theobabis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2002 nakostyphoon "Για εμένα δεν ε ν ν ο ε ί τ α ι έ λ λ η ν α ς κ ά π ο ι ο ς π ο υ δ ε ν ε ί ν α ι χ ρ ι σ τ ι α ν ό ς." Δεκτον, πες μου ομως σε παρακαλω εγω που δεν ειμαι χριστιανος και εχω ζησει ολη τη ζωη μου στην ελλαδα τι ειμαι, γιατι δεν εχω ιδεα τι αλλο μπορει να ειμαι εκτος απο ελληνας
vastravoud Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Να σας θυμίσω ότι το τόπικ αφορά το Κυπριακο;
nakostyphoon Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Τί να σου πώ δεν ξέρω.Έγώ είπα τι πιστεύω ότι ισχύει κατά κανόνα.Φυσικά και είσαι έλληνας και εφόσον το λές το πιστεύεις.Εσύ αν και δεν γεννηθηκες έλληνας αγάπησες αυτή την χώρα έστω και αν το αρχικό σου περιβάλλον δεν βοήθησε να γίνεις χριστιανός.Τώρα αν κάποιος έχει το προνόμιο να γεννηθεί έλληνας και δεν το εκτιμήσει είναι πολύ αρνητικό. Γιατί όλοι όσοι γεννιούνται στην ελλάδα βαφτίζονται και λίγο πολυ μεγαλώνουν με τον Θεο.Αν στην συνέχεια τον απορίπτουν αψυχολόγιτα τότε κατά την γνώμη μου παύουν να είναι έλληνες.
midnight_man Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Φίλε nakostyphoon, καταλαβαίνεις ότι είσαι λίγο διχαστικός. Ας μην ξεχνάμε ότι ο έλληνας έχει ως πρώτη του αρετή την ελευθερία. Και την ελευθερία αυτή, την αναγνωρίζει στον άλλο και στα πιστεύω του είτε είναι πολιτικά είτε θρησκευτικά κλπ. Έχω ζήσει στην επαρχία αρκετά χρόνια και καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας οφείλει να παραδεχτεί πως η εκκλησία (ναι η εκκλησια, που μπορούμε να κατακρίνουμε για χιλιάδες άλλους λόγους) είναι στυλοβάτης της ελληνικής επαρχίας, στηρίζει πολύ κόσμο και (κατά κανόνα) συντηρεί το ελληνικό στοιχείο.Μην είσαι όμως τόσο απόλυτος, σε αυτά τα θέματα, η δύναμη που κρύβει κάποιος μέσα του μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τα θρησκευτικά του πιστεύω. Κι όπως το είπες πολύ σωστά, ως άνθρωποι πρώτα έχουμε καθήκον να αγκαλιάζουμε οποιονδήποτε αισθάνεται ξένος, αρκεί φυσικά να το θέλει και ο ίδιος. όχι για να τον κάνουμε σαν κι εμάς αλλά γιατί κι αυτός έχει το δικαίωμα να ζήσει πάνω στη γή που είναι η πρώτη μας πατρίδα.
nodreams.ct Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr> Τί να σου πώ δεν ξέρω.Έγώ είπα τι πιστεύω ότι ισχύει κατά κανόνα.Φυσικά και είσαι έλληνας και εφόσον το λές το πιστεύεις.Εσύ αν και δεν γεννηθηκες έλληνας αγάπησες αυτή την χώρα έστω και αν το αρχικό σου περιβάλλον δεν βοήθησε να γίνεις χριστιανός.Τώρα αν κάποιος έχει το προνόμιο να γεννηθεί έλληνας και δεν το εκτιμήσει είναι πολύ αρνητικό. Γιατί όλοι όσοι γεννιούνται στην ελλάδα βαφτίζονται και λίγο πολυ μεγαλώνουν με τον Θεο.Αν στην συνέχεια τον απορίπτουν αψυχολόγιτα τότε κατά την γνώμη μου παύουν να είναι έλληνες. <hr /></blockquote> Φίλε nakostyphoon στην αρχή λες "δεν ξέρω" μετά λες "Φυσικά και είσαι έλληνας και εφόσον το λές το πιστεύεις" και στο τέλος "Αν στην συνέχεια τον απορίπτουν αψυχολόγιτα τότε κατά την γνώμη μου παύουν να είναι έλληνες." Τελικά τι στο καλό είναι ο theobabis??? :confused: Προτείνω να μεταφερθούμε σε άλλο topic διότι είμαστε τελείως εκτός θέματος.
