zatara Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Εχω την παραπανω καρτα γραφικων και θελω να αλλαξω την αναλυση της οθονης μου σε 1280x768 σε ubuntu 8.10 καμια ιδεα ποιος drivers να κατεβασω και γενικα οτι μπορει να με βοηθησει .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δεν χρειάζετε να κατεβάσεις κάποιον driver και κανονικά θα έπρεπε να υποστιρίζετε η ανάλυση που θέλεις να βάλεις. Για δώσε σε κονσόλα η στον terminal xrandr και ανέβασε εδώ ότι σου βγάλει.Και γιατί δεν βάζεις την τελευταία έκδοση του ubuntu? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zatara Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Screen 0: minimum 320 x 200, current 1280 x 800, maximum 1280 x 1280 VGA disconnected (normal left inverted right x axis y axis) LVDS connected 1280x800+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 331mm x 207mm 1280x800 60.0*+ 1024x768 60.0 800x600 60.3 640x480 59.9 TV disconnected (normal left inverted right x axis y axis) αυτο παιρνω ως απαντηση απο την κονσολα στην εντολη xrandr ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:52 ---------- .Και γιατί δεν βάζεις την τελευταία έκδοση του ubuntu? μου κανει προβλημματα με το ασυρματο δικτυο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Σε τι οθόνη το έχεις συνδέσει. Το xrandr σου βγάζει υποστίρηξη μέχρι 1280χ800 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zatara Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Σε τι οθόνη το έχεις συνδέσει. Το xrandr σου βγάζει υποστίρηξη μέχρι 1280χ800 στην οθονη της TV μιλαμε για την toshiba regza 32'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2009 Οι νεες τηλεορασεις εχουν αναλυση 1366χ768 ή κατι τετοιο. Μηπως εννοεις αυτη σαν native αναλυση της οθονης? Ο μονος driver που εχω δει να υποστηριζει αυτη την αναλυση μεχρι το τελευταιο pixel ειναι ο κλειστος της nvidia (γιατι nvidia 9χχχ ειχε το μοναδικο pc στο οποιο δοκιμασα να τρεξω linux σε οθονη με τετοια μυστηρια αναλυση). Δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις να ορισεις εσυ την αναλυση στο xorg.conf με ενα >Section "Screen" SubSection "Display" Modes "1366x768" EndSubSection EndSection Το ασυρματο στην 9.04 τι προβληματα σου δημιουργει? Και ποια καρτα εχεις? >lspci | grep Wireless Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zatara Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Οι νεες τηλεορασεις εχουν αναλυση 1366χ768 ή κατι τετοιο. Μηπως εννοεις αυτη σαν native αναλυση της οθονης?Ο μονος driver που εχω δει να υποστηριζει αυτη την αναλυση μεχρι το τελευταιο pixel ειναι ο κλειστος της nvidia (γιατι nvidia 9χχχ ειχε το μοναδικο pc στο οποιο δοκιμασα να τρεξω linux σε οθονη με τετοια μυστηρια αναλυση). Δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις να ορισεις εσυ την αναλυση στο xorg.conf με ενα >Section "Screen" SubSection "Display" Modes "1366x768" EndSubSection EndSection το παραπανω δεν παιζει αλλη ιδεα ...? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:48 ---------- Το ασυρματο στην 9.04 τι προβληματα σου δημιουργει? Και ποια καρτα εχεις? >lspci | grep Wireless Αυτη την καρτα εχω Intel Corporation PRO/Wireless 4965 AG Το προβλημμα ειναι οτι δεν μου κραταει το wep key του ασυρματυ δικτυου μου με πεταει συνεχως εκτος κ.α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δεν εχω να πω κατι αλλο σχετικα με την αναλυση. Οπως ειπα νωριτερα, μονο με τον κλειστο driver της nvidia την εχω δει να δουλευει ως το τελευταιο pixel. Για το ασυρματο τωρα. Το module που αντιστοιχει στην καρτα σου ειναι το iwl4965 και περιλαμβανεται στον πυρηνα απο την εκδοση 2.6.27 αν θυμαμαι καλα, οποτε δεν χρειαζεται να εγκαταστησεις κατι. (ubuntu 8.10 = 2.6.27, ubuntu 9.04 = 2.6.28) Με ενα live cd του 9.04 θα κανεις με τη σειρα τα παρακατω για να σιγουρευτεις οτι το προβλημα δεν ειναι το ασυρματο αλλα ο αναπηρος network manager. - Το module ειναι φορτωμενο κανονικα? Αυτο θα το δεις με ενα απλο >lsmod | grep iwl Καπου μεσα στα αποτελεσματα θα αναφερεται και το iwl4965. Επισης, θα πρεπει να ΜΗΝ εχει το iwl3945 (πιθανο conflict). - Ο υπολογιστης μπορει να σκαναρει χωρις network manager και λοιπα βοηθηματα? Αυτο θα το δεις με ενα >sudo iwlist scan και διπλα απο το interface wlan0 να δεις τα ασυρματα δικτυα που πιανεις. - Καπου εκει αποφασιζεις οτι ο network manager ειναι οντως αθλιος γιατι δεν κανει σωστη δουλεια, και τον βγαζεις με ενα >sudo apt-get autoremove network-manager --purge και ειτε βαζεις το wicd >sudo apt-get install wicd , ειτε βαζεις τα περι δικτυου σου κατευθειαν στο /etc/network/interfaces. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.