Προς το περιεχόμενο

Ναι ή όχι στο να γίνει συμφωνία για την Κύπρο ;

nakostyphoon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

oxi alla isos nai...

Oi Tourkoi einai poniroi, an i misi kipros ginotane europaiki, den tha tous eperne na polikounithoun ekei...Oute kai sto aigaio fisika,afou o simitis den antidra oute me seismo...

Kati tha skeftoune oste i entaji olokliris tis kiprou stin eok, me tin pithani enosi,na tous dinei patima na kanoun fasaries, kai na ekbiazoun katastaseis os endiaferomenoi...

Δημοσ.

Πολλά τα σενάρια και περισσότερες οι απόψεις. Τον κύριο λόγο τον έχει η Ελληνοκυπριακή Κυβέρνηση. Αυτή την στιγμή η ελεύθερη Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος, έχει δική της κυβέρνηση, δική της σημαία, δικούς της νόμους, τ΄αυτοκίνητα πάνε αριστερά όπως στην Αγγλία και σε μας δεν πέφτει κανένας λόγος. Αλλά στην συζήτηση δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Ραούφ Ντεκτάς. Ο άνθρωποσ είναι βιολογικά τελειωμένος, οι μήνες του είναι μετρημένοι και δεν ελπίζει σε μελλοντικά αξιώματα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει ειναι η υστεροφημία. Και θα δώσει πολύ σκληρές μάχες ακόμη και αντίθετα από τήν πλεύση της Αγκυρας προκειμένου να μείνει στην Ιστορία ως ο ασυμβίβαστος Τουρκοκύπριος ηγέτης. Βέβαια κακό του κεφαλιού του γιατί, όπως έχω ήδη γράψει, εάν μπεί η ελεύθερη Κύπρος στην ΕΕ τα κατεχόμενα θ΄αδειάσουν από τον μαρασμό που θα φέρει η οικονομική διαφορά, και οι Τούρκοι των κατεχομένων θα μετοικήσουν στην ελευθερη Κύπρο. Η δέ τουρκία έχοντας δύο μέλη της ΕΕ (Ελλάς-Κύπρος) με το δικαίωμα ΒΕΤΟ ως προς την ένταξή της θα είναι υποχρεωμένη να κάνει πολύ σοβαρούς συμβιβασμούς τόσο στην υφαλοκρηπίδα, όσο στο Αιγαίο και τo FIR. Ηδη απόψε ο νικητής των τουρκικών εκλογών εισέπραξε την άρνηση της Κομισσιόν για προσδιορισμό ημερομηνίας ενάρξεως συνομιλιών για ένταξη της Τουρκίας.

Δημοσ.

Edo den tous niazi tous idious tou Kiprious ena apo ta pio plousia kratoi me 0 paragogi. Tous dinoun lefta kai autoi den milane. Tin ELDK (Elliniki Dinami Kiprou) den tin theloun ama se doun mono pou den se ftinoun se snomparoun.

Δημοσ.

Ρε παιδιά από που προκύπτει πως αν μπει η Κύπρος στην ΕΕ, η Τουρκία θα κάνει συμβιβασμούς σε Αιγαίο και κλπ ;

Επειδή θα έχουμε βέτο; Και η Κύπρος θέλει να μπει για να εγγυηθεί την ασφάλεια της η ΕΕ; Δεν σας φαίνονται λίγο αφελή αυτά;

Να τα πάρουμε από την αρχή: Αν η Τουρκία ήθελε όλη την Κύπρο, θα το είχε κάνει πεντακόσιες φορές μέχρι τώρα. Ποιός θα την εμπόδιζε, εμείς ή η ΕΕ;

Η Κύπρος δεν έχει ουσιαστικό λόγο να μπει στην ΕΕ. Και οικονομική σταθερότητα έχει (ένα offshore είναι ουσιαστικά) και όλα τα εχέγγυα για ανάπτυξη. Τι νομίζετε πως είναι λιγούρια σαν και εμάς να περιμένουν από τις επιδοτήσεις;

Η Τουρκία επαναλαμβάνω δεν θέλει να μπει στην ΕΕ. Απλά κερδίζει χρόνο. Με τις αλλαξοκωλιές μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας, ο ρόλος της αυτή την στιγμή είναι υποβαθμισμένος. Δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι εμείς, αλλά κανείς δεν γουστάρει ένα κράτος-τέρας με επεκτατικές τάσεις σε όλα τα μέτωπα.

