miza Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Μου έχει πέσει η τηλεφωνική γραμμή σπίτι, και έβαλα μια ασύρματη κάρτα για να κλέψω λίγο internet μέχρι να μου φτιαχτεί η γραμμή . Το θέμα είναι ότι δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει στο debian wifi και δεν έχω ιδέα. Άλλαξα το interface στο παρακάτω >auto wlan0 iface wlan0 inet dhcp έκανα /etc/init.d/networking restart. Στο ifconfig τώρα μου την δείχνει την κάρτα, άμα πατήσω iwconfig μου λέει ότι δεν υπάρχει αυτή η εντολή. Πως μπορώ να κάνω search για να συνδεθώ σε κάποιο δίκτυο τώρα; Το ότι δεν μου βρίσκει την εντολή iwconfig μήπως μου λείπει κάποιο πακέτο για wifi που είναι αναγκαίο; Επίσης να πω ότι η κάρτα όπως την βλέπω από lspci είναι αυτή: 01:07.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR2413 802.11bg NIC (rev 01) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Για την καρτα σου χρειαζεσαι το module ath5κ, το οποιο περιλαμβανεται στον πυρηνα απο την εκδοση 2.6.26 και μετα, οποτε ενα απλο "modprobe ath5k" αρκει. Υπαρχει μια περιπτωση ο πυρηνας να εκρινε σωστο να χρησιμοποιησει το ath_pci module για τη δουλεια. Για να δεις ποιο module εχει ενεργο τωρα, τρεξε ενα "lspci -k". Αν εχει ενεργο το ath_pci, ξεφορτωσε το με rmmod, καντο blacklist για να μην φορτωθει ξανα, και φορτωσε το ath5k με modprobe. Οι εντολες οπως iwlist (για iwlist scan ωστε να σκαναρεις γυρω σου), iwconfig και λοιπες iw* περιλαμβανονται στο πακετο wireless-tools. Πριν λιγο βρηκα και αυτο >jim@lenny:~$ apt-cache show iw Package: iw Priority: extra Section: net Installed-Size: 112 Maintainer: Debian/Ubuntu wpasupplicant Maintainers <[email protected]> Architecture: i386 Version: 0.9.14-1 Depends: libc6 (>= 2.3), libnl1 (>= 1.1) Conflicts: aircrack-ng (<< 1:1.0~rc2-1) Filename: pool/main/i/iw/iw_0.9.14-1_i386.deb Size: 28532 MD5sum: 5d62184ea4f7f86ef2ff19d5e899d7e0 SHA1: bad12f529e5cf622a6bfe614319d4f981dea85d9 SHA256: 551c7819b4ea20750a1e3e7649e3eae6d847af964d123abc76d398d66da58e7a Description: tool for configuring Linux wireless devices This package contains the `iw' tool which allows you to configure and show information about wireless networking. . [b]In the future iw will become the canonical command line tool for wireless[/b] configuration and iwconfig/wireless-tools will no longer be required. See /usr/share/doc/iw/README.Debian for a more detailed overview of iw. Homepage: http://wireless.kernel.org/en/users/Documentation/iw που απ'οτι φαινεται θα γινει το ceni του ubuntu για τις περιπτωσεις που ο network manager δεν μπορει να χειριστει λογω... αναπηριας. Θα το δοκιμασω αυριο στο λαπτοπ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Ok thx, το module ήταν σωστά φορτωμένο, απλά δεν είχα το wireless-tools, κατέβασα από windows το deb και το πέρασα μετά.Πρόσθεσα στο interfaces το δίκτυο που θέλω να συνδεθώ και τζίτζι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Μπορεις να δοκιμασεις και το iw γιατι θα με φαει η περιεργεια μεχρι αυριο Μολις διαπιστωσα οτι το "c" στο "canonical" ειναι με μικρο, αρα ακυρα τα οσα ειπα παραπανω για το ubuntu. Εχω μια αλλεργια με αυτη την εταιρια, πως να το κανουμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 1) Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να κάνω με iw 2) Υπάρχει κάποιος καλός οδηγός για το πως χειρίζομαι το αρχείο interfaces, τι εντολές και τέτοια έχει, έχω βρει κάποια σκόρπια αλλα κάτι ολοκληρωμένο δεν έχω βρει 3) Κανένα GUI εργαλείο καλο δεν υπάρχει, με το ενσύρματο δίκτυο πάντως από αυτό που έχει από μονο του το debian ούτε static ip δεν μπορούσα να ορίσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 1) Το κοιταξα το iw. Ειναι δυσκολο ακομα και για μενα! 2) man interfaces 3) Εγω εμπιστευομαι το gnome-network-admin για gui που οριζει τα περι δικτυου. Αν εισαι σε kde, υπαρχει αναλογο k-εργαλειο το οποιο δεν θυμαμαι τωρα και υπαρχει και το network-config αν δεν εισαι σε gnome ή kde, αρα δεν θες ενα σωρο dependencies για να το εγκαταστησεις. Ολα τα παραπανω γραφουν απευθειας στο /etc/network/interfaces. Υπαρχει παντα και η λυση του daemon, που μεταφραζεται σε wicd ή network manager. Τις αποψεις μου, ειδικα για τον network manager, τις ξερεις. Και μιας και λες οτι δεν μπορεις να ορισεις σταθερη ip, μηπως εισαι με network manager? Πλεον ερχεται προεγκατεστημενος στο gnome (το μεταπακετο που βαζει ολο το gnome) επειδη εχει το αναλογο applet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δεν τον χρησιμοποιώ γιατί δεν τα κατάφερνα να κάνω τίποτα, απλά ανέφερα ότι προσπάθησα να τον χρησιμοποιήσω. Αφού είδα ότι είναι , αποφάσισα να το κάνω manual με το interfaces. Θα κοιτάξω το gnome-network-admin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.