christos44 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 nakostyphoon quote Λόιπόν ακόμα και αν οι μουσουλμάνοι θέλουν να μαθαίνουν την "ιστορία" τους και την "μητρικη" τους γλώσσα δεν πρέπει η Ελλάδα να το επιτρέψει λόγο της φύσης της θέσης όπου ζουν και των σχέσεων με την Τουρκία.Είναι σαν να τρέφουμε φίδια στον κόρφο μας.Τί άλλο σκοπό να έχει αυτή η διαιώνιση τον μουσουλμάνων από τον πόθο να επανενταχθούν στην Τουρκία εκτοπίζοντας το χριστιανικό στοιχείο. Στα περισσότερα που έχεις γραψει, συμφωνώ. Αλλά εξακολουθείς να κάνεις το μεγάλο λάθος. Συγχέεις τους Μουλσουμάνους με τους Τούρκους και τους χριστιανούς με τους Ελληνες. Ο όρος Ελληνας-Τούρκος είναι για την Εθνικότητα, ενώ Χριστιανός -Μουσουλμάνος για το θρήσκευμα. Το πρόβλημα σου είναι, το θρήσκευμα κι΄όχι η εθνική συνείδηση; Δηλαδή εάν οι Τούρκοι της Δ. Θράκης εγίνοντο χριστιανοί αλλά εξακολουθούσαν να έχουν τουρκική συνείδηση, δεν θα είχες πρόβλημα;
nakostyphoon Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Ημουσουλμαννική θρησκεία είναι από την φύση της εχθρική προς κάθε άλλη θρησκεία απίστων όπως λένε.Το να γίνουν χριστιανοί οι μουσουλμάνοι θα τους έβαζε στους κόλπους του Θεου και δεν θα είχαν παράλογες απαιτήσεις.Κακά τα ψέματα το να είανι κάποιος μουσουλμάνος στην Ελλάδα και μάλιστα στην Θράκη παραπέμπει σε Τουρκία μεριά
nodreams.ct Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr> Ημουσουλμαννική θρησκεία είναι από την φύση της εχθρική προς κάθε άλλη θρησκεία απίστων όπως λένε.<hr /></blockquote> Και η χριστιανική θρησκεία είναι από την φύση της φιλική, αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο..
epote Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Ημουσουλμαννική θρησκεία είναι από την φύση της εχθρική προς κάθε άλλη θρησκεία απίστων όπως λένε.Το να γίνουν χριστιανοί οι μουσουλμάνοι θα τους έβαζε στους κόλπους του Θεου και δεν θα είχαν παράλογες απαιτήσεις.Κακά τα ψέματα το να είανι κάποιος μουσουλμάνος στην Ελλάδα και μάλιστα στην Θράκη παραπέμπει σε Τουρκία μεριά <hr /></blockquote> ναι στο δικο σου μυαλο, γιατι εμενα σε τουρκια μερια παραπεμπει αυτος που ειναι τουρκος σε υπηκοοτητα.
nakostyphoon Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το βλέπεις αυτό . Τις σφαγές στων Τούρκων τις έχεις ξεχάσει που έχουν λάβει χώρα ανά τους αιώνες.Τώρα αν οι νεοέλληνες που μόνο στα χαρτιά είναι χριστιανοί κάνουν πράγματα που σου φαίνονται εχθρικά είναι άλλο θέμα. Δεν πιστεύω να έχεις την απαίτηση από εμένα να είμαι του στιλ γυρνάω και από το άλλο μάγουλο.Ό Θεός είπε ότι μέχρι ενός σημείου πρέπει να είμαστε υποχωρητικοί και μέχρι ενός σημείου να αγαπάμε τους εχθρούς μας.Το ιδανικό για την σωτηρία μας θα ήταν αυτό αλλά το πετυχαίνουν μόνο οι ʼγιοι που έχουν απαλλαγεί από τις ανθρώπινες αδυναμίες.
mrFrodo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr> Τα λέμε στο άλλο topic. <hr /></blockquote>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.