Προσβλέπουν σε ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και όλα αυτά είναι κινήσεις τακτικής.

Το ξέρετε ότι αν μπει η Τουρκία στην ΕΕ, θα είναι το μεγαλύτερο κράτος; Ξέρετε πόσοι Τουρκοι ευρωβουλευτές θα υπάρχουν; Λέτε να το θέλει κανείς αυτό. Μην τρελαθούμε και μην τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα.

Είχα πει σε προηγούμενο ποστ, πως η Τουρκία θα απορρίψει το σχέδιο. Μήπως ακούσατε τα νεώτερα από Βρυξέλλεες μεριά;

Δημοσ.

Τον κύριο λόγο τον έχει η Ελληνοκυπριακή Κυβέρνηση. Αυτή την στιγμή η ελεύθερη Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος, έχει δική της κυβέρνηση, δική της σημαία, δικούς της νόμους, τ΄αυτοκίνητα πάνε αριστερά όπως στην Αγγλία και σε μας δεν πέφτει κανένας λόγος.

<hr /></blockquote>

Κάνεις λάθος. Η απόφαση είναι και των εγγυήτριων δυνάμεων. Τα λοιπά περί θα αποφασίσουν μόνοι τους είναι δημόσιες σχέσεις.

Δημοσ.

Καλό θα ήταν σαν έλληνας christo44 να φοβάσε τον Θεό , λιγάκι τουλάχιστον(για μένα δεν θεωρείται σημερινός έλληνας που να βάλει κατά της χριστιανοσύνης και λοιπά).

Όσο για την 25 Μαρτίου όπως θα ξέρεις και από την πόλη σου ακόμα και οι χριστιανο΄θι δεν κρεμούν πια την σημαία.Πραγματικά ραγίζει η καρδιά μου να βλέπω παραμονή και ανήμερα εθνικών γιορτών σχεδόν καμία σημαία.Ακόμα και σε Σ.Ο.Α. αξιωματικών δεν βλέπεις σημαίες .Πώς λοιπόν απαιτείς από αυτους τους ανθρώπους να βγάζουν σημαία ; Πάντως έχω υπόψη μου κάποιους μουσουλμάνους που είχαν βγάλει σημαία . Κάποιοι άλλοι την είχαν βγάλει με τον σταυρό ανάποδα.Δεν ξέρω αν τα σπίτια και μαγαζιά με την σημαία ανάποδα άνηκαν σε μουσουλμάνους ή όχι αλλά ότι και να ήταν δείχνει την αξία και τον σεβασμό τους σε αυτό το ιερό σύμβολο.

Μετά με λέμε εθνικιστή και φιλοπόλεμο . Όταν βλέπω την χώρα μου να καταρέει από κάθε άποψη τι περιμένεις.

Εσύ ελπίζω να βγάζεις την σημαία στις εθνικές γιορτές αλλιως τι κάνουμε την κουβέντα εε ;;

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου η πορεία της Τουρκίας πρός την Ευρώπη μόνο άρνητικά έχει να επιφυλάξει για την χώρα μας σε βάθος χρόνου.Μπορεί η Ελλάδα να εποφεληθεί των καταστάσεων και αντλήσει κέρδη από την άρση του βέτο όμως σκέψου τι θα γίνει όταν οι πόρτες της Ευρώπης (και της Ελλάδας) ανοίξουν στις ορδές των πεινασμένων Τούρκων ; Η Τουρκία με τον ταχύτατο ρυθμό αύξησης του πληθυσμού της από την μία και από την άλλη η Ελλάδα με τον αρνητικό ρυθμό αύξησης του πληθυσμού της και μία απογραφή στη οποία χρειάστηκαν 2 εκατομύρια Αλβανοί λαθρομετανάστες για να μην πανικοβληθεί ο ελληνικός λαός.

