greeker Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 γεια σας παιδιά, έχω αυτό το ρουτερ -> siemens adsl2 sl2-141 επιπλέον έχω ένα πολύ καλό σήμα από το μπαλκόνι μου που είναι του δωρεάν ασύρματου δικτύου του Δήμου. Δυστυχώς στο σπίτι μέσα το σήμα είναι αρκετά ασθενές. Ξέρει κανείς πως μπορώ να ρυθμίσω το παραπάνω ρουτερακι (αν γίνετε) ώστε να αναμεταδίδει το σήμα από το μπαλκόνι στο σπίτι; μέχρι τώρα δοκίμασα τα εξής: έβαλα το ρούτερ σε κατάσταση repeater και βρήκα το σήμα από τον Δήμο και επέλεξα select και έπειτα δοκίμασα (και ασύρματα και ενσύρματα) να συνδεθώ.... αλλά τίποτα! έχει κάνει κανείς κάτι παρόμοιο με αυτό ή με άλλο ρουτερ; ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 αν το πρωτο σου ρουτερ εχει ip 192.168.1.1 τοτε το siemens καντο 192.168.1.200.gia gateway θα παιρνουν το pc την ip του πρωτου ρουτερ οχι του δευτερου.λογικα ο dhcp του siemens δεν θα δινει Ip.και δοκιμασε στην αρχη να μην ειναι κλειδωμενο και μετα δες μηπως κομπλαρει καπου εκει.
greeker Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 αν το πρωτο σου ρουτερ εχει ip 192.168.1.1 τοτε το siemens καντο 192.168.1.200.gia gateway θα παιρνουν το pc την ip του πρωτου ρουτερ οχι του δευτερου.λογικα ο dhcp του siemens δεν θα δινει Ip.και δοκιμασε στην αρχη να μην ειναι κλειδωμενο και μετα δες μηπως κομπλαρει καπου εκει. με πρωτο ρουτερ εννοεις αυτο του Δημου φανταζομαι.. οντως και τα δυο εχουν ιδια ip... παιζει ρολο αν συνδεομαι ασυρματα ή οχι στο ρουτερ το δικο μου (το δευτερο)? επισης για το gateway κανω εγω καποια ρυθμιση ή γινεται μονη της? θα παιξω λιγο και θα επανελθω ισως με νεες αποριες ======= Αποριες: (1) το DHCP στο δικο μου ρουτερ να ειναι ανοιχτο, κλειστο ή relay on κάποιο server? (2) στην καρτα δικτυου μου πρεπει να κανω καποια ρυθμιση? Σημειώσεις: (1) συνδεομαι στο ρουτερ μου με καλωδιο και στου Δημου ασυρματα (απευθειας απο τον υπολογιστη, οχι μεσω του ρουτερ μου) δηλαδη εχω ενεργες δυο συνδεσεις μαζι (2) άλλαξα την ip του ρουτερ μου σε 192.168.1.200 (3) αν δεν βαλω στην καρτα δικτυου μου μια καρφωτη διευθυνση ip (πχ 192.168.1.4) δεν συνδεεται στο δικο μου ρουτερ
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 με πρωτο ρουτερ εννοεις αυτο του Δημου φανταζομαι.. οντως και τα δυο εχουν ιδια ip... παιζει ρολο αν συνδεομαι ασυρματα ή οχι στο ρουτερ το δικο μου (το δευτερο)? επισης για το gateway κανω εγω καποια ρυθμιση ή γινεται μονη της? (1) το DHCP στο δικο μου ρουτερ να ειναι ανοιχτο, κλειστο ή relay on κάποιο server? (2) στην καρτα δικτυου μου πρεπει να κανω καποια ρυθμιση? (1) συνδεομαι στο ρουτερ μου με καλωδιο και στου Δημου ασυρματα (απευθειας απο τον υπολογιστη, οχι μεσω του ρουτερ μου) δηλαδη εχω ενεργες δυο συνδεσεις μαζι (2) άλλαξα την ip του ρουτερ μου σε 192.168.1.200 (3) αν δεν βαλω στην καρτα δικτυου μου μια καρφωτη διευθυνση ip (πχ 192.168.1.4) δεν συνδεεται στο δικο μου ρουτερ ναι του δημου,οχι την ιδια ip.θα εχεις θεμα.ειτε με καλωδιο ειτε ασυρματα δεν πρεπει να εχεις θεμα.καποια repeater υποστηριζουν και τα 2.το linksys expander μονο δεν ξερω αν το κανει αυτο.δοκιμασε και τα 2 παντως. 1.η relay στο πρωτο ρουτερ η κλειστο το ιδιο ειναι 2.οχι. 1.γιατι το κανεις αυτο?στο δικο σου με καλωδιο και το δικο σου στου δημου θα συνδεθει ασυρματα σαν repeater.αυτο γιατι το κανεις?για να εχεις 2 συνδεσεις μαζι για μεγαλυτερο bandwidth? αν απο τον δημο παιρνεις αυτοματα απο dhcp τοτε αφου το κανεις σαν repeater θα πρεπει να ξαναπαρεις παλι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.