο utility για τη θερμοκρασία του σκληρού για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο λάθους του software.
fabio Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Ναι,όντωςΔεν βλέπω να μπορείς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο,θα μπορούσες να κανεις καμία ταρζανιά στο πλάι αλλά δεν λέει.Και να φανταστείς ότι μέρος του drive το βρίσκει ο ανεμιστήρας. δοκιμασα να βαλω στο πλαι αλλα δεν ειναι ευκολο να το σταθεροποιησω καλα με αποτελεσμα να κανει πολυ φασαρια. Η πλακα με τον ανεμιστηρα μπροστα απο το drive ειναι οτι δεν κανει τιποτα! Οταν ειδα το 50C τον ενεργοποιησα (ηταν κλειστος γιατι εκανε φασαρια) οπως και τους 2 πισω αλλα δεν εγινε τιποτα. Πάνω στον σκληρό έχεις κουμπώσει μόνο ανεμιστήρα ή έχεις βάλει κανονικό σύστημα ψύξης δίσκου? π.χ. http://www.scythe-usa.com/product/acc/036/scit1000_detail.html αυτο ακριβως εβαλα. δεν κανει δουλεια. 1-2C διαφορα ειδα. Ο σκληρος ειναι μονος του στην θηκη 3.5 οποτε εχει το μεγιστο της "απλας" Σκεφτηκα να βαλω στο πανω μερος του κουτιου ανεμιστηρες. θα ζορισει στο ανοιγμα του κουτιου βεβαια αλλα μπορει και να κανει δουλεια. Εχω ενα scythe 14cm να κανω μια δοκιμη
Hirundo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Συγγνώμη,έφτασες 50C έχοντας όλα τα ανεμιστηράκια κλειστά? Αν είναι έτσι τι περίμενες,από τη στιγμή που δεν βγαίνει ο ζεστός αέρας έξω από το κουτί?Είναι και καλοκαίρι! Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες σου!
mariosLM Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Μια χαρα ειναι η θερμοκρασια.Για να μεινεις ησυχος κιολας τραβα ενα backup καπου
fabio Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 @Hirundo δικιο εχεις εν μερη ομως γιατι παρεμεινε στους ~50C με τους ανεμιστηρες ενεργους και σε idle κατασταση. εκανα μια ταρζανια με με εναν 14cm στο πλαι φατσα στο σκληρο να τον φυσαει (με τον 12cm στην προβλεπομενη θεση δουλεια δεν εγινε) αλλα και παλι το airflow ειναι προβληματικο καθως ο ανεμιστηρας που βαζει αερα και αυτοι που βγαζουν δεν ειναι και στις καλυτερες θεσεις (παλι και πισω) τελος παντων το συμπερασμα ειναι οτι η θερμοκρασια δεν ειναι για συναγερμο αλλα επιδεχεται βελτιωσης. thanks για τις απαντησεις
Gryzor Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρα! Ήρθα ψάχνοντας για τιμές θερμοκρασίας, αλλά από αυτό το νήμα δεν βγήκα πολύ σοφότερος... Υπάρχει κάποιος στάνταρ κανόνας (έστω, εμπειρικός); Αυτή τη στιγμή οι τρεις μου σκληροί 'βαράνε' 52, 55 και 60 βαθμούς. Βέβαια δεν τους έχω τακτοποιήσει ελέω της μετακόμισης που μόλις έκανα (είναι χύμα μέσα στο -κλειστό- κουτί, ο ένας πάνω στον άλλον), αλλά δεν ξέρω - να ανησυχήσω τελικά ή όχι; Ευχαριστώ! Θ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.