Αυτά δεν τα σκέφτομαι μόνο εγώ αλλά και έχουν εκφραστεί ανησυχίες και από ευρωπαίους εταίρους όπως η Γερμανία.

Θα ήθελα να δείς το θέμα (ένταξη της Τουρκίας) όχι μόνο ώς ένα τρόπο να σταματήσουμε την επεκτατική τάση της γείτονος αλλά και σαν ένα σενάριο που θα έχει επιπτώσεις σε βάθος χρόνου για την εθνική μας υπόσταση όχι τόσο ως κράτους(αυτό θα έρθει αργότερα με την εξαφάνιση των ελλήνων) αλλά ως έθνους(Έλληνες).

Οψόμεθα !!!

Δημοσ.

Φίλε nodreamct τί με ρωτάς αφού και εσύ είσαι στην Ξάνθη συμφοιτητής μου ;;;; Σε ξέρω αλλά ίσως πρέπει να σε γνωρίσω και στους υπόλοιπους αλλά άστω για κάποια άλλη στιγμή .

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι φιλήσυχοι άνθρωποι που απ' ότι γνωρίζω εδώ τους λέμε Τούρκους και στην Τουρκία τους αποπαίρνουνν λέγοντας τους ότι είναι προδότες .Η Τουρκία δεν τους θέλει όμως τους χρησιμοποιεί ή θα τους χρησιμοποιήσει χωρίς την θέλησή τους όποτε έρθει η κρίσιμη στιγμή.Τις προάλες με μιά παρέα στην καλαθόσφαιρα(είπαμε είμαστε έλληνες) βρήκαμε ένα μουσουλμανάκι να περιμένει έξω από το σχολείο και το ρωτήσαμε τι περιμένει.Εκείνο απάντησε ότι περιμένει να κάνει αρχαία ελληνικά.Όπως μας είπε πάει στο μειονωτικό για όλα τα άλλα μαθήματα και τουρκική γλώσσα φυσικά.Δηλαδή σε αντίθεση με ότι είπα παραπάνω γιά άγνωστους λόγους αυτοί οι άνθρωποι ενώ θέλουν να τους λένε έλληνες στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτά τα σχολεία για διδακτούν τα βιβλία που τους προμηθεύει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής , πού το περιεχόμενό τους κάθε άλλο παρά κολακευτικό για την Ελλάδα είναι.Μαθαίνουν ακόμα και τουρκική ιστορία !! Είμαστε σοβαροί ρε παιδιά.Την ιστορία που αποκαλεί την Μικρασιατική καταστροφή επέτειο εθνικής απελευθέρωσης των τούρκων!!!!

Τί άλλο να περιμένει κανείς στο μέλλον πια ;;;

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr> Φίλε nodreamct τί με ρωτάς αφού και εσύ είσαι στην Ξάνθη συμφοιτητής μου ;;;;<hr /></blockquote>

Δεν κατάλαβα τι σχέση έχει που είμαι και γω στην Ξάνθη συμφοιτητής σου; Αυτό που σε ρώτησα είναι ΕΣΥ τι προτείνεις να γίνει με το θέμα των μουσουλμάνων..δεν μπορώ να καταλάβω τον συλλογισμό σου.

Πάντως ακόμα περιμένω την απάντηση σου.

<blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr>Σε ξέρω αλλά ίσως πρέπει να σε γνωρίσω και στους υπόλοιπους αλλά άστω για κάποια άλλη στιγμή.<hr /></blockquote>

Χμμμ εκβιασμός...

Αλήθεια γιατί το έγραψες αυτό;

Για να με φοβήσεις;

Να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω, μάλλον για να δημιουργήσεις εντυπώσεις το έκανες..

Τι εννοείς ότι πρέπει να με γνωρίσεις στους υπόλοιπους;

Τι είναι αυτό που πρέπει να μάθουν οι άλλοι για οποίο, σύμφωνα με το ύφος σου, εγώ πρέπει να ντρέπομαι;

Μήπως το ότι δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει θεός ή ότι εσύ με θεωρείς προδότη λόγω τον απόψεων μου;

Ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις τον πατριωτισμό μου;

Σε πληροφορώ λοιπόν πως δεν ντρέπομαι καθόλου για τις απόψεις μου όπως άλλωστε έχεις καταλάβει ένα χρόνο τώρα.

