g1annis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θέμα που δε γνωρίζω τίποτα. Θέλω να φτιάξω μια βάση δεδομένων για βιβλιογραφική μελέτη. Να μπορώ δηλαδή να αναζητώ όρους σε συγκερκιμένα πεδία και να μου φέρνει αποτελέσματα για τις βιβλίογραφικές παραπομπές που έχουν σχέση με την αναζήτησή μου. Για να γίνω πιο σαφής ας κάνω ένα παράδειγμα: έστω ότι θα ήθελα να καταγράψω όλα τα ανέκδοτα που ξέρω. Θα τα χώριζα σε κατηγορίες "με επαγγέλματα", "με πόντιους", "με ζώα" κλπ. Θα τα χώριζα σε άλλες κατηγορίες ανάλογα με το πότε το έμαθα ας πούμε "2000", "2001", "2002", ....... , "2009". Και το κάθε ένα θα το έγραφα ολόκληρο. Αυτό που θέλω, είναι να υπάρχει ένα frontend (το φαντάζομαι κάπως σαν το exel) που να καταχωρώ όλα τα ανκδοτα πχ και να γράφω "μαραγκός 2007" και να μου φέρνει όλα τα ανέκδοτα που αναφέρεται η λέξη μαραγκός και έμαθα το 2007. Με ποιο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, και πόσο εύκολο είναι να μάθω να το χειρίζομαι? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
myle Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 phpmyadmin: Αν ξέρεις λίγο mysql, αρκετά εύκολο. OpenOffice Base: Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leukonas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Microsoft Access... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Τώρα αρχίζω να μαθαίνω (διαβάζω ένα tutorial) για το OpenOffice.org - Base που είναι πανομοιότυπο με το MS Access, αλλά μάλλον θέλει πολύ δουλειά για να μάθει να το λειτουργεί κάποιος αξιοπρεπώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 ...Για να γίνω πιο σαφής ας κάνω ένα παράδειγμα: έστω ότι θα ήθελα να καταγράψω όλα τα ανέκδοτα που ξέρω. Θα τα χώριζα σε κατηγορίες "με επαγγέλματα", "με πόντιους", "με ζώα" κλπ. Θα τα χώριζα σε άλλες κατηγορίες ανάλογα με το πότε το έμαθα ας πούμε "2000", "2001", "2002", ....... , "2009". Και το κάθε ένα θα το έγραφα ολόκληρο. ... [OFFTOPIC] Μόλις τελειώσεις την κατηγοριοποίηση θέλω την κατηγορία "με πόντιους" πλήρες να μου στείλεις! Για να μην παρεξηγήσουμε - είμαι πόντιος ... [/OFFTOPIC] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 χαχαα. Ευχαρίστως να σου έστελνα αν είχα. Αλλά αυτό με τα ανέκδοτα δεν είναι παρά ένα παράδειγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δεν ξέρω τι διάθεση και τι γνώσεις έχεις,αλλα θα ήταν ωραίο να φτιάξεις μια βάση και να την διαχειρίζεσαι με php. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 phpMyAdmin κλπ ξέρω πολύ καλά να τα διαχειρίζομαι λόγω Joomla κλπ. Επίσης γνωρίζω τα βασικά σε php. Και μια φορά έχω πετυχημένα στήσει MySQL server για τη μουσική μου συλλογή, αλλά όλο το "FrontEnd" κομμάτι της διαχείρησης γινόταν από το αντίστοιχο εργαλείο του Amarok. Αργά ή γρήγορα πρέπει σίγουρα να βρώ έναν τρόπο να διαχειριστώ το ζήτημα που μου προέκυψε: πρόκειται για μια μελέτη μιας συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου της ελληνικής ιστορίας. Θέλω να συγκεντρώσω όλη τη σχετική βιβλιογραφία (ήδη έχω συγκεντρώσει τεράστιο κομμάτι) και με ενδιαφέρει, όταν θα χρειαστεί να γραφτεί το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας να μπορώ εύκολα να εντοπίσω σε πια