Προς το περιεχόμενο

Ποσα Watt χρειαζομαστε τελικα?

Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το δικό μου σύστημα καταναλώνει 200W idle, ~260-280 cpu full load, τα ίδια περίπου παίζοντας ένα τυπικό game (π.χ pro), και έχω δει μέχρι και 380W σε games με σοβαρές απαιτήσεις.

Με το OCCT psu test είδα 510W παρακαλώ, αλλά μάλλον είναι ψιλο-απίθανο να φτάσει σε τέτοιο load το σύστημα υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Οπότε σε ένα high end σύστημα θα απέφευγα να βάλω κάτι λιγότερο από ένα επώνυμο 600άρι.

Όχι πως το 525 της enermax π.χ θα είχε πρόβλημα, αλλά θα έφτανε σίγουρα στα όριά του.

enermax 525w>zalman 600w

To συστημα σου μετα βιας να θελει 300W σε full load. Πως υπολογισες τα 380w?

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
enermax 525w>zalman 600w

Ahem.

Από πού προκύπτει αυτό;

To συστημα σου μετα βιας να θελει 300W σε full load. Πως υπολογισες τα 380w?

Δεν τα υπολόγισα.

Σου μιλάω με ακριβή νούμερα, τα βλέπω.

Δημοσ.
Το δικό μου σύστημα καταναλώνει 200W idle, ~260-280 cpu full load, τα ίδια περίπου παίζοντας ένα τυπικό game (π.χ pro), και έχω δει μέχρι και 380W σε games με σοβαρές απαιτήσεις.

Με το OCCT psu test είδα 510W παρακαλώ, αλλά μάλλον είναι ψιλο-απίθανο να φτάσει σε τέτοιο load το σύστημα υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Οπότε σε ένα high end σύστημα θα απέφευγα να βάλω κάτι λιγότερο από ένα επώνυμο 600άρι.

Όχι πως το 525 της enermax π.χ θα είχε πρόβλημα, αλλά θα έφτανε σίγουρα στα όριά του.

με το zalman μαραφετι αυτα;

Δημοσ.
Ahem.

Από πού προκύπτει αυτό;

Δεν τα υπολόγισα.

Σου μιλάω με ακριβή νούμερα, τα βλέπω.

Προκυπτει απο το γεγονος οτι η Enermax ειναι καταξιωμενη εταιρεια εδω και χρονια με αριστα τροφοδοτικα. Μαζι με την pc power and cooling η Enermax βγαζει τα καλυτερα και πιο αθορυβα τροφοδοτικα.

Επισης επετρεψε μου να αμφιβαλλω για τα ακριβη νουμερα που λες

Δημοσ.
Προκυπτει απο το γεγονος οτι η Enermax ειναι καταξιωμενη εταιρεια εδω και χρονια με αριστα τροφοδοτικα. Μαζι με την pc power and cooling η Enermax βγαζει τα καλυτερα και πιο αθορυβα τροφοδοτικα.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806316

μια φοτο θα τα ξεκαθαρισει:P

• Super Moderators
Δημοσ.
Μαζι με την pc power and cooling η Enermax βγαζει τα καλυτερα και πιο αθορυβα τροφοδοτικα.

και τα πιο overpriced για τις μεγάλες σειρές της...

Δημοσ.

Εκτός από τα overpriced της enermax, υπάρχουν και οι fail παρτίδες, όπως τα liberty μια εποχή που έσκαγαν σωρηδόν.

Πολλές εταιρίες με μεγάλο παρελθόν στον χώρο έχουν βγάλει και άριστα και πολύ μέτρια psu.

Αν κρίνεις ένα psu μόνο από την εταιρία που το βγάζει, goodluck.

Αν πάλι θες να μάθεις και ένα-δυο πραγματάκια παραπάνω ώστε να έχουν μία βάση όσα ισχυρίζεσαι:

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=30

http://www.hardwaresecrets.com/article/402

Σου επιτρέπω να αμφιβάλλεις μέχρι το βράδυ που θα πάω σπίτι και θα τραβήξω φωτό.

Αφού κάνω όλο τον κόπο να ποστάρω τις φωτό όμως, ένα emoticon σου μένει για απάντηση και είναι αυτό:

:X

• Super Moderators
Δημοσ.

έλα προφανώς αυτά είναι μούφες και ο Yperaspisths έχει το κάθε δικαίωμα να τα αμφισβητεί :P

Δημοσ.

Το wattομετρο(τοιχου) εχει μεσα κ τις απωλειες + οτι μπορει να εχει μια σχετικη αποκλιση.

Αλλα σαν νουμερα τα 650(0.80χ650~520 καθαρα watt) με συστημα καρακλοκαρισμενο(δεν διανοουμε καν οτι το pc του vatos τρεχει stock) ειναι λογικοτατα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...