Σε αυτό το forum γράφουμε για να γίνεται διάλογος και όχι για να τσακωνόμαστε, εδώ εκθέτουμε τις απόψεις μας και συζητάμε,άσε λοιπόν τους εκβιασμούς και την δημιουργία εντυπώσεων στην άκρη πριν αρχίσεις να γράφεις.

<blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr>Καλό θα ήταν σαν έλληνας christo44 να φοβάσε τον Θεό , λιγάκι τουλάχιστον<hr /></blockquote>

Γιατί όποιος είναι Έλληνας πρέπει να φοβάται τον θεό;

<blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr>Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι φιλήσυχοι άνθρωποι που απ' ότι γνωρίζω εδώ τους λέμε Τούρκους<hr /></blockquote>

Τους λέμε Τούρκους (λάθος κατά την γνώμη μου) επειδή είναι μουσουλμάνοι.

Θεωρείς πως είναι αρνητικό κάποιος να είναι Τούρκος;

<blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr>γιά άγνωστους λόγους αυτοί οι άνθρωποι ενώ θέλουν να τους λένε έλληνες στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτά τα σχολεία για διδακτούν τα βιβλία που τους προμηθεύει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής<hr /></blockquote>

Η μητρική γλώσσα των ανθρώπων αυτών είναι τα τουρκικά και η πατρίδα των προγόνων τους η Τουρκία, δεν βλέπω που είναι το κακό να θέλουν να μαθαίνουν τα παιδιά τους τουρκικα και τουρκικη ιστορία.

Οι ερωτήσεις είναι με κόκκινο, σε παρακαλώ απάντησε για να έχουμε συζήτηση.

Φιλικά,

nodreams.ct

Δημοσ.

Λοιπόν μου φαίνεται ότι δεν έχεις καταλάβει ότι (κατά την γνώμη μου τουλάχιστον) ότι ο πραγματικός κόσμος είναι έξω από το site αυτό και έξω από το internet.Το τι λέγεται εδώ μέσα δεν έχει καμιά αξία και σχεδόν κανείς δεν πρόκειται να σε συναντίσει και να σου ζητήσει το λόγο για οτιδήποτε έχει υποθεί.Μάλλον δίνεις πολύ βάρος σε κάτι που λέω και το λέω με δόσεις υπερβόλης μιάς και είναι μιά άτυπη συζήτηση.

Δεύτερον δεν μιλάω για τα περί εντύπωσης γιατί έχεις δίκιο αλλά ήταν ένας τρόπος να βγάλω αυτό που κανείς στο περιβάλλον μου δεν φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά.

Τέλος πάντων και αφού ήθελες την γνώμη μου γιατί δεν με ρώτησες προσωπικά ;;;

Τώρα θα την ακούσουν και οι άλλοι και ας με πουν όπως θέλουν.

Δημοσ.

Για να πιάσουμε το θέμα από την αρχή θα ξεκινήσω από την περίπτωση του Κοσόβου.

Ο Μιλόσεβιτς όταν εμφανλιστηκε η αλβανική μειωνότητα τους βοήθησε με πολλές χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις για να εγκατασταθούν ομαλά στην Σερβία.Όταν στην συνέχεια δεν μπορούσε να συνεχήσει απρόσκοπτα την ποή χρημάτων πρός την μειωνότητα, αυτοί με κάποια αφορμή επαναστάτησαν και παρουσιάστηκαν ως μειωνότητα από το πουθενά.

Αντίστοιχα και στην Ελλάδα εφόσον οι "μουσουλμάνοι" περιέλθουν σε δυσκολη οικονομινή κατάσταση θα ψάξουν να βρούν στοίριγμα στην Τουρκία η οποία θα τους ακμεταλευτεί για να θέσει θέμα Αν.Θράκης.

Αυτοί λοιπόν οι μουσουλμάνοι πρέπει να "έξαφανιστούν" .