βιβλία από αυτά που αποδελτίωσα να βρω πληροφορίες για συγκεκριμένα πρόσωπα, καταστάσεις κλπ. Να ψάχνω πχ τι έχει γραφτεί για τον Κώστα Παπαδόπουλο (τυχαίο όνομα) σχετικά με τη Συνθήκη της Καρδίτσας (άσχετο). Η ιδέα μου δώθηκα από τη διαχείρηση της μουσικής μου συλλογής. Πατάω πχ Floyd diamond και μου εμφανίζει όλα τα τραγούδια που έχουν στον καλλιτέχνη ή τον τίτλο, ή το όνομα άλμπουμ ή συνδυασμό αυτών τις λέξεις Floyd και diamond. Κάπως έτσι θέλω να λειτουργεί το πράγμα. Το OpenOffice - Base είναι ικανό να μου κάνει αυτή τη δουλειά ή να προστρέξω στη λύση που μου προτείνεις θα ήταν καλύτερο? Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον γιατί πραγματικά ο χρόνος με πιέζει και πρέπει σύντομα να βρω λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
myle Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 ... Δοκίμασε Mendeley Desktop ή Jabref. Γενικά ψάχνεις κάτι σε bibliographic management. Έτσι δεν θα χρειαστεί να μπλέξεις καν με βάσεις δεδομένων απευθείας, αφού σε ενδιαφέρει στην πραγματικότητα κάτι άλλο. Το Mendeley Desktop είναι commercial product που διανέμεται δωρεάν ενώ το Jabref είναι open source. Προτιμώ το πρώτο ( ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistral Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Τώρα αρχίζω να μαθαίνω (διαβάζω ένα tutorial) για το OpenOffice.org - Base που είναι πανομοιότυπο με το MS Access, αλλά μάλλον θέλει πολύ δουλειά για να μάθει να το λειτουργεί κάποιος αξιοπρεπώς. Δεν είναι - δυστυχώς - καθόλου πανομοιότυπη η OO-base με την msaccess. Για την δουλειά που θέλεις η msaccess είναι μανούλα, ότι πρέπει. Η ΟΟ-base είναι για τα μπάζα εντελώς μιάς και παίζει με java Αργή πολύ, τραβάει άγρια κολλήματα, και ούτε στο μισό των δυνατοτήτων της msacces δεν φτάνει Την είχα παλέψει αρκετά παλιότερα αλλά τελικά απογοητεύτηκα. Μπορεί τελικά να κάνεις αυτό που θέλεις αλλά ευχαριστημένος μάλλον δεν θα μείνεις Η kexi είναι μια καλύτερη επιλογή αλλά και αυτή δεν είναι για πολλά. Aυτή που μου θύμισε περισσότερο msaccess ήταν η knoda >knoda - graphical database frontend for KDE http://www.knoda.org/ Σου συνιστώ να δοκιμάσεις πρώτα αυτήν, μετά kexi και τέλος oobase ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:34 ---------- Το OpenOffice - Base είναι ικανό να μου κάνει αυτή τη δουλειά ή να προστρέξω στη λύση που μου προτείνεις θα ήταν καλύτερο? Όχι. Η ΟΟ-base ΔΕΝ θα κάνει σωστά αυτήν την δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Το πιό απλό που μπορώ να σκεφτώ για την περίπτωσή σου μιάς και η βάση που θέλεις είναι πολύ απλή είναι να την φτιάξεις σε sqlite ή BerkeleyDB και να την διαχειρίζεσαι με perl scripts τα οποία θα μπορούσαν εύκολα να ενσωματωθούν σε μιά PHP σελίδα ή να καλούνται από HTML (5 που είναι και της μόδας τελευταία ). Από την άλλη, αν το θέμα είναι μόνο για την μουσική συλλογή σου, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποιον media player που το κάνει αυτόματα αυτό π.χ. Songbird ή ακόμα καλύτερα τον (personal favorite) Music Player Daemon aka mpd και όποιο frontend σου αρέσει. Ρίξε μιά ματιά Songbird και MPD με μιά μικρή λίστα clients Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.