nik1992 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Ο υπολογιστης μου δεν botαρει... Δλδ ανοιγουν οι ανεμιστηρες κτλ. αλλα δεν εχω σημα στην οθονη. Τον πηγα στο πλαισιο και μου αλλαξαν μητρικη. Εκανα φορματ, εβαλα vista, και οταν εβαλα τους drivers της asus, παλι τα ιδια... Η συνθεση ειναι : noname 450watt psu asus p5k (2 ημερων) intel c2d 6300 @ 1.86GHz 4*1GB corsair 800MHz ddr2 ram (μερικων μηνων) asus en7600gt pci express sata dvd-rw asus + sata2 WD 160GB hdd Τι μπορει να φταιει??
liopyr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Τώρα δεν δίνει σήμα καθόλου ή χάνεται πρίν μπει στα win?
liopyr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Να προξένησαν τότε προβλημα οι drivers αποκλείεται, καθώς τους φορτώνει αργότερα, οπότε σήμα θα έπρεπε να δίνει όπως και να έχει. Κάνε ένα reset το bios, και αν δεν δεις φως πάλι πίσω.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 παρα το γεγονος οτι δε δινει σημα, δειχνει οτι bootαρει? Δηλαδη οταν αναβεις το pc κανει την κλασικη ρουτινα για να μπει στα Windows ή ειναι κολημενο τελειως εξαρχης? Αν καταλαβαινεις οτι ανοιγει τα Windows τοτε το προβλημα εντοπιζεται στα εξης: 1. Δεν πιανει καλα επαφη η καρτα γραφικων με τη μητρικη. Βγαλτη και ξανακουμπωσε την πανω στη θυρα. 2 (και πιθανοτερο κατα τη γνωμη μου). Επειδη το τροφοδοτικο σου ειναι μετριας ισχυος αλλα ΚΥΡΙΩΣ ειναι no name παιζει να μην μπορει να τροφοδοτησει επαρκως την καρτα γραφικων σου (εστω και στιγμιαια). Κι αυτο ειναι ακομα πιο πιθανο να συμβει οταν εγκαθιστας τους drivers καθως τοτε η καρτα γραφικων δουλευει με την κανονικη της ισχυ, αρα ανεβαζει και τις απαιτησεις της σε ρευμα. Παραλληλα αν προκληθει προβλημα 1 φορα στην τροφοδοσια της καρτας, μετα θελει κατα πασα πιθανοτητα την διαδικασια: ξεκουμπωμα καρτας απτη μητρικη και παλι κουμπωμα για να ξαναδουλεψει. Λυση: αγορα νεου και επωνουμου τροφοδοτικου. Αν παλι το βλεπεις οτι δεν bootarei καν, τοτε επανελαβε το βημα 2 (κουμπωμα-ξεκουμπωμα καρτας γραφικων) και ξαναπροσπαθησε. Αν το προβλημα επιμενει τοτε συγκλινω προς προβλημα στη μητρικη. imho το προβλημα εγκειται στο 2.
mihachris Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Κι εγω ειχα παρομοιο προβλημα και τελικα ηταν η μητρικη. Αφου ομως την εχεις αντικαταστησει το πιθανοτερο ειναι να φταιει το τροφοδοτικο οπως ανεφερε και ο MiDi_MiLiZ.
nik1992 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Το πήγα στο πλαίσιο και μου είπαν ότι κάηκε ο επεξεργαστής.. μου βάλανε έναν 7400 και τώρα του ναζι vista drivrs κτλ. Σχετικά μέτο τροφοδοτικό που μου είπατε, έχω ένα "νοναμε" 450Watt. "πιστεετε" ότι πρέπει να το αλλάξω? το παιδί στο πλαίσιο μου είπε ότι είναι ok...
mihachris Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Αμα δουλευει κανονικα με τον καινουργιο επεξεργαστη δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις το τροφοδοτικο προς το παρον...
liopyr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Το πήγα στο πλαίσιο και μου είπαν ότι κάηκε ο επεξεργαστής.. μου βάλανε έναν 7400 και τώρα του ναζι vista drivrs κτλ.Σχετικά μέτο τροφοδοτικό που μου είπατε, έχω ένα "νοναμε" 450Watt. "πιστεετε" ότι πρέπει να το αλλάξω? το παιδί στο πλαίσιο μου είπε ότι είναι ok... Ή στο πλαίσιο αυτός που το έφτιαξε σου είπε πως κάτι φταίει απλά για να πει κάτι επειδή βιαζόταν, ή είναι άσχετος και σου άλλαξε χωρίς ουσιαστικό λόγο cpu, ή εσύ κατάφερες να κάψεις το μοναδικό part που δεν γίνεται να καεί. Μη το πεις ούτε του παπά. Εννοείται μέσω εγγύησης έγιναν όλα, δεν πλήρωσες κάτι έτσι;
nik1992 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Και εμένα περίεργο μου φάνηκε.. ( btw έκανα oc αλλά όχι τρελά πράγματα.. απο 266 -> 400 * 7 ήταν χωρίς να πειράξω την τάση) Ήταν σε εγγύηση, δεν πλήρωσα τίποτα, και το βιαζόμουνα, οπότε δεν πολυασχολήθηκα... Τώρα λειτουργεί κανονικά πάντως. Τεσπα.. να ρωτήσω κάτι άλλο, oc να αποφύγω το καλοκαίρι? Λόγω θερμοκρασιών... Ψύξη έχω την thelmarright ultra 120 με εναν 12αρι ανεμιστήρα.
liopyr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Ειδικά με την συγκεκριμένη ψύκτρα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να clock-άρεις, οποιαδήποτε εποχή.
nik1992 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 οκ, ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε παιδιά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.