Λέγοντας αυτό δεν εννοώ την φυσική εξόντωση αλλά να δημιουργηθούν γύρω τους τέτοιες συνθήκες ώστε να αναγκαστούν είτε να πάνε στην Τουρκία είτε να απεμπολίσουν οτηδήποτε τους συνδέει με την Τουρκία και να αποροφήθούν

από τους χριστιανικούς πληθυσμούς.

Ότι και να γίνει και ότι και να λέμε η παρουσία τους είναι επικίνδυνη είτε το θέλουν είτε όχι.

Αυτή είναι η άποψή μου..

Δημοσ.

Για εμένα δεν ε ν ν ο ε ί τ α ι έ λ λ η ν α ς κ ά π ο ι ο ς π ο υ δ ε ν ε ί ν α ι χ ρ ι σ τ ι α ν ό ς.

Τώρα εάν η συγχρονη γενιά δεν θέλει να ακολουθίσει το παράδειγμα τον προγόννων της δεν με ενδιαφέρει.Ποιά είναι αυτή η εκμοντερνισμένη γενιά που θα αμφισβητήσει εμπειρία και γεγονότα αιώνων ;

Τα ιστορικά γεγονότα μιλάνε και λένε ότι αυτό που έσωνε πάντα τους έλληνες από την πιο δύσκολη κατάσταση ήταν πάντα οΘεός και η εκκλησία που σήμερα βάλεται από παντού.

Υπάρχει στην πλειοψηφία της νεολαίας μιά τάση ισοπέδωσης και απαξίωσης όπως έχω ξαναπεί.

Αλλά έστω ότι κάποιος πιστεύει στον Θεό.Είναι δυνατόν να μην τον φοβάται ; Αυτός που έχει δώσει ζωή στα πάντα και ʼυτός που μπόρεί να την αφαιρέσει νομίζω ότι πρέπει να μας φοβίζει.Όχι με την απλή έννοια αλλά με την έννοια τοδέους και το θαυμασμού.Κουβέντες περίφαναες και "νταϊλίκια" όπως "δεν φοβάμαι τον Θεό" και "απαιτώ από τον Θεό να με σέβεται" δεν νομίζω ότι μας παίρνει να λέμε.Ποιοί είμαστε εμείς που θα απαιτήσουμε από τον Θεό να μας σεβαστεί και να μας φοβηθεί όταν δεν ελέγχουμε τι θα μας ξημερώσει;;;

Αν και το θέμα Θεός ήταν εκτός του topic πιστεύω ότι έπρεπε να απαντηθεί η ερώτησή σου.

Δημοσ.

Ένας Τούρκος δεν έχει τίποτα για το οποίο να είναι περίφανος .Ενας Κεμάλ έχουν και λατρεύουν του οποίου η μνήμη αφήνει βαθιά σημάδια στην ελληνική ιστορία.Δεν είναι καό που η χώρα τους είναι παράδειγμα προς αποφυγή από κάθε άποψη; Δεν είναι ντροπή να έχεις μιά ιστορία γεμάτη λεηλασίες και καταστροφές ; Είναι ένας λαός που έχει την καία στον γενετικό του κώδικα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα υπήρχε κάποιος που αν του δινόταν η ευκαιρία να διαλέξει τι θα γεννηθεί θα επέλεγε να γίνει Τούρκος.Πόσο μάλλον ένας Έλληνας του οποίου η ιστορία έχει να επιδείξει χιλιετίες δόξας ευημερίας και πολιτισμού να μην νιώθει υπερήφανος και "ανώτερος" μέσα του από έναν Τούρκο.Έγω τουλάχιστον νιώθω ότι ο λαός μου έχει πολλές φορές μεγαλύτερη αξία από οποιονδήποτε άλλον.

Λόιπόν ακόμα και αν οι μουσουλμάνοι θέλουν να μαθαίνουν την "ιστορία" τους και την "μητρικη" τους γλώσσα δεν πρέπει η Ελλάδα να το επιτρέψει λόγο της φύσης της θέσης όπου ζουν και των σχέσεων με την Τουρκία.Είναι σαν να τρέφουμε φίδια στον κόρφο μας.Τί άλλο σκοπό να έχει αυτή η διαιώνιση τον μουσουλμάνων από τον πόθο να επανενταχθούν στην Τουρκία εκτοπίζοντας το χριστιανικό στοιχείο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...