Blondeamon Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Καλησπερα πάω εξωτερικό, συγκεκριμενα στο Εδιμβουργο, για ενα χρονο μεταπτυχιακο και ψάχνω αυτες τις ημέρες να βρω πως θα έχω την πιο οικονομική λύση για να επικοινωνω με γονείς και την κοπέλα μου Ελλάδα. Αρχικά σκέφτηκα να βάλω κάποιο πακέτο για απεριοριστες διεθνείς κλήσεις είτε εγω στη Σκωτία είτε οι δικοί μου εδώ για να με καλούν.Μετα όμως σκέφτηκα την λύση του VoIP αλλα δεν γνωρίζω πόσο κοστίζει συγκεκριμένα και αν θα πρέπει να αγοράσω συσκευές ασύρματου τηλεφώνου για να μιλάμε κανονικά σαν να ειναι οτε. Είναι αποδοτικό το VoIP? Έχει προβλήματα ή είναι κάτι το πολύ καλύτερο και φθηνότερο απο το να πληρώνω κλασσική τηλεφωνία? Το μονο που χρειάζεται αποτι ξέρω είναι γραμμή adsl και τίποτα άλλο. Χρησιμοποιώ χρόνια το ventrillo και προσπαθώ να καταλαβω τι διαφορά εχει ουσιαστικα το VoIP απτο vent. Όποιος ξέρει και μπορεί να πει κανα 2 κουβέντες θα του ήμουν υπόχρεος, Δημήτρης
AlexNet Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 3 skypephone και θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.
Blondeamon Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Έχεις να προτείνεις κάποιο? Βασικά, αγοράζω μονάδες skype ή τζάμπα είναι η υπηρεσία?
v-tidus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Είναι με μονάδες skype, αλλά χρεώνει πολύ λίγα χρήματα. Να φανταστείς πως είναι φθηνότερο και από τη χρέωση που έχουμε όταν παίρνουμε κινητό ενώ είμαστε εντός Ελλάδος.
BritGreek Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Και γιατί να μη βάλει doubleplay με κάποιο ιδιωτικό πάροχο που δίνει δωρεάν τηλέφωνα προς Σκωτία εδώ και να τον καλούν ΔΩΡΕΑΝ; Εκεί, θα αγοράσεις κινητό, το οποίο θα έχει πολύ χαμηλές χρεώσεις για κλήσεις προς Ελλάδα (π.χ. Orange). Αν έχετε όλοι internet, θα μπορείτε να μιλάτε με τέλεια εικόνα και ήχο από το Skype εντελώς δωρεάν, από τους υπολογιστές σας. Με την ταχύτητα δεν θα έχετε πρόβλημα, γιατί εσύ αν μένεις σε εστία θα έχεις μάλλον Τ3 σύνδεση (πύραυλο), και εδώ οι 24άρες είναι μια χαρά. Εγώ μιλάω με Αγγλία 2-3 ώρες την ημέρα μέσω Skype (βιντεοκλήσεις), λόγω δουλειάς. Έχε υπόψη σου ότι κάποιες εστίες στην Αγγλία δεν σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις σταθερό στο δωμάτιό σου. Απλά φρόντισε να βρεις εστία με internet.
hartzoua Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Αν και πάνε 5 χρόνια από τότε που έφυγα από εκεί και δε θυμάμαι λεπτομέρειες..... για να πάρεις : #1 επιλογή Skype, #2 κάρτα προπληρωμένου χρόνου για καρτοτηλέφωνα από Πακιστανούς (πιο οικονομικό κι απ'το να μιλάς από Ελλάδα προς Ελλάδα) για να σε πάρουν: όπως προαναφέρθηκε ιδιωτικός παροχός με φθηνές κλήσεις προς Μεγάλη Βρετανία (σε κάθε περίπτωση όμως συμφέρει να παίρνεις εσύ προς την Ελλάδα) Και για κινητό απ'ότι θυμάμαι το πιο φθηνό είναι Orange
StavrosD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Αν έχεις και στο σπίτι σου και στους γονείς σου ADSL, χρησιμοποιείς το ΔΩΡΕΑΝ το SKYPE ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα για video conference. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις Forthnet 2 Play ή Forthnet Telephony στους γονείς σου. Προσφέρει δωρεάν απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά οπουδήποτε στην Ελλάδα και στις εξείς χώρες: 40 διεθνείς προορισμοί Ανδόρα Αυστραλία Αυστρία Βέλγιο Βουλγαρία Βραζιλία Γαλλία Γερμανία Δανία Ελβετία Ηνωμένο Βασίλειο Η.Π.Α. (σταθερά & κινητά) Ιαπωνία Ιρλανδία Ισλανδία Ισπανία Ιταλία Καναδά (σταθερά & κινητά) Κίνα Κύπρος Λιχτενστάιν Λουξεμβούργο Νότια Αφρική Ν. Ζηλανδία Ν. Κορέα Νορβηγία Ολλανδία ΠΓΔΜ (FYROM) Περού Πορτογαλία Ρουμανία Ρωσία Σερβία Σιγκαπούρη Σουηδία Ταϊβάν Τουρκία Φιλιππίνες Φινλανδία Χονγκ Κόνγκ http://www.forthnet.gr/templates/viewcontentTmChRmArt.aspx?p=223132
