Προς το περιεχόμενο

πως να εγκαταστησω drivers στο virtual box??

chris2060

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορω να εγκαταστησω drivers στο λειτουργικο που εχω στο virtual box?

Κανονικα εχω xp pro και εχω βαλει να τρεχω μεσω του virtual box τα xp pro με sp1.

Λοιπον αφου παταω το exe για τα drivers(μεσα απο το virtual box), καποια στιγμη μου ζηταει να συνδεσω την συσκευη με τον υπολογιστη(συνδεεται με usb). Εκει που βαζω ομως το usb, δεν αναγνωριζεται μεσα στο virtual box αλλα μονο εξω απο αυτο...βγαζει δηλαδη Pop up οτι

βρεθηκε νεα συσκευη...

Ηelp παιδια!!! Πως να το εγκαταστησω μεσα στο virtual box???? Eχω σκασει :cry::cry:

• Members
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να εγκαταστήσεις drivers στο Virtual box, γιατί το σύστημα στο οποίο εγκαθίσταται το λειτουργικό δεν είναι στην πραγματικότητα το δικό σου, αλλά εικονικό (ελπίζω να μην το περιγράφω πολύ λάθος).

Το μόνο που θυμάμαι να υπάρχει είναι κάτι έξτρα tools του Virtual box που τα περνάς μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού και βελτιώνουν την απόδοση, αλλά δεν έχουν σχέση με τους drivers του hardware σου...

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα...

Δημοσ.

παιζει να εχεις δικιο και να μην γινεται τελικα :mad:

αυτα τα εξτρα τα εγκατεστησα γιατι χρειαζοταν για να μοιρασω αρχεια μεταξυ πραγματικου κ εικονικου.

ευχαριστω για τον χρονο σου :-)

αν εχει καποιος καμια ιδεα οτι μπορει καπως να γινεται, ας την πει ελευθερα :-D

• Members
Δημοσ.

Κι εμένα θα με ενδιέφερε αν γινόταν πάντως, αλλά δεν το βρίσκω και πολύ πιθανό...

χαρακτηριστικό είναι άλλωστε και κάτι άλλο που μόλις θυμήθηκα: είχα δοκιμάσει να εγκαταστήσω στο Virtual Box τα Vista που είχα νόμιμα αγορασμένα με το λάπτοπ μου και τα οποία μπορούσαν να εγκατασταθούν μόνο στο συγκεκριμένο hardware. Μετά την εγκατάσταση όμως το λειτουργικό κλείδωσε και δεν με άφηνε να το τρέξω, θεωρώντας ότι έχει μπει σε ξένο μηχάνημα.

Δημοσ.
Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να εγκαταστήσεις drivers στο Virtual box, γιατί το σύστημα στο οποίο εγκαθίσταται το λειτουργικό δεν είναι στην πραγματικότητα το δικό σου, αλλά εικονικό (ελπίζω να μην το περιγράφω πολύ λάθος).

Το μόνο που θυμάμαι να υπάρχει είναι κάτι έξτρα tools του Virtual box που τα περνάς μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού και βελτιώνουν την απόδοση, αλλά δεν έχουν σχέση με τους drivers του hardware σου...

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα...

Αυτό συμβαίνει. Το πραγματικό σύστημα στο οποίο τρέχει το virtual box δεν έχει άμεση επαφή με το λειτουργικό που τρέχει μέσα στο virtual box. Οπότε και δε χρειάζεσαι drivers.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, θέλεις το VirtualBox να κάνει expose στο επίπεδο της εικονικής μηχανής (VM) μία USB συσκευή που συνδέεται στο host hardware. Φυσικά και γίνεται κάτι τέτοιο, η διαδικασία περιγράφεται στην ενσωματωμένη βοήθεια του VB. Υπάρχει και online, εδώ: http://www.virtualbox.org/manual/UserManual.html#id2503547

Αφού κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στις ρυθμίσεις της VM και δημιουργήσεις ένα φίλτρο για τη συγκεκριμένη συσκευή (ώστε το VirtualBox να περνά τον έλεγχο της συσκευής από το host OS στη VM), εκκινείς τη VM και περνάς εκεί τους απαραίτητους drivers...

Δημοσ.

Ασχετο: Αν μπεις σε μια σελιδα στο εικονικο λειτουργικο στο virtualbox και κολησεις ιο υπαρχει περιπτωση να μεταφερθει στο κανονικο σου συστημα η να στο επιρεασει καπως αλλιως;

Δημοσ.
Ασχετο: Αν μπεις σε μια σελιδα στο εικονικο λειτουργικο στο virtualbox και κολησεις ιο υπαρχει περιπτωση να μεταφερθει στο κανονικο σου συστημα η να στο επιρεασει καπως αλλιως;

νομιζω πως ειναι. εξαλλου εχεις shared folders αναμεσα στο εικονικο και στο κανονικο λειτουργικο που σημαινει πως αν περασει στα αρχεια στο shared folder περναει στο κανονικο λειτουργικο. Kαι απο την στιγμη που ακομα και να κλεισεις το pc, το εικονικο λειτουργικο θυμαται τις αλλαγες, σημαινει πως χρησιμοποιει κανονικα τον σκληρο σου δισκο. Δυστυχως ετσι πως το σκεφτηκα, περνανε ιοι :fear:

Καποιος αλλος να απαντησει για σιγουρα ομως, γιατι μια υποθεση εκανα. :mrgreen:

Δημοσ.
νομιζω πως ειναι. εξαλλου εχεις shared folders αναμεσα στο εικονικο και στο κανονικο λειτουργικο που σημαινει πως αν περασει στα αρχεια στο shared folder περναει στο κανονικο λειτουργικο. Kαι απο την στιγμη που ακομα και να κλεισεις το pc, το εικονικο λειτουργικο θυμαται τις αλλαγες, σημαινει πως χρησιμοποιει κανονικα τον σκληρο σου δισκο. Δυστυχως ετσι πως το σκεφτηκα, περνανε ιοι :fear:

Καποιος αλλος να απαντησει για σιγουρα ομως, γιατι μια υποθεση εκανα. :mrgreen:

:cry::cry::cry::cry::cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...