Προς το περιεχόμενο

Ποσα Watt χρειαζομαστε τελικα?

Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αυτό όμως δεν χαλάει την εικόνα ενός μοντέλου μια εταιρίας...

Το συγκεκριμενο περιστατικο την χαλασε για μενα ομως :mad:

Ειναι μεχρι να το φας στη μαπα. Οσα καλα λογια και να ακουσεις, μολις την πατησεις και περιμενεις και κανα 15ημερο χωρις PC, ολα στραβα σου φαινονται.

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

για αυτό φταίει ότι είμαστε Έλληνες :P

1000 καλά να μας κάνει κάποιος και ένα κακό, σε αυτό θα κολλήσουμε

Δημοσ.

δηλαδη οταν εχω στο συστημα της υπογραφης το enermax 425w 82+,80plus bronze,84-88%efficiency (αυτα τα χει πανω στο κουτι),ειμαι ενταξει,δηλαδη τωρα καταναλωνει πολυ πραμα η κυριλλε?

• Super Moderators
Δημοσ.

για το σύστημα σου είναι αρκετό, τώρα το πόσο καταναλώνει δεν ξέρω ακριβώς...είναι ανάλογα πόσο τραβάνε τα parts :-)

Δημοσ.
Το συγκεκριμενο περιστατικο την χαλασε για μενα ομως :mad:

Ειναι μεχρι να το φας στη μαπα. Οσα καλα λογια και να ακουσεις, μολις την πατησεις και περιμενεις και κανα 15ημερο χωρις PC, ολα στραβα σου φαινονται.

Έχω περάσει 30 μέρες χειμώνα χωρίς PC.

Ο πιο κοινωνικός μήνας στην ζωή μου. Όλο έξω ήμουν, από σπίτι σε σπίτι φίλου και από καφέ σε ποτό. Ο υπολογιστής τελικά είναι οικονομικό χόμπι.

Να υποθέσω ότι και εσύ ήσουν όλο έξω από το σπίτι;

Δημοσ.

noob question alert!

Σε ενα pc me i7+6gig μνημη+1 1τερα σκληρο με στοκ 450w ποια ειναι η πιο ισχυρη καρτα γραφικων που μπορει να σηκωσει απο αποψη καταναλωσης;

Δημοσ.
Έχω περάσει 30 μέρες χειμώνα χωρίς PC.

Ο πιο κοινωνικός μήνας στην ζωή μου. Όλο έξω ήμουν, από σπίτι σε σπίτι φίλου και από καφέ σε ποτό. Ο υπολογιστής τελικά είναι οικονομικό χόμπι.

Να υποθέσω ότι και εσύ ήσουν όλο έξω από το σπίτι;

Προσωπικα δεν εχω prob να μεινω χωρις PC και για περισσοτερο. Το θεμα ειναι οτι το εφτιαξα ενα new PC για εναν φιλο και μετα απο 5 μερες PC δεν εχει. Δεν ειναι οι 5 μερες. Το γαμωτο ειναι.

Δημοσ.

Καλά είναι να εχει αέρα σε Watt το τροφοδοτικό γιατί μπορούν να βγουν χοντρά προβλήματα αλλά.

Πολλές φορές δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποια τροφοδοτικά τα βγάζουν περα.

Το μηχάνημα απο το οποίο γράφω αυτή τη στιγμή εχει 320 W noname 10ετίας και βάλε psu (μισού κιλού το πολύ και διαστάσεων mini) στο οποίο εχω βάλει αθόρυβο 80 TT φανάκι

Σηκώνει:

2 IDE HDD

1 DVD-R

E2180 Clocked @ 3200 με 1,5 v

Ati X850 Clocked @ 570-620

4 x 512 DDR2 stickaκια

6 80άρια φανάκια

Και εχει 3 usb μόνημα κατηλλημένες faxscanner - mic -mouse

To extreme power μου βγάζει 380W ακόμα και χωρίς να υπολογίσω capacitor aging...

Αν βάλω και σε αυτό ενα 15% μου λέει πως χρειάζομαι 450άρι!!!

Παρ όλα αυτά όλα δουλευουν ρολόι.

Δημοσ.
Πλαισιο :P (pfc γραφει πανω)

Ανετα 4770.

Σιγουρα ομως σηκωνει και gts250...αλλα δεν ξερω αμα θα αντεξει με ολα σε πληρη ισχυ...

Σε τι αναλυση εισαι;

Δημοσ.

To extreme power μου βγάζει 380W ακόμα και χωρίς να υπολογίσω capacitor aging...

Αν βάλω και σε αυτό ενα 15% μου λέει πως χρειάζομαι 450άρι!!!

Παρ όλα αυτά όλα δουλευουν ρολόι.

Τα psu calculators σου υπολογίζουν ένα load που δεν θα καταφέρεις ποτέ να φτάσεις.

Το Pc σου μπακαλίστικα όπως το βλέπω καίει λιγότερα από 150W idle, και μάλλον λιγότερα από 200W typical load.

Βέβαια ένα noname 320W 10ετίας, μπορεί και με 200W να φτάνει κοντά στα όρια του...

Δημοσ.

Εγω δεν μιλησα για no name 10ετιας. Λεω οτι τα συγχρονα επωνυμα τροφοδοτικα εως 550W ειναι αψογα για το 90% των χρηστων. Για παραδειγμα ενα συστημα με core i7 965, 6gb ram,1 σκληρο και μια 4890 καταναλωνει σε full load 287W. Δηλαδη για ποιο λογο να βαλεις 750w και οχι ενα καλο 500αρι οπως το enermax ή το pc power κ.τ.λ?

Πρεπει δηλαδη να ειμαστε μια ζωη κοροιδα και να σκαμε ασκοπα λεφτα?

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3539&p=22

Δημοσ.

Το δικό μου σύστημα καταναλώνει 200W idle, ~260-280 cpu full load, τα ίδια περίπου παίζοντας ένα τυπικό game (π.χ pro), και έχω δει μέχρι και 380W σε games με σοβαρές απαιτήσεις.

Με το OCCT psu test είδα 510W παρακαλώ, αλλά μάλλον είναι ψιλο-απίθανο να φτάσει σε τέτοιο load το σύστημα υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Οπότε σε ένα high end σύστημα θα απέφευγα να βάλω κάτι λιγότερο από ένα επώνυμο 600άρι.

Όχι πως το 525 της enermax π.χ θα είχε πρόβλημα, αλλά θα έφτανε σίγουρα στα όριά του.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν νομίζω ότι προτείνει κάποιος να βάλουμε σε τέτοιο σύστημα 750αρι ρε Yperaspisth...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...