Προς το περιεχόμενο

Need Suggestions

mitsosk2000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το PC της υπογραφης με μαμα ψυξη επεξεργαστη...

Το θεμα μου ειναι το εξης: Οι μνημες μου αυτην την στιγμη ειναι στα 1333 ενω υποστηριζουν και 1600. Παρόλα αυτα το συστημα μου δεν ειναι και το πιο σταθερο καθως οταν ψιλοζοριζεται απο games κυριως πεταει μπλε οθονη με διαφορους λογους. Απο οτι εχω παρατηρησει και εχω ψαξει ειναι θεμα μνημων...

Δεν εχω καταφερει να τις δουλεψω στα 1600 ποτε παροτι τα ρευματα της εχω ψηλα...1,92 αν δεν κανω λαθος χωρις να εχει προβλημα.

Θελω γνωμες για να clockaro και λιγο την CPU και να παω και τις μνημες στα 1600 και να ειναι stable το συστημα μου.

Ελπιζω να βρεθει καποιος με ιδιο συστημα που ειχε και το ιδιο προβλημα να μου πει πως το ελυσε...

Ευχαριστω προκαταβολικα...

Δημοσ.
Εχω το PC της υπογραφης με μαμα ψυξη επεξεργαστη...

Το θεμα μου ειναι το εξης: Οι μνημες μου αυτην την στιγμη ειναι στα 1333 ενω υποστηριζουν και 1600. Παρόλα αυτα το συστημα μου δεν ειναι και το πιο σταθερο καθως οταν ψιλοζοριζεται απο games κυριως πεταει μπλε οθονη με διαφορους λογους. Απο οτι εχω παρατηρησει και εχω ψαξει ειναι θεμα μνημων...

Δεν εχω καταφερει να τις δουλεψω στα 1600 ποτε παροτι τα ρευματα της εχω ψηλα...1,92 αν δεν κανω λαθος χωρις να εχει προβλημα.

Θελω γνωμες για να clockaro και λιγο την CPU και να παω και τις μνημες στα 1600 και να ειναι stable το συστημα μου.

Ελπιζω να βρεθει καποιος με ιδιο συστημα που ειχε και το ιδιο προβλημα να μου πει πως το ελυσε...

Ευχαριστω προκαταβολικα...

δεν κατάλαβα ακριβώς...το σύστημα δηλαδή είναι στις default ρυθμίσεις και πετάει μπλε οθόνη??:whistle: και συν τοις άλλοις οι μνήμες απο 1600 που είναι default παίζουν στα 1333???σίγουρα κάτι δεν πάει καλά...πως κατάλαβες ότι είναι οι μνήμες το πρόβλημα?(πολύ πιθανό βέβαια)..πριν κλοκάρεις πρέπει να βρεις τι πρόβλημα υπάρχει...έχεις τρέξει memetest???αν όχι κάνε αυτό πρώτα πες μας τι γίνεται και βλέπουμε

Δημοσ.

Οι μνημες απο την μανα τους ειναι 1333 αλλα υποστηριζουν 1600* με oc οπως εχω διαβασει...

Επισης απο BIOS ολα ειναι μαμα εκτος απο τα Volt της DRAM καθως για να δουλεψουν ειναι στα 1,92 που για τις συγκεκριμενες ειναι φυσιολογικο οπως λεει και ο κατασκευαστης...

Παρολα αυτα το συστημα δεν ειναι τελειως stable...

Δημοσ.

εχω βαλει το τελευταιο BIOS...overclock δεν εχω κανει καθολου προς το παρον και το ζητουμενο ειναι να παω το FSB στο 400 για να δοουλευουν οι μνημες στα 1600...

σε εκεινο το σημειο αν βαλω multiplier στο 8χ ο επεξεργαστης παει στα 3.2 που δεν θεωρειται κανενα σπουδαιο oc...

το θεμα ειναι πως δεν δουλευει αυτο...

το MB μου εχει 2 πορτοκαλι slots και 2 μαυρα slots για τις μνημες...Διαβασα καπου οτι στις μαυρες δουλευει καλυτερα και ειναι για παραπανω stressing...μπορει να ισχυει κατι τετοιο και να ειναι εκει το προβλημα μου???

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:09 ----------

λοιπον αλλαξα θεση στις μνημες και τις εβαλα στα μαυρα slot καθως απο οτι ειδα και στο manual του mb εκει προτεινει οταν εχεις 2 dimm.

ελπιζω ετσι να λυθει το προβλημα της ασταθειας στα 1333...και μετα βλεπουμε...

μια αλλη ερωτηση για να τρξω στα 400 fsb που περιπου πρεπει να ρυθμισω τα ρευματα καθως και ποια ρευματα πρεπει να πειραξω? μιλαω παντα διατηρωντας τον επεργαστη στην ιδια ταχυτητα καθως με την μαμα ψυξη τον λυπαμαι να τον ανεβασω...

Δημοσ.

τωρα προς το παρον δεν εχει βγαλει μπλε οθονη αλλα ποτε δεν ξερεις. Δεν το εχω ζορισει καθολου γιατι δεν προλαβα...

Δημοσ.

οκ θα του κανω...μπορει να ειναι καλοκαιρι αλλα μεσα κανει fujitsu και η θερμοκρασια δεν ξεπερνα τους 25 οποτε dont worry...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:23 ----------

ερωτηση: δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει το prime95...ποιο test να κανω? το blend?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:43 ----------

και ποση ωρα να το κανω?

Δημοσ.

small ftt's κανε.

Και πες μας και θερμοκρασιες.

Αστο να τρεχει κανα 8ωρο.Αλλα να ξερεις οτι αν τρως μπλε οθονες σε καθημερινη χρηση,θα φας μπλε σε 10 δευτερολεπτα το πολυ...

Δημοσ.

κοιτα το εκανα για κανα 10λεπτο και δεν εβγαλε προβλημα με θερμοκρασιες στους 83 βαθμους περιπου....

το δωματιο πρεπει να ηταν γυρω στους 26 ....

Δημοσ.

σε default συχνότητα ανεβάζει τόοοοοοοοοοοσο πολύ???κάτι δε πάει καλά νομίζω....η ψύκτρα είναι καλά τοποθετημένη???πάστα έχεις βάλει σωστά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...