leukonas Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Προσοχή μόνο γιατί σε κάποιες χώρες υπάρχουν σταθερά που δεν έχουν χρέωση σταθερών και αυτά δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω λίστα
Blondeamon Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Nαι βασικά έχουμε όλοι Ιντερνετ και αρκετά γρήγορο (2mbit και αν δω οτι το 512mb upload δε φτάνει θα τους βάλω 8αρα).Δεν θα μένω σε εστία αλλα σε γκαρσονιέρα οπότε θα βάλω net μόνος μου και θα φροντίσω να έχω καλή γραμμή. Άρα απο τα λεγόμενα σας προσανατολίζομαι στην χρήση αποκλειστικά του Skype χωρίς καν μονάδες skype(αφου θα μιλάμε μονο μεταξυ υπολογιστων). Το να βαλω ειτε εγω ειτε αυτοι κάποια δωρεαν πακετα για διεθνεις μου φαινεται ανούσιο.Όσο για κινητό θα ψαξω να βρώ κάτι που να μην είναι πανάκριβο για κλήσεις προς ελλάδα αν ειμαι στο δρόμο και θελω να τους καλέσω. Eπειδη δεν θέλω να τον δεσμεύω τον συνομιλητη μου μπροστα στο pc έψαξα και λέω να αγοράσω bluetooth headset ώστε να βολτάρει στο σπίτι και να μιλάμε. Αν υπάρχει κάποιος που να το κάνει αυτο με την κοπέλα του εδώ και λίγο καιρό μπορεί να μου πεί αν είναι πρακτικό με βιντεοκλήση ή όλο βγάζει προβλήματα και σπάζεστε?
ale3is Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Η βιντεοκληση δουλευει μια χαρα, οσο καιρο την χρησιμοποιω δεν εχω κανενα προβλημα. Επισης, το skype σου δινει την δυνατοτητα με ~5,5€ το μηνα, να κανεις απεριοριστα τηλεφωνα σε σταθερα τηλεφωνα σε καμμια 20ρια χωρες, μεταξυ των οποιων και η Ελλαδα.Το χρησιμοποιω και αυτο και κατα 90% δεν εχω προβληματα( αν εχω, απλα ξαναπερνω επιτοπου και ειναι μια χαρα).
Blondeamon Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Τέλεια, τότε skype και ενα bluetooth headset και ολα κομπλε χωρις έξοδα. Μια χαρά, ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
ale3is Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Επισης, ενα καλο μετρο πριν φυγεις για εξωτερικο ειναι να βαλεις στο πισι που θα χρησιμοποιουν για να σε καλουν ενα TightVNC ή κατι αντιστοιχο ωστε αν χρειαστει κατι το πισι να μπορεις να το κανεις εσυ
AlexNet Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δες επίσης κ εδώ http://www.simplifydigital.co.uk ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:13 ---------- Τέλεια, τότε skype και ενα bluetooth headset και ολα κομπλε χωρις έξοδα. Μια χαρά, ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Υπάρχουν και κάτι φτηνά ασύρματα usb skype τηλέφωνα που τα συνδέεις στον υπολογιστή και ακόμα καλύτερα υπάρχουν ασύρματα τηλέφωνα για skype και την κανονική γραμμή που δουλεύουν πάνω στο router.
StavrosD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μην ξεχάσω να σου πω και το messenger. Η απλή έκδοση υπάρχει στα windows προεγκατεστημένη (windows messenger), ενώ η πλήρης στο www.msn.com (windows live messenger). Υποστηρίζει εκτός από κείμενο φωνή και βίντεο, όπως και το skype
mtzoumas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Γεία σας, Πρόκειται να πάω στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό και ψάχνω να βρώ έναν οικονομικό τρόπο για να μιλάω με τους δικούς μου μέσω τηλεφώνου. Είδα πως η HOL και η Forthnet έχουν προγράμματα για δωρεάν διεθνείς κλήσεις. Τι μου προτείνεται να κάνω, να βάλω ένα από τα δύο προγράμματα ή να κάνω χρήση του collect του οτε (τηλεφωνώ εγώ από αγγλία και η χρέωση γίνεται ελλάδα) ή να χρησιμοποιήσω κάποιο πακέτο εγώ εκεί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.