Προς το περιεχόμενο

USB Flash drive με κουμπι write protect??

pc_admin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικα ειδα οτι δεν ειναι απαραιτητο το write protect κουμπι.

Αλλαζοντας τα δικαιωματα σε οποιοδηποτε usb drive ,ο χρηστης μου εχει ολα τα δικαιωματα,ενω αυτο που με ενδιαφερει ,οι αλλοι χρηστες (στα αλλα pc που θα το βαζω και ισως να εχουν ιους) εχουν δικαιωμα μονο αναγνωση και εκτελεση και οχι τροποποιηση αρχειων ή εγγραφη :-)

Δημοσ.
θες να μας πεις και πώς το έκανες; :-)

+1

Γιατί τα δικαιώματα αλλάζουν στο συγκεκριμένο PC και όχι στο φλασάκι.

Εκτός και αν έχεις δηλώση συγκεκριμένο όνομα χρήστη σαν owner...αλλά δεν θυμάμε αν αυτό γίνεται και σε αφαιρούμενα μέσα δίχως λειτουργικά.

Πάντως για φλασάκια υπάρχουν τα U3 που έχουν software μέσα και μπορείς να βάλεις κάποιο password protect utility να τρέχει με το που το ξεκινάς (με το που το καρφώνεις) , αλλά και πάλι δεν ξέρω αν προστατέυει απο το write ιών

Δημοσ.
+1

Γιατί τα δικαιώματα αλλάζουν στο συγκεκριμένο PC και όχι στο φλασάκι.

Εκτός και αν έχεις δηλώση συγκεκριμένο όνομα χρήστη σαν owner...αλλά δεν θυμάμε αν αυτό γίνεται και σε αφαιρούμενα μέσα δίχως λειτουργικά.

Πάντως για φλασάκια υπάρχουν τα U3 που έχουν software μέσα και μπορείς να βάλεις κάποιο password protect utility να τρέχει με το που το ξεκινάς (με το που το καρφώνεις) , αλλά και πάλι δεν ξέρω αν προστατέυει απο το write ιών

Λαθος φιλε μου, αλλαζουν στο φλασακι ,οχι μονο στο pc ...

Βαζεις :

1. στο χρηστη του pc σου ολα τα δικαιωματα

2. στους " everyone" μονο αναγνωση ,

3. καταργεις τα δικαιωματα απο ολους τους αλλους χρηστες

Δοκιμασμενο 100% οτι δουλευει σε ολα τα pc (δεν μπορουν να γραψουν ουτε να τροποποιησουν αρχεια, ετσι οι Ιοι δεν μπαινουν με τιποτα.

Δημοσ.

χωρίς να θέλω να γίνω φορτικός, μπορείς να μας πεις πώς ακριβώς το έκανες; Σε ποιο πεδίο "βάζω στο χρήστη του pc όλα τα δικαιώματα και στους everyone μόνο ανάγνωση" ; :-)

Δημοσ.

Και εμένα με ενδιαφέρει αυτό με τους χρήστες!

Μία φορά έπεσε στα χερια μου ένα flasaki με write protect πως δεν το κράτησα ρε να παρει και να σηκώσει!!! Αυτά που κλειδώνουν με κωδικό δεν είναι κατά των ιών διότι με το που βάλεις τον κωδικό σου και δεις τα αρχεία σου θα τα δεί και ο ιός! :Ρ ενώ με το write protect και τα βλέπεις και δεν μολυνεται το flashακι!!!! :-)

Δημοσ.

ok αναλυτικα :

δεξι κλικ στο φλασακι --->ιδιοτητες--->ασφαλεια

βλεπουμε τις ομαδεσ χρηστων (συνηθως εχει μονο everyone)

επεξεργασια--->προσθηκη--->για προχωρημενους---> ευρεση τωρα

εκει βλεπουμε ολους τους χρηστες.

εστω οτι εχουμε τον χρηστη dimitris και ονομα pc το dimitris-pc .

