vb23 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Καλησπέρα σε όλους. Kάποια στοιχεία για το pc: Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz 512MB RAM MotherBoard ASROCK P4I65G NIVIDIA GeForce 6200 Os: Windows XP Professional SP3 GR (με τα τελευταία update) Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με τς usb όταν συνδέω εξωτερικούς σκληρούς δίσκους usb (Western Digital 320GB και 1Τ αλλά και usb flash (δοκίμασα ένα 512MB). Αρχικά θα αναφέρω ότι οι δίσκοι και το flashaki δουλεύουν κανονικά σε άλλα pc χωρίς πρόβλημα. Όταν συνδέσω κάποια συσκευή από τς παραπάνω σε οποιαδήποτε από τς (8 USB) τα windows μερικές φορές τς αναγνωρίζει, μου εμφανίζει τα αρχεία που περιέχονται αλλά αν προσπαθήσω να κάνω κάποιο copy είτε από είτε προς την συσκευή μου εμφανίζεται μήνυμα ότι Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΕΤΥΧΕκαι οτι τα windows δεν ήταν δυνατό να αποθηκεύσουν ολα τα δεδομένα για το αρχείο ''H:\$Mft'', και γενικά ότι και αν κάνω στα αρχεία πετάει αυτό το μήνυμα. Κάποιες φορές μου εμφανίζει και τς συσκευές ως ΑΓΝΩΣΤΕΣ. Να πώ πως οι usb δούλευαν κανονικά παλαιότερα όταν σύνδεα σκληρούς, και κάποια στιγμή σταμάτησαν γι’αυτό και έκανα format, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Αυτά που προσπάθησα να κάνω σαν λύσεις : 1)Βρήκα νέους drivers για τς usb τς motherboard μου. (ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ) 2)Έκανα update το chipset . (ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ) 3)Τσέκαρα από bios τς usb και στη συνέχεια έκανα update το bios . (ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ) 4)Από την διαχείριση δίσκων όταν τον εμφανίζει μου λέει ότι είναι σε καλή κατάσταση, του κάνω format αλλά και πάλι τα ίδια (στο φλασάκι). Δοκίμασα και να του αλλάξω γράμμα (ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ) 5) Απενεργοποίησα και το cache τν σκληρών. (ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ) 6)Από cmd τρέχω chkdsk τόμος:/f για να δώ τα σφάλματα και μου βγάζει τα παρακάτω: (C:\Documents and Settings\XXX>chkdsk Z:/f Το σύστημα αρχείων είναι τύπου FAT32. Ο τόμος MARIA δημιουργήθηκε στις 17/7/2009 6:59 μμ Ο αριθμός σειράς του τόμου είναι 8499-C9ED Τα Windows επαληθεύουν αρχεία και φακέλους... Ο φάκελος \F1 2009 δεν είναι καθόλου αναγνώσιμος. Η καταχώρηση φακέλου καταργήθηκε. Ο φάκελος \F2 δεν είναι καθόλου αναγνώσιμος. Η καταχώρηση φακέλου καταργήθηκε. Ο φάκελος \F3 δεν είναι καθόλου αναγνώσιμος. Η καταχώρηση φακέλου καταργήθηκε. Ο φάκελος \MP3 δεν είναι καθόλου αναγνώσιμος. Η καταχώρηση φακέλου καταργήθηκε. Ο φάκελος \fotodiafora δεν είναι καθόλου αναγνώσιμος. Η καταχώρηση φακέλου καταργήθηκε. Και μόλις προσπαθήσω να κάνω chkdsk F:/r για επιδιόρθωση μου λέει από cmd πάντα, δεν είναι δυνατό να ανοιχτεί ο τόμος για απευθείας πρόσβαση. Τέλος να πώ πώς όταν συνδέσω ψηφιακή φωταγραφική (Kodak) αλλά & κινητό(Sony Ericsson) αναγνωρίζουν τς συσκευές κανονικά τα windows. Σας ευχαριστώ και θα περιμένω τς απόψεις-λύσεις σας.
spyko Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Hello, αντίστοιχο πρόβλημα έχω αντιμετωπίσει όταν οι USB θύρες δεν μπορούν να δώσουν όσο ρεύμα χρειάζεται για να λειτουργήσει ο εξωτερικός σκληρός. Ενώ μπορείς να δεις τους φακέλους και τα αρχεία δεν μπορείς να αντιγράψεις από και προς τον εξ. σκληρό. Αυτό θα ήταν μια λογική εξήγηση αν σου συνέβαινε μόνο στον σκληρό. Αν έχεις εξωτερικό usb hub θα μπορούσες να συνδέσεις τον σκληρό μέσω του αυτού να δεις αν δουλεύει. Δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.