NickPlusPlus Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Παιδια γεια σας και παρακαλω τη βοηθεια σας γιατι το συγκεκριμενο Router θα με τρελανει.. Το προβλημα ειναι οτι ενω ειμαι 99.9% σιγουρος οτι κανω ολο το config στην αρχη σωστα αυτο ΔΕΝ συνδεεται με την καμια στο internet. Πιο συγκεκριμενα : Αφου εκανα ολες τις συνδεσεις και αναψανε μπλε (δηλαδη οκ) τα λαμπακια "wired" και "modem router" και αφου εκανα τον οδηγο απο το cd (βαζωντας pppoe τυπο συνδεσης, τα κλασσικα VPI/VCI 8/35 και το MTU στο 1500. τελος εδωσα ως username : τοuserμου@otenet.gr και επισης το pass) . ολα καλα μεχρι εδω. Το προβλημα : το λαμπακι adsl αναβοσβηνει και σπανια σταθεροποιηται στο μπλε και οταν γινει αυτο το λαμπακι internet αρχικα αναβοσβηνει μπλε και μετα κιτρινο δηλαδη εχει προβλημα. Tα στοιχεια ειναι σιγουρα σωστα ομως το config αποδιδει εκει το οτι δεν συνδεεται. H γραμμη μου ειναι connx 2mbps. Ο οτε δεν υποστηριζει τα router της belkin.. Τι να κανω? Ευχαριστω προκαταβολικα
Vasilius Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Ο ΟΤΕ δεν παρέχει τεχνική υποστήριξη για το ρουτερ του εμπορίου που διαθέτεις αφού δεν είναι δικό του. (Ολες οι εταιρίες το ίδιο κάνουν - ίδια πολιτική και λογικότατη) Απτην άλλη έχεις το manual και το site της εταιρίας για να αρχίσεις δοκιμαστικά να κάνεις κάποιες ενέργειες. Εγώ στη θέση σου θα κοίταζα πρώτα απο όλα να μπω στο Interface του δρομολογητή και να δω όλα τα settings. Πληροφοριακά αν πέφτεις σε Κινέζικο DSLAM του ΟΤΕ απο αυτά που βαλε πέρυσι πρέπει να βάλεις τα ακόλουθα settings : Protocol : PPPoE Encapsulation : LLC VPI : 8 VCI : 35 και όλα τα άλλα στο αυτόματο. Όσον αφορά το username / password σου βεβαιώσου πως είναι σωστά με μία επαλήθευση εδώ : https://ps.otenet.gr/active/ServiceActivation/csLoginAuthentication.jsp δοκίμασε και με username : [email protected] password : otenet Δες μέσα στα μενού του Belkin αν έχει ελεύθερο το ADSL type , ώστε να το αλλάξεις και να το βάλεις forced σε απλό DSL και όχι ADSL2+ μπας και έχει κάποια ασυμβατότητα με το κέντρο που πέφτεις. Δες το router αν έχει κάποιο firmware update στη σελίδα του κατασκευαστή να το κατεβάσεις και να το περάσεις. Τέλος κάνε κ κάτι άλλο, βάλε το παλιό σου router και δες τι noise margin / line attenuation (download) έχεις. Σύγκρινέ τα με του Belkin . (τη στιγμή που θα συχρονίσει κάνε ενα refresh και πάρε τις τιμές απτο αντίστοιχο μενού του Belkin που σου δίχνει τα στατιστικά της γραμμής . Μπορεί να διαφέρουν και να σαι κοντά στο όριο και για αυτό να έχεις τις αποσυνδέσεις σου. Υ.Γ πάντως σε 2-3 φίλους που έχω προτίνει το belkin nseries (αυτό με το gigabit ethernet και usb port) δεν είχαν πρόβλημα.
NickPlusPlus Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Ο ΟΤΕ δεν παρέχει τεχνική υποστήριξη για το ρουτερ του εμπορίου που διαθέτεις αφού δεν είναι δικό του. (Ολες οι εταιρίες το ίδιο κάνουν - ίδια πολιτική και λογικότατη) Απτην άλλη έχεις το manual και το site της εταιρίας για να αρχίσεις δοκιμαστικά να κάνεις κάποιες ενέργειες. Εγώ στη θέση σου θα κοίταζα πρώτα απο όλα να μπω στο Interface του δρομολογητή και να δω όλα τα settings. Πληροφοριακά αν πέφτεις σε Κινέζικο DSLAM του ΟΤΕ απο αυτά που βαλε πέρυσι πρέπει να βάλεις τα ακόλουθα settings : Protocol : PPPoE Encapsulation : LLC VPI : 8 VCI : 35 και όλα τα άλλα στο αυτόματο. Όσον αφορά το username / password σου βεβαιώσου πως είναι σωστά με μία επαλήθευση εδώ : https://ps.otenet.gr/active/ServiceActivation/csLoginAuthentication.jsp δοκίμασε και με username : [email protected] password : otenet Δες μέσα στα μενού του Belkin αν έχει ελεύθερο το ADSL type , ώστε να το αλλάξεις και να το βάλεις forced σε απλό DSL και όχι ADSL2+ μπας και έχει κάποια ασυμβατότητα με το κέντρο που πέφτεις. Δες το router αν έχει κάποιο firmware update στη σελίδα του κατασκευαστή να το κατεβάσεις και να το περάσεις. Τέλος κάνε κ κάτι άλλο, βάλε το παλιό σου router και δες τι noise margin / line attenuation (download) έχεις. Σύγκρινέ τα με του Belkin . (τη στιγμή που θα συχρονίσει κάνε ενα refresh και πάρε τις τιμές απτο αντίστοιχο μενού του Belkin που σου δίχνει τα στατιστικά της γραμμής . Μπορεί να διαφέρουν και να σαι κοντά στο όριο και για αυτό να έχεις τις αποσυνδέσεις σου. Υ.Γ πάντως σε 2-3 φίλους που έχω προτίνει το belkin nseries (αυτό με το gigabit ethernet και usb port) δεν είχαν πρόβλημα. Λοιπον αλλαξα σε LLC και συνδεθηκα αμεσως.. Το παραξενο ηταν οτι το ειχα δοκιμασει και χθες και δεν ειχε πιασει.. Anyway οπως και να χει σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια και την απαντηση σου!!.
