Heatspreader Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Ανοίγω το Topic αυτό για να κουβεντιάσουμε το πως μας φαίνονται οι τιμές τόσο στα ποτά όσο και στην είσοδο των Clubs & Bars. Θα ήταν καλό όποιος λέει τη γνώμη του, να μας αναφέρει και σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται, όχι απαραίτητα βέβαια να αναφέρει νούμερο. Με αυτό το τρόπο θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει και τις προτιμήσεις του καθενός. Κάνω την αρχή... Στα μαγαζιά* που συχνάζω το ποτό έχει από 6 έως 8 Ευρώ, τα οποία δεν έχουν είσοδο. Έχω βρεθεί και σε Club* στην Αρτέμιδα όπου το ποτό είχε 10Ευρώ και 15Ευρώ είσοδο μαζί με ποτό. Στα bars* και Clubs* που συχνάζω πίνω γύρω στα 4 με 5 ποτά θα κεράσω καμιά γύρα σφηνάκια και βεβαίως θα με κεράσουν ένα δύο ποτά ή σφηνάκια. Με 70Ευρώ το πολύ δηλαδή, εγώ με μια κοπέλα που συνοδεύω έχουμε περάσει πολύ καλά και έχουμε πιει αρκετά. Στο Club* στην Αρτέμιδα που πηγαίνω καμιά φορά για να πιω 4 ποτά χρειάζομαι τουλάχιστον 40Ευρώ, με άλλα λόγια 80Ευρώ μαζί με μια κοπέλα που συνοδεύω δεν με φτάνουν σε καμία περίπτωση. Η οικονομική μου κατάσταση είναι τέτοια όπου μένω με τους γονείς μου και δουλεύω για τις καθημερινές μου ανάγκες (Βόλτες, φαγητό, PC, κλπ), όπου μπορώ να κάνω όλα μου τα κέφια, πέραν από το να μείνω μόνος μου. Ένας λόγος που άνοιξα το Topic ήταν ότι ένας φίλος μου πήγε σε γνωστή καφετέρια - Club* στην Αγία Παρασκευή και πλήρωσε ένα ποτό Μαργαρίτα 12,50Ευρώ!!! Πραγματικά το θεώρησα τρομερή κοροϊδία και απάτη. Ωστόσο πέρα από τη κλασική "πόρτα" ενός καταστήματος, η πιο δυνατή "πόρτα" είναι οι τιμές του. Αν για παράδειγμα ο επιχειρηματίας θέλει να μαζεύει κυριλέ ή έστω και ψευτοκυριλέ κόσμο στο μαγαζί του, θα ανεβάσει πολύ τις τιμές. Το πως μας φαίνεται μια τέτοια κίνηση, αλλά και όλα τα παραπάνω περί τιμών, θα ήθελα να ακούσω τη δική σας γνώμη. *Αν επιτρέπεται από τους κανόνες του Forum να αναφέρουμε τα μαγαζιά, παρακαλώ να μας ενημερώσουν. Ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη κουβέντα σε χαμηλούς τόνους.
Daemonos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Όταν μπουκάλι το αγοράζεις απο το super market 15 euro το οποίο σου βγάζει καμια 20ριά ποτά και μετά πάς στο club και πληρώνεις το ποτό 9 euro τι περιμένεις?
