Προς το περιεχόμενο

Αγορα απο USA και 'περασμα' συσκευων

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα θα παει γνωστος μου στην αμερικα και εχω σκοπο να αγορασω απο ebay ενα σετ απο cd players και μεικτη.

To ερωτημα μου ειναι αν θα εχει προβλημα να μου τα φερει διοτι θα ειναι συσκευες που δεν παιρνουν απαρατηρητες....Θα πληρωσει κανονικα δασμους?

Δημοσ.

Πρόσφατα βγήκε ΦΕΚ που λέει ότι μπορείς να φέρεις αντικείμενα για προσωπική χρήση από εκτός ΕΕ αξίας μέχρι 430 ευρώ. Οπότε αν είναι μέχρι τόσο είσαι ΟΚ.

Προσφατα θα παει γνωστος μου στην αμερικα και εχω σκοπο να αγορασω απο ebay ενα σετ απο cd players και μεικτη.

To ερωτημα μου ειναι αν θα εχει προβλημα να μου τα φερει διοτι θα ειναι συσκευες που δεν παιρνουν απαρατηρητες....Θα πληρωσει κανονικα δασμους?

Δημοσ.

και ποιος θα κοστολογησει τα προιοντα και με βαση ποιο τιμολογιο?

Ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω?

Δημοσ.
και ποιος θα κοστολογησει τα προιοντα και με βαση ποιο τιμολογιο?

Ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω?

Έχει διαφορά (πρακτικά όχι επίσημα) με το αν έρχεσαι απευθείας από Αμερική ή αν έχεις ανταπόκριση κάπου στην Ευρώπη. Εκεί κατά 80% δε θα σε ελέγξουν καν γιατί σκας με το μπούγιο τους Ευρωπαίους όταν παραλαμβάνεις απόσκευές.

Στις 5 φορές που πήγα Αμερική (όλες με connection flights) μόνο 1 με σταμάτησε ένας παίχτης στο Βενιζέλος για έλεγχο επειδή ερχόμουν από US (προφανώς κοιτάει τα αυτοκόλλητα στις βαλίτσες) αλλά βαριόταν τη ζωή του και ήταν φουλ τυπικός (είχα αγοράσεις ένα laptop και μια βιντεοκάμερα HD).

Δημοσ.

απο αμερικη οταν φευγεις φορτωμενος δεν σε ελεγχει κανενας? Μονο στο Ελ. Βενιζελ ειναι το προβλημα?

Δημοσ.
Πρόσφατα βγήκε ΦΕΚ που λέει ότι μπορείς να φέρεις αντικείμενα για προσωπική χρήση από εκτός ΕΕ αξίας μέχρι 430 ευρώ. Οπότε αν είναι μέχρι τόσο είσαι ΟΚ.

Κερδισα μια δημοπρασια αξιας 380 $ ,μπορουν, δηλαδη ,να μου τα στειλουν Ελλαδα χωρις να πληρωσω επιπλεον φορους?

Δημοσ.
Έχει διαφορά (πρακτικά όχι επίσημα) με το αν έρχεσαι απευθείας από Αμερική ή αν έχεις ανταπόκριση κάπου στην Ευρώπη. Εκεί κατά 80% δε θα σε ελέγξουν καν γιατί σκας με το μπούγιο τους Ευρωπαίους όταν παραλαμβάνεις απόσκευές.

Στις 5 φορές που πήγα Αμερική (όλες με connection flights) μόνο 1 με σταμάτησε ένας παίχτης στο Βενιζέλος για έλεγχο επειδή ερχόμουν από US (προφανώς κοιτάει τα αυτοκόλλητα στις βαλίτσες) αλλά βαριόταν τη ζωή του και ήταν φουλ τυπικός (είχα αγοράσεις ένα laptop και μια βιντεοκάμερα HD).

Κάπως έτσι και από δική μου εμπειρία με connection flights, ένας τυπάς είδε μια σακούλα από macy's και κατάλαβε ότι ήρθα από Νέα Υόρκη. Απλά βαριόταν την ζωή του και είδε μόνο τι είχα μέσα στην χαρτοσακούλα και όχι στις αποσκευές μου. Πάντως αν θυμάμαι καλά στο τελωνείο υπάρχει κατάλογος με προϊόντα και τιμή δασμού όποτε είναι θέμα μάλλον ατυχίας, να μην πέσεις σε κανένα ορεξάτο και σε *0^%!@#$ κανονικά και με το νόμο.

• Super Moderators
Δημοσ.
απο αμερικη οταν φευγεις φορτωμενος δεν σε ελεγχει κανενας? Μονο στο Ελ. Βενιζελ ειναι το προβλημα?

Στην Αμερική γιατί να έχεις πρόβλημα; Φεύγεις, δεν μπαίνεις. Το προϊόν το'χεις πληρώσει, με τους φόρους του, με τα όλα του.

Στη χώρα εισαγωγής έχεις πρόβλημα. Και μάλιστα το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι εισάγεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (στην περίπτωσή σου, στην Ελλάδα) προϊόν από τρίτη χώρα (τις ΗΠΑ).

Κερδισα μια δημοπρασια αξιας 380 $ ,μπορουν, δηλαδη ,να μου τα στειλουν Ελλαδα χωρις να πληρωσω επιπλεον φορους?

Αν στο στείλει με USPS (δηλαδή με απλό ταχυδρομείο - προσοχή, όχι με UPS!) και αν ο πωλητής δεχθεί να γράψει gift στο πακέτο και χαμηλή αξία κι αν δεν είναι μεγάλο το πακέτο για να υποψιαστεί κανάς τελωνειακός, μπορεί να μην πληρώσεις δασμούς.

Δημοσ.

ελπιζω να δεχθει ο πωλητης να το στειλει στο ξενοδοχειο που θα μενει η sister για να το παραλαβει εκεινη...ο πιο ασφαλης τροπος εως τωρα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...