επιλεγουμε πχ ονομα(RDN) : dimitris στο φακελο :dimitris-pc

διπλο κλικ στο ονομα-->οκ

Τωρα βλεπουμε οτι στα δικαιωματα εχουμε εκτος απο everyone και το dimitris .Εχει δυο επιλογες για δικαιωματα :αποδοχη και αρνηση

Επιλεγουμε

1. Για το dimitris ολα αποδοχη

κανουμε πρωτα αυτον !

2 .για everyone αποδοχη μονο αυτα: αναγνωση κ εκτελεση ,λιστα περιεχωμενων φακελων , και αναγνωση .

αρνηση στο εγγραφη

Αν υπαρχει αλλη ομαδα χρηστων επιλεγουμε επεξεργασια--->καταργηση ,για να μεινουν μονο αυτες οι 2 !!

Αν θελουμε να βαλουμε δικαιωματα κια για αλλο χρηστη με τον ιδιο τροπο τον βαζουμε κι αυτον

οκ--> οκ

τελος

Δημοσ.

Δηλαδή αν το φλασάκι το βάλεις σε άλλο Pc τότε τα δικαιώματα σε όλους τους χρήστες θα γίνουν μόνο read?

Γιατί αν εννοείς με το "αλλαζουν στο φλασακι ,οχι μονο στο pc" ότι μπορείς να τα αλλάξεις μόνο στο flashάκι και όχι σε όλα τα μέσα του pc δεν διαφωνώ καθόλου.

Αλλά σε άλλο pc που δεν έχουν πειραχθεί τα rights δεν θα μπορεί να γίνει και write με το που το αναγνωρίσουν?

Και το επαναλαμβάνω γιατί έτσι όπως τα λες (νομίζω τουλάχιστον) ότι αλλάζεις τα rights των users στο pc δηλ. στο λειτουργικό και όχι σε κάποια μνήμη - ρύθμιση που υπάρχει αυτούσια στο flashάκι. Εκτός και αν δεν τα ξέρω καλά και αποθηκέυονται σε κάποια ρύθμιση του file system

Δημοσ.
Δηλαδή αν το φλασάκι το βάλεις σε άλλο Pc τότε τα δικαιώματα σε όλους τους χρήστες θα γίνουν μόνο read?

Ναι ...:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το προσπάθησα ρε παιδιά αυτό αλλά δε μου βγάζει καρτέλα ασφάλεια στα αρχεία που είναι μέσα στο φλασακι. Μονο σε αυτά που είναι στον σκληρό δίσκο μου βγάζει.

Ξέρετε μήπως άλλο τρόπο να μην επιτραπεί το σβήσιμο αρχείων από ενα φλασάκι?

Δημοσ.

Δοκίμασε αυτό το πρόγραμμα: http://www.softpedia.com/get/PORTABLE-SOFTWARE/Security/Encrypting/Windows-Portable-Applications-Portable-USB-WriteProtector.shtml

Το κατεβάζεις στον σκληρό σου. Βάζεις το φλασάκι και τρέχεις το πρόγραμμα απο τον σκληρό. Ενεργοποιείς την προστασία, κλείνεις το πρόγραμμα και αφαιρείς το φλασάκι. Εγώ τα έκανα με αυτή τη σειρά και έπιασε.

Δημοσ.

Το έχω δοκιμάσει αυτό το πρόγραμμα και με τη σειρά που μου λες. Αλλά δε λειτουθργεί σε άλλον υπολογιστή. Στον υπολογιστή που το έτρεξα όντο΄ς υπάρχει προστασία αλλά σε οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή ο καθένας μπορεί να σβήσει τα αρχεία από το στικάκι.

Μήπως γνωρίζει κανείς κάποιον άλλο τρόπο? Δε μπορώ να βρω με τίποτα κάτι να γίνεται κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Και εγω μολις τωρα εψαχνα για protection switch flashakia (read only switch) στο google αλλα δεν βρηκα τιποτα.

Το χρειαζομαι για μικροδουλειες. Ξερει κανεις που μπορω να βρω ενα?

2-4-8gb δεν με πειραζει πολυ το μεγεθως

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...