Προς το περιεχόμενο

Αυτοαμυνα στο δρομο

ghostgr_a_n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.

Πριν λιγο ειδα εδω ενα παλιοτερο θεμα με αυτοαμυνα(για μεσα στο σπιτι) και τι παιζει με τους νομους και ηθελα να ρωτησω κατι αλλο.

Τι παιζει με αυτοαμυνα στο δρομο?

Παραδειγμα:

Γυρναω εγω αργα στο σπιτι.Ενω περναω απο δρομους που δεν εχει πολυ κινηση μου επιτιθετε ενας(π.χ. ενα πρεζονι για να με ληστεψει) και εγω των ριχνω κατω,του ανοιγει το κεφαλι και πεθενει.

Τι παιζει με τον νομο σε τετοιες περιπτοσεις?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γεια σας παιδια.

Πριν λιγο ειδα εδω ενα παλιοτερο θεμα με αυτοαμυνα(για μεσα στο σπιτι) και τι παιζει με τους νομους και ηθελα να ρωτησω κατι αλλο.

Τι παιζει με αυτοαμυνα στο δρομο?

Παραδειγμα:

Γυρναω εγω αργα στο σπιτι.Ενω περναω απο δρομους που δεν εχει πολυ κινηση μου επιτιθετε ενας(π.χ. ενα πρεζονι για να με ληστεψει) και εγω των ριχνω κατω,του ανοιγει το κεφαλι και πεθενει.

Τι παιζει με τον νομο σε τετοιες περιπτοσεις?

Δεν ξερω τι λεει ο νομος αλλα ξεκινα κρυβωντας το πτωμα!

Δημοσ.

Εγω θελω να ρωτησω και το αλλο.

Τσαμπουκας στον δρομο απο τρακαρισμα, μουτζα, κορνα κτλ

Αν περιμενω να με βαρεσει ο αλλος πρωτος και μετα τον αρχισω, ειμαι καλυμενος νομικα επικαλουμενος αυτοαμυνα?

Και αν ναι μπορω να του τραβηξω και μυνηση?

Μιλαμε παντα για καβγα μπροστα σε μαρτυρες.

Δημοσ.
nick[;2826320'']Παλι τα ίδια.

Η ερωτηση μου δεν ηταν αμα σκοτωσω τον αλλο.

Σε περιπτωση που μου επιτεθει πρωτος και του σπασω δαχτυλα ή τον αγκωνα πχ, μπορει να με κυνηγησει νομικα? Εγω μπορω να τον κυνηγησω νομικα παρ'ολο που δεν θα μου εχει κανει ζημια?

Δημοσ.

Καλημερα παιδια.

Σας παρακαλω ας σταματησουμε τα offtopic(του στυλ "κρυψε το πτωμα") για να μην κλειδοθει και αυτο το θεμα.

Εγω απλα ρωτησα τι παιζει με τον νομο σε περιπτωση που επιτεθει καποιος και ο αλλος τον σκωτοσει η τον τραυματισει σοβαρα.

@ inSync

Καλο το videακι αλλα ξερεις ρε φιλε δεν μου αρεσει να κουβαλαω οπλο τι να κανουμε :lol:

Δημοσ.
Καλημερα παιδια.

Σας παρακαλω ας σταματησουμε τα offtopic(του στυλ "κρυψε το πτωμα") για να μην κλειδοθει και αυτο το θεμα.

Εγω απλα ρωτησα τι παιζει με τον νομο σε περιπτωση που επιτεθει καποιος και ο αλλος τον σκωτοσει η τον τραυματισει σοβαρα.

@ inSync

Καλο το videακι αλλα ξερεις ρε φιλε δεν μου αρεσει να κουβαλαω οπλο τι να κανουμε :lol:

Λοιπόν αν συμβεί κάτι τέτοιο, αν σ επιτεθεί καποιοσ και εσύ τον χτυπήσεις ,βρίσκεσαι σε κατάσταση άμυνας εφόσον θέλεισ να προστατέψεισ τον εαυτό σ!!Η άμυνα στο ποινικό δίκαιο έιναι λόγοσ άρσης του αδικου χαρακτήρα τησ πράξης... άρα η πράκη σ, το να τον χτυπήσεισ δηλαδή, δεν είναι άδικη άρα ούτε και αξιόποινη!!!

Αν τώρα ενώ βρίσκεσαι σε κατάσταση άμυνας η πράξη σ για να προστατευσειεσ τον εαυτό σ είναι πιό βαριά από αυτή που έπρα3ε ο δραστης...αν εσύ τον σκωτώσεισ α πουμε ενώ αυτος ήθελε απλά να σε παρενοχλήσει ή να σ κλέψει μερικά χρήματα..τότε εσυ θα έχεισ υπερβεί τα όρια της άμυνας και σύμφωνα με το 23 ΠΚ θα τιμωρηθείσ με ποινλή ελαττωμένη στο μισό αν το εκανεσ με πρόθεση,και με μικρή ποινη αν το έκανες από αμέλεια!!!Αν αυτό έγινε λόγω της ταραχήσ και του φόβου σ....η πράξη σ είναι άδικη αλλα δεν σ καταλογίζεται δεν είσαι δηλαδη ένοχος γ αυτήν και δεν τιμωρήσαι!!!Σε κάλυψα????

Δημοσ.

Αν έχεις μάρτυρες τότε μπορείς να δικαιολογήσεις οτι ήσουν σε αυτοάμυνα. είναι ελαφρυντικό αλλα πόσοι απο τους μάρτυρες θα δεχθούν να πούν οτι ήταν μάρτυρες και να έρθουν να καταθέσουν?

Δημοσ.

Εάν επιμένεις να κάτσεις στον τόπο του <εγκλήματος>, πάρε τηλέφωνο τον δικηγόρο σου να έρθει και περιμένετε παρέα την αστυνομία. Θα σου χρειαστεί φταίς δεν φταίς.

Ο νόμος λέει οτι αν έχεις καλό δικηγόρο θα δικαιωθείς οτι κι αν έχεις κάνει (αφού θα έχεις επικαλεστεί ψυχική ασθένεια κλπ κλπ).

Δημοσ.

το βιντεακι δεν διγνει για τί θα του γίνει αν του πάρει ο άλλος το όπλο ptw ,ευχαριστώ για τη πληροφόρηση skappia

Δημοσ.
το βιντεακι δεν διγνει για τί θα του γίνει αν του πάρει ο άλλος το όπλο ptw ,ευχαριστώ για τη πληροφόρηση skappia

Νομιζεις οτι ειναι τοσο ευκολο να αφοπλησεις(η να σε αφοπλησουν) ?

ps ρε φιλε μπορεις να γραφεις απλα ελληνικα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...