xautom Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Παιδια καλησπερα, εχω το εξης προβλημα, θελω να στειλω σειριακα τα εξης δεδομενα: πρωτα: SerialPort1.Write(Convert.ToChar(2)) που ειναι το SΤΧ. επειτα:SerialPort1.Write(textbox1.Text) Που ειναι το περιεχομενο δεδομενων που πληκτρολογω, επειτα:SerialPort1.Write(Convert.ToChar(3)) που ειναι το ΕΤΧ. Τωρα θελω να κανω XOR το περιεχομενο του textbox1 με το ETX. δηλ: WW=(Convert.ToByte(Textbox1.Text) Xor Convert.ToByte(3)) SerialPort1.Write(Convert.ToChar(WW)) αλλα μου βγαζει λαθος που λεει οτι :' unable to cast object of type 'System.Windows.Forms.TextBOx1' to type 'System.IConvertible'. Παιδια καθε βοηθεια και καθε συμβουλη θα ηταν χρησιμη γιατι ειμαι πολυ νεος στον προγραμματισμο. Ευχαριστω.
Evgenios1 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Παιδια καλησπερα,εχω το εξης προβλημα, θελω να στειλω σειριακα τα εξης δεδομενα: πρωτα: SerialPort1.Write(Convert.ToChar(2)) που ειναι το SΤΧ. επειτα:SerialPort1.Write(textbox1.Text) Που ειναι το περιεχομενο δεδομενων που πληκτρολογω, επειτα:SerialPort1.Write(Convert.ToChar(3)) που ειναι το ΕΤΧ. Τωρα θελω να κανω XOR το περιεχομενο του textbox1 με το ETX. δηλ: WW=(Convert.ToByte(Textbox1.Text) Xor Convert.ToByte(3)) SerialPort1.Write(Convert.ToChar(WW)) αλλα μου βγαζει λαθος που λεει οτι :' unable to cast object of type 'System.Windows.Forms.TextBOx1' to type 'System.IConvertible'. Παιδια καθε βοηθεια και καθε συμβουλη θα ηταν χρησιμη γιατι ειμαι πολυ νεος στον προγραμματισμο. Ευχαριστω. Το εχεις ετσι και στο κωδικα σου? To Convert.ToByte(..) εχει ενα overload με object, ετσι αν βαλεις πχ Convert.ToByte(someclass) δε θα σου βγαλει κανενα error στο build αλλα στο runtime. To error σου λεει οτι κανεις κανεις cast ενα αντικειμενο σε IConvertible, ομως αυτο που castαρεις δεν εχει το interface IConvertible (κανεις το textbox). To cast γινετε στο Convert.ToByte(object value) υγ: δε ξερω ακριβος πως δουλευει η vb. Αλλα σε c# θα εκανα τα convert με Encoding.Default.GetBytes(..);
virxen75 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 > ' VB.NET to convert a string to a byte array Public Shared Function StrToByteArray(str As String) As Byte() Dim encoding As New System.Text.ASCIIEncoding() Return encoding.GetBytes(str) End Function 'StrToByteArray δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.