Arcanaloth Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Από την μια το θέμα αυτό με βγάζει έξω από τα ρούχα μου και από την άλλη καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς) βγάζει και μια μιζέρια. Προσωπικά, θεωρώ ότι πιάνομαι απίστευτος μ@λ@κας όταν πάω σε 2-3 συγκεκριμένα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη (Όμιλο, Shark, Bungalow κτλ) όπου εκτός του ότι έχουν πόρτα που το θεωρώ απαράδεκτο, υπάρχει χάλια εξυπηρέτηση και πληρώνεις και 10-12 ευρώ το ποτό. Από τη μία τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Από την άλλη, τυχαίνει 1,2..3 φορές τον χρόνο που είσαι με παρέα που θέλει να βγει εκεί και ενώ εκφράζω την δυσαρέσκεια μου, τελικά καταλήγω να πηγαίνω εκεί που βρίζω για χάρη της παρέας. Η λύση όντως είναι να μην πηγαίνουμε σε τέτοια μαγαζιά και να τους δώσουμε να καταλάβουμε πως δεν είμαστε κορόιδα να πληρώνουμε τέτοιες τιμές για τέτοιες υπηρεσίες. Το κακό δυστυχώς είναι πως ΕΙΜΑΣΤΕ τέτοια κορόιδα και βάζω και τον εαυτό μου μέσα που ενώ τα κράζω, για τον Α,Β λόγο καταλήγω και εγώ εκεί, έστω και 3 φορές τον χρόνο. Όσο όμως θα υπάρχει η ψευτοκυριλέ γκόμενα που δεν έχει καθαρό βρακί να βάλει αλλά απαιτεί από τον άλλο να την κεράσει ποτό 12 ευρώ ώστε να μπορέσει να το πει στη δουλειά την άλλη μέρα, και όσο υπάρχει ο λιγούρης Ελληναράς που θα είναι διατεθιμένος να δώσει αυτά τα 12 ευρώ με την προοπτική να φάει, αυτά τα μαγαζιά θα έχουν κόσμο. Ίσως υποτιμούμε τον αριθμό των ζώων που ζούνε ανάμεσά μας. Ο κόσμος γενικά δεν έχει μυαλό ούτε κρίση. Αν του πεις ότι εκεί είναι καλά, όλοι εκεί πηγαίνουν, εκεί θα πάει. Και θα φάει και την πόρτα του, και θα φάει και τον αγενή σερβιτόρο στη μάπα, και θα πληρώσει τις ποτάρες του ένα κάρο λεφτά και την επόμενη μέρα θα ξαναπάει. Αυτή είναι η Ελλάδα. Και μετά βλέπεις κανάν άλλο Ευρωπαίο που δε συμπεριφέρεται έτσι και δίνει αξία στο χρήμα του και απαιτεί υπηρεσίες αντάξιες των χρημάτων που διαθέτει και τον βγάζουμε μίζερο,κομπλεξικό,γύφτο ενώ εμείς είμαστε large,έξω καρδιά,χουβαρντάδες,τα σπάμε κτλ. Πώς να αλλάξει η κατάσταση μετά όταν υπάρχουν αυτά τα προπολεμικά κατάλοιπα;
gf030 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Αυτή είναι η Ελλάδα. Και μετά βλέπεις κανάν άλλο Ευρωπαίο που δε συμπεριφέρεται έτσι και δίνει αξία στο χρήμα του και απαιτεί υπηρεσίες αντάξιες των χρημάτων που διαθέτει και τον βγάζουμε μίζερο,κομπλεξικό,γύφτο ενώ εμείς είμαστε large,έξω καρδιά,χουβαρντάδες,τα σπάμε κτλ. +1 (δεκα χαρακ)
doctorkostis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Σε μαγαζι που κανει 8-10 ευρω η φτηνιαρικη Corona,Heineken κλπ εγω δεν ξαναπαταω.Στο εξωτερικο πινεις weiss ή Pils με 4-5 ευρω.Εμπαργκο,μπαν και ξυλο!
De@th L0rd Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 H διασκέδαση (συγκεκριμένη) αποτελεί προιόν πολυτέλειας κ όχι πρώτης ανάγκης.Θες να διασκεδάσεις;Πλήρωνε κι άσε τα πολλά πολλά.Δε θα το κάνεις εσύ;Ένας;Δύο;10; Ε θα υπάρξουν 1000 που θα το κάνουν.Έτσι τα κονομάνε χοντρά. Από ένα φοιτητή χωρίς δουλειά πλέον που ίσα-ίσα βγαίνει.
Xaralambos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Είναι όντως απαράδεκτες οι τιμές σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχουν κάποια μαγαζιά .. Εγώ προσωπικά προτιμώ να μαζευτούμε 5-6... φίλοι σε ένα σπίτι να πιούμε τα ποτά μας ,,να μαγειρέψουμε και μετά άμα τύχει να πάμε σε κάποιο κλάμπ να πιούμε ένα ποτό . Ένα όμως ,γιατί με 10-12 ευρό το ποτό ,8-10 τη μπύρα .. (καλά μην το συζητήσουμε για κάποιο 12άρι ουίσκι εκεί οι τιμές είναι πραγματικά απαγορευτικές ). Τώρα αν κάποιος δεν έχει το χώρο για να μαζευτεί με φίλους ,,..
Arcanaloth Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 H διασκέδαση (συγκεκριμένη) αποτελεί προιόν πολυτέλειας κ όχι πρώτης ανάγκης.Θες να διασκεδάσεις;Πλήρωνε κι άσε τα πολλά πολλά.Δε θα το κάνεις εσύ;Ένας;Δύο;10; Ε θα υπάρξουν 1000 που θα το κάνουν.Έτσι τα κονομάνε χοντρά.Από ένα φοιτητή χωρίς δουλειά πλέον που ίσα-ίσα βγαίνει. Αν το να βγεις για μια μπύρα είναι διασκέδαση πολυτελείας τότε ποια είναι η απλή διασκέδαση; Να κάτσω σε ένα παγκάκι και να τρώω σπόρια; Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όταν στα πιο ακριβά clubs της Νέας Υόρκης το ποτό έχει 7 και 8 δολλάρια και φαίνεται υπερβολικό σε πολλούς Αμερικανούς, ο Έλληνας ιδιοκτήτης μαγαζιού μπορεί πολύ άνετα να βάλει την μπύρα 5 ευρώ και να έχει κέρδος. Ούτε ενοίκια, ούε υπάλληλοι, ούτε πάγια έξοδα, ούτε τίποτα δεν δικαιολογούν αυτές τις τιμές. Απλά βρίσκουν και τα κάνουν.
DarkOrion Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Ούτε ενοίκια, ούε υπάλληλοι, ούτε πάγια έξοδα, ούτε τίποτα δεν δικαιολογούν αυτές τις τιμές. Προστασία ίσως? Λαδώματα σε αστυνομίες για την μουσική, την πόρτα κλπ? Λαδώματα στον δήμο? Δεν λέω ότι συμφωνώ, απλά λέω ότι όποιος συναναστρέφεται με την νύχτα, μπλέκει με την μαφία. Εκεί, είτε θα πας με τα νερά τους (κοινώς θα σου πιάσουν τον κώλο), είτε δεν μπλέκεις καθόλου... Ένα μπουκάλι το αγοράζουν κάτω από 10 ευρώ, αλλα όλα τα παραπάνω είναι πολλά έξοδα και κυρίως παράνομα, δεν φαίνονται πουθενά. Πολύ μάυρο χρήμα διακινείται και πολλοί είναι μέσα στο κόλπο, γι αυτό κανένας δεν μιλάει. Και σε κάποιο μαγαζί, αν θέλουν να ρίξουν πόρτα σε συγκεκριμένο κόσμο, ανεβάζουν τις τιμές, πάγια τακτική. Βέβαια, υπάρχει και κόσμος που τα δίνει και που είναι διατεθειμένος να τα δώσει, γιατί δεν τους είναι τίποτα να βγουν ένα βράδυ και να χαλάσουν 100 ευρώ το άτομο (σε μόνιμη βάση, πχ. 2-3 φορές την βδομάδα). Από αυτά τα άτομα ζουν μερικά τέτοια καταστήματα.
-nick- Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 αν παιζει καποιο party /event σε club κλπ, ισως το καλυτερο ειναι να φερεις οτι θες μεσα σε τσαντα απ'εξω (αν αφηνουν). Τωρα, αν δεν παιζει κατι συγκεκριμενο και αξιολογο, το να πας σε κλαμπ το θεωρω πολυ μουφα, σε μπαρακι τρωγεται η κατασταση. Αν το να βγεις για μια μπύρα είναι διασκέδαση πολυτελείας τότε ποια είναι η απλή διασκέδαση; Να κάτσω σε ένα παγκάκι και να τρώω σπόρια; Ισως περασεις καλυτερα
chris2060 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Ξερετε ποια ειναι η πηγη του κακου? το οτι τα παιδια απο 15-16 χρονων(μην πω και πιο μικρα) μαθαινουν οτι διασκεδαση= ποτα σε κλαμπ μπαρακια κλπ. προσωπικα εχω πανω απο χρονο να παω σε τετοια μερη. το να πληρωνεις τοσα πολλα για ποτο (στην ουσια 70% χυμος 30% ποτο(μπομπα) ειναι) ειναι η μεγαλυτερη κοροιδια. ειδικα σε τετοια περιοδο που η ωρα εργασια πληρωνεται 4 ευρω, για να βγαλω 70 ευρω(που ανεφερε ο πρωτος) πρεπει να ριξω 20 ωρες δουλεια. οσο για τις γκομενες που θελουν να το παιζουν κυριλε ας βρουν αλλου μακακες να τις κερνανε. δεν ειμαστε στην παλια εποχη, οι τιμες ειναι στα υψη πλεον. εδω δεν μας βγαινει το φαι...τα ποτα ειναι μεγαλη πολυτελεια. τα μαγαζια αυτα πρεπει να αδειασουν μπας και ριξουν καμια τιμη.
Heatspreader Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Όταν μπουκάλι το αγοράζεις απο το super market 15 euro το οποίο σου βγάζει καμια 20ριά ποτά και μετά πάς στο club και πληρώνεις το ποτό 9 euro τι περιμένεις? Ένα μπουκάλι το αγοράζουν κάτω από 10 ευρώ Ένα μπουκάλι σου βγάζει γύρω στα 12 ποτά. Σε ένα Club ή Bar ένα μπουκάλι Jack Daniels για παράδειγμα στοιχίζει το λιγότερο 18Ευρώ, όταν στη κάβα αν το αγοράσεις εσύ έχει γύρω στα 23Ευρώ. Σας μιλάω εκ των έσω. Επίσης αυτό με τα ακριβά ποτά και τη ψευτοκυρίλα, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω μου φέρνουν μιζέρια και με κάνουν να αισθάνομαι λίγο περίεργα ενώ δεν θα έπρεπε. Με προβληματίζει η κατάσταση και η κρίση του κόσμου. Για παράδειγμα όταν ένα μαγαζί έχει βαρβάτη πόρτα και δύσκολα μπαίνεις, πολλοί θα πάνε εκεί για να λένε την άλλη μέρα, ότι πήγαμε στο τάδε μαγαζί και περάσαμε τέλεια. Με λίγα λόγια τους αρέσει για να καυχιούνται ότι μπήκαν σε μαγαζί πολύ κυριλέ. Από την άλλη θα ήθελα να μάθω πιει είναι αυτοί και τη δουλειά κάνουν και έχουν τόσα λεφτά! Δεν μπορεί όλοι στην Αγία Παρασκευή να είναι πλούσιοι!!! Κάποια δουλειά θα κάνουν! Από την άλλη αυτό που λέμε να κάτσουμε σπίτι, δεν γίνεται για κάποιους. Εγώ για παράδειγμα έχω μάθει τα bar και τα Club (παιδί της νύχτας ) γι 'αυτό και η δουλειά που κάνω (όχι π^&*τανα ). Αν κάτσεις σπίτι σου για να μιλάμε ανοιχτά, από που θα σου έρθει η γυναίκα? Θα σου χτυπήσει τη πόρτα? Γενικά είναι μια φάση που είτε σου αρέσει, είτε όχι.
Silok Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 'Εχετε εστιάσει λίγο σε λάθος σημείο αν μου επιτρέπετε.Κι εγώ παίρνω τον γνωστό μισθό που παίρνουμε οι περισσότεροι.Για μένα ένα ποτό τον 8 ευρώ μπορεί να μου φανεί πολύ πιο ακριβό από ένα οτό των 12 κι εξηγώ το γιατί.Από τα 16 μου ήμουν καλός κοπρίτης (τώρα 38) οπότε καταλαβαίνετε οι συνομήλικοι για πια εποχή μιλάω.Δεν αντέχω τώρα πλέον να πηγαίνω στο δήθεν κάτσε καλά ιν μαγαζί και να μου συμπεριφέρονται λες και τα έχω κλέψει τα λεφτά μου και μου κάνουν χάρη,να έχουν βάλει την κάθε 18χρονη για σερβιτόρα που η μόνη αξιολόγηση που πέρασε για να πάρει τη δουλειά ήταν αυτή του οφθαλμόλουτρου με αποτέλεσμα να κάνω τάμα σε καποιον Άγιο για να μου έρθει σωστό πότο.Έχω πάει σε καλοκαιρινό μαγαζί λίγο μετά το μακεδονία παλλάς και κόντεψα να κάνω γεώτρηση για να πιώ νερό(αλλά οι σερβιτόρες με παλμιτοπι).Αποτέλεσμα;Να ρίχνω καριολίκια στον υπεύθυνο και να απειλώ θεούς και δαίμονες και να καταριέμαι την ώρα και την στιγμή που πάτησα εκεί το πόδι μου.Έχω πάει σε πιό ακριβό μαγαζίμε πολύ σωστή εξυπηρέτηση σε σημείο να σε ζαλίζουν από το πηγαινελα,με την διπλάσια κατανάλωση αλλά με μία μεγάλη διαφορά το προηγούμενο μαγαζί μου φάνηκε πολύ πιο ακριβό γιατί αισθανόμουν ότι πέταξα τα λεφτά μου ενώ στο 2ο και πιο ακριβό θα ξαναπάω
Heatspreader Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Ότι έχουμε εστιάσει λάθος είναι αλήθεια. Περίμενα πιο συγκεκριμένες απαντήσεις. Σίγουρα μια όμορφη barwoman και ένας ωραίος barman παίζει ρόλο και φυσικά το ίδιο συμβαίνει με το σερβιτοριλίκι. Εσύ όμως αν είναι ωραία η barwoman δεν λες στο φίλο σου, "μ@λ@κα ωραίο γκομενάκι αυτό ε?". Μη μου πεις ότι το λες και ότι δεν πας γι' αυτή και ούτε ότι ας είναι όμορφη αλλά ας ήταν και καλή στην εξηπηρέτησή της. Υποσυνείδητα λειτουργούν αυτά. Πάντως συνεχίσω να μη καταλαβαίνω πως γίνεται να μη πηγαίνει κανένας από το Forum σε ακριβά μαγαζιά! Θα ήθελα μια γνώμη από αυτά, χωρίς να πέσουμε να τον φάμε τον άνθρωπο.
Silok Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Ότι έχουμε εστιάσει λάθος είναι αλήθεια. Περίμενα πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.Σίγουρα μια όμορφη barwoman και ένας ωραίος barman παίζει ρόλο και φυσικά το ίδιο συμβαίνει με το σερβιτοριλίκι. Εσύ όμως αν είναι ωραία η barwoman δεν λες στο φίλο σου, "μ@λ@κα ωραίο γκομενάκι αυτό ε?". Μη μου πεις ότι το λες και ότι δεν πας γι' αυτή και ούτε ότι ας είναι όμορφη αλλά ας ήταν και καλή στην εξηπηρέτησή της. Υποσυνείδητα λειτουργούν αυτά. Πάντως συνεχίσω να μη καταλαβαίνω πως γίνεται να μη πηγαίνει κανένας από το Forum σε ακριβά μαγαζιά! Θα ήθελα μια γνώμη από αυτά, χωρίς να πέσουμε να τον φάμε τον άνθρωπο. Κι όμως δεν πηγαίνω γι αυτήν,τόσες πελάτισες έχει.Αλλά έχω αυτά τα κριτήρια γιατί δούλευα κι εγώ νύχτα με πολύ όμορφες σερβιτότερες και μπαργούμαν αλλά άψογες στην εξυπηρέτηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.