poulinos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 ολα πλεον τα dslam παιζουν σε pppoe/llc.απορω αν εχει μεινει κανενα pppoa/vc και ουτε Pppoe/vc οπως βαζουν μερικοι ουτε pppoa/llc.και παντα βλεπε και για firmware γιατι ειχα πετυχει 2 καταραμενα belkin που με σωστες ρυθμισεις δεν πηραν ποτε Ip με καποια εταιρεια.
NickPlusPlus Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 ολα πλεον τα dslam παιζουν σε pppoe/llc.απορω αν εχει μεινει κανενα pppoa/vcκαι ουτε Pppoe/vc οπως βαζουν μερικοι ουτε pppoa/llc.και παντα βλεπε και για firmware γιατι ειχα πετυχει 2 καταραμενα belkin που με σωστες ρυθμισεις δεν πηραν ποτε Ip με καποια εταιρεια. οκ μαν thnx για το info θα το εχω υποψην
NickPlusPlus Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 οτι αλλο ειναι μας λες. εγινε. ευχαριστω !
Sellers Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Και απο εδώ τα ίδια προβλήματα ρε παιδιά. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Ο ρυθμίσεςι που έχω κάνει και που μου είπαν και στη forthnet είναι οι εξής: Protocol : PPPoE Encapsulation : LLC VPI : 8 VCI : 35 Βάζω username και κωδικό και πάλι τα ίδια, δεν συνδέεται. Τσατίζομαι. Το βγάζω, βάζω το παλιό της siemens και προσπαθώ να συνδεθώ, τίποτα. Λέω δεν είναι δυνατόν. Αφού αυτό δεν το πείραξα, τι έπαθε ξαφνικά? Παίρνω έναν τεχικό τηλέφωνο (μάλλον ο Ρόι απο το I.T Crowed θα ήταν αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια βαρεμάρα), και μου λέει πως πρέπει να πάω στο Regional and Language Options απο τον Πίνακα Ελέγχου και να βάλω επιλογή τα Αγγλικά στην καρτέλα Advanced γιατί αλλιώς βλέπει την τελεία σαν κόμμα και ο κωδικός δεν μπαίνει σωστά. Ντακ λέω. Το κάνω. Μπαίνω σε αυτό της Siemens ξαναγράφω τον κωδικό, συνδέεται. (Πως σκατά αποφάσισε να δει τώρα το κόμμα για τελεία ενώ τρείς μήνες τώρα δεν το έχει δει δεν ξέρω.) Ε εντάξει λέω εδώ θα είναι το πρόβλημα. Ξαναπηγαίνω στης belkin ξαναγράφω τον κωδικό, τίποτα. Πάλι δεν μπορεί να συνδεθεί. Τι άλλο να κάνω ο άνθρωπος? (Να πω ότι μετά την σύνδεση μου, εμένα μου ανάβουν πράσιννα τα λαμπάκια με τις ενδείξεις: wired, router, ADSL, και αναβοσβήνει πορτοκαλί το λαμπάκι του internet.)
poulinos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 a.belkin sucks.βρες κανα firmware update.εχω δει δυο belkin Που δεν επαιζαν.β.για να εισαι σιγουρος για το pass επειδη δεν το βλεπεις το γραφεις σε ενα Notepad και το κανεις copy paste
NickPlusPlus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Και απο εδώ τα ίδια προβλήματα ρε παιδιά. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Ο ρυθμίσεςι που έχω κάνει και που μου είπαν και στη forthnet είναι οι εξής: Protocol : PPPoE Encapsulation : LLC VPI : 8 VCI : 35 Βάζω username και κωδικό και πάλι τα ίδια, δεν συνδέεται. Τσατίζομαι. Το βγάζω, βάζω το παλιό της siemens και προσπαθώ να συνδεθώ, τίποτα. Λέω δεν είναι δυνατόν. Αφού αυτό δεν το πείραξα, τι έπαθε ξαφνικά? Παίρνω έναν τεχικό τηλέφωνο (μάλλον ο Ρόι απο το I.T Crowed θα ήταν αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια βαρεμάρα), και μου λέει πως πρέπει να πάω στο Regional and Language Options απο τον Πίνακα Ελέγχου και να βάλω επιλογή τα Αγγλικά στην καρτέλα Advanced γιατί αλλιώς βλέπει την τελεία σαν κόμμα και ο κωδικός δεν μπαίνει σωστά. Ντακ λέω. Το κάνω. Μπαίνω σε αυτό της Siemens ξαναγράφω τον κωδικό, συνδέεται. (Πως σκατά αποφάσισε να δει τώρα το κόμμα για τελεία ενώ τρείς μήνες τώρα δεν το έχει δει δεν ξέρω.) Ε εντάξει λέω εδώ θα είναι το πρόβλημα. Ξαναπηγαίνω στης belkin ξαναγράφω τον κωδικό, τίποτα. Πάλι δεν μπορεί να συνδεθεί. Τι άλλο να κάνω ο άνθρωπος? (Να πω ότι μετά την σύνδεση μου, εμένα μου ανάβουν πράσιννα τα λαμπάκια με τις ενδείξεις: wired, router, ADSL, και αναβοσβήνει πορτοκαλί το λαμπάκι του internet.) δοκιμασε να παιξεις λιγο με το MTU. εμενα πλεον μπαινει στο 1432, 1454 (το default) και 1500. α και επειδη εγω ημουνα λιγο βιαστικουλης περιμενε κανα 5 λεπτο (αν δεν το χεις κανει ηδη) γιατι το λαμπακι του νετ πολλες φορες μου αναβοσβηνε και μενα κιτρινο και μετα απο λιγο (τεσπα το λιγο ειναι σχετικο) εφτιαχνε.
Sellers Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Ευχαιστώ παιδιά. θα τα δοκιμάσω όταν πάω σπίτι και θα σας ενημερώσω. Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο παραπάνω τι είναι το MTU και πως θα το ρυθμίσω?
poulinos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 στο εχει επιλογη να το ρυθμισεις ο ιδιος ο ρουτερ πολλες φορες οταν κανεις to wizard η τις ρυθμισεις.θεωρεται λιγο advance ρυθμιση http://en.wikipedia.org/wiki/Maximum_transmission_unit απλα πολλες φορες οταν απο 1500 pppoa η 1492 που ειναι το Pppoe το μικραινεις διορθωνει προβληματα.και το κακο με το belkkin ειναι οτι εχω πετυχει 2 n belkin Που δεν επαιρναν ip και firmware δεν πολυβλεπω.
NickPlusPlus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 στο εχει επιλογη να το ρυθμισεις ο ιδιος ο ρουτερ πολλες φορες οταν κανεις to wizard η τις ρυθμισεις.θεωρεται λιγο advance ρυθμισηhttp://en.wikipedia.org/wiki/Maximum_transmission_unit απλα πολλες φορες οταν απο 1500 pppoa η 1492 που ειναι το Pppoe το μικραινεις διορθωνει προβληματα.και το κακο με το belkkin ειναι οτι εχω πετυχει 2 n belkin Που δεν επαιρναν ip και firmware δεν πολυβλεπω. για το firmware ισχυει οταν παω και εγω απο το config του router στην επιλογη firmware upgrade προσπαθει να συνδεθει με το site και νεκρωνει. τι εννοεις δεν επαιρναν ip ? (ειμαι λιγο ασχετος απο δικτυα ) .. Τελικα λοιπον με οτι βλεπουμε εδω μεσα τα belkin μονο αξιοπιστα δεν μπορουν να χαρακτηριστουν..
poulinos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 συχρονιζει μεν αλλα δεν συνδεεται .δεν γινετε authenticate το username kai password δηλαδη.δεν σου δινει Ip ο provider.δεν αναβει το λαμπακι ιντερνετ.δες sto site αν εχει firmware αλλα οχι μεσα απο τον ρουτερ αλλα να πας κανονικα στο site αφου κολλαει.και δοκιμασε μικροτερο mtu.αλλιως σε βλεπω να το κανεις μονο access point δηλαδη μονο για το ασυρματο.
irahara Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Και εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα και ουδέποτε το έλυσα όσες ώρες και αν αφιέρωσα. Λίγες φορές λειτουργούσε κανονικά και τις περισσότερες όχι. Δεν έπαιρνε ip αν και τα λαμπάκια όλα ήταν πράσινα (δηλαδή θεωρητικά είχε κάνει σύνδεση). Όταν δεν συνδεόταν είχε τις παρακάτω τιμές: Data rate 3190 731 Noise Margin 19.7 7.4 Output power 20.1 9.9 Attenuation 21.5 12.2 ενώ όταν συνδεόταν η τιμή του output power (20.1) γινόταν μηδέν!!!!! Τι να πω belkin δεν θα αγοράσω ποτέ (αυτό μου το είχαν χαρίσει γιατί είχε το παραπάνω